גברים בפעולה:

NorthernStar

New member
האם ידוע לך על מקרה אונס אישה בידי גיי

? אין חיה כזאת. אונס של נשים בידי גברים היא לא פונקציה של משיכה מינית אלא הדחף בשליטה, ובעצם - כפיית הדפוס הפטריארכלי של היחסים בין המינים. אלא שגייז קוראים תיגר על הדפוס הזה ועל הזהויות המגדריות שהוא מייצג, ולכן אונס אישה בידי גיי הוא פשוט לא הגיוני.

Old Girl

New member
אינוס אישה בכלל

לא נראה לי כמו משהו הגיוני, אפילו לשמרן פטריארכלי צריכים להיות לטעמי גבולות שאינם מתירים אונס.

mayya22

New member
צריך לקבל את זה שאונס כן קשור למשיכ

שאונס כן קשור למשיכה מיני. אלימות ושליטה מובנות כאירוטיות בחלקים נרחבים מהתרבות הפופולרית בכללה בפורנוגרפיה. קתרין מקינון כתבה על זה הרבה. אונס הוא לא רק אלימות הוא גם מין. ואונס יכול בהחלט להיות עניין נורמטיבי- רי הפרשה בבסיס בנבטים

אונס הוא אלימות באמצעות מין

ולא משיכה מינית. יעידו על כך המחקרים על מגוון פרופילי הנאנסות מבחינת גיל, לבוש, התנהגות ומראה חיצוני.

כינוי1982

New member
אני חושב שקשה לספק תיאוריה כוללת

להתנהגות של כל כך הרבה אנשים, מכל הגילאים, התרבויות, הנטיות המיניות, וכן, גם המינים. אני חושב שהתיאוריה הרואה באונס תוצר של משיכה מינית, והתיאוריה הרואה באונס תוצר של רצון להשפיל ולדכא, יכולות לדור יחד ולהסביר מקרים שונים.

ממש לא

אין דבר כזה "משיכה מינית" באונס. אונס הוא שליטה ואלימות פר-סה. ה"תיאוריות" על משיכה מינית נסתרות די בקלות ע"י מסקנות הנגזרות ממחקרים כמו אלו שעשתה לאחרונה ד"ר אביגייל מור מתל חי.

כינוי1982

New member
האם אפשר לקבוע באופן חד משמעי

שאין מקרי אונס שנובעים ממשיכה מינית? שימי לב, אני לא אומר שהתיאוריה בדבר אונס כשליטה ואלימות פר סה אינן נכונות. השאלה האם הן טוטאליות.

כינוי1982

New member
הממממ

לא נראה לי שהיה לי סאב טקסט לשאלות. פשוט תהיתי האם אפשר להסביר מגוון כל כך גדול של מעשי אונס על ידי תיאוריה אחת.

NorthernStar

New member
כל פשע אלים הוא בלתי רציונלי

אנסים באופן ספציפי מתעלים את הנטיה השמרנית הפטריארכלית שלהם לאמצעי של כפיה אלימה באמצעות המין.

אני מסכימה עם זה

קודם כל, אינוס היא לא הדרך היחידה שדרכה כופים דפוסים פטריארכלים, וגם כשאלה שלטו וממילא נישואין היו חלק מהכפיה, אני בטוחה שלא היה חוסר במעשי אינוס בעולם. משיכה מינית או לא, ממילא גם לא די בה כדי להסביר כזה הרס. לא נראה לי שבתור בן אדם אם הייתי עומדת במצב כזה, שאני יכולה לאנוס מישהו, אם יש משיכה נאמר, או אולי מישהו שאני מרגישה שחייב להיות נחות מולי - אין סיכוי שבסיכויים שהייתי מסוגלת לעשות לו את זה. זה פשוט מדכא. שיתנו להם עונשים כבדים, לא בשביל להרתיע, אלא פשוט בשביל להרוס להם את החיים בחזרה. שהעונש ישקף משהו ממה שקורה אח"כ... כמו שברור שרוצחים צריכים להנמק בכלא - שיהיה ברור שאנסים צריכים להנמק בכלא.

אני יכולה לדמיין מצב שבו גיי אונס

שלסבית אונסת את בנה, או שהומו אונס את אחייניתו, או שטרנסג'נדר אונס "10 דתיות". אין קשר בין אונס למשיכה מינית - אונס הוא פונקציה של אלימות ורשע ולא של משיכה מינית. יש קשר הין אונס לבין רצון לשלוט, לפגוע, להכאיב, להשפיל - ואין אוכלוסיה בעולם המחורבן שכול אנשיה נקיים מאלימות. גם באוכלוסית הגייז יש פושעים חברתיים ומוסריים. עם זאת, אני מסכימה שההצהרות של האוכלוסיה הזאת רחוקות מאוד מהצדקת אונס. ככלל, האוכלוסיה הזו אכן מגנה אלימות מכל סוג שהוא, ואכן תולה את כל סוגי האלימות בדפוסים מעוותים של יחסים בין המינים שהושרשו בחברה הפטריארכלית. בקיצור, תמיד יש פער בין הצהרות לבין מה שקורה בפועל. לדוגמא: העם שנבחר על ידי אלוהותו בשל מוסריותו, עושה פשעים כנגד האנושות מדי שבוע (רצח, השפלה, אונס).

NorthernStar

New member
ועם כל הכבוד,

יש פער בין מה שאת יכולה לדמיין לבין המציאות. ובמציאות לא שמעתי מעולם על אונס אישה ע"י גיי.

יש פער בין מה שאנחנו יודעים למציאות

קודם כל, מי אמר שמישהו נכנס להרגלים המינים של אנסים שלא קשורים באלימות המינית שלהם (כלומר ליחסים בהסכמה). דבר שני במציאות יש נתנונים כי 1 מתוך 10 מתלוננות - ולכן התמונה שלנו לגבי מה בעצם קורה במציאות היא מצומצמת. עוד ידוע כי בדרך כלל אנשים שעוברים התעללות מינית במשפחה, או בגיל הילדות הרבה מאוד פעמים שומרים את זה בסוד המון זמן. לא בדקתי בדיוק, אבל אני מ-נ-י-ח-ה שבין המתלוננים יש יותר מצבים שבהם האונס נעשה בצורה מאוד מובהקת שלא נורא מבלבלת את הנפגעת/נפגע - כלומר, אלימות שננקטת לעומת הפחדה, או שימוש ביחסי מרות או שימוש ביחסים, או פשוט בגלל קפיאה - גורמת לאדם פחות להתלבט לגבי אשמתו. (כמו "אני נתתי לזה לקרות, לא התנגדתי" וכו') או מצבים שהנגיעה המינית היא מובהקת, לעומת "אולי הוא נגע בי בצורה הזאת בטעות?". הרבה פעמים ילדים בנים נפגעים וזה לא אומר שהנטיה המינית של הפוגע קשורה לבנים או לילדים. זה יכול להיות פשוט כי זה היה הקורבן הכי קל. וגם זהות מינית לאו דווקא חייבת להיות מאוד מוגדרת. משיכה יכולה להיות כלפי שני מינים וכו'... אני למשל לא מצליחה לדמיין איך אב מסוגל לאנוס ילד שלו, אבל זה קורה והרבה. אז... יש פער בין המציאות לדמיון - אבל אתה לא יודע לאיזה כיוון הוא נוטה. אם היא מסוגלת לדמיין לעצמה הומו שאונס אישה, יכול להיות שהמציאות גרועה יותר ממה שהיא חושבת.... הפואנטה היא : בעניין של עבירות מין, המידע שמגיע אלינו הוא מועט - בגלל השתיקה וההשתקה, הבושה הבלבול וכל מיני סיבות. לכן קשה לקבוע קביעה כזאת. בדרך כלל כשנכנסים לחיי מין של מישהו בהקשר של פגיעה מינית, זה לחיי המין של המתלונן/ת.

פשוט מאוד

זה שבחיים לא שמעת שגיי אנס אישה זה בגלל שאתה לאו דווקא שמעת על רוב מעשי האונס שקורים, ולאו דווקא אם שמעת אתה גם יודע על הנטיות המיניות של התוקף. קשה לדעת במקום שאין הרבה מידע בגלל שתיקה והשתקה.

NorthernStar

New member
אני *את* ולא אתה

קודם כל, אפילו בקורסי מבוא לסוציולוגיה מתארים את הפרופיל של האנסים השונים, ותמיד מדובר בסטרייט, כיוון שהבחירה במין כאמצעי לשליטה אינו מקרי. דבר שני, אנא קראי שנית את הפוסט שלי, ובעיקר החלק אודות האונס ככפיית יחסים מיגדריים שמרניים. כאמור, גבר שהוא גיי בעצמו קורא תיגר על הדפוסים השמרניים של היחסים בין המינים ועל כן אין טיפת היגיון באונס אישה על ידי גיי.

למעלה