ג'יימס רנדי הציע לפני שנים מיליון דולר למי שי

nhavu1

New member
בשנייה שמישהו יוכיח פתאום ימצא הסבר? עם כל הכ

בוד למדענים אם מישהו יוכיח להם עדיין יקח להם זמן של עשרות מאות אלפי שנים להסביר. וגם אז הפרס לא ילקח מהאדם.מה זה proper observing conditions מי שעמד ליד הביג בן ראה שהוא לא נעלם בזמן הקסם. מספיק evidence? בוא נגיד שאתה קורא מחשבות. תנחש יותר מספרים מכפי יד המקרה ותזכה בפרס. אתה חושב שבשנייה שאחרי זה פתאום ימצא הסבר? ההסבר לא מעניין אותם ולא מהווה עילה לאובדן הפרס. גם לא אם יסתבר שקרני גמא גורמות לזה

RainBird

New member
אז זה יותר גרוע כי גם שירשרת לא נכון, וגם העלבת מישהו בפורום בשירשור הזה שוב, לאחר שהוזהרת מפני אותה עבירה בעבר.

goldy

New member
ניראה אים הבנתי../images/Emo151.gif

אים מישהוא יצליח לעשות קסם שנוגד את חוקי הפיזיקה (כגון הצעתי ללכת על המים) אז הפרס ינתן גם אים יוכח כיצד כל אחד יכול לעשות את זה? האים אתה פשוט מיתכוון לקסם שנוגע את חוקי הפיזיקה, כגון לעשות סיבוב פרסה ב90 קמ"ש בלי להיתהפך?

nhavu1

New member
אם תלך על המים ותלמד אותנו עדיין תהיה מיליונר

בליעל

New member
אהם

"מה האופציה המועדפת עליך?" האופציה הנכונה היא שאתה כל כך רוצה לשמור על הטיעון המקורי שלך, שהטקסט שייצרת איננו הוכחה בשום מובן של המילה. הוכחה בדרך השלילה אפשרית רק במתימטיקה, מקום בו אפשר לפרוט בוודאות את כל האפשרויות, ולכן גם לאמר שהן נשללו אחת לאחת. לדוגמא, התעלמת מהאפשרות שהכוחות הנזכרים לעיל מאפשרים להם לרפא את קרוב המשפחה ו\או להשיג המון כסף בלי לעבור אצל רנדי ו\או שהכוחות אמיתיים אבל אין לבעליהם אפשרות להוכיח אותם אצל רנדי ו\או משהו אחר שלא חשבת עליו. לדוגמא, יכול להיות מישהו שיש לו כח לרפות אלצהיימר. אלא מה ? הוא פקיסטני עני שאינו דובר אנגלית, ולכן הוא בכלל לא יודע על רנדי, מתקשה להסביר מה בדיוק הוא עושה, וגם אין לו כסף לכרטיסי טיסה לארה"ב כדי להגיע לרנדי. לא נורא שנכשלת בפעם הראשונה - נסה שוב, אולי בפעם השנייה או השלישית תצליח.

nhavu1

New member
*לכולם* יש סיבה לא להגיע? אני רץ למלא טוטו. י

לפי החשבון שלך יש לי 99.99 אחוז לזכות. אין לי הוכחה. אני רק מראה לך את חוסר הסבירות של טענות יך

בליעל

New member
קבעת שרירותית את מספר האנשים של כולם

ומזה מסיק שההסתברות שלכל כך הרבה אנשים תהיה סיבה לא ללכת לרנדי, וזאת טענה שלך נטו שאתה מכניס לי לפה - וזה מעיד עליך כמה חשוב לך וכמה אתה מיואש בנסיון להוכיח את טענותיך. אני לא טענתי כלום חוץ מזה שאם אתה טוען שאין דבר כזה כוחות, אתה צריך להוכיח שהם לא קיימים. זה לא רק סביר, אלא בסיסי.

nhavu1

New member
אם לאחד מאלף יש כוחות זה מיליוני אנשים.

יפה שתפסת בעלות על הסביר והבסיסי. הטענה של הרבה אנשים פה היא שיש להם כוחות. מי שטוען הוא זה שצריך להוכיח. אחרת זה רק טענות. אם תטען שאתה נצר לנפוליון כולם צריכים להוכיח? נראה לי ההפך

בליעל

New member
יפה שאתה ממשיך להכניס לי מילים לפה

"אם לאחד מאלף יש כוחות זה מיליוני אנשים." אתה זה שנוקב במספרים ומשתמש בביטויים סביר ובסיסי, לא אני. "הטענה של הרבה אנשים פה היא שיש להם כוחות." של אנשים, לא שלי. תשתדל להגביל את עצמך לטיעון המקורי שלך, ולהמנע מהכנסת טיעונים לפה שלי. "מי שטוען הוא זה שצריך להוכיח." נכון. מכיוון שטענת ש'לו היו למישהו כוחות, הוא היה מוכיח זאת לרנדי ומקבל מליון דולר', עכשיו עליך להוכיח זאת, אחרת זה רק טענות. "אם תטען שאתה נצר לנפוליון כולם צריכים להוכיח? נראה לי ההפך" אני לא טענתי שאני מצר לנפוליון. אתה זה שטענת שאני לא נצר לנפוליון, ולכן עכשיו עליך להוכיח שאני לא צאצא שלו.

nhavu1

New member
"זה לא רק סביר, אלא בסיסי" מילים שלך.

לטעמי אחד מאלף זה המון. אבל כל מספר שתשים שם יגרום לתוצאות מצחיקות. ועכשיו השתמשת בהגיון מעגלי. אתה טוען שיש לך כוחות. אני טוען (אחריך) שאין לך. על כל טענה יש טענה הפוכה ואפשר לשחק ככה כל היום. לטעמי כללי ההגינות דורשים שמי שטוען צריך להוכיח. אבל עזוב הגינות זה עניין סובייקטיבי. לפי מה שאתה אומר כל אחד יכול לטעון כל טענה שהיא וחובת ההוכחה היא על מיליארדי האנשים האחרים. ואם רק יחשבו אחרת כל אותם אחרים טוענים טענה (הפוכה) וצריכים להוכיח אותה. נראה לך הגיוני? מסתבר שכן

בליעל

New member
ואתה מסכים איתי

"לטעמי אחד מאלף זה המון." הדיון איננו על הטעם שלך. "אבל כל מספר שתשים שם יגרום לתוצאות מצחיקות. ועכשיו השתמשת בהגיון מעגלי." לא - אתה הכנסת לי מילים לפה כדי שתוכל לייחס לי טיעון מעגלי. "אתה טוען שיש לך כוחות." לא טענתי כדבר הזה. "אני טוען (אחריך) שאין לך." טענת ? עכשיו תוכיח. "לטעמי כללי ההגינות דורשים שמי שטוען צריך להוכיח." נכון. טענת שאין - לא לי ולא לאף אחד אחר - כוחות, וכללי ההגינות דורשים שאתה, כמי שטען, גם תוכיח. "אבל עזוב הגינות זה עניין סובייקטיבי." מה קרה - ההגינות שלך גדולה עליך אז אתה מתקפל ? "לפי מה שאתה אומר כל אחד יכול לטעון כל טענה שהיא וחובת ההוכחה היא על מיליארדי האנשים האחרים." לא, זה מה שאתה אומר. "ואם רק יחשבו אחרת כל אותם אחרים טוענים טענה (הפוכה) וצריכים להוכיח אותה. נראה לך הגיוני? מסתבר שכן" אני מבין שבגלל אי-יכולתך להוכיח את הטענה שלך, אתה מנסה להפיל את הקייס עלי, אבל זה לא ילך לך. אם אתה טוען שאין לאף אחד כוחות, תוכיח את זה. אם אתה לא טוען כלום, מה אתה רוצה ממני ?

nhavu1

New member
מה זה "כל הבנת"? בפעם הבאה לקרוא לפני שלוחצים

על "שלח". אין מה לעשות - גסות הרוח היא מפלטם של חסרי יכולת ההבעה

nhavu1

New member
כלומר לכולם יש כוחות אבל אף אחד לא יכול להראו

ת את זה? זה תוצאות זהות למצב שבו לאף אחד אין כוחות

RainBird

New member
טכנולוגיה\תיאוריה = מדע מאגיה =\= מדע. לפיכך חובת ההוכחה לא קיימת כאן. רוב אם לא כל חברי הפורום בכלל לא ברמה או רעיון שלגבות כסף על שום דבר. ושוב, אנחנו באמת לא חייבים לך שום דבר, אבל מה שאתה כן חייב זה לקרוא את תקנון הפורום. והסיבה שאתה תקרא את התקנון היא- שאם תשתמש במילים פוגעות כדי לתאר מי מחברי הפורום, אני אאלץ למחוק ולחסום.

למעלה