גניבת זכויות יוצרים

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

OriIdan

New member
גניבה?

גניבה זה לקחת משהו ממישהו. העתקת שיר אינה גניבה. זה כן מעבר על רשיון במידה והשיר פורסם עם רשיון. זכויות יוצרים מקנות רק את הזכות לקבל קרדיט על השיר מי שלא מכבד את הזכויות הללו סופו שלא יכבדו אותו. לכן אין צורך לעשות מזה עניין. מה גם שכל השרשור הזה מראה שכמה יוצרות\יוצרים חושבים פעמיים עכשיו האם בכלל לפרסם יצירות ומי מפסיד? כולנו, הקוראים הנהנים מהיצירות. אני אישית כסופר שכתב שני ספרים אשמח מאד לראות אנשים שיעתיקו מהספרים שלי. זה הרי אומר שאני שווה משהו. שני הספרים שלי פורסמו תחת רשיון קריאטיב קומונס המתיר העתקה כל עוד נשמר היחוס אלי וכן שהיצירה המועתקת תופץ תחת אותו רשיון. בעבר לקח עיתונאי פרק שלם מהספר הראשון שלי ופרסם ברשת, לי זה רק עזר. יותר אנשים נחשפו לספר שלי וקנו אותו.

Your sweet87

New member
לא מסכימה איתך

גניבת יצירות מפרה את זכות היוצרים שדינה תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות. אצלי בבלוג לא מעיזים לגנוב דבר וחצי דבר מבלי שיבקשו ממני רשות חוץ משאלון שאותו הם יכולים לקחת חופשי. דבר נוסף, הרשיון שאתה יכול לראות אצלי ואצל עוד כמה בלוגים מתוכנן למניעת גניבות והפרת זכות יוצרים. אני פעם אחת תפסתי אגף בתפוז שהפר את זכות היוצרים שלי ושלחתי לו הודעה שמצד אחד, אני מודע שפרסמו אותו אבל מצד שני, אני נפגעתי שלקחו ממני דבר ללא היתר ממני. הם הגיבו והתנצלו על המקרה והבטיחו שאם הם יקחו משהו, שיודיעו לי לפני כדי שאתן להם היתר להשתמש בו.

OriIdan

New member
הפרת זכויות יוצרים אני מסכים

הבעיה עם הרשיונות האלו היא שהם מפריעים ליצירה כי אנשים מפחדים מתביעה. זה נכון שאפשר לתבוע בבית משפט על הפרת זכויות יוצרים (אני בספק אם זה נחשב גניבה) אני דווקא רוצה שיעתיקו ממני, זה רק יגדיל את החשיפה שלי ליותר ויותר אנשים. בקיצור ממני אי אפשר לגנוב כי אני מרשה מראש

OriIdan

New member
לא הפוסטים הספרים אבל כן זה הרעיון

אני מרשה להעתיק. אני אפילו מעוניין שיעתיקו (כל עוד שומרים את השם שלי). אם לא ישמרו על היחוס אלי זה מאד לא יפה וזו עבירה אבל אני לא בטוח שאתבע מישהו על כך. פעם מישהו אמר שראה קטעים מהספר שלי בעיתון בירושלים ושאל איך אני מסכים. אמרתי לו שאמנם לא שאלו אותי אבל אני מאד מאד שמח שהעתיקו קטעים מהספר. בזכות זה היו לי יותר מכירות לספר.

wranger

New member
"כל עוד שומרים את השם שלי"

בהעתקה שדובר עליה בתחילת השרשור, המעתיקה הציגה את השיר כאילו היא כתבה אותו, בלי שום אזכור ליוצרת המקורית. יכול להיות שהכל היה נראה אחרת אם המעתיקה הייתה זורקת איזה קרדיטון קטנטון.

OriIdan

New member
פשוט כותבים זאת בתגובה לפוסט

כותבים בתגובה לפוסט שלא מדובר בשיר מקורי ומציגים את ההוכחה על ידי קישור למקור אז זה מציג אותה באור לא יפה. לא צריך להתעסק עם איומים וכעסים מיותרים. זה לא מוביל אותנו לשום מקום.

ר ש פ י ם

New member
נכון!

ולא מגיבים למישהו שהגיב לשיר בהתפעלות ... "שנזכרת בה דרך השיר שלי"... את התגובה המלאה אפשר לראות כאן בשרשור למעלה בקובץ המצורף לאחת התגובות שלי תודה

למעלה