גם אני רוצה...
אז ככה… ביום רביעי בלילה, לקרא סוף שבוע 37, לא הרגשתי ממש תזוזות. גם למחרת בבוקר לא הרגשתי כלום והחלטתי ללכת למיון יולדות. לבעל אמרתי שאין מה לדאוג, ואין מה לבוא איתי זה ממש כלום. הלכתי למיון יולדות (מזל שעשיתי סיור קודם כי לא ידעתי אפילו שיש כזה מיון והייתי הולכת לרגיל, ובאיכילוב המרחק די גדול לאישה כבדה… ,+ 30 ק"ג). החניון היה עוד בשיפוץ ונאלצתי לעלות 4 קומות ברגל (נראה לי שזה רלוונטי להמשך הסיפור) עד שהגעתי למיון. חיברו אותי למוניטור מיד, מיד הרגשנו דופק, ואמרו לי שישאירו אותי ככה לזמן מה. האחות בנתיים שואלת "את יודעת שאת בצירים?" – לא, זה צירים? איזה כיף! הרגשתי משהו, ממש קלי קלות… הרופאה שבדקה אותי אח"כ אמרה לי שיש לי כבר פתיחה של 2, ושלדעתה אני אחזור ללדת במהלך סוף השבוע, אבל אם לא – שאגיע אליה לבדיקה ביום ראשון. טוב. נסעתי לאבא לעבודה מלאת התרגשות, רק שבמהלך היום חשבתי על זה ששמעתי על המון נשים שהיו עם פתיחה של 2 במשך שבוע שניים, ואין לי מה להתרגש. ליתר בטחון הכנתי תיק… בשישי בבוקר קמתי, ירדתי למכולת, סרבתי למשלוח כי אני צריכה לבשל עכשיו… חזרתי, התחלתי לבשל ולאכול לחמניה יבשה כי גוועתי. פתאום… רטוב! לא זכרתי את ההנחיה – לשים טמפון ואם הוא יבש זו ירידת מים או רטוב? המשכתי לאכול ולבשל… נהיה יותר רטוב… צלצלתי לאבא שאמר שהוא בדרך, הורדתי את האורז מהאש, הכנסתי את העוף במרינדה למקרר.. יש לי זמן וצריך לעשות סדר. בנתיים שמתי לב שהמים לא נקיים, ובמקביל התחילו הצירים. לא ידעתי אם או ללכת, כשישבתי הכאב… אבל ללכת זה מזרז, לא?… בנתיים אבא הגיע ורצה לנסוע על האופנוע לבית החולים (יום שישי, פקקים…) – ויתרתי. הגענו לשם בשתיים, ואני עם צירים כל 3 דקות. והם – לא ממהרים.. ואני – תנו לי אפידורל.. ואבא – כמעט חונק את האחיות… ואני – אל תיגע בי, תחבק אותי, אל תיגע… בארבע העלו אותי לחדר לידה. בארבע וקצת קיבלתי אפידורל.. איזה כיף… איזה כיף… בארבע ועוד קצת ביקשתי עוד קצת, כי עדיין הרגשתי צירים. קיבלתי ואז נרדם לי צד שמאל.. ההורים שלי הגיעו והכל היה רגוע. בנתיים הסתבר שבר שוכבת על הצד – הראש מופנה לצד. נשכבתי על הצד, לא עזר. ואנחנו מחכים, צוחקים, נהנים. היתה לי מיילדת צעירה (טלי) וקצת התבאסתי שהיא לא מבוגרת ומנוסה. היא היתה מדהימה!. וככה עד שבע בערב, צחוקים, דיבורים… ובשבע המיילדת אומרת לי – בואי נתחיל לדחוף כי אח"כ האפידורל יתפוגג ולא יתנו לך עוד (אוי ואבוי!) אז התחלנו. רק מה, לדחוף בצירים, נכון? אבל מי מרגיש את הצירים? אז כל כמה דקות אמרתי (סתם, בחיי, מתוך נימוס) "נדמה לי שיש לי ציר, לדחוף?" וככה עבר לו הזמן, לחצתי שחררתי לחצתי שחררתי..אבא עוזר לי עם הרגליים ואני שוכחת את התאוריה שהוא לא צריך לראות "הכל" אלא רק לעזור לי… ופתאום יצא הראש! נגעתי, ואולי זו היתה הפעם הראשונה שעיכלתי מה קורה… והמיילדת אמרה לי באיזה שהוא שלב, אני אנסה לא לחתוך, ואני שכל כך פחדתי מהקט הזה וכל פעם שקראתי עליו סגרתי את הספר באמצע הקריאה ובהחלטיות ומדי פעם סידרו לי את המוניטור כי הוא זז, עד שקצת לפני 7:50 נעלם לבר הדופק במוניטור! המיילדת אמרה לי –עכשיו , בואי נגמור את זה… ו – גמרנו! ב 7:50 נולדה לנו האושר הקטן והמתוק שלנו, 2.825 ק"ג, ראש מלא שיער, כחולה וקטנה… הרופאה בדקה אותה, הכל היה בסדר, ואז קיבלתי אותה אלי… גור קטן ומתוק, יש לציצי של אמא…. אני כותבת את זה ובוכה.. איזה אושר.. ואבא עם עיניים מבריקות וכולו גאווה…אני מתגעגעת לקסם שלי… ביי לכן..