דוגמא לאיוולת המדע- אלרגיה

Hacker8880

New member
אתה יותר מדי נגד המדע

והאתאיסטים יותר מדי לטובת המדע...
שוב,כמו בהרבה דברים,האמת אי-שם באמצע,כמו למשל שילוב בין תרופות רגילות לתרופות טבעיות...

Feanor75

New member
אני לא נגד המדע

אני בעד המדע, המדע האמיתי לא החומרני.
כמו שאמרת דרך האמצע ברוב המקרים ולא בכולם- וזה אחד התחומים שלא.

Hacker8880

New member
גם כאן דרך האמצע

הכי טובה והיא שילוב של תרופות רגילות (כמו אספירין לדוגמה) עם תרופות טבעיות (כמו שום לדוגמה.)

Hacker8880

New member
יש תרופות שחייבים ולכן לא צריך להכליל.

מה שכן אפשר לעשות זה לאכול ולשתות יום יום דברים בריאים כמו על הבוקר שתי כפות (או יותר) שמן זית,לבלוע חצי כפית כרכום וכפית דבש,ובלילה (כדי שאנשים לא יברחו מהריח) ללעוס 2 שיני שום בינוניות או אחת גדולה.

Feanor75

New member
לא מסכים איתך

גם תרופות טבעיות הן לא טובות בדיוק מאותה סיבה כמו תרופות הסמים המודרניות- הם מטפלים בסימפטום ומשאירים את הבעיה בפנים.

Hacker8880

New member
גם אני לא מסכים איתך

האספירין לדוגמה מטפל בבעיה שבפנים ומונע סתימות בעורקים.
ובקשר לתרופות הטבעיות שהזכרתי בהודעה הקודמת,ובכן,גם חלק מהן מונע בעיות שבפנים כמו הכרכום שיכול למנוע סוגים מסויימים של סרטן.

Feanor75

New member
אבל

מי שמקיים אורח חיים תקין לגוף ולנפש, לא יחלה במחלות שהזכרת

Hacker8880

New member
אין קשר

יש לדוגמה סוגים של סרטן שמועבר בגנים ולא יעזור אורח חיים תקין לגוף ולנפש

מיכאל ג

New member
עשית טעות פטאלית!!!!

לנסות להפסיק לאכול דברים ולבדוק את ההשפעה שלהם זה מדעי לחלוטין ולכן פסול.
היית צריך להתפלל יותר חזק. אתה לא מאמין באלוהים? אתה לא סומך עליו שיפתור לך את הבעיות?
אלוהים רוצה שתאכל מאכלי חלב, הוא לא אסר עליהם, תמשיך לאכול חלב ותתפלל, זה כל מה שאתה צריך לעשות.

(אגב, רופא המשפחה שלי כשבאתי אליו בבעיה דומה של נזלת ושיעול, הדבר הראשון שהוא אמר לי זה לנסות להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אבל זה לא שינה והסתבר שהבעיה היתה אחרת וטיפול תרופתי פתר אותה לחלוטין)

Feanor75

New member
למה טעות?

אתה צודק שפעלתי באופן מדעי לחלוטין
אבל למה אתה חושב שמי שמאמין באלוהים פוטר את עצמו מאחריות לגורלו? זאת חשיבה מאוד שטחית.
צר לי שטיפלת באלרגיה באמצעות סמים שמשאירים את הרעלים בגופך, מה שייגרום בעתיד לנזק חמור יותר. לא כל התגובות האלרגיות נגרמות ע"י חלב אלא הרבה מהן. כל רעל יכול לגרום לכך- הגוף עוטף אותו בשכבה רירית כדי להיפטר ממנו וזוהי הנזלת.
אני מציע לך לנסות שבוע או לפחות כמה ימים לאכול מזון בריא, רצוי אורגני: פירות וירקות, יכול להיות מאוד שהסימפטומים ייעלמו ואז לאט לאט תוכל לבודד את הגורם. ואולי תרגיש מאוד טוב עם הגוף ותרצה להישאר עם תזונה טובה

מיכאל ג

New member
תודה רבה אבל התייעצתי עם רופאה אמיתית

ולא עם אלמונים באינטרנט שאני לא סומך שיגידו שבחוץ יום כשהשמש זורחת.
ובעקבות האבחון שלה והתרופות שקיבלתי כל הסממנים עברו תוך פחות משבוע.

הרי אין לך מושג מה היתה הסיבה המקורית לבעיות שלי ואתה סתם כותב שטויות לא מבוססות. מדובר היה בכלל בתגובה לצריבה באחורי הגרון שנובעת מעליה של נוזלי קיבה חומציים שנובעים מהתרופפות של השסתום שסוגר את הקיבה. הנה לך, רופאים יודעים מה הגורמים האמיתיים לסימפטומים אם הם מומחים לעניין. שינוי תזונתי דווקא עשיתי אבל לא מה שאתה ממליץ - צריך להוריד קפאין, אלכוהול ומטוגנים (הם מחלישים את השריר הנ"ל - את זה הרופאה אמרה לי). ודווקא מספר פירות יכולים להזיק במקרה הזה אם הם חומציים - כמו פירות הדר ועגבניות. בנוסף קיבלתי תרופות להורדת החומציות.

Feanor75

New member
אבוי

הרופאה הזאת שהיית אצלה, היא לא מבינה כלום ברפואה, אלא רק בסימפטומים. כל סבתא נפאלית הייתה נותנת לך עצות הרבה יותר טובות. מדבריך עולה מסקנה אחת ברורה: הבעיה שלך כולה נבעה מכך שאכלת מזון חומצי מדי- גורם לאחוז גבוה מאוד מהבעיות הרפואיות בעולם המודרני. ההסבר המסובך והמצחיק של הרופאה על שסתומים ועליית חומצה, הכל רק סימפטומים למזון חומצי מדי שלא נקלט טוב בגוף, עולה ויורד וגורם לנזק בכל מקום שאיתו הוא בא במגע.
במקום לפתור את הבעיה הישתקת את הסימפטום, ואתה ממשיך להכניס חומציות לגוף ובנוסף גם כימיקלים מסוכנים. אם תמשיך ככה צפה בעתיד לבריחת סידן מהעצמות, דלקת פרקים, צרבות ודברים עוד יותר גרועים. אתה לא מכבד את הגוף שלך. אני מציע לך לשים את האגו בצד ולחשוב טוב על הדברים האלה. אתה יכול לחשוב שאני קוף שאמר משהו, אבל גם קוף יכול להגיד משהו נכון אם זה הגיע אליו מאנשים שיודעים, או שהוא רכש הבנה של הדברים.

מיכאל ג

New member
תזכיר לי מה ההכשרה הרפואית שלך?

חבר של הרנטגן? יודע לאבחן מרחוק? דובר נפאלית על בורייה?
בדבר אחד אני מסכים - אתה קוף שאמר משהו.

דייהטסו

New member
מדע התזונה עדיין בחיתוליו

בעיקר הקשר בין תזונה למחלות שונות, והדגמה טובה לכך היא המחקרים הסותרים והאופנות המתחלפות.
זה לא מעיד על תחומים אחרים במדע. יש תחומים רבים שהידע בהם מוצק. אתה מבין שהאקסטרפולציה שאתה עושה היא פשוט הגזמה מגוחכת?
מדע התזונה סובל מכמה קשיים עיקריים
1. הקושי לעשות מחקר התערבותי בבני אדם עם סטטיסטיקה מספיקה
2. הקושי להשיג מסקנה חותכת ממחקר תצפיתי
3. האינטרסים המסחריים שעומדים מאחורי רוב המחקרים
4. הזמן הרב שלוקח לשינוי תזונתי להשפיע על הבריאות (שינויים קצרי טווח, מן הסתם, קל יותר להוכיח)
לכן, לא השיטה המדעית היא הבעיה, אלא האילוצים הספציפיים של התחום הזה.

ולעניין האלרגיה והחלב:
גם אני אלרגי לקרדית - 80% מהאוכלוסיה אלרגיים אליה - אבל אצלי זה קיצוני.
מאז שעברתי מצמחונות לטבעונות - מסיבות אידאולוגיות - לפני ארבע שנים, אני מרגיש ירידה גדולה בתדירות התקפי האלרגיה. פעם הייתי מבלה מעל חצי מהזמן עם אף סתום, ואילו היום התקף אלרגיה מגיע ב-90% מהמקרים בגלל חשיפה לאבק או פרוות חתולים, ונעלם אחרי כמה שעות.
האם ההמנעות ממוצרי חלב השפיע? אני חושב שכן. ההמנעות מביצים ומוצרי חלב היא ההבדל המשמעותי ביותר באורח החיים שלי בארבע השנים האחרונות. אבל כמובן שזו לא הוכחה מדעית. אני לא טורח לחפור בנושא כיוון שבכל מקרה אני נמנע ממוצרי חלב מסיבה מוסרית.

Feanor75

New member
אבל לא צריך את כל המחקר הזה!

אלו שני סוגים שונים לגמרי של חשיבה
כל מה שצריך זה להתעורר ולהתחיל לחשוב בהיגיון, זה כל כך פשוט וברור שכאשר תבין את זה תוכל להתבונן בעצמך בעולם ובאנשים במקומות שונים ואז תדע שאין צורך בשום מחקר ושום סטטיסטיקה. לא תגיד יותר דבר כזה: " 80% מהציבור אלרגיים לזה" אלא "מזון תעשייתי מת הוא אינו מזון, ולכן הוא משפיע בצורה כזאת".
המקרה שלך מאוד דומה לשלי: מעבר לטבעונות לפני כ-4.5 שנים מסיבות של אידאולוגיה\בריאות. אבל אני לא קפדן מאוד. גם אני הייתי כמו שאתה מתאר עם האלרגיות. עם מתעוררים מאשליית המדע והחשיבה המטריאליסטית, קל יותר להבין הכל. כמובן מעורבים עוד גורמים שצריך להבין, של רוח ונפש. אבל התשובות נמצאות שם ולא במדע המודרני.
איש מודרני אוכל מזון ממכר, מזון מת ומזיק, ואז צורך סמים מזיקים לא פחות כדי לדכא את הסימפטומים הנגרמים לו מכך- איזה מין טירוף זה? אמנם המזון התעשייתי ממכר וגורם לHIGH אבל זה לא שווה את הנזק.

דייהטסו

New member
מדע והגיון בריא הולכים ביחד

לא כל מחקר תועה שמפורסם בעיתון לרוב בצורה מעוותת הוא "מדע". אבל המדע הגיע להישגים כבירים, שלהכחיש אותם זה מגוחך.
כפי שאמרו לך פעמים רבות, אתה יושב עכשיו מול מחשב, ומבטל את המדע שיצר את המחשב הזה כ"אשליה".
זה שאכילת בשר ומוצרים מהחי היא עוול מוסרי קשה בעיני, לא הופך את המוצרים מהחי למשהו ש"אינו מזון" ואוטומטית אינו בריא. (המסקנה שלי מהמחקרים שקראתי היא שבשר יונקים מזיק באופן קיצוני, בשר ציפורים וחלב מזיקים, דגים וביצים נייטרליים או מועילים מעט). מזון תעשייתי הוא סיפור נפרד. המדע תומך בדעתך שהוא מזיק.

אני חושד שאתה לוקה במה שמכונה "חשיבה מאגית". לדוגמא,כשהייתי ילד ועוד אהדתי את מכבי ת"א בכדורסל, הייתי ממציא כל מני דרכים לשנות את זריקות העונשין דרך הטלוויזיה. כשהן הפסיקו לעבוד המצאתי אחרות. התגברתי על זה בסביבות גיל 10. דוגמא נוספת - אפילו בגילאי חטה"ב האמנתי שאם ארצה משהו מאוד הוא יקרה. צורת החשיבה הזאת נמצאת בבסיס החשיבה והתרבות שלנו, ועדיין רוב האנשים לוקים בה במידה זאת או אחרת.

Feanor75

New member
לא

עולם החומר הוא סוג של אשליה כי הוא מופיע לעינינו בדרך מאוד מסוימת ומסתיר את העולמות הרוחיים והחשובים יותר.

מה גרם לך לחשוד שיש לי חשיבה מאגית? טעית. העולם הפיזי נוהג פחות או יותר לפי חוקי הפיזיקה, אין התערבות שמיימית בכל שטות. מאגיה הייתה קיימת ואולי עדיין פה ושם אצל עמים פרימיטיבים שידעו לרתום כוחות רוחיים לרצונם, וחלקם ניצלו זאת לרעה, לכישוף שזאת עבירה מהדרגה החמורה ביותר- להתערב בגורלות של אחרים.

דייהטסו

New member
עולם הרוח זה מצויין

כל עוד מבינים שהוא נמצא רק בתוכנו. הוא החשוב יותר, אבל רק עבורנו. הוא תופעת לוואי של העולם הפיסי ותלוי בו, אבל לא להיפך.

ItsikH

Member
הגיון לבדו לא עוזר כי אפשר להיות עקבי עם הנחות יסוד שגויות ואף מופרכות לחלוטין, ישנו הענין הפעוט של ברור המציאות לפני ההגיון, את זה עושה המתודה המדעית, אנשים הגיוניים המציאו תרופות סבתא ושגו באמונות שווא - ההגיון עבד יופי, רק ברור העובדות היה שגוי.

למעלה