תגובה
"עשיתי את השריטות ביד, אבל מדוע שארצה בדיקה נוספת אחרי שהבנתי שהם בכלל לא מבינים ברפואה?"- המסקנה שלך אינה מתבקשת מהנתונים. בדיקה נוספת נועדה כדי לשלול שגיאת מכשיר, שגיאת טכנאי ואבחנה לקויה של רופא. מה שעשית הוא להניח הנחה חסרת בסיס (בגלל בדיקה אחת בלבד שעשו לי) והסקת מסקנה שגויה (הם לא מבינים בכלל ברפואה). הוא שכתבתי: קטנוני וילדותי.
"הרי שמעתי הסבר פשוט מאוד שמסביר הכל טוב יותר, וגם מציג קבלות"- תזונה נכונה זה דבר מאוד חשוב, אבל מה לעשות.... זה לא מרפא את כל המחלות. (כן, כן... אני לא יודע מה זו מחלה... שמענו שמענו... אבל עדיין לא הסברת מהי מחלה לדעתך, אז אולי תסביר והאר את עינינו).
"כי פשוט לא אמורים לחלות כשמנהלים אורח חיים תקין עם תזונה נכונה."- אמור זה שם של דג וגם אנשים שמנהלים אורח חיים תקין עם תזונה נכונה נופלים למשכב.
"אני לא פוסל שיש מרפאים בעלי כוחות רוחיים שבאמת יכולים לפטור בעיות, אבל זה כבר עניין לדיון אחר לא קשור לכאן."- אני כן פוסל שיש מרפאים בעלי כוחות רוחניים שבאמת יכולים לפתור בעיות, אבל זה כבר עניין לדיון אחר לא קשור לכאן.
"החלב לא רק שלא מועיל, הוא מזיק וגורם לבריחת סידן (בין יתר הנזקים שהוא עושה), מכיוון שהוא חומצי ביותר"
"החלב לא רק שלא מועיל, הוא מזיק וגורם לבריחת סידן (בין יתר הנזקים שהוא עושה), מכיוון שהוא חומצי ביותר."- קח לך נייר לקמוס או pH meter ואתה תיווכח לדעת כי חלב טרי הוא בסיסי ולא חומצי. נהפוך הוא. סידן לא נספג טוב בגוף כאשר יש בעיה של חומציות נמוכה. זו הבעיה של גיל מתקדם- עם העלייה בגיל, מאחר שהחומציות במעי יורדת, ספיגת הסידן אף היא יורדת.
אני מסכים שהחלב אינו חיוני לאדם לאחר גיל ההנקה, אך מכאן ועד לקבוע שהוא מזיק... זו כבר הגזמנה ששמורה לטבעונים פנאטים שהעובדות לא מעניינות אותן. הבעיה עם ספגית סידן בחלב אינה רמת החומציות אלא 2 בעיות אחרות:
1. חלב ובשר מכילים הרבה חלבון ופוספאטים שמקשים על ספיגת הסידן.
2. רוב החלב שנמכר מועשר בסידן. כשצורכים סידן בכמות/ריכוז גבוה- ספיגתו נמוכה.
כשצורכים סידן ממקורות אחרים כמו אלה שציינתי בתגובתי הקודמת אין (יחסית) את הבעיות הללו ולכן ספיגתו טובה יותר, לא בגלל רמת החומציות.
תן לי לנחש,שאבת את המידע הזה מ"מחקר סין" של קמפבל? ובכן מעבר לכך שזה ספר מגמתי, הוא גם נעשה על אוכלוסיה שיש בה אחוז מאוד נמוך של צרכני חלב ואחוז מאוד גבוה של רגישים ללקטוז וקזאין... אז מה אתה מצפה מתוצאות של ספר כזה? שהוא יהיה בעד חלב ומוצריו? נו ....באמת!
"וזה מופיע בתור אוסטאופורוזיס בגילים קצת יותר מאוחרים. ואז הם אומרים לנו "זה נורמלי בגילים האלה" אבל זה שקר, זה לא דבר שאמור להיות בשום גיל."- אם אתה כל כך נלהב ותומך באורח חיים נכון..... אתה צריך שתוחלת החיים שלך תהיה בממוצע 35 שנים. כי אוסטיאופראוזיס ומחלות אחרות של גיל מאוחר בכלל לא צריכות להיות בעולמנו... זה לא טבעי. דווקא צריכת בשר שמן היא מקור מצוין לסידן, כי שומן הוא נהדר בסיוע לספיגת סידן. אבל לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
אני מקווה מאוד שאתה נמצא בשמש או לחילופין נוטל וויטמין D, כי ללא ויטמין D משק הסידן שלך יהיה בבעיה... לא משנה מה תאכל.