בתמונה: אתיאיסט מתפלל לצ'ארלס דארווין

יש לך כמה טעויות,

אבל אגע רק בטעות אחת - אתה מבלבל בין מה שעושים חלק מהחיידקים לבין ה "תפקיד" שלהם.
&nbsp
באותה מידה יכלת לומר שהתפקיד של תרנגולות הוא לספק לנו ביצים, אלא שזה לא נכון. זה שאנחנו משתמשים בתרנגולות על מנת לאכול את הביצים שלהן עדיין לא אומר שזה התפקיד שלהם, או שבכלל יש להם תפקיד.
&nbsp
לדברים טבעיים אין תפקיד, (או פונקציה, כמו שחנוך אוהב לקרוא לזה) - הם פשוט קיימים (מכורח נסיבות כאלו ואחרות). המציאות קיימת בין אם אתה יכול להסביר אותה ובין אם לא, ולחיידקים ממש לא אכפת את אתה יודע מה הם עושים או למה.
&nbsp
זו הבעיה שלך שהדמיון שלך מאפשר לך לחשוב רק על אופציה אחת (=יש בורא לעולם) מתוך מגוון של אופציות. האופציה שהחיידקים התפתחו בצורה אבולוציונית היא רק אחת ממספר אופציות אפשריות (הסבירה ביותר), אבל יש אפשרויות נוספות. למשל, החיידקים הונדסו גנטית על ידי האנשים מהעתיד כדי שהעולם לא יסבול מהתפוצצות אוכלוסין, או שהחיידקים הם בכלל אלו ששולטים בעולם והם המציאו את שאר החיות (כולל אותנו) כדי שנספק להם מזון, ואני יכול לחשוב על עוד כמה אפשרויות בלי מאמץ מיוחד.
&nbsp
בינתיים, לא ראיתי לא ממך ולא מאף אחד אחר שום בדל של ראיה שיצביע לכיוון של בורא לעולם, כך שאמשיך לדבוק בדעתי עד שתצליחו להוכיח אחרת.

Feanor75

New member
היי שפיפון ים סינגפורי

נראה לי שדווקא אתה הוא היהיר, שאתה מתיימר לדעת מה התפקיד של כל יצור, או אם יש או אין לו תפקיד. מאיפה לך הביטחון שתרנגולות לא נועדו כדי לספק ביצים לאדם?
&nbsp
כדאי לך לשכוח כל מה שאתה מכיר ושמקבע אותך כל כך חזק, ומכאן להתחיל לבחון את העולם מחדש בצורה לא משוחדת. גם אם אין לי וודאות, כמו שלך אין וודאות (ובזה יש לך יתרון מסוים על אתיאיסטים אחרים)- ההבדל בינינו הוא שאני מתייחס למהות של הדברים, לגורמים שלהם ולתכלית, בעוד שאתה כיציר טיפוסי של העידן המטריאליסטי, מתייחס רק למה שנמצא על פני השטח. המדע שממנו אתה לומד תקוע כבר שנים בדיוק מהסיבה הזאת, ובדרך העקומה שלו הוא מתחיל לגלות בקצב מאוד איטי, את מה שבעלי ידע-הנסתר ידעו כבר אלפי שנים. אז אם אתה רוצה להמשיך לבזבז זמן באורח חשיבה לקוי, בבקשה.
זה גם יומרני וילדותי מצדך שפיפון ים סינגפורי לדרוש ראיות פיזיות לקיומו של בורא העולם, ישות רוחית נעלה שרמת התודעה שלה מפותחת לאין-שיעור יותר משלך ומשלי. אתה יכול לקבל ראיות לקיומו, אבל בשביל זה אתה צריך להתחיל להתקדש. אם אתה לא רוצה לעשות זאת, לא מוכן לוותר על הבלי העולם הפיזי, או לא מאמין שאפשר, לפחות שתהייה בך קצת ענווה לא לשלול על הסף וללגלג על אחרים שאולי עשו משהו בעל ערך אמיתי בחייהם.

שטויות במיץ.

מה הדבר הראשון שאתה מייעץ? לשכוח את כל מה שאני מכיר - כלומר - אם ניקח את העצה שלך לכלל האנושות - להתעלם מכל הידע שנצבר בלמעלה מאלפיים שנות מדע (ידע שבלעדיו תוחלת החיים עמדה על כ 30-40 שנה, ידע שבלעדיו אנשים מתו כמו זבובים בכל העולם עקב תנאים סניטריים ירודים, ידע שבלעדיו החיים של כולם היו קשים, קצרים ואכזריים), ולהאמין לך שאתה כותב על "ידע נסתר", "ישות רוחית נעלה" ושאר ירקות. רק מה, כמו השטות ש dojee כתב - חייבים להאמין כדי לקבל ראיות.
&nbsp
שניכם טועים באותו המקום שבו כל אנשי הדת מכל הדתות טועים - הדרישה לאמונה בטרם הצגת הראיות היא כמו הדרישה לנצח במירוץ מכוניות בלי לצאת מהחניה.
&nbsp
בנוגע למשפט האחרון שלך - מי מאנשי הדת בדיוק עשה משהו בעל ערך אמיתי בחייו?
מדענים, רופאים, אפילו אנשי התברואה - אלו אנשים שעושים דברים שמצילים חיים, לא רב כזה או אחר.
&nbsp
&nbsp

Feanor75

New member
אני מרחם עליך

התודעה שלך ממש יצאה מפס יצור של המערכת, חושב ומדבר בדיוק כמו שרוצים שתעשה, בלי שום דעה עצמאית, בדיוק כמו אצל הדתיים.
המדע המודרני עשה יותר נזק מתועלת. אנשים בעבר היו בריאים יותר, כבר ניהלתי פה בעבר את הדיון הזה וכמובן שמעתי פה רק את אותם טיעונים מגוכחים ומקובעים שמקורם בבורות ובתכנות חיצוני.
אם תחקור ברצינות אתה תופתע לגלות עד כמה המדע המודרני הוא חובבני ונשען על הנחות יסוד שגויות, שעליהן בנה תאוריות שלימות ומגוכחות.

Feanor75

New member
חוץ מזה, מי אתה שתדרוש ראיות? מישהו חייב לך משהו?

אבל אסביר לך בכל זאת למען תשכיל.
להתגלות לאדם זה הדבר הכי קל לישויות רוחיות. ובכל זאת הם יצרו את עולם האשליה, המטריקס הזה, כדי שתעשה פה עבודה. הם שמו אותך פה כדי לראות במה אתה בוחר בין טוב לרע, וכדי שתעשה את העבודה בעצמך בלי תלות בהם, כמו הורים שמשחררים את בנם אל החיים ורוצים להיעלם מהשטח כדי לא לעכב את התפתחותו, ועדיין דואגים לו יותר מהכל.
אם תחווה התגלות אתה עלול מיד לשנות את כל הבחירות שלך למוסריות בצורה אוטומטית כמו רובוט, מתוך פחד (כמו הדתיים). האלוהים רצו בזה בתקופת התנ"ך, כשהעלו את האדם מרמה של פרא לאדם תרבותי, הציות הזה היה נחוץ ואפילו ההפחדות, לכן ניתנה התורה. אבל עכשיו ההיררכיות כבר לא רוצות בזה, הם רוצים שתבחר בטוב בחירה חופשית אמיתית, אחרי שתלמד לאהוב אותם ולהודות להם על החיים שהם נתנו לך, ושתבין לבד שהדרך שלהם היא הדרך היחידה שטובה לך.
ליתר דיוק, כל אדם לפי רמת ההתפתחות והמודעות שלו, יש כאלה שחוקי הדת עדיין נחוצים להם כדי למנוע מהם ליפול לתאוות. אתה לא נשמע לי כזה אבל אתה אפוף חזק מדי באשלית החומר, לכן לא תוכל להיות מאושר לאורך זמן.

BravoMan

Active member
רגע, זה "הוא" או "הם"?

כי יש אחד, שממש ממש מתעצבן כשחושבים שהוא לא היחיד, למעשה, זה ייהרג ובל יעבור מבחינתו שלא תחשוב חלילה שיש עוד מלבדו.
&nbsp
ואתה עכשיו מזכיר אותו לסירוגין עם עוד כל מיני כאילו הם קיימים יחד ועושים יד אחת למען האנושות?
&nbsp
תגיד, אתה סגור על עצמך?
בטוח במה שאתה כותב פה?
&nbsp
ומהיכן הפלצת שבעבר אנשים היו בריאים יותר?
אני לא זוכר שרשור כזה מאז שאני כאן, אבל רבאק, אם נחשוב כמה דברים נחשבו לגזר דין מוות לפני 200 שנה בלבד, שהיום אף אחד כבר לא פוחד מהם...
&nbsp
או כמה תחלואה בפועל חסכה רק המצאת החיסונים.
צריך להיות סוג מיוחד של הזוי כדי להתדרדר לטענה כמו שלך.
מצד שני כתבת מטריקס, אז יש מצב שהיית מאושפז יחד עם corrector ולמדת ממנו?

רגע, אז יש אחד?

Feanor75

New member
אחד ורבים באותו זמן

לכן אלוהים בעברית הוא בלשון רבים, ולכן כל מי שעבר חווית סף-מוות מתאר את ההבנה שהכל אחד והנפרדות היא אשליה זמנית של האדם בקיום הפיזי.
אבל זה דברים שמעבר להבנה שלך, אתה תמשיך להשמיע תגובות של בורות, אפילה וטמטום. לא ציפיתי ממך למשהו אחר.

BravoMan

Active member
אתה באמת חושב שאם תכתוב לבן שיחתך "בור"

זה אוטומטית יצדיק כל שטות שתכתוב בתור טענה נכונה עובדתית?
&nbsp
הייתי מבקש ממך סימוכין - מקור ממנו שלפת את טענותיך, אבל יש לי הרגשה שדבר כזה גדול עליך...
&nbsp
אחרי הכל רק מי שאין לו שמץ של הוכחה ומודע לכך שכל מה שהוא כותב הוא פרי הזייתו האישית, ירשה לעצמו לטעון שלאחרים אין זכות לבקש הוכחה, או שהוכחה אינה דרושה.
&nbsp
אם באמת היו לך הוכחות כפי שטענת בהתחלה (הרחתי מראש שקר ולכן הרשתי לעצמי ללעוג לך), היית פשוט מביא אותן כאן.
אבל מה לעשות - קשה מאוד להוכיח שקר...

Feanor75

New member
יש לך הרבה בעיות

אני פשווט הבנתי שאתה לא בנאדם שאפשר להידבר איתו, מקובע מדי וגם לא מנומס ולא בוגר. זכותי לא לבזבז אנרגיה על אנשים שלא מסוגלים להקשיב.
&nbsp

BravoMan

Active member
להידבר על מה בדיוק?

לא כתבת כאן מילה אחת לעניין מאז תחילת השרשור...

nightjar

New member
אפשר לשאול מהיכן אתה יודע את כל זה?

אתה לא חייב לומר, כמובן, כפי שאתה לא חייב לספק ראיות

Feanor75

New member
מאיפה אני יודע?

ממה שנקרא ידע הנסתר, בעבר זה היה סודי והיום פתוח לכולם. אני לומד בעיקר מהאנתרופוסופיה, גם מהקבלה, כולם דיברו פחות או יותר על אותו דבר.

nightjar

New member
חשבתי שאנתרופוסופיה היא צעצועים מעץ

אני רואה שהיא הרבה יותר מסוכנת, תודה שהארת את עיני.

שמור את הרחמים שלך למי שזקוק להם.

אין לך מושג עם מי אתה מתכתב ובכל זאת כבר החלטת שאין לי שום דעה עצמאית, שהתודעה שלי יצאה מפס יצור, ושאין לי זכות לדרוש ראיות כדי להאמין במשהו.
&nbsp
אתה לא חייב לי כלום, אבל אם אתה רוצה שמישהו יקח את הטענות המגוכחות שלך ברצינות אתה חייב להיות מסוגל לגבות אותן בראיות. בדיוק מה שכתבתי ל dojee.
&nbsp
אתה לא יכול להשכיל אותי מאותה הסיבה שתינוק לא מסוגל להסביר מתימטיקה לפרופסור. אני זוכר את הסיבוב הקודם שלך כאן בפורום עם הטענות המגוכחות שחיידקים לא גורמים למחלות, שבכלל אין מחלות בטבע, ושאישה לבנה מפותחת פי 1.35 מגבר שחור. אני לא יודע איך בכלל זה אפשרי להאמין בקשקושים האלו בעידן שבו אנחנו חיים, כשכל המידע הנחוץ על מנת להבין מה אמיתי ומה לא נמצא במרחק כמה הקשות על המקלדת. מן הסתם אתה מסוגל להשתמש במחשב (למרות שהוא תוצר של המדע המודרני שאתה כל כך מתעב) ועדיין אתה מתעקש לא רק להשאר בבורותך אלא גם לנסות להפיץ אותה לעולם, ועוד עם התנאי המגוחך של "קודם תאמין ואז תקבל ראיות".
&nbsp
עכשיו, אנסה להסביר לך משהו מאוד פשוט בנוגע למדע - הדרך שבה המדע עובד היא ע"י ניסויים ותצפיות. כאשר מדען כלשהו מפרסם מאמר בג'ורנל מדעי, הניסוי שלו עובר משהו שנקרא ביקורת עמיתים. המשמעות היא שהתוצאות נבדקות ע"י אנשים שהאינטרס שלהם הוא למצוא בעיות ולפסול את הפרסום. בנוסף, כל ניסוי מדעי ניתן לשחזור והשחזור אמור להביא לאותן התוצאות כמו הניסוי המקורי. במידה והתוצאות של השחזור סותרות את התוצאות של הניסוי המקורי, אף ג'ורנל מדעי לא יפרסם את המאמר.
כלומר, המדע בנוי בצורה כזו שכל מסקנה ניתנת לבדיקה בלתי תלויה, וזה בדיוק מה שהופך את המסקנות המדעיות לאמינות כל כך.
זה מה שמאפשר לנו את כל מה שאנחנו רגילים כל כך לקבל כמובן מאילו - מחקלאות ועד טיסות לחלל - שלא לדבר על דיור, תחבורה, וכמובן כל מה שקשור בטכנולוגיה.
ללא המדע, כל זה לא היה קיים, והמין האנושי לעולם לא היה מתקדם מעבר לחיים כציידים\לקטים.

Feanor75

New member
אני יודע איך המדע המטריאליסטי עובד, אתה לא צריך לספר לי

זאת הבעיה שלו שהוא נסמך על תופעות במקום על גורמים לתופעות, כבר כתבתי לך את זה. אתה לא מבין את גודל הטמטום של המדע שלך. אם רופא לומד 7 שנים באוניברסיטה ונותן למישהו כדור נגד נזלת, כדי לדכא את הסימפטום במקום להנחות אותו כיצד להימנע מחולי –אז כל זה לא היה שווה כלום והרופא הזה לא מבין הרבה ברפואה. ובתחומים אחרים של המדע הטמטום דומה.
העולם בן 4 מיליארד שנה? סיפורי סבתא. הכל מבוסס על ספקולציות ולא על עובדות. על סמך פרק זמן ידוע המדענים הסיקו ממנו לגבי כל הזמן שקדם לו, מבלי לקחת בחשבון שהתנאים משתנים. בדיוק כמו לבדוק קצב גדילת תינוק ולהסיק מכך שבגיל 30 הוא יגיע לגובה של 100 מטר.
&nbsp
הקידמה הורידה מאוד את רמת החיים. לא אמרתי שהיא לא נחוצה להתפתחות האנושות, היא נחוצה בחזקת רע הכרחי. אני יכול להסביר את זה אבל זה דיון אחר. אתה כותב מתוך בורות, המון מחלות היום הן תוצאה של הקידמה, המזון והסמים המזיקים שבאמצעותן התעשיות מסממות את הציבור. וזה כבר לא נחוץ לאנושות, זה כוחות החושך שאתה משרת ללא ידיעתך וגם בלי כוונה רעה.
למה המון אנשים בעולם המערבי סובלים מדיכאון וצורכים תרופות?
למה בעבר הספיק מפרנס אחד במשפחה והיום גם שניים לא מספיקים?
ולמה אנשים היום עובדים יותר כאשר המכונות נועדו להוריד מהנטל?
אתה מתומרן ומשועבד למערכת, זה מה שהכי עצוב בסיפור של הקונפורמיסטים. העבד של פעם לפחות ידע שהוא עבד ויכול היה לקוות לחירות בעתיד, ואתה אפילו לא יודע שאתה עבד. יש לך האפשרות להשתחרר אפילו עכשיו ואתה מעדיף להישאר בכלא.
&nbsp
המדע אמנם השיג כמה דברים מרשימים, אבל כשמתברר לי שזה כאין ואפס לעומת עולמות הרוח, זה טבעי שאתרשם יותר מהם מאשר מהעולם הפיזי. חוקרי החלל לא ייגלו שום דבר גם אם ישלחו חללית מאויישת לקצה היקום, כי הם לא חוקרים במקום הנכון ולא בדרך הנכונה.
&nbsp

BravoMan

Active member
אני מאחל לך מכל הלב להתגלגל ולחיות את חייך מהתחלה

כפי שחיו פשוטי העם בעידן תרום המהפכה התעשייתית.
&nbsp
אולי כאשר תעבוד בשדה החל מהגיל שבו תהיה גדול מספיק להחזיק מגל, ותעשה זאת עד סוף חייך האומללים שהיה אמור להגיע בערך עשור לפני הגיל שמופיע בכרטיס שלך (כלומר, אתה כותב מהקבר, זומבי שכמותך), וכשכל ילדיך יעשו את אותו הדבר בעוד שרק חלקם הקטן בכלל ישרוד (אם יהיה לך מזל ואשתך תשרוד יותר מלידה אחת), אז תבין מה זה "מפרנס יחיד" ו-"כוחות הרוע".

למעלה