גייס חמישי בתוכינו

Theherod

New member
באמת נראה לך? שאתה תלוי בעבודה יותר

מאשר למצוא אחת, אלא גם שהצבא יתן לך אישור מעבר, ולחכות כל יום בתור בתנאי בהמות בשביל לעבור את המחסום? כאחד שהיה בסיני ולא נגעל לדבר עם האנשים ששם (רובם ממש נחמדים), הם לא מרוצים מהסידור, אבל הם הרבה יותר מרוצים מפלסטינאי ממוצע... יש גם פלסטינים עשירים, ואני מכיר אישית אחד כזה, אבל זה מאוד "נדיר"...

יוטו

New member
אם הם לא היו רוצחים אותנו - תאמין

לי שלא היה מחסום אחד ..

נתחיל בכך שאני בת ../images/Emo70.gif

"החמאס הביא להם הכי הרבה תועלת" - אכן, בעקבות הטרור הם קיבלו את גוש קטיף. במילים אחרות, פרס לטרור. יפה נפש יקר - אתה לא מסכים איתי שזה בלתי מוסרי בעליל ליתן פרס לטרור? רגע - אם רוב העם הפלסטינאי רוצה לחיות בשקט ובכבוד, איזו תועלת בדיוק הביא לו החמאס?? לעזאזל גם אני מבינה את המניע לטרור.. אני, דרך אגב, אוסיף לזה גם את העובדה שאנחנו יהודים, והם שונאים אותנו - אויבים אותנו. האשמה העיקרית לתנאי החיים של הפלסטינאים נופלת על הרשות. אהה, ועוד משהו - הרבה מן הפלסטינאים, בתחילת האינתיפאדה עזבו. אתה יודע למה? כי הם רצו לחיות בשקט ובכבוד, וראו שפה זה פשוט לא יילך להם. הסיבה לכך שזה לא יילך להם היא בגלל שהפיגועים פוגעים גם בהם, מכמה בחינות. (האשמה עליהם). ערב טוב!

Theherod

New member
אין לי כח להגיב... אולי מחר

אני רק אציין שאני ממש לא מסכים איתך...

אין צורך שתסכים איתי. ../images/Emo13.gif

רצוי בכל מקרה שתדייק בפרטים שאתה מציין בהודעות שלך. רצוי גם שמבלי להסכים איתי, תהיה מסוגל להבין אותי. לילה טוב!

adishu

New member
אם את רוצה לדייק בפרטים אז עד הסוף

נכון הערבים הרבה זמן ישבו בשקט. עובדה. ויחד עם זאת אנחנו ניצלנו אותם. וגם זאת עובדה.עבודה זולה בתאים קשים, ממש גזל. הקימו התנחלויות על אדמות שהיו בחזקתם בהרבה מקרים. גם זאת עובדה. אנחנו לא מאפשרים להם להקים מדינה כמו שיש לנו וכמעט לכל אזרח כדור הארץ- עובדה. אז לקח להם זמן להתפכח, אז מה? זה עושה את התביעות שלהם ללא רלוונטיות? אנחנו, האטומים למה שקורה אצלהם, לא מבינים מה קרה. אז המציאות השתנתה ואם לא נשחרר אותם מרצון, הם ישתחררו בכוח והמחיר יהיה גבוה.

adishu

New member
ועוד משהו

אני מבין שלחיות בשקט וכבוד אצלך זה אומר: לקום בשלוש וחצי בבוקר, לעמוד בתור במחסום לבדיקות ביטחוניות עד חמש ואז לנסוע עוד שעתיים לעבודה. אה כן, לעבוד כרצף או טייח בבתים של היהודים. יפה, מתאים לכולם. והתשלום? מי ישורנו?

הממ..

תוסיף גם - עוצר מידי פעם.. לאבד את הפרנסה.. תנאי חיים אחרים לא נוחים. בדיוק בשל כך רבים מן הפלסטינאים החליטו שתנאי חיים אלו אינם בשבילם - ועזבו. אחרים קיבלו כסף להישאר, ואחרים נשארו בגלל אידואולוגיה.

נניח..

מבלי להיכנס לנכונות הדברים.. מה זה קשור למה שאמרתי? אינני אומרת שזה לא קשור, אני רק מנסה להבין. לילה טוב!

adishu

New member
ההבנה היא הצעד הראשון בדרך

לפיתרון אמיתי. פיתרון שיביא בחשבון את כל הבעיות. לא פיתרון שיכפה רק את דרישותינו כי אנו החזקים. לילה טוב.

adishu

New member
אני לא רוצה לחזור על דברי יותר מידי

פעמים, אז אנא תמקדי את השאלה ותסבירי מה בדיוק לא מובן.

הממ

מה הקשר בין הדברים שאתה אומר, לבין נושא הדיון? יעני - מה אתה מנסה לומר בכך, בהקשר למדובר? כך אני אוכל להגיב על דבריך. שבת שלום!

adishu

New member
אם להתיחס לנושא:

ישנו מגזר שלם בעם שלא טובת עם ישראל עומדת לעיניו, אלא הצשיחיות המזוייפת, עגל הזהב ששמו "ארץ ישראל השלמה" לא משנה המחיר, אפילו פיצול העם לשנים. על זה אני מיצר.

adishu

New member
תגובה לתגובה (מעט מאוחר)

אני מסתכל ורואה את מהלך הדברים. בנוסף אין לאף אחד בגוש שלכם פתרונות ברי ביצוע שיכולים לסיים את הסכסוך. להיות בעלי אידאלים זה נחמד אבל המחיר מאוד כבד. זה מה שאני רואה.

יוטו

New member
האדמות האלה הם רק שלנו ... להם יש

לא מידינה אחת , אלה עשרות .. כן , ויש מדינה שרובה "פלסטינים " שהיא ירדן ...

למעלה