גיורים מזורזים או גיורי סרק?

אז אתה לא מכיר בגיורים שלהם , היום רובם חיים מחוץ לישראל

אבל מה היה קורה באם רוב העם היהודי שהוא לא אורתודוקסי חרדי היה
עולה לישראל ? אם הגיורים שלהם לא שויים אז גם הם לא שווים כיהודים .
כמו שהחרדים אכן אומרים שהם לא יהודים . אני יכול לטעון שהחרדים הם לא יהודים זו המצאה חדשה . אפשר לקיים את ההלכה ולא להיות חרדי .
דרך אגב אין שום אדם בעולם שיכול לקיים את כל המצוות .

באשר למשרד הפנים , בתקופה שלך המצב היה אחר עלו מאות אלפים של לא יהודים בכלל . בתעודת לידה סובייטית אפשר לכתוב מה שרוצים .
לי אישית יש בעיה עם אשתי , סבתה הייתה יהודיה כשרה , אבל אמא שלה
קברה אותה בבית קברות נוצרי והיא השמידה את כל המסמכים מפחד אנטישמיות
היום היא מודה שהיא טעתה כאשר השמידה את המסמכים .

אתה טועה

אני חוזר ואומר: אם יש תנועה דתית שחבריה לא מסוגלים להדליק נרות שבת, הגיורים של התנועה הזאת הם פיקציה.
&nbsp
ברבנות בודקים את תעודות הלידה המקוריות של אימא, ורצוי גם של סבתא, של הנבדק. בשנות ה-90 אכן הייתה אפשרות לשחד את הפקידים ולהוציא תעודה כלשהי. בשנות ה-70 ולא כל שכן בשנות ה-40, תעודות הלידה היו מהימנות ביותר. מה גם שלאף גוי לא הייתה סיבה להירשם כיהודי, בן לעם הנרדף המקופח ביותר בברית המועצות.
&nbsp
&nbsp

לא לך ולא לחרדים אין בעלות על היהדות .

בישראל כן יש לכם בעלות וזה מוביל לאסון לעם היהודי .
לא שלי איכפת כל כך מהנושא (כל הדתות הן שקר מוחלט) , חוץ מזה שלאשתי יש בעיה להוכיח את יהדותה
אבל זה לא הכי משנה , כי היא יכולה גם לקבל תושבות כי היא אשתי
רק שדרך יהדותה זה היה יותר מהר .

יש לך בעיות בהבנת הנקרא?

הבאתי לך מחקר שממנו עולה כי הרפורמים והקונסרבטיבים מזלזלים אפילו בהלכות הפשוטות ביותר. אז למי צריכה להיות בעלות על היהדות, לחפיפניקים או לאנשים שלומדים תורה מדי יום ביומו ומקפידים על קוצו של יו''ד?

באשר להוכחת היהדות: יש היום גישה לארכיונים, גם אנשים שברחו חסרי כל בזמן המלחמה וכו' מצליחים להוכיח את יהדותם. יש גם ארגונים כגון ''שורשים'' שנוברים בארכיונים הללו.

קוצו של יוד זו רק פרשנות לא מחייבת, כמו במקרה של בשר וחלב

באף מקום לא כתוב שצריך להשתמש בכיורים נפרדים או בסט הגשה נפרד לבשר וחלב . כתוב לא לבשל גדי בחלב אימו , כל השאר זו רק פרשנות של הרוצים לסבך את הפשוט .
רוב היהודים הם לא חרדים החרדים הם מיעוט ביהדות , הם קובעים רק בישראל
בגלל שיטת המשטר הקואליציוני הדפוקה המאפשרת סחטנות .
מה שיקרה בעתיד הוא שמדינת ישראל תהייה מדינה חרדית יהיה רוב חרדי לאחר 2050 . זה לא אומר שיש להם בעלות על היהדות . גם האחרים הם יהודים
הם יקבעו מי יהודי רק בישראל .

אם אני זוכר נכון פניתי בעבר לשורשים , לא יצא מזה כלום , אפילו לא התחלה של משהוא .

זה כמו שתבוא לביטוח הלאומי ותתחיל להקשות קושיות

"למה לפני 100 שנה לא היה שום ביטוח לאומי? מאיפה המצאתם את זה?"

ההלכה התפתחה עם השנים התפתחות טבעית, כמו כל דיסציפלינה אחרת (כלכלה, החוק הפלילי וכו'). גם הקונסרבטיבים מקבלים את ההלכה, רק שהם, כפי שמראה הסקר, לא טורחים לקיים אותה. אז למי יש בעלות על היהדות? ולמי יש בעלות על תחום המשפטים, למשפטנים שלומדים פסקי דין, או לאיזה טוקבקיסט אנאלפבית שקורא לחסל את כולם, לקחת מהם את הכסף ולחלק למובטלים?

מדינת ישראל לא תהיה מדינה חרדית, כי לחרדים אין שום רצון לשלוט. הם דואגים לבועה הפרטית שלהם, ואילו חסימות כבישים וכו' זה סתם, עשיית שריר לפני הבוחרים.

SupermanZW

Well-known member
ההלכה של הקונסרבטיבים שונה משל האורתודוכסים

הדתיים מביניהם טורחים לקיימה ואלה שלא לא. בכל זרם יש גם לא דתיים.

לכן הסבתי את תשומת לבכם לדבר כה בסיסי כמו הדלקת נרות שבת

ואני שוב חוזר על הנתונים המדהימים הזה:
https://ic.pics.livejournal.com/shaulreznik/522493/211860/211860_original.png
&nbsp
בְּמה, אם כן, מתבטאת דתיותם של הרפורמים והקונסרבטיבים הנ"ל? ב-tikkun olam שזה מילה נרדפת לפעילות פוליטית במחוזות השמאל האמריקאי? מי שמכיר בחשיבותה של הדלקת נרות (ולראיה, הברכות הרלוונטיות בהחלט קיימות בסידורים של הרפורמים והקונסרביטיבים), אך מתעצל לקיימה, הוא לא דתי, אלא ליצן, והתנועה שלו היא כישלון מהדהד.

SupermanZW

Well-known member
אני מכיר קונסרבטיבים ורפורמים דתיים

הם מקפידים על הדלקת נרות שבת.

"אני מכיר" זה לא נימוק משכנע

לכן הבאתי תוצאות של מחקר אשר נערך ע"י מכון Pew, גוף מכובד ורציני לכל הדעות.

SupermanZW

Well-known member
ויש גם את האפשרות

שהמצב בקנדה שונה מהמצב בארה"ב. אחד ההבדלים שאני יודע בוודאות הוא שבקנדה יש הרבה יותר קונסרבטיבים מרפורמים, בארה"ב זה בדיוק להיפך.

זה לא משנה

בסיס הטענות של הרפורמים והקונסרבטיבים הוא אחיד: הלכה היא המצאה של בני אדם. נו, אז למה הקונסרבטיבי המצוי יקיים את ההלכות, אם אפשר שלא לקיימן? מה ששוב מחזיר אותנו להגדרתן של שתי התנועות כ"ליצנים".

SupermanZW

Well-known member
זה כלל לא בסיס הטענות

זו רק הפרשנות שלך שיש לה שותפים רבים. כל זרם טוען שהוא זה שהבין נכון את הכוונה האלוהית וכל השאר לא. מלכתחילה דת זה לא דבר הגיוני.

חזרנו לתחילת הדיון

אני לא מדבר איתך במונחים של "האם האלוקים קיים" או "פרשנות של מי נכונה יותר". הסוגיה היא חברתית גרידא. להבדיל, לסונים והשיעים יש פרשנויות שונות של האסלאם. אלא מה, כל אחד מ-2 הזרמים מקיים באדיקות את מצוות הזרם הספציפי. לכן השיעים והסונים יכולים להיחשב לזרמים דתיים ברי השוואה.
&nbsp
כפי שהראתי במחקרים, במספרים, באותות ובמופתים, אצל הרפורמים והקונסרבטיבים זה לא ככה. המסקנה: הם לא איזושהי אלטרנטיבה ראויה לזרם האורתודוקסי, אלא חפיפניקים וליצנים.

SupermanZW

Well-known member
בניגוד למה שאתה חושב על מוסלמים

גם אצלם הרוב לא דתיים, בדיוק אותו דבר כמו אצל יהודים ונוצרים. אתה פשוט בוחר להציב רף גבוה יותר עבור היהודים.

beatman

Member

beatman

Member
השאלה לאיזה "עם יהודי" אתה מתכוון ?

לעם שהומצא ע"י השמאל/אתאיסטים/רפורמים למיניהם בהחלט החרדים מזכירים להם מה זה עם ישראל ומה המקור להם עצמם לפני שעברו עקירת יהדות וזה מטריף אותם ו"מוביל לאסון".
&nbsp
אם הכוונה לעם ישראל כפי שהוגדר בתורה ונשמר בפסיקות הלכה לאורך הדורות, אז בוודאי שאותם שמאל/אתאיסטים/רפורמים למיניהם מובילים עצמם לאסון.

רוב העם היהודי לא מסכים איתך , אתה יכול להחזיק

בדיעה כזו רק בישראל .
כבר אמרו אחרים בצורה יותר ברורה ממך , שרפורמים וקונסרבטיבים הם לא יהודים .
בסדר , אבל תרומות שלהם לישראל מתקבלות בברכה .

beatman

Member
הנה, בבקשה, התחלת את המשפט מ"עם יהודי"

אתה מתכוון כמובן לעם שהומצא ע"י השמאל/אתאיסטים/רפורמים למיניהם.
&nbsp
אני לא מעוניין בתרומות שלהם.

כמה שטויות ?! אין חילונים אתאיסטים ימניים ?

אין יוצאים בשאלה ? יש יותר מהחוזרים בתשובה .
לא להיות יהודי לפי החרדים זה אסון ? להיפך זה שיחרור וחופש .
החרדים מובילים לאסון של התבוללות לא רק של רפורמים וקונסרבטיבים
אלא של יהודים במיוחד ממזרח אירופה עם הדרישות המחמירות של משרד הפנים של הפושע המורשע דרעי .
נקווה שהבחירות הבאות יעלימו אותו מהקואליציה ויותר טוב מהכנסת .

למעלה