לאילו אנשי מקצוע את רוצה להקשיב?
טרקטוריסטית, ראשית, חשוב להדגיש שאני לא "מצפה ממך לוותר על המלצת משרד הבריאות"
אני למעשה לא מצפה ממך לשום דבר, רק ממליץ לך ללמוד את הנושא ולשמוע אנשי מקצוע אחרים שלא חושבים כמו משרד הבריאות.
יש לך כאן למשל גילוי דעת של 80 אנשי מקצוע שכאלו, חלקם בעלי משרות מכובדות באקדמיה ודווקא בעלי השכלה רלוונטית מאד, שחושבים שתוצאת הענף המדעי השלם הוא דווקא לא להתחסן. יש לך את משרד הבריאות שממליץ לך להתחסן. תעשי מה שאת מבינה
אני גם לא אמרתי לך לא להאמין לנתונים שקרן מביאה בהרצאתה. המלצתי לך לבדוק טענותיה ולבסס אותם בנתונים. אם היא הציגה נתונים - יפה. נותר רק לבדוק אותם ואת איכותם. נשמח לעזור בזה.
מאחר ו"חסון" לא ממליץ לך מה לעשות (בסך הכל מביא בפנייך מידע שאיתו את יכולה לעשות מה שאת רוצה), מידת האמון הנדרשת בארגון אינה כזו משמעותית. אדרבא, אל תאמיני לחסון - גשי למקורות הנתונים שלו ותבדקי בעצמך.
אני באופן אישי ללא השכלה בתחום זה. אגב, בתחומים רבים אין לי השכלה פורמלית ובכל זאת זה לא מונע ממני לקבל החלטות רבות ושונות בחיי בתחומים שונים לפי מיטב הבנתי ולאחר שאני חקרתי בעצמי. דווקא את נושא החיסונים אני חוקר מזה כשמונה שנים לעומק, לרבות עם אנשי מקצוע בתחום, ויכול לומר לך שכל הורה שיקדיש אפילו רק 10 שעות לנושא, יכול להגיע לידע הגדול מזה של רופא ילדים ממוצע (ואת זה גם אמרו נציגי משרד הבריאות והוועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים בכנס על חיסונים בפברואר השנה). אם לסכם בדבריו של רופא הילדים של בני לאחר כעשרים דקות שיחה איתי על חיסונים: "מור תראה, החיסונים זה הפרורגטיבה של האחיות, לא שלנו...".
מאחל בריאות שלמה!