גם חרדי יכול להיות סופר, משורר עיתו

על עיתונים עיתונות ועיתונאית

פעם אחת מתי שאני עמדתי ליד הקיוסק, ראיתי איש אחד שבא לקיוסק וביקש מהמוכר שיתן לו עיתון. האיש של הקיוסק אמר לו שזה עולה שבע שקל. אחרי שהוא שילם והאיש של הקיוסק נתן לו את העיתון אז הוא הלך. ואחר כך הוא בא בחזרה, והוא אמר לאיש של החנות, למה אתה אמרת לי שזה עולה שבע שקל? אבל כאן בעיתון כתוב שהמחיר של העיתון זה חמש וחצי שקלים. אז האיש של הקיוסק אמר לאיש שקונה את העיתון, מה אתה חושב? אתה מאמין שכל מה שכתוב בעיתון זה על באמת? אז לא כל מה שהעיתונאי והעיתונאיתת כותבים זה נכון. קבלו התנצלותי על סגנון כתיבתי. כנראה זה בשל היותי חרדי עם שטריימל שחור כזה עד לברכים. כמו שהעיתונאים מכירים. ולך isackris תודה על המחמאות המיותרות. האמן לי שלציבור החרדי יש במה להתפאר. הכוכבים שלהם אינם מחפשים הילה תהילה ופרסום כנהוג במקומות אחרים. אדם שמדבר אל הבורא בתפילתו, מדבר הוא מתוך רגש עמוק. אין הוא רואה את הבורא ולמרות זאת הוא מדבר אליו. יש בתפילה המון רגש. שקיים בכל קיום מצוה. רגש זה שלצערי אינו נחלת מי שאינו מקיים מצוות, תורם רבות ליצירה היפה ביותר שקיימת.

isackris

New member
תפילה ... מצווה שבלב...

אני אולי אשמע יומרני ופואטי אבל התפילות האמיתיות שלי התחילו איפה שנגמרות המילים אי שם עמוק בתוך הלב...

רק שג'ון גריי היה מאפיר

וג'ון וויט היה מחוויר. הבנת את הפואנטה? זאת צריכה להיות שנינות אם לא הבנת. מילולונת (מפגינה את שנינותה ברבים)

isackris

New member
מבין קצת מאוד אנגלית...

לכן לא הבנתי אבל עכשיו שהסברת הבנתי! <isackris מפגין את בורותו ברבים>

אבי היה מאדים

אבי היה מאדים מתגובתך, ואמי שקוראים אותה נוגה, חושבת שאתה דווקא כוכב. ואני, צדקת, כוכב לכת. היה שלום שר שלום ידידי. החרדי (שים לב לחרוזים ).

א77

New member
סליחה על שרשרת מילותיי.

פשוט, הצלחת מאד לעצבן אותי. אותי כי... מכירני את הציבור בכללו. בהיותי חרדי מכיר אני את הציבור החרדי. ובגלל פעילותי מכיר אני את הציבור החילוני גם. מבלי לפגוע בקהל וציבור מסויים. עד להודעה זו סמכתי יתדותיי על כשרונותיו הברוכים של הציבור החרדי. אישית אמור הייתי להיפגע גם בגלל שאני עם שמונת בגדי כהונה של החרדי. ולמרות הכל, זכיתי להעביר הרצאות באוניברסיטאות, כן, באוניברסיטאות ממש, אצל הסטודנטים החכמים. אבל האמיני לי שיש שאינם סטודנטים היותר חכמים מהסטודנטים. אני מכירם אישית. אני יוצר. יצירותיי די ידועים מכובדים ויקרים. אם באמנות ואם במחקר וכתיבה. לא אוכל להוסיף פרטים. כי לא כאן המקום. אבל גדולתו של האדם נמדדת אצלי בידעו לכבד ולהכיר את הזולת, ויותר נכון את הטוב שבזולת. כי בכל אחד יש טוב ויש מוטב. כבודו של דורש הטוב, גדול הרבה יותר מזה שתר אחרי גרעונות הזולת. כך לכה"פ לעניות דעתי.

כאן נמחקה הודעה של הגברת בה"בערך"

היות ולא ניתן היה למחוק אותה בלי שתגובות נוספות ימחקו,אני אשחזר עוד מעט את מה שכתבו החברים. אתכם הסליחה
פורום חרדים הוא פורום חברתי. איננו אמורים לקבל כאן הטפות מוסר וכולי...ניצלת קצת את אורך הרוח שלי אבל בזה זה מסתיים. עוד הודעה בנוסח ההודעה שנמחקה תגרור אחריה חסימה מידית ללא התרעה מוקדמת. אני מקווה שהפעם הדברים הובנו

א77

האמת היא שבבני ברק יש 187,372 חרדים. עד סיום כתיבת תגובתי אוליי יתווספו עוד עשרה... אז מה לך אם שבעה או שמונה מה 187,372, נמצאים באינטרנט. זה ממש שאור שבעיסה. ואפילו אם אחד באלף לא בטל, כאן מדובר בהרבה פחות מאלפית. אני אישית באינטרנט. האינטרנט שלי במשרד פרטי. ברור שאסור שתהיה גישה לנוער. בבית ודירת מגורים לא מכניס חרדי אינטרנט. במשרד לצורך עבודה, אין בעיה. האמיני לי שאיני חוקר ודורש אחרי חרדים מה הם עושים. אבל אני מכיר חרדים. ואל תחשבי שזכית להיות בבני ברק אם ראית שני בחורים חרדים מסתובבים בתל אביב... או שראית שלושה חרדים באינטרנט. בבני ברק החרדית כמו בכל הריכוזים החרדים אין חיבור לאינטרנט. יש בתים שלא יכניסו כלל מחשב. ואם כבר בלית ברירה מכניסים במוגבלות גדולה. החרדים היו משועממים לאללללללה אם היו מתפתים ומשתכנעים שאכן אינם יודעים לכתוב. לו היו פונים להזמנתך בפתי. החרדים מובטלים, לא עובדים ולא לומדים, רק אוכלים חמין. אבל כתיבתי המלאה בפורום, נעשית אחרי מסירת שיעור תורני קבוע מידי יום למשך שעה ומחצה. כתיבתי באינטרנט נעשית 1. לא על חשבון לימוד תורה של לפחות חמש שעות ביום. 2. לא לפני שאני מספיק לחדש חידושים בתורה. ובקשר לעבודה, אכן הדתיים הם מובטלים לאלללללה. הנה לדוגמא אני. אוקיי אני לומד תורה, אבל עבודה? מאן דכר שמיה. פרט לתלוש שאני יכול להציגו בפנייך על סכום שיותר קרוב ל10.000 שקל מאשר ל5000 שקל. אני משלם מסים. אני מפרנס את עצמי. ו... אני גם נותן מעשר כספים ומתחזק את אמני הבימה, הקיבוצים ועוד כל מיני להקות רוק ומחול של אומות העולם שזכו להתאזרח במדינת ישראל. גברת נכבדה: זכיתי לארח אנשים נחמדים וחביבים מפורום "לא חרדי" בביתי למפגש של חוקרים ואנשי ענין. הם ראו, והכירו בזכותי את הציבור החרדי, שעד אז חששו הם ממגע עם הקרן שבמצח החרדי, אותה קרן המוסתרת מתחת לשטריימל או הפאה. אבל מרגע לרגע הם מבינים כמה רחוקים הם מלהכיר. לצידי ספר טלפונים של העיר החרדית בה אני גר. איני מכיר אפילו לא 1/1000 מתושבי העיר הרשומים שם. והנה מילולונת בשרשור אחד זוכה להכיר את יושבי הארץ הזאת החרדים לדבר ה'. ואני עדיין משוכנע שמכל שוכני הפורום הזה אין אף לא 2 חרדים מעשר חברי פורום. רק כשתראי חרדי ברחוב, אל תקראי לו "א77", כיון שיש במדינתנו הקטנה עוד חרדים פרט לי. נכון שכל השחורים הינם בעלי צבע זהה. אבל יש עוד חרדים. יש עוד המון המון המון שאינם דורכים על סף האינטרנט. ו... אפילו אם תרצי למנות את החרדים לפי המנדטים שלהם בכנסת, גם לא תצלח דרכך, שהרי לדוגמא אגודת ישראל המפלגה האשכנזית נשענת רק על חלק הציבור החרדי האשכנזי. חלק ענקי לא משתתף כלל בבחירות. וכעת מסגנון כתיבתך יודעני בבירור כי את עיתונאית או רוצה להיות עיתונאית, גם אם לא היית מספרת לנו זאת.

מרדכי היהודי

השקר לעולם לא ישמע אלא אם תהיה בו מידה של אמת...... וכאלה הן מילייך, מילולונת... אילולא, תיבלת את מושא דברייך בקורטוב האמת המונח בהם, אף אחד לא היה מתייחס אליהם, ומבטיח אני לך, שכל תגובה המתנוססת בשרשור זה, הינה תוצאה של גירוי כל שהוא שהרגיש כל כותב וכותב לגבי עובדות של אמת, המונחות בבסיס דברייך, אולם, עצם השימוש בעובדות אמיתיות, אינו מוציא את דברייך מהקשרם כאשר הנך מכוונת ללא ספק, חיצי תרעלה מוסוים, המוחבאים בין השיטין, כלפי.....השם יתברך ותורתו! כאשר לגמרי לא במקרה, הם מולבשים על נציגיו עלי אדמות " הדוסים ". "שתו פיהם בשמיים, ולשונם תיהלך בארץ". אם תעשי חשבון נפש אמיתי, (והזמן-חודש אלול מסוגל לכך) תתברר לך האמת הפשוטה הזו, אותה הגשתי לך בבהירות ללא כל רצון ח"ו לפגוע בך, אלא כמתבונן מהצד, שעקב אחר התפתחות השרשור הנ"ל. המפורסמות אינן צריכות ראיה- את העולם הרוחני האדיר, אותו מנחילים טובי בני העם המופלא אליו אנו מתייחסים, גם את, וכולנו יחד, לאנושות כולה, דווקא, ע"י "כתיבה יוצרת", אין צורך להוכיח. ההיסטוריה מוכיחה, ועוד היד נטוייה, ואין זה משנה כלל, אם כתבתי נטוייה, בשני יודין. שאו ברכה.

ועכשיו הגיע הזמן

לסכם את השרשור הזה.אולי יותר נכון לחקור מה היה לנו כאן
ידעתי שברגע שיפתח פורום שכותרתו תהיה "חרדים" יהיה קצת שמח מידי פעם. כשנכנס צ'חצ'ח מצוי וכותב "אתם החרדים וכולי..." אין לי בעיה איתו. אין גם מה "לחקור". מוחקים וגמרנו. החוקרת מהבערך הפנתה אותנו לאתר נוסף. "במה חדשה" קוראים לו. הסיפור הראשון הוא "איך עצרתי את העליה מתימן". התסביכים שהזכרתי בהודעה הזאת,ניכרים שם בכל מילה. אני אצטט כמה. "בצורה שחבל על הזמן" "לא עושה חשבון לאף אחד" "כל התלמידים הקנאים הסתכלו עלי בעיניים מוכיחות כאילויאלה תסתמי כבר"!! מצד אחד "מה אגיד" לכם (לא יגיד) מצד שני "אני מה זה נלחצתי". וכמובן איך אפשר בלי "לא מאמינה אתה עובד עלי צרחתי בהיסטריה ורצתי אליו וכולי וכולי...בלי זה זה העולם לא יהיה IN מה...כאילו אם היו מציעים לכם כזה דבר לא הייתם עושים אותו דבר כאילו??? "לקחת אותה בגדול"! "למחרת באתי מתוקתקת"
אוייייייייייייי זה משעשע
למה זה משעשע? כי כל אחד,והתסביכים שלו. התסביך הזה יוצר למעשה את השינאה הכי גדולה שיכולה להיות כלפי הציבור החרדי. אנשים שיש להם את תסביך הבערך שהם לא נולדו איתו.הם "אימצו" אותו. מה חושב הדוקטור מבר אילן כשהוא רואה את "החוקרת מהבערך"? זה שווה מחקר בפני עצמו
חסר רק משפט באנגלית כדי להשלים את העניין ובזה סיימנו את כל התורה. כשזה אמיתי זה לא רע בכלל כשזה חיקוי זה זול משהו...לצערי החוקרת מהבערך היא לא היחידה. למה השנאה יותר יוקדת
תסביך בכיוון הזה במפורש יוצר את נקודת ה"דוקא" את ה"יש כאלה שאומרים עלי שאני פרובוקטיבית ושאני צריכה תשומת לב בצורה שחבל על הזמן אבל אני כבר אמרתי לכם, לא עושה חשבון לאף אחד (ציטוט מבמה חדשה שהחוקרת הביאה לכאן) כשהיא מגיעה לדוקטור בבר אילן לא רק שהיא עושה חשבון אלא היא רועדת! אני אומר לכם
מהיכן זה צמח
רוב הציבור הדתי הוא לא כזה, אפשר לומר רובו ככולו. לרוב זה בא כתוצאה של בית חרדי שהנערה גילתה לפתע את תורת הכזה והכאילו וכאן אנחנו חוזרים לנקודת הבערך. זה לא לפה ולא לשם...באידיש זה נשמע יותר טוב
חלק מהתסביך הוא לנסות ולהגיע להראכיה הגבוהה של הציבור הנאור. אז מצד אחד יש את הכמיהה לחופש,לרדידות, לצ'חצ'חיות. כי החברה שממנה היא באה הייתה לוחצת,סגורה ולפתע החופש הגיע, מאידך יש רצון להנות משני העולמות. לחקור,להיות עיתונאי,אוניברסיטההההההההה ועוד ועוד:) מיותר לציין שאני מכבד את כולם החל בבחורי ישיבות עבור דרך דתיים לאומיים חרדלניקים חילוניים כולםםםםםםםםםםם! חיקויים קצת קשה לי איתם
כשהכזה והכאילו זה עניין חברתי שבו צומח האדם, אין לי שום בעיה עם זה. כמישהו מבחוץ מנסה לחקות את הדבר זה כבר משהו אחר.זה פתאטי. אז מילא אם מדובר בדברים שבקדושה זה גם יכול להיות משעשע לפעמים כשיהודי עם שטריימל,כתונת פסים אתה מזהה לפתע שהוא בעל תשובה, לעניות דעתי זה מקסים!מילא כשאני רואה את החברה מהציבור הדתי לאומי בצפת,בחורים צעירים, הולכים עם כיפה סרוגה, גרטל,פאות ארוכות וסנדלים בלי גרביים ונמשכים לניגוני חב"ד וברסלב של פעם.זה מתוק,זה יפה,זה יחודי! אבל כאן זה ....אין לי מילים
אולי אני טועה...בכל זאת כאן מסתיימת "חקירתי" בעניין. כולכם ברוכים

היכולת להיכנס לנעליים של אחרים

הצטערתי שציטטת רק מסיפור אחד (שהוא כולו ניסיון להיכנס לנעליה של דמות מסוימת, שאיננה אני כלל וכלל). ישנם סיפורים מסוג אחר גם כן, כגון: "תוכן או צורה- זאת השאלה", ועוד. לידיעתך, רבים מסיפוריי זכו לפרסום דווקא בעיתונות החרדית, ואף רואיינתי פעמים אין-ספור בעיתונות החרדית. אלא שבסיפורת החרדית ישנה שבלונה אחת, שאין לחרוג ממנה, ושפה אחת לכולם. וחבל. תודה רבה על האכסניה (שנקלעתי אליה במקרה) ועל אורך הרוח שגילית, אני למדתי הרבה. תודה רבה. אני ממליצה למחוק את כל השרשור מתחילתו ועד סופו.

את ההמלצות שלך

תשמרי לאתר שלך. אני חושב שלמדנו פה שיעור מרתק שהוכיח את עצמו מתחילתו ועד סופו. אולי בעתיד גם נצטרך אותו למקומות אחרים. הדפסתי ושמרתי
עוד תאוריה של "לא עושה חשבון לאף אחד" (חוץ מ...) אצל אנשים מסוימים הוכיחה את עצמה שוב

metal18b

New member
אפשר לחשוב שאנחנו לא בני אדם

שימו לב למשפט הפוגע גם חרדים יכולים

למעלה