גניבת זכויות יוצרים

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

ע ל ו מ ה

New member
לרונה יש בלוג, היא תמיד יכולה להגיב

עד כמה שראיתי מוקדם יותר היום, כל הרשומות של הבלוג הוסרו. זו נראית לי תגובה.

ר ש פ י ם

New member
חזרתי... אחרי שנכנסתי למקלט

לכל היום
כן, הייתי חייבת לברוח הייתי מאוד נסערת מאוד נפגעתי הרגשתי שמו מישהו שנכנס למקדש האהבה שלי וניסה לטמא אותו כל היום היו לי בראש השורות האלה מ"מעוז צור" "ופרצו חומות מגדלי וטמאו כל השמנים" אני עצובה אבל יהיה בסדר. אצלי בבלוגים יש קוביית זכויות מסתבר שהיא לא עוזרת! אי אפשר להיות סלחניים למעשים האלה! זה ממש לא מתקבל על הדעת. על הבוקר פניתי לרונה במסר אישי היא לא הגיבה לי! היא מחקה את הבלוג שלה וזה אומר דרשני! בתשע בבוקר, שלתי מסר לבצלאל אבל לצערי גם בצלאל לא הגיב למסר ששלחתי לו וזה, מאוד מכעיס אותי! לא ברור לי מה קורה פה? האם זו המדיניות של תפוז לתת גיבוי לגנבי יצירות???? מצרפת את השיר שלי אצל רונה בבלוג שזכר הבושה שישאר לדראון עולם! תודה לכל התומכים תודה מיוחדת לסיון אהבתי

wranger

New member
לא קיבלת תגובה מתפוז? ../images/Emo12.gif

לא ראיתי שום התייחסות בפורום, אבל הנחתי שכן קורה משהו מאחורי הקלעים, שאולי בצלאל או מישהו מטפל בזה במסרים... וכלום? אין תגובה? בצלאל? עלומה אמרה את זה הכי טוב.

אני פשוט לא מבינה את זה

היא ענתה לך. היא מחקה את הבלוג. בלי להתנצל. לא שהתנצלות תעזור כאן. אבל את ההתעלמות של בצלאל אני לא מבינה ולא מקבלת.

ע ל ו מ ה

New member
באמת מוזר שלא התקבלה תגובה של תפוז

באשר לרונה, שלא הכרתי כלל לפני הפרסום פה, אני בכל זאת מנסה להבין מה עבר לה בראש כשלקחה את השיר, ומה עובר לה בראש עכשיו. הסרת כל הרשומות מהבלוג מעידה שרצונה להיעלם וירטואלית. מן הסתם בוֹשה במעשיה. היו לי אי אילו פעמים בהם רציתי "לקבור" את הדמות הוירטואלית שלי (בד"כ כשתגובות שקיבלתי היו מכאיבות מדי), אבל בסופו של דבר התאוששתי. במקרה הזה, אחרי חשיפה של גניבה שכזו, אם תהיה בכלל התאוששות היא תהיה קשה. בעצם, בהעתקה המיותרת הזו, רונה ביצעה התאבדות של דמותה הוירטואלית. יש פה לקח לכל מי שאי פעם העלה בדעתו את האפשרות להעתיק - ההשלכות הרגשיות הן קשות, וסביר ששום רווח רגשי (עלוב) שבמחמאות (לא לך) על השיר, לא שווה את הכאב שבצורך להיעלם. רשפים, נראה לי שנעטפת פה בדאגה ואמון, אני מקווה שיש בהם כדי לטהר את המקדש.

wranger

New member
גם אנחנו רוצים לדעת!

אולי לא את תוכן התגובה, ספציפית למקרה הזה, אבל אולי איזה חידוד בנוגע ליחס של תפוז לגניבה כזו?

Bezalel P

New member
איננו מעודדים גניבה או הפרת זכויות יוצרים

העניין טופל אתמול, והתנצלתי בפני רשפים שלא הספקתי להשיב למסר שלה.

ר ש פ י ם

New member
עידכונים!!!

1. קיבלתי מבצלאל הבוקר מסר התנצלות שלא השיב לי מיידית אתמול גם הוא לא היה רוב היום ליד המחשב. לדבריו, אם היא לא היתה מוחקת את הפוסט/בלוג הם היו מוחקים לה. הוא גם כתב לה מסר אישי אתמול לא יודעת אם קיבל ממנה התייחסות אליו או לא. 2. קיבלתי מסר התנצלות מרונה הבוקר הולכת להכין ממנו פוסט ובכך לחתום את העניין. תודה לכולכם מקווה שלא נחזה שוב במחזות מבישים כאלה בבלוגיה סופשבוע רגוע לכולנו

ע ל ו מ ה

New member
תציצי בתקנון, מישהו פעם ציטט משם משהו על

איסור העתקת מסרים... (סתם שלא תסתבכי בזה). בכל אופן יופי שאת יכולה לחתום את העניין.

malka3

New member
2 תגובותי פה נמחקו

אינני מעלה אותם בשנית תוך מחיקת שם המעתיקה ומנהלת הפורום שיצאה להגנתה כפי שנתבקשתי לעשות ע"י בצלאל, אך אני מבקשת ומצפה מתפוז התייחסות ותגובה מהירה למיקרים כאלו. שנה טובה ורגועה לכולם.

פוEט

New member
../images/Emo176.gif לי קרה דבר הרבה יותר חמור

חומר שלי נגנב על ידי מספר אתרים... והנה הקישור לדיון דאז :

renana ron

Active member
זה הדבר שמפחיד אותי יותר מכל, מטבע הדברים -

זו גם הסיבה, שבגינה שוקלת אם להמשיך ולפרסם בעתיד במירשתת. לילה טוב - renana ron

ע ל ו מ ה

New member
למה, בעצם?

אם לא תפרסמי בכל, לא תזכי בשום קרדיט. אם תפרסמי, תזכי בקרדיט (והמחמאות, והרשת החברתית) על הפרסום שלך. ואם מישהו יגנוב, אמנם "תזכי" בעגמת נפש, אבל בסופו של דבר לפחות ברשת החברתית שלך תוכלי לשים דברים על דיוקם. בסופו של דבר הרווחים וההפסדים והגניבות בעולם הבלוגים משולמים ברגשות, ולא בנכסים. עד כמה שהמחיר הרגשי שבגנבה הוא כבד, לדעתי ההפסד הרגשי שבאי פרסום, כבד יותר (לפחות לאלה שממילא מפרסמים ברשת כיום). בהחלט אפשר להחליט להפסיק לפרסם ברשת (ואני אכן עשיתי זאת), בשלב בו מגיעים להבנה שהרווח הרגשי הזה כבר אינו נחוץ. אבל מוזר יהיה להפסיק לפרסם רק מתוך החשש מהפרת זכויות יוצרים.

renana ron

Active member
עלומה יקרה !

היצירות שלי הם בהחלט הנכסים הרוחניים שלי. אני חשה כלפיהם כאילו ילדתי אותם כילדיי האמיתיים. מקרה רשפים, גרם לי להבין שאין דרך ממשית לדעת אם יצירה נגנבה ולכן גם אין דרך להגן על עצמי - וזה עצוב. אני עדיין בתהליך של חשיבה על המשך פרסום. אולי אבחר בדרכך ואולי לא. בכל מקרה - תודה על התייחסותך האוהדת שבת שלום ושנה טובה ומאושרת לך וליקירייך - renana ron

suki da yo

New member
בערך נצל"ש

היום במוסף 7 ימים (או לילות. לא זוכרת) של ידיעות אחרונות יש כתבה על נעמי רגן, ועל 3 סופרות שטוענות שגנבה מהן רעיונות ועלילות. גם מחוץ לרשת אין לך שום הגנה באמת- אם לא היו מקבלות מסרים אלמוניים שיש העתקה, לא היו שמות לב לעולם.

למעלה