גמרנו-סיפורי הלידה והברית נמצאים

עירית ל

New member
כמה דומה לסיפור שלי

מאוד דומה לסיפור הלידה של יונתן, שאין לי כוח (נפשי) לכתוב אותו. לא בגלל שהוא טראומטי כל כך אלא יותר כי יש לי כרגע תחושה שאין לו ערך עבורי כסיפור. אולי אני עוד אשנה את דעתי. בכל אופן מאוד עניין אותי לשמוע שמגנזיום מעקב צירים כי מעולם לא אמרו לי את זה. אבל גם אם הייתי יודעת, הרי גם הלידה שלי היתה פול גז בניוטרל כי יונתן פשוט לא היה מוכן לרדת לתעלת הלידה והמשיך להאמין כל הזמן שהדרך החוצה היא דרך הגרון של אמא.

טוב

New member
"סיפור שמתחיל בהריון אינסופי,ממשיך

בטיול לגליל ביום הכי פקוק בשנה, נמשך בסרט אימים(לא לפחד, אין סיבה), ומסתיים באור גדול." טוב, אז זה הסיפור שלי ושל נגה. תאריך הלידה משמש ובא, ואני מהחודש הראשון להריון שומעת מאמא שלי: אין לך מה להלחץ, את תלדי רק בשבוע 42, ככה זה במשפחה שלנו". אז זהו, שאמא קצת טעתה. ילדתי בסוף שבוע 43. כמובן שכל החודש האחרון כבר התפללתי שכל יום אני יולדת (לידה ראשונה, מתרגשים. והאמת שכבר קצת נמאס לי בעבודה..). כשהגעת לסוף חודש תשיעי, הרופא שלי אמר לי שאם עד יום שבת אני לא יולדת(סוף 42) שאני ילך לבית-חולים ביום ראשון לקבל זרוז. וכך היה- הגעתי לאיכילוב, והודעתי שבאתי ללדת. הרופא שבדק אותי אמר לי שאין בכלל זכר לצירים. הוא שאל אם יש לי אי-התאמה בין ספירת השבועות לאולטרא-סאונד, אבל לא היה ידוע לי על דבר כזה. הוא אמר שאם אני מעוניינת נעשה זרוז, אבל הוא יכול לתת לי לנסות ללדת לבד. ההצעה השניה מצאה חן בעיני יותר, והוא קבע לי תור לזרוז (באין לידה) ליום ראשון הבא. וכך אני בשבוע 43 להריון, ומגיע יום חמישי שהיה יום-העצמאות, ואני מרגישה על-הכיפאק. אמרתי לבעלי: לא מוותרים. יום העצמאות נוסעים לטיול. וככה אנחנו נוסעים לגליל לעשות איזה מסלול בנחל, וכל עם ישראל איתנו בכביש, ואני כל הזמן מדמיינת איך יש לי צירים ואני נוסעת בשוליים כדי להגיע לבית-חולים. יורד הערב, חזרנו תל-אביבה, וצירים אין. אז החלטנו שיוצאים לסרט, שלדעתי הוא נקודת המפתח לכל הסיפור. כי הסרט, "טראפיק" כל-כך הפחיד אותי, שכשחזרנו הביתה לא הצלחתי להרדם. אני שוכבת במיטה, בעלי כבר ברקיע השביעי, והגב מתחיל לכאוב. הלכתי לעשות מקלחת. הכאבים לא נפסקים, ואני לא יודעת אם זה צירים או לא. חכחתי בדעתי אם להעיר את אריאל, אבל למחרת יש לו מבחן באוניברסיטה(סטודנט), אז אמרתי- מה, מסכן. וניסיתי לישון. כשראיתי שכבר 3 בלילה והכאבים לא עוברים, הערתי אותו, והוא כמובן מיהר לקחת אותי לבית החולים. לחדר לידה הכניסו אותי ב-8:00 בבוקר, ואת נגה ילדתי ב 2:00 בצהרים. טוב, אני מקצרת בפרטים שאולי עוד נספר בפעם אחרת. הלידה עצמה לא נחשבת קשה, ואחרי שנתנו לי אפידורל יכלתי אפילו לרקוד ברקדנס בלי להרגיש. (כמובן שעל הכאבים שלפני האפידורל הס מלהזכיר). ודרך אגב, הסיבה לשמה של נגה קשורה גם לתאריך לידתה: זה היה יום העצמאות ה-נ"ג של מדינת ישראל. (והאמת היא שרצינו גם שם של אור). טוב. מספיק להיום. המשך יבוא?

אשמח להוסיף את סיפור הלידה של אופיר

מאוד פחדתי מהלידה, מהכאב... וביום של התאריך המיועד הלכתי לבקר חברה שילדה שלושה שבועות לפני, והיא כמובן הרגיעה אותי... בלילה התעוררתי עם צירים כל 5 דקות, אבל לא הייתי בטוחה שאלו צירים, אז חיכיתי כמה דקות ורק אז הערתי את בעלי. אחרי חצי שעה הגענו למרווח של 3 דקות, נסענו לבלינסון ושם קיבלנו אותנו מאוד נחמד, רק שהצירים הפסיקו להיות סדירים... אבל הייתי עם פתיחה של 4 ס"מ, אז חיברו אותי למוניטור, וקיבלתי אפידורל (ההמצאה הכי חשובה...) סה"כ שכבתי בערך 8 שעות עד לפתיחה המלאה, כשכל פעם מוסיפים לי אפידורל... מהפתיחה המלאה כבר חיכינו כמעט 3 שעות עד ללידה, הם עשו לי פקיעת מים וגילינו שיש מים מקוניאליים ורצו לעשות לי ואקום אך לא הסכמתי, ובסוף, אחרי זירוז, וכאבים, ובעלי מאחורה ושני רופאים מקדימה ושתי מיילדות, האוצר שלי יצא... וברגע שהראש יצא ישר שאבו את הפשוש... והניחו אותו עלי לשניונת וישר לקחו אותו כדי לשאוב את הריאות... לא הספקתי להניק בחדר הלידה אלא רק במחלקה, אבל אני מניקה עד עכשיו (7 ח´) והציצי עוד נטוי... הרגע שבו נתנו לי לגעת בראש שלו כשהוא עוד היה בתוכי הוא רגע מדהים, ואני אזכור אותו תמיד...

דיאנה1

New member
בעקבות הדיון שהיה על הלידות וגם

על שינוי גישת בתי החולים ליולדת ופעילות נשים קוראות ללדת, הנה כתבה על שרותי הלידה הפרטית בתל השומר: http://news.ep.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=18&id=160523 שמתארת את שרותי הלידה הפרטית כ"סקופ" וסנסציה והדרדרות במדרון וכו´... רק תשימו לב לתמונה שנבחרה, חבורת רופאים עם מסכה, כנראה ניתוח קיסרי, התינוק המסכן מוחזק הפוך וצורח... בדיוק הסיטואציה ממנה מנסים בדרך כלל להמנע כשבוחרים מיילדת פרטית. וכמה תגובות לכתבה: התגובה של "נשים קוראות ללדת" כפי שהובאה לפורום הורים לפעוטות של YNET: http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/631322.doc ותגובת תומכת לידה העובדת בתל השומר, מפורום הריון ב YNET: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,1340-239-630090,FF.html

iris & ben

New member
הסיפור שלי...

סיפור הלידה שלי פשוט מדהים... מותח...מצחיק לפעמים...מעניין...בצורה מסוימת מהסגנון של מה היה אלמלא... אז לא היה.. אבל אין לי כח להדפיס הכל עם הוירטואלית... בשבועות הקרובים אפרסם זאת על קובץ וורד.. לאחת החברות שלי מחכה עבודה,,,

חדשה אצלכן + סיפור לידה

הגעתי אליכן מפורום הריון לאחר טיפולים בוואלה (היי שירלי של תומר....),ונראה לי שהכי טוב להתחיל זה עם סיפור הלידה שלי: סיפור הלידה שלי: מערכה ראשונה: ה11 לדצמבר, שבוע לאחר התאריך המיועד, הכל מוכן אבל הדר ממאן לצאת, בבוקר נוסעים שוב למוניטור בתה"ש, נמאס כבר! במוניטור הכל תקין, פרט למיעוט מיי שפיר (שימו לב למי השפיר הם עוד יחזרו ובגדול!), חוזרים הבייתה, עמרי ממליץ שנלך לישון בצהרים, אולי בכ"ז יקרה משהו בערב. מערכה שנייה: 11 לדצמבר, 10:30 בלילה, לפתע אני מרגישה את מי השפיר מטפטפים, כל הזמן חששתי שירדו לי המים במקום ציבורי איזה מזל שזה קרה בבית, אני קוראת לעמרי, יש לנו שעתיים להגיע לבית החולים – בדרך עמרי רעב, אנחנו עוצרים במקדונלד....מגיעים לבית החולים, מציעים לי לבחור בין אישפוז של 12 שעות במחלקה ולעבור את השלב הלטנטי של הלידה מחוברת למוניטור בלי עמרי, או להכנס לחדר לידה מייד ולקבל זרוז, אני בוחרת באופציה השנייה ומזעיקה את ליאת המיילדת הפרטית שלי. מערכה שלישית: 12.12.01 – אחת בלילה, אני בחדר הלידה הפרטי, אורות מעומעמים, עמרי מתרווח על כורסא נוחה, אבל הלידה לא מתקדמת אין צירים ואין פתיחה, באיזשהוא שלב הפיטוצין מתחיל לעבוד ויש צירים אך אין פתיחה, בגלל שאלו צירי זרוז הם כואבים ונותנים לי פטידין לטשטוש ואני נרדמת, אחרי שעתיים יש פתיחה של 3, בינתיים מפסיקים את הזרוז כדי שלא יכאב לי ומחליטים בכ"ז לתת אפידורל, מזל שיש מיילדת פרטית, מייד מגיע המרדים בהתחלה הוא מצליח להרדים רק את צד ימין ואני מרגישה צירים בצד שמאל, מייד הוא מגיע לתקן את הטעות ושוב תוקע לי את המחט בגב! עכשיו הכל בסדר ואני שוקעת לתוך סוטול מוחלט. 12 השעות מאד ירידת המים חולפות ואני מקבלת אנטיביוטיקה, עוברות גם 14 שעות מאז שהתקבלתי לחדר לידה ומתחלפת לי המיילדת, מגיעה איריס שתעבור איתי את השלבים האחרונים. עמרי ואיריס מעסים לי את כפות הרגליים, אני לא מרגישה שום כאב אבל שולטת בשרירי הרגליים וכך יכולה לשנות תנוחות. אחרי 17 שעות בחדר לידה אני מגיעה לפתיחה מלאה, תיכף יתחיל שלב הלחיצות. אני לא מרגישה את צירי הלחץ אבל מנסה ללחוץ בכ"ז ושום דבר לא קורה, איריס מגלה שהראש של הדר באלכסון, מפסיקים את הלחיצות לחכות אולי הראש יסתובב, הרופא נותן חצי שעה לחכות. מערכה רביעית: 12.12 – שבע בערב, אין ברירה הראש לא הסתובב ומחליטים על קיסרי, אני בהלם, מלידה פרטית ארוכה, אך רגועה ואינטימית באורות מעומעמים אני מועברת לחדר ניתוח קר ומואר מלא אנשים. מוסיפים לי עוד אפידורל ואני ממש לא מרגישה כלום ותוך 20 דקות אני מרגישה שמושכים ממני משהו, קול בכי ואז מראים לי לשתי שניות ילד – בריא ובלונדיני וגדול – 3.500 גרם. עמרי מחכה לו בחד ר הלידה ועושה איתו את הבונדינג הראשוני במקומי. מערכה רביעית: 13.12 – מחלקת יולדות בתה"ש, שום דבר טוב יש לי לומר על זה, קפיצה מהירה ל14.12 יום שישי בערב, עוברים למלונית, עולם אחר, יומיים של מנוחה וכייף, מומלץ בגדול! - אני, עמרי והדר – תינוק מקסים עם עיניים כחולות ענקיות, דומה שתי טיפות מים לאבא שלו....

למעלה