בתקופה האחרונה

Ricca

New member
תודה..

פשוט אצלנו בעדה לא משתמשים בכלי פלסטיק- רק בצנצנות ובסירי פח אדומים מעוטרים בנקודות. סמאוור, את יודעת מה זה?

את מתכוונת לסמובר לריסה?

אז ככה עושים את זה אצלכם בשיכון ג' של אמא רוסיה? אגב, את יודעת שאין דבר כזה .. אלא רק ...? הנה, החכמת. ופרט לכך, את מוכנה בבקשה לשאול את כל השאלות האלה? זה מאמץ את חברי המועדון להגות תגובות. דבר אחד נכון אצלך בהודעה, את באמת לא מצליחה להיות שנונה. הא לך עתיד לריסה, ראיתי את הלינק ומיד חשבתי עליך.

Ricca

New member
הייתי בטוחה שהגבתי לזה

אז או שבעצם מחקו אותי, או שיותר גרוע, נדפק לי. הכי קל להאשים את תפוז.. בכל אופן בסבוסה, זה באנגלית החרא הזה.. נייט פנימייש!

כמה עוינות

שכחתי באמת, ועל כך אני מתנצל, שמלבד הקמטים מעל גיל 35 אתן גם מתאפיינות בעוינות מוגזמת לגברים, נשים צעירות עם תחת מוצק ובטן שטוחה, אנשים עם הרבה כסף, זוגות מאוהבים, גורים נטושים של חתולים הוגי דעות חשובים ש, אלוהים יודע למה, מנסים להרביץ בכן תורה ועוד כהנה וכהנה דברים שמזכירים לכן את החלומות המנותצים שלכן. אני כבר לא יכול לחכות ולראות איזה משפט מהטקסט הנוכחי תזקקו בעיניים כלות תוך צקצוק שפתיים שאתן חושבות כסקסי למרות שהוא לא. כך או כך, אני לא יוצא עם סטודנטיות שלי. ואלה שמעל גיל 35 גם לא מקבלות פקטור של יותר משתי נקודות פר מציצה. וקפת, לאחרונה המלה "מטומטם" משתרבבת לטקסטים האנאליטים שלך יותר מדי לטעמי. תוכלי להשתמש לסירוגין ב"אדיוט", "טיפש", "אוויל" וכד'?

Ricca

New member
ולי יש עוד נקודה למחשבה

ואני רוצה לספר לכם את סיפורם של זוג מאוד קרוב אלי- ההורים שלי. אמא שלי- אחרי גיל שלושים וחמש אולי התאפיינה בעוינות, אבל לא היה לה זמן לבטא אותה, כי אחרי יום עבודה של שמונה שעות היא עוד נאלצה להתמודד עם הטנאייג'רים שלה בבית, להכין ארוחת ערב, לנקות, לתת קצת דין וחשבון לאמא שלה, בזמן שאבא שלי הייה מתרסק מול הטלויזיה וצועק על כולם שאנחנו עושים לו רעש בזמן שהוא רואה חדשות. התירוץ שלו להתנהגות הזאת היה שהוא המפרנס הראשי בבית. מה שהיה נכון- אבא שלי (שהתחיל כפועל במפעל גדול) מרוויח פי 3 יותר מאמא שלי (שהיא אגב אקדמאית), על בערך חצי מהעבודה שהיא עושה. אני לא רוצה שאבי יצטייר כאיזה אדם מרושע- הוא מעולם לא חסך כלום עלינו, הוא אדם מקסים ואחד החכמים שאני מכירה. אבל הוא גם בסופו של דבר גבר טיפוסי- שלא מוריד תזבל אבל מתקין מדפים, אחרי שצועקים עליו שבועיים שיעשה את זה כבר. זאת אגב תמונת המצב ברוב המשפחות שאני מכירה. וכן, אבא שלי משלם לאמא שלי את החשבונות, כי ככה בד"כ קורה במשפחות- כי האשה באופן טבעי כמעט תמיד תרוויח פחות, וכמעט תמיד תרגיש אחריות שגברים לא מרגישים לגבי הטיפול בבית ובמשפחה.. לא יודעת מה הסיבה, חינוך, גנטיקה- לכם בטח יש הסברים לתופעה, ובגלל זה אגב, אני חושבת שאשה- כל עוד היא יפה צעירה ויכולה להשתמש בזה להשגת בטחון כלכלי או הגשמת חלומות שטחיים ככל שיהיו, כדאי לה לנצל את ההזדמנות- גם אם הסכנה היא אח"כ להתקפל ולהיכנס לפח הזבל של שאריות אנשי 15 דקות התהילה- כי לא משנה לאן היא תפנה, היא בסוף תגיע בערך לאותה הנקודה. וחזרה למה שאני התחלתי לומר. איך נשים אמורות לא להיות ממורמרות?! רוב בנשים מוצאות את עצמן פשוט אימהות, עם בעלים שפוזלים לכיוון החברות של הבת. וזה כואב לדעת שהחיים חלפו בזמן שהן שטפו כלים. אני מאמינה שכל אחת צריכה לעשות את הבחירות שלה, אני כבר יודעת בערך מה תהיינה הבחירות שלי, ואני רק מקוה שבעוד עשר שנים סיכויי ההצלחה שלי בעולם לא יושפעו מהעובדה שאני אישה (קפת תתעלמי מהמשפט האחרון- את לא אמורה לדעת מה אני)

קפת

New member
לוידעת אם לצחוקאולבכות, לריסה

את לא מבינה שהגישה הזו: כל עוד היא יפה צעירה ויכולה להשתמש בזה להשגת בטחון כלכלי או הגשמת חלומות שטחיים ככל שיהיו, כדאי לה לנצל את ההזדמנות- גם אם הסכנה היא אח"כ להתקפל ולהיכנס לפח הזבל של שאריות אנשי 15 דקות התהילה היא זו שגורמת לתוצאה הזו: בנשים מוצאות את עצמן פשוט אימהות, עם בעלים שפוזלים לכיוון החברות של הבת. וזה כואב לדעת שהחיים חלפו בזמן שהן שטפו כלים. את באמת לא מבינה את הקשר? ואגב, אני לא יודעת איזה נשים את מכירה, אבל הנשים שאתן אני מתרועעת, מרוויחות כמו או יותר מהבעלים שלהן, נוסעות לכנסים בחו"ל, לומדות לתארים אקדמאים נוספים, המשפחה מחזיקה עוזרת ו/או מטפלת, וחלוקת הנטל בבית מתחלקת שווה, פחות או יותר, או לפחות שואפת לכזו (כי מה לעשות, נשים לרוב מחוברות יותר לילדים ולכן נוטלות על עצמן מטלות ביתיות יותר מגברים). אני אפילו מכירה משפחה, שבה שני בני הזוג אקדמאים, האשה עובדת מחוץ לבית הרבה שעות והבעל מטפל בילדים ודואג לבית. הוא גם זה שהיה עם חמשת הילדים שלהם במרגע שנולדו, כי אשתו לא נטלה חופשות לידה וחזרה לעבודה די מיידי. באחריות ובכנות: אני לא מכירה אף משפחה שבה האשה אחרי 8 שעות עבודה מכינה ארוחת ערב, כשהבעל יושב מול הטלויזיה וצועק על כולם. ובמקום שבו זה קיים, לא תמצאו אותי. אז תאמת, לריסה, את באמת חושבת שאת חייבת להמשיך את המורשת הגנטית/סביבתית שירשת מאמא שלך? את לא מבינה שזה בר שינוי, אבל שתפיסת העולם של אשה=יופי=מיניות=בעל מפרנס היא מקל בגלגלים?

Ricca

New member
אני לא יודעת באיזה בועה את חיה

אני שמחה מאוד בשבילך שזאת המציאות שאת גדלת לתוכה- אבל רוב רובו של העולם מתנהל בצורה אחרת. ועוד הפעם, אני לא תומכת בשיטת היופי- מפרנס, אבל מי שבחרה בזה זכותה, ומי שנולדה לתוך זה- אין לה איך לצאת החוצה. בד"כ. ובכלל אני רשמתי מה שרשמתי כהסבר למרמור של נשים. אז זה התרוץ שלנו בשכונה- מה התירוץ שלכן להיות ממורמרות שם בליברליה השוויונית?

Ricca

New member
שימי לב

הן כולן נאות ונעות בגילאי 35-45 פלוס מינוס, רובן ככולן נשואות או היו נשואות, פעם ראשונה או פעם שנייה, לרובן ככולן יש ילד או שניים או שלושה ורובן ככולן מאוכזבות משהו או מפוכחות משהו. וגם החמור אמר את זה.. וכוולם חושבים ככה..

קפת

New member
מאוכזבות או מפוכחות

זה לא ממורמרות. אכזבה והתפכחות הם תהליכים הכרחיים לכל אדם חושב, דינאמי, חי, מתפתח. מרירות ומירמור, לעומת זאת, הם מצבים מקבעים. משתקים.

איך אפשר להתווכח איתך

את מביאה טיעון מנצח אחרי טיעון מנצח. במיוחד הטיעון המבריק ש"החמור אמר". אם רק אשתי היתה מקבלת את מה שאני אומר בכזו הכנעה, לא הייתי צריך עכשיו לרדת עם הפח ולמהר לעלות הביתה כדי לקפל כביסה.

Ricca

New member
אה, ועוד משהו

"אז תאמת, לריסה, את באמת חושבת שאת חייבת להמשיך את המורשת הגנטית/סביבתית שירשת מאמא שלך? את לא מבינה שזה בר שינוי, אבל שתפיסת העולם של אשה=יופי=מיניות=בעל מפרנס היא מקל בגלגלים?" אל תנסי לחנך אותי. את לא יודעת מאיפה באתי ולאן אני הולכת, ואת לא תכפי עלי את עולם הערכים שלך. את המקלות בגלגלים שלי החברה מכניסה ולא התפיסות שלי. אני יכולה רק להבטיח לך כדי להרגיע אותך, שאת הבחירות שלי בחיים עשיתי אחרי הרבה מחשבה והסתכלות על הסביבה.

קפת

New member
גם את לא יודעת מאיפה אני באה

ולאן אני הולכת. אני יכולה לגלות לך שלא משנה מאיפה באתי, אני שמחה מאוד ללכת למקום שאליו אני הולכת. זה מקום שטוב להיות בו. לא, הוא לא מושלם, אבל מרמור, כמו צרות עין וקנאה, גם לא קיים בלקסיקון שלי. תסכולים? יש. מבוכות? גם. צער ועצב וכאב? ודאי וודאי. כל אלה הם חלק מהחיים והם לא פונקציה של חשבון הבנק ו/או ההשכלה ו/או המקצוע שלך. וזו את שמסתכלת קדימה ורואה איך החיים עוברים. אני מנסה להראות לך אופציה שבה החיים לא עוברים בצורתם הפאסיבית, אלא שיש אופציה לשינוי, לאקטיביזם. החברה מכניסה מקלות בגלגלים? את לא חלק מהחברה הזו? מה זה חברה, רשות ממשלתית שרק לבעלי סיווג בטחוני יש גישה אליה? אם את מרוצה מהמצב הקיים, סבבה לך. אבל אם את מרגישה שיש פוטנציאל שהחיים שלך יחלפו בשטיפת כלים... זו בעיה שלך. לא של החברה.

קפת

New member
אה, ועוד משהו.

אם תפסיקי להתעצבן, ולנסות לתייג אותי (ואת לא יודעת עלי כלום. סתם יש לך איזה אימג' בראש שאת מנסה להצדיק כל הזמן) תראי שהשקפת העולם שלנו נבדלת בדבר אחד בלבד: את מקבלת סדרי עולם ומחפשת איך לנצל את המצב הקיים על מנת לקדם את המטרות שלך, ואני לא מקבלת סדרי עולם ומחפשת איך לשנות אותם כדי לקדם את המטרות שלי.

Ricca

New member
אוי שתקי..

וזו את שמסתכלת קדימה ורואה איך החיים עוברים. אני מנסה להראות לך אופציה שבה החיים לא עוברים בצורתם הפאסיבית, אלא שיש אופציה לשינוי, לאקטיביזם מגניב הקטע של הציטוטים. כל מה שאמרת שטויות במיץ. ואני אעבור פסקה פסקה: וזו את שמסתכלת קדימה ורואה איך החיים עוברים.- החיים שלי רק התחילו מותק, ובנתיים הם מצויינים. אני מנסה להראות לך אופציה שבה החיים לא עוברים בצורתם הפאסיבית, אלא שיש אופציה לשינוי, לאקטיביזם - עזבי את הקטע המתנשא, מגלומניה מגלומניה, אבל די. ובואי נעזוב רגע את הדיון עלי. כי אנחנו אפילו לא יודעים מה אני. מה קורה עם המסיבת פיג'מות?

קפת

New member
שטויות במיץ הוא טיעון דמגוגי

שאינו שווה התייחסות מעבר להתייחסות שמדובר בטיעון דמגוגי. איבדתי עניין.

חה.

ואתן רציתן קומונה של נקבות. עם הציפורניים הייתן שוחטות אחת את השניה. הסיבה היחידה שכל להקה זקוקה לזכר האלפא שלה, היא כדי שיהיה לנקבות כלפי מי לבוא בטענות ותוך כדי כך לשכוח כמה הן מתעבות נקבתו אחרות. הבעיה שלכן, ואני אגיד את זה הכי עדין שאני יכול, וגם הכי פשוט שאני יכול, בתקווה שתבינו, היא שמאז שפרץ הפמיניזם האווילי שלכן אתן מנסות לשווא להיות גברים. זה מזכיר לי קורס שלקחתי פעם (הנה אני מכניס את ההשכלה שלי דרך הדלת האחורית - ככה עושים את זה פארמנידס) המרצה הפמיניסטית קבלה כנגד הטענה שנשים פחות חזקות מגברים, כי לבטח קיימת לפחות אותה אשה חזקה שחזקה יותר מגבר חלש. משום מה היא לא חיבבה אותי יותר כשעניתי לה שאם כך גם אסור לטעון שקופים מטפסים על עצים מהר מבני אדם, כי לבטח קיים איזה אתלט שישיג קוף שמנמן נכה ואשכנזי. אוי, זה היה משל ארוך. עכשיו יאללה, הכיור מחכה לכן. קבלו את זה באהבה.

למעלה