דב אלבוים

ליבליך

New member
אתה אמרת שהרפורמים מתירים!

ואני ניסיתי לנחש באיזו הנמקה הם משתמשים. ניסיתי להראות שהנמקה ניתן למצוא לכל דבר, אם רוצים, כך שלא זו הבעיה. כמעט לכל החלטה ניתן למצוא פרשנות עקבית, אם מתאמצים מספיק. כמו שאמר פעם המורה שלי לדקדוק: אין מקרים יוצאים מן הכלל, יש פשוט מקרים עם כלל אחר.

למה חוץ מאשתו../images/Emo35.gif

בעולם החילוני בחלקו הגדול ובחלק מהעולם הדתי האמירה הזו אינה תופסת. למרות שללא ספק יש הבדל בין המינים ולכל מין היתרונות והחסרונות שלו.

זאת תוספת שלי

התארחתי פעם בבית רב גדול בחג, ובעלת הבית , ברגע שפתחה לי את הדלת אמרה: " אוי , כמה שאני שונאת חגים..." ובאמת, הנשים עבדו כל החג. כי אבא בא עם אורחים לארוחה, כי יש לסדר ולנקות. ולהכין. ולטפל בתינוקות ובילדים הגדולים שבשבת ובחג נמנעים מהם עיסוקים מרגיעים רבים המותרים בימי חול...

אכן, מאפיין את מרבית הנשים הדתיות ובטח את

החרדיות רק שרובן לא אומרות את זה באופן כה גלוי. המחזירים בתשובה נותנים כמובן סימנים מדוע כך צריך להיות או שמפנים אותך לקרא על כך שבבתים חרדיים יתכן מצב אחר. הם כמובן שוכחים לציין שהבית החרדי הזה הוא יוצא דופן וסביר להניח שמדובר בחבר של הקהילנ החרדית בארה"ב.

arriy80

New member
אתה מכיר אותן באופן אישי?

החיים שלהן נראים לך כשיעבוד. החיים של הנשים החילוניות שמשועבדות לקריירה ולדרישות החברה נראים לאשה החרדית הרבה יותר שיעבוד מאשר חייה שלה.

arriy80

New member
אה...

הסיפור שכנרת סיפרה לא מגלה על רגשותיה הכלליים של אותה הרבנית. היא תארה מקרה מיוחד של ערב חג. ממקרה אחד ומיוחד אחד אתה מסיק מסקנות כוללניות. וכי זו דרך להבחין במאפיינים של ציבור שלם? לדעתי, ממש לא!

אם הבעל - הוא בעל-מוח --> יעזור לאשתו אם

צריכה/מבקשת זה לא הלכה למשה מסיני שהאשה תהיה עבד כל משפחה וההרגלים/הנהגות שלה בכל מקום - כאשר הראש דפוק - כל הגוף סובל בקיצור כל מקרה לגופו

שמע ישראל!!!!!!!!!!!!!

למה קראת לי חרדי בהודעה על ביאליק? אני לא קורא לעצמי חרדי (ולא חרדי) עכשיו אני מבין למה הכנסת את עיניין החרדים לדיון.. סתם שתדעי אני נגד ההגדרות חרדי חילוני וכו לדעתי כולנו מסורתיים -- יש שיותר ויש שפחות כולנו יהודים וזה פשוט

למעלה