ג'יימס רנדי הציע לפני שנים מיליון דולר למי שי

nhavu1

New member
ג'יימס רנדי הציע לפני שנים מיליון דולר למי שי

ג'יימס רנדי הציע לפני שנים מיליון דולר למי שיוכיח שיש לו כוחות. מאות אנשים ניסי את כוחם. איך זה שאף אחד עוד לא זכה? אתם חושבים שהייתם עוברים את המבחן? http://www.randi.org/

RainBird

New member
כי זה דבר אחד להיות בעל יכולת או כוח וזה דבר אחר להוכיח אותו. אני יודע שעברתי את כל המבחנים ששמתי בפני. אני יודע שזה לא עיניינו של אף אחד מה היכולות שלי, לא עבור מליון דולר או יותר. ואגב, כפי שAzaruk כתב, אין מקום למאגיה ולמדע ביחד. כל אחד מהוה אסכולת חשיבה אחרת שלא יכולה בצורה יעילה לכמת את השנייה.

nhavu1

New member
אם היית מוכיח היית מקדם את הרוחניות ע"י זה ש

שהיו פחות ספקנים, ואת המליון דולר היית מנצל למטרה טובה. זה דבר אחר לא להרגיש צורך להוכיח ודבר שני לוותר על מיליון דולר. אני לא מרגיש צורך להוכיח שאני רץ הכי מהר בעולם, ואני רץ כי אני אוהב לרוץ בשביך עצמי. אבל אם היו מציעים לי מיליון דולר בשביל לרוץ באולימפיאדה קשה להאמין שהייתי מסרב

RainBird

New member
אני מאוד אוהב ספקנים ../images/Emo13.gif זו הייתה הספקנות שלי שהביאה אותי למאגיה. אין לי מטרות לקדם, אבל יש לי חיים לקדש. אף אחד לא "נותן" לי מליון דולר, הם דורשים הוכחה חד משמעית ומדעית שאני לא מוכן לתת. ואתה לא ממש דוגמא לאדם רוחני נכון? אל תנסה לשקול מסרים ושיעורים רוחניים בכלי הלוגיקה. חבל על התודעה השברירית שלך, תאמין לי...

nhavu1

New member
פתאום כולם צנועים ו"לא חשים צורך להוכיח".

חד משמעית. כולם צנועים פתאום ולא צריכים מיליון דולר. אז תתרום אותם לאגודה למלחמה בסרטן

RainBird

New member
פתאום אתה חש צורך להוכיח למה? מה כ"כ חשוב לך להוכיח או לא להוכיח קיום מסויים? וזה לא כולם, אתה מדבר רק איתי

nhavu1

New member
לי אין צורך להוכיח.

אתה בא וטוען שיש לך כוחות. אתה וכל ה"רוחניים" למיניהם שדיברתי איתם (אתה לא היחיד) טוענים טענות שחלקם אפילו גובים עליהם כסף. אתה טוען טענות - תוכיח. רוב האנשים או מאבדים את הצורך להוכיח, או תוקפים את רנדי ללא הוכחות, או מוחקים את השאלה או מתעלמים ממנה או מנסים להוכיח ומושפלים

nhavu1

New member
יש שתי אפשרויות:

1)אפשר לבדוק **סטטיסטית** כוחות מאגיים. בקרוב נראה מיליונר (או שכל בעלי הכוחות צנועים ויוותרו על מיליון דולר שיכול לשמש למטרות טובות) 2) אי אפשר לבדוק אפילו סטטיסטית. הכוחות האלה לא טובים יותר מכוחותיו של כל שרלטן מצוי

wateryjohn

New member
ג'יימס רנדי הוא זיוף אחד גדול.

כמו בכותרת. אנשים באו והוכיחו לפניו כוחות והוא סירב לתת להם את המיליון שזכו בו. אם תקרא את התנאים תגלה המון פרצות ודרכים שבהן יכול ג'יימס להחליט אם כוח הוא כוח אמיתי או זיוף ואם לשלם או לא לאדם. בנוסף הוא לא משלם על נסיעות וכל הכסף שצריך כדי להוכיח שאתה בעל כוחות צריך לבוא ממך. תקרא את החוזה שאתה מסכים לו אם אתה רוצה לקבל את המיליון. זה דבר די דפוק... אני זוכר שקראתי מאמרים שלמים ואתרים שלמים על איך שרנדי עובד על אנשים אבל המחשב שלי די עבר פירמוט. אחפש אח"כ ואוסיף.

nhavu1

New member
אל תשמיץ. דווקא קראתי את החוזה.אם יש לך פרצות

שראית או הוכחות שהוא רימה נא לפרט

בליעל

New member
'אין הוכחה' לא שווה ל'מוכח שלא'

אף אחד לא חייב לספק (לך, לרנדי, או לכל אחד אחר) הוכחה לכך שמאגיה, אסטרולוגיה, טארוט, או כל דבר אחר עובד. אם אתה רוצה להוכיח שהם לא עובדים, תצטרך לקרוע את התחת שלך ולהוכיח שהם לא עובדים. הרושם שלי הוא שאתה מנסה לדחוף את נטל ההוכחה שאתה לא רוצה לשאת אל הצד השני, מה שהופך אותך לחרטטן וקשקשן.

nhavu1

New member
אם הייתי אומר שיש לי טכנולוגיה/תיאוריה חדשה ה

יה עלי. מי שטוען שיש לו כוחות, במיוחד אם הוא גובה על זה כסף נטל ההוכחה עליו. אם הוא מתחמק הוא לא רק חרטטן וקשקשן. הוא עלול להיות שרלטן. אם הוא מרמה גם את עצמו הוא גם שלרטן כלפי עצמו. השיעור הראשון בדמגוגיה: לתקוף את האדם ולא את הרעיון. הנה הוכחה אמפירית שזה לא עובד: אתה לא יכול לנחש את תאריך הבחירות הבא בדיוק רב יותר מפרשן פוליטי. תבחר *אתה* תחום. תן תחזית ובו נראה אם אתה מדויק. אם אתה מתחמק מלהוכיח אתה חרטטן וקשקשן

בליעל

New member
נטל ההוכחה עליך, בין אם אתה טוען שיש או אין

אם אתה טוען שאין למישהו כוחות, נטל ההוכחה עליך. אם אתה מתחמק, אתה חרטטן וקשקשן. "הנה הוכחה אמפירית שזה לא עובד: אתה לא יכול לנחש את תאריך הבחירות הבא בדיוק רב יותר מפרשן פוליטי." לא טענתי שאני יכול. אם אתה טוען שאינני יכול, עליך נטל ההוכחה. "תבחר *אתה* תחום. תן תחזית ובו נראה אם אתה מדויק." לא טענתי לכלום, ולכן אין עלי להוכיח דבר. אם אתה טוען שמישהו כאן אינו בעל כוחות, הוכח זאת. אם אתה מתחמק מלהוכיח אתה חרטטן וקשקשן אם אינך טוען דבר, מה אתה רוצה מהמשתתפים בפורום ?

nhavu1

New member
אהם

אתה רוצה הוכחה? קבל הוכחה בדרך השלילה: נניח שיש אנשים עם כוחות. נניח שאפילו רק אחוז אחד מהאנשים הם כאלה. הגענו ל50 מיליון איש. לפחות לחלק מתוך החמישם מליון יש תאוות בצע/אח שצריך טיפול רפואי יקר/קשיים כלכליים. מבין כל האנשים האלה לפחות חלק יפנו ולו כדי להציל את חייו של מישהו. לפחות חלק יצליחו. אם לאורך זמן אף אחד מהדברים האלה לא יקרה זה אומר ש 1) לאף אחד מהם אין תאוות בצע/אח שצריך טיפול רפואי יקר/קשיים כלכליים או 2) כולם מעדיפים להיות בצרות או שימות קרוב משפחה מאשר להצטרך להוכיח או 3) שאין להם כוחות. או שאחד מהם יזכה בפרס מה האופציה המועדפת עליך?

goldy

New member
יש לי השערה../images/Emo23.gif

מי שמציע את הפרסים האלה ו\או טוען את טענותייך הוא מדען. מדען רוצה הוכחות חד-משמעיות, כלומר להבין את המאגיה בצורה מדעית. אים הוא יצליח להבין את המאגיה בצורה מדעית הרי שהיא מדע. אים היא מדע היא לא מאגיה ולכן אין כסף. אפשרות נוספת היא שהם יודעים שאו שתקבל הוכחה חד משמעית או שלא תישתכנע. מה אתה אומר? האים תסכים ל- "ראיתי והדבר היחיד שאני יודע זה שלא מדובר באשליה"?

RainBird

New member
*מחיאות כפיים* מסקנה נאה! מה שגם, מאגיה פועלת לפי חוקי הטבע, אין שום "על\אל" טבעי בטבע, ולפיכך אם היא טבעית וניתנת לקיטלוג היא כבר לא מאגיה, אלמנט המיסתורין תמיד חייב להשמר.

nhavu1

New member
טעית. הוא קוסם. הוא לא פוסל שזה משהו שקיים. א

בל האפשרות שזה קיים נמוכה וקטנה ככל שטור הנכשלים גדל (הוא עומד על כמה מאות כיום)

RainBird

New member
הוא לא טעה אלא אתה הוא מציין שאם כוח "על-אל" טבעי מוכח על ידי מדע, הרי שהוא כוח טבעי. משהו טבעי לא יכול להיות מאגי- לפי תפיסת החוקר המדובר, ולפיכך הפרס לא יינתן.

nhavu1

New member
דמגוגיה במיטבה. נאמר שם בפירוש שהסבר לא חשוב

להם. *אתם* אמרתם שאם זה יוכח באופן מדעי זה לא יתקבל. מבחינת הפרס - תטה את הסטטיסטיקה - וזכית. ואפילו אם ימצא הסבר מדעי זה לא יעלה ולא יוריד מבחינת זכאות לפרס

RainBird

New member
אני מזהיר שנית- ביקורת על ניהול הפורום על גבי הפורום לא תתקבל, גם זה היה בתקנון שבוודאי לא קראת. שוב, אני אצטט- "we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power" תגדיר "proper observing conditions" ותגדיר "evidence" אנרגיה לא יכולה להיות מצולמת- ומה שכן מצולם, בצילומי הילות למשל, אני מניח שלא נתקבל על ידי רנדי ושותפיו. ההוכחה עצמה גם היא ניתנת לפירוש ואינטרפטציה. בזמנו הקוסם דיוויד קופרפילד העלים את הביג בן בלונדון, שום קוסם לא הבין עדיין איך זה נעשה, אז הכיצד שרנדי לא פשוט קפצו על המציאה ונתנו לו את הפרס? מהסיבה הפשוטה, שאחרי שהקוסם יסביר את הטריק- הקסם הפך למשהו ברור, מובן ומדעי. ברגע שתגלה בדיוק אילו גלי מוח מפעילים יכולת חיזוי עתיד לדוגמא, גם זה כבר יאבד את הקסם שלו- לדעתי ולפיכך מכיוון שהמאגיה שואבת את כוחה מן הטבע, ולא מתעלה מעליו בשום צורה שהיא כל ה"One Million Dollars awaits the individual who can prove, in a controlled setting, that they have "super" powers." ודגש על Super לא תימצא שם.

למעלה