גם חרדי יכול להיות סופר, משורר עיתו

סליחה על חוסר הרגישות

בס"ה רציתי לפרסם את האתר שלי לכתיבה יוצרת... אולי בחוסר רגישות. ושמעתי שיש לכם אתר כזה משלכם, אז היו ברוכים!

isackris

New member
אני דווקא לא נפגעתי ...

כי אני מכיר באשמה קחי למשל עיתון חרדי פופולרי כגון משפחה (יש להודות כי המודיע ויתד יחסית על רמה) ותראי איזה סגנון עלוב איזה הומור רדוד איזה תכנים חסרי חידוש התפלספות ואינטלקט... אבל מה לעשות את החרדי של שנות האלפיים חינכו שהוא הכי חכם בעולם אז הוא מתנהג בהתאם ... אם אפשר ציטוט קצר מתגובה קודמת... ""אולי בגלל שהחרדים הצל של עצמי ו 09:37 | 09/09 קצת יותר חריפים, מפולפים, בעלי שכל ועמקות, יודעים לשאול ולא רק לקבל. ואולי בגלל סיבה פשוטה: הם היחידים שיודעים לקרוא...."" כל מילה נוספת תהיה מיותרת...

מכירה היטב את העיתון שהזכרת

מבפנים, מה שנקרא. ואולי רק כאן מגיבים כי רק כאן יש אנשים משועממים שלא מתחשק להם לעבוד, וגם ללמוד אינם אוהבים???

סוף סוף עלית על זה...

בקרוב המחקר: החרדים משועממים ! ובקרוב האתר: גם החרדים יכולים לעבוד ולא להיות משועממים ! מילולנת הפקות !

אני מקבל את המינוי !

אבל רק באתר שהמנהלים שלו יודעים קרוא וכתוב !

פראזניק

New member
יש בכלל טעם לאשכול הזה?

שבסופו, לאחר עשרות תגובות, כעוסות, מפויסות, מסבירות ומחנכות. תגובות הכוללות את כל ה"חסרונות" המצוטטים בתגובתך ההיא, שפתחה את הסערה (בכוס בירה) - ישאר המצב כפי שהיה. שבסופו, שוב תשארי עם אותה הרגשה מחנכת, כאילו תפקידך הוא לחנך את העולם ולהחזיר את החרדים למוטב. שבסופו תחושת העליונות שוב תעלה מכל תגובה ותגובה שאת כותבת, גם אם תנסי להסתיר אותה. הענין הוא די פשוט. הקריטריונים שנקבעו על ידי בני תרבות המערב, ותפקידם להגדיר את כתיבת תרבות המערב, אינם כוללים שום תרבות אחרת חוץ מזאת. באותה מידה, מבחן IQ המבוסס על מתמטיקה, יקבע כי פלוני, שיודע מתמטיקה אבל אינו חכם, הוא בעל IQ גבוה מנווד אפריקני, שאינו יודע מתמטיקה, אבל בבית הספר של החיים הוציא "מצוין". העמידו פעם לתלמידים מבחן: ציירו שלש נקודות על נייר, בקו ישר ואמרו לתלמידים למתוח קו ישר מהנקודה האמצעית, דרך הנקודה האחרונה, לנקודה הראשונה, בלי לחזור פעמיים ובלי להרים את העט. התלמידים לא הצליחו, כמובן, משום שאין דרך לעשות זאת. אבל, כאשר נתנו את המבחן לילד שגדל באלסקה, אי שם, בסוף העולם שמאלה, היכן שהשלג שולט, הוא פשוט מתח קו מהנקודה האמצעית לשניה המשיך משם לקצה הדף, הפך אותו, והמשיך משם, על צידו השני של הדף, ךמקום הנקודה הראשונה. יש לך הסבר לזה? המומחים טענו שזה משום שהוא גדל במקום בו הגבולות מטשטשים. בו שדה הראיה הוא אחיד. לבן. אבל המבחן הזה מורה על עוד נקודה. שכאשר את מפתחת מבחן, עלייך להתאים אותו לנבחנים, ולא אלייך. משום שעולם המושגים ואפילו עולם ההגיון, משתנים לפי התרבות והסביבה. באותה מידה ראיתי בספר של כותבת חרדית מסוימת את הסיפור הבא: אמא ביקרה עם ילדה אצל הרופא. בזמן ההמתנה, על מנת להעסיק את הקטן, היא עברה איתו על ספר ציורים. היא הצביעה על ציור של גביע ושאלה אותו "מה זה?" והוא ענה "קידוש". היא הצביעה על פמוטים והוא אמר שזה "שבת" וכן על זו הדרך. האם אותו תלמיד היה עובר את המבחנים המבוססים על תרבות שאינה יהודית? לא! משום שבעולם המושגים המוחלט, גביע הוא גביע. לא קידוש. ופמוטים הם פמוטים, אבל בשום אופן לא שבת. הספרות החרדית - זו המבקשת לחקות את טום קלנסי, אגאטה כריסטי, ג'ון פרקר ושאר סגנונות הספרות העולמית, היא תת רמה של ספרות. אין בה עלילה, אין בה דמויות אמיתיות ואין בה מבנה נכון. העולם החרדי חלוק - חילוק מהותי מאד - על תפקידו של הסופר, עם העולם המערבי, הרואה את תפקידו של הסופר לא כמי שכותב רצף מילים, אלא כמבקר החברה. העולם החרדי רואה בסופר מי שממציא עיסוק לשעות הפנאי בלבד, וספרי הקריאה אכן אינם אלא תעסוקה לשעות הפנאי (ולא אמרתי שזה טוב. זו המציאות). הסופרים החרדים אין להם ממי שילמדו והם נאלצים ללמוד על בשרם, גם טכניקות כתיבה וגם מבנה עלילה. היות והחרדים אינם לומדים שפה ברמה גבוהה, הרי שלא תמצאי בספרות החרדית מילים לועזיות שנכנסו לעברית (ומי אמר קודם שצריך ללמוד "עברית"?) משום שלדעת הסופר, הקורא לא יבין אותם. והוא, הסופר, מכיר את קהל היעד שלו, ואין לו כוונה להלאותו במילים שלא יובנו. מעבר לעובדה הפשוטה, שאיני מכיר את הגוף העליון האחראי על הגדרת משפט כמשפט חכם. והאמירה שיש מי שמגדיר אינה משכנעת אותי, משום שהרקע שונה, התרבות שונה ומטרת הכתיבה שונה. אלא, כאמור, איני רואה שום סיבה מדוע בזבזתי כעת 5 דקות מזמני, על מנת לכתוב את התגובה הזו. שהרי לא אשכנע אותך, את היושבת ברום מגדל השן של האנושות. אשר על כן, אשפיל ראשי בהכנעה, אני השפל, ה"נייטיב". אותיר עבורך את מגדל השן. אין לי חפץ בו. (המסר ברור או שחרגתי מהגבול שתחמת לכותב החרדי?)

חחחחחחחחחח:))))

אתה כותב מצוין! למה שלא תצטרף לאתר שאני כותבת בו? (אוי. שוב אני מעצבנת את מנהל הפורום....) אגב, כבר הערתי קודם... איך אפשר לכתוב באתר שיש בו פרסומות של נשים מעורטלות???? באתר שלי אין דבר כזה! (ועכשיו מנהל הפורום מיד ישמיד את הודעתי...)

עדיין לא

היות ובאשכול הזה כבר פורסם מה שפורסם נניח לזה. אין כל ספק ש"הבערך" והתסביך מ"המקום של עליונות" שאת כ"כ שואפת להגיע אליו עושה את פעולתו

isackris

New member
באמת שאין הרבה טעם...

תיקונים קטנים רק בגלל שאני לא יכול להתאפק... מבחני iq נשענים גם על מתמטיקה אבל קצת מאוד על ידע בעיקר על ניתוח ומחשבה עד כמה שמתמטיקה נשמע לך איזה מדע אבל זה בסך הכל מציאות עובדתית שמהוה ברמטר מצוין לחשיבה אנלטית... הדוגמא מאלסקה שציינת ממש הצחיקה אותי היות ובגיאומטריה אין סוף לדף הדף שאנו משתמשים בו משמש להמחשה בלבד ובכלל גם אם הופכים את הדף נאלץ לעקם את הקו כדי להגיע לנקודה השלישית... כואב לך שהתרבות המערבית מתיחסת בזלזול לשאר התרבוית אבל הם לא טועים לימודים מגיל צעיר (גם תירה, אני לא שולל אני רק מסביר) מפתחים את השכל של התלמיד והמציאות תוכיח שהילדים שגדלו במסגרות מערביות הרבה יותר אינטלגנטים מילידים שגדלו בערבות אפריקה שאפילו אם תנסה להסביר להם מה זה תיכנות יקח להם כמה שנים להבין ולא רק בגלל בעיות של שפה... תפקיד העיתונאי הוא לבקר את החברה אבל גם להראות כיווני מחשבה שונים על הנושאים האקטואלים לדון בהם ולתת לקורא תחושה של אחד המנסה לשתף אותו במחשבות שלו בעיתונים החרדים אולי בגלל פחד להפר מוסכמות הדעות בד"כ אותו דבר אין חשיבה יש הצדקה ומציאת תרוצים לאשש את הקונספציות הקימות... ולסיום הירידות הרדודות המתלוות לכל ויכוח של מסבירן חרדי שתפקידן לנצח את הויכוח אם לא במח אז בפחות מח...

לא כל מה שחכם נכון.

אבל המשפט הזה לא אמור לגביך. שאתה גם חכם וגם נכון. (ואני רצינית, לשם שינוי).

isackris

New member
אני מסמיק ../images/Emo8.gif

אבל נדמה לי שכבר מיצינו את החתימה הזאת לא?...

יש טעם ועוד איך...

באשכול הזה הוכחנו את תורת "הבדיוק" ו"הבערך". הלימוד במפורש היה נעים

מחקרים רבים על הכתיבה

מחקרים רבים על הכתיבה של מילולונת. אחד מהם הוא שלי (לא אפנה אותך אלין מטעמים מובנים). המילה "אלין" צריך לומר "אליו". אלא שהעתקתי ממקום מסויים. ממישהו שכתב בשגיאה. לי בד"כ לא יוצאים כאלה שגיאות כתיב. והעיקר חסר מן הספר: מילולונת אמרה שיש מחקרים... כך היא אמרה בתחילת השרשור שארך כמעט כמו העץ ששימש לתליית המן. והנה, כאן במשפט אחד שבא ומבהיר הכל. הכל בבל"ט. מדובר במחקר אישי של מילולונת. מחר היא תבוא ותספר לנו שערכו מחקרים, לפיהן: אביה התגורר על המאדים ואמה על כוכב נגה. השדכן בין הוריה היה כוכב הלכת. וכך נולדה לה מילולונת, וסתם מעניין איך היא הגיעה לכדור הארץ? אבל תשובה לזה נקבל סוף דבר ממילולונת עצמה. היא תגלה שמדובר במחקר שהיא ערכה. אבל פרט למחקר זה הרי שבמציאות אביה אשקלוני [לאו בדווקא], ואמא שלה מהקריות [לאו בדוקא]. ומילולונת עצמה נולדה לה בכדור הארץ כמו כל בני האדם.

isackris

New member
ג'ון גריי היה מחוויר לעומתך...

עם סגנון כתיבה כה איכותי וספרותי עם משלים מקוריים... בהומור שנון...

למעלה