גיורים מזורזים או גיורי סרק?

beatman

Member
היכן טענתי שאין ?

אמנם יש די מעט אבל יש, לא טענתי שאין.
&nbsp
הסימן / מסמל הפרדה ולא חיבור.
&nbsp
ההתבוללות נגרמת מיהודים שלא מבינים מה זה להיות יהודי ומה מטרתו.
היום המנוע החזק הגורם להתבוללות הוא פוסט מודרניזם השולל ומתנגח בעם ישראל.

גם אימא של אשתך וגם סבתא נולדו שם?

ככל הנראה, לא. אז מחפשים את התעודות שלהן במרחב הפוסט-סובייטי כולו.

אז שאלתי יותר לעומק , הסבתא נולדה ב- קוליבן , כפר קטנטן

בבלרוס של היום , גם הוא נמצא ב "זונה" , כלומר אין גישה לשם בגלל הקרינה .
האמא של אשתי היא הבעיה היא מתכחשת ליהדותה ושרפה את כל המסמכים שנותרו מצ'רנובל. ( מפחד דבילי מאנטישמיות ) .
אין ברירה אלא לאזרח את אשתי , כי היא אשתי ולא כי היא יהודיה .

מה זה "שרפה את כל המסמכים"?

את הדרכון הסובייטי שלה היא שרפה? את תעודת הלידה שלה? מצטער, לא נשמע לי אמין במיוחד. אפשר לשרוף את כל המסמכים, אבל במשרד הפנים האוקראיני עדיין יהיה כתוב שפלוני אלמוני הוא יהודי.

בתעודת הלידה אפשר לכתוב מה שרוצים , היא לא כתבה יהודיה

האמא של אשתי זה לא העיפרון הכי חד בקלמר .
הרי תעודה המעידה על יהדות היא הביטוח הכי טוב מפני אנטישמיות, כי אפשר לעלות לישראל .
אשתי אמרה לה שהיא ז'יד כי הסבתא הייתה יהודיה , האם מתעקשת שהולכים לפי האבא ולא לפי האמא , כפי שנהוג בברית המועצות . היא ממש חוששת מלהזדהות כיהודיה .

זה לא נכון, אי אפשר "לכתוב את מה שרוצים בתעודת הלידה"

אימא שלך אשתך היא בת 70-80, נכון? אם אבא שלה היה יהודי ואימא גוייה, בתעודת הלידה שלה כתבו "יהודייה", ואילו בדרכון היא הייתה יכולה לבחור את הלאום של אחד ההורים:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Пятая_графа
&nbsp
למשל, סרגיי קיריינקו, בן לאב יהודי, נרשם בתעודת הלידה כיהודי, תחת שם המשפחה של אבא שלו, ואילו בעת קבלת הדרכון שינה את הלאום ל"רוסי" ולשם המשפחה של אימו הגוייה.
&nbsp
שוב, אין שום בעיה לאתר מסמכים של הוריה של חמותך. לכן כל הסיפור הנ"ל נשמע לי מופרך מיסודו.

לאשתי יש אינטרס חזק להגיע לבדיקות רפואיות בישראל

לכן גם היא רוצה מסמכים של יהדות , היא גם קשורה לישראל רגשית
היא גודלה כלא יהודיה , הסבתא לא אמרה לה במפורש שהיא יהודיה , רק אמרה לה כמה מצוות של כשרות , לא לאכול חזיר ופירות ים וכדומה .
רק כאשר אני אמרתי לה שהיא יהודיה כי סבתא שלה יהודיה , היא ידעה שהיא יהודיה , היא חשבה שזה לפי הסבא והאבא שהם לא יהודים .
בגלל שזה צרנוביל אין מסמכים מקומיים . בית הכנסת שם לא קיים יותר .
גם לי זה נשמע מוזר שאין רישום במשרדים המרכזיים בקייב או במינסק .
אבל לא נורא , כבר כל המסמכים מוכנים רק צריך לתרגם אותם, אני אעשה את זה דרך איחוד משפחות .
העובדה היא שהאם לא רשמה יהודיה בתעודת לידה שלה ושל אשתי .
אולי כנראה בגלל שהסבא לא היה יהודי רק הסבתא.

למעלה