דוגמא לאיוולת המדע- אלרגיה

Feanor75

New member
מדוע אתה שואל?

אתה רוצה להראות שיש לי בעיה?
אין לי בעיות לשמחתי, פרט לכך שאני חי בחברה מלאה בורות ואטימות.
קונפורמיסטים כמוך וכמו עוד כמה מחביריך כאן חיים בדיוק לפי הספר, מתחתנים, מולידים, משתעבדים לחלוטין למערכת (שדופקת אותם טוב), כל רגע מגניבים מבטים לוודא שהם נמצאים בתלם, שהם עדיין מקבלים את הOK מהחברה.
אלה לא חיים אמיתיים, אלה חיים של זומבי

deathcaster

New member
אני מבין שהתשובה היא כן

שאתה כן אדם בודד וטוב לך עם זה.

ובכן זכותך, בניגוד למה שאתה חושב עלי, אני לא רוצה להראות שיש לך בעיה. ההיפך.

אני רק רוצה להגיד שעד לפני כשנתיים חייתי למעשה כאדם בודד. לא הייתי אדם מאושר.
הכרתי את אשתי והחיים שלי השתנו לטובה, מכל בחינה אפשרית.
לא תכננתי זאת כלל, אני בכלל לא קונפורמיסט כפי שאתה מנסה לצייר אותי. אני רק אומר לך מצב נתון. כשאתה חולק את חייך עם בת/בן (אני לא שופט) זוג...מעניק אהבה ומקבל בחזרה..... לדעתי האישית, אין חיים אמיתיים יותר. וכשנולד/ת לך ילד/ה... החיים אולי קשים יותר, אבל מאתגרים יותר.
ולא עשיתי דבר מהנ"ל בכדי לקבל OK מהחברה.

Feanor75

New member
לא הבנת נכון

למרות שטוב לבד, אני כן רוצה אישה. אבל הנשים בישראל נרתעות ממני, ואני גם לא מתעניין בהן כי הן בכלל לא נשיות. אז המבחר שעומד לרשותי מצומצם. רק הטובות רוצות אותי ואין הרבה.

GoghVV

New member
"תחזיר את הטבע"... לך לג'ונגלים, טרזן.

אני בטוח ששם לא תפגוש רופאים מרושעים, מדענים חתרניים, ואפילו לא הומואים, שחורים ו/או נשים. ממש גן עדן.
כולם מרוויחים.

Feanor75

New member
ללכת? אני לא צריך, הג'ונגל כבר פה

עוד יש פה הרבה אנשים כמוך חסרי תרבות שלא כדאי לחיות בשכנות איתם

GoghVV

New member
אם הג'ונגל כאן אז על מה הבכיינות?

אוייש, "אנשים חסרי תרבות"...
אם אני חסר תרבות, אז אתה חיית פרא.

deathcaster

New member
דוגמא לאיוולת הבריאתן האוויל

אז עשית בדיקות אלרגיה, קיבלת תוצאה שגויה.

אדם ששכלו במוחו לא היה מסתמך על תוצאות בדיקה בודדת ומבקש לחזור על הבדיקה בכדי לאמת את תוצאותיה. (נכון, זה לא משהו שהמערכת הרפואית אוהבת מטעמי חיסכון... אבל לפחות בבריאות שלי ושל קרוביי אז המערכת יכולה לקפוץ לי). ולא היה מסתמך על חוות דעת אחת אלא מבקש אותה גם מאלרגולוג ואולי גם מאימונולוג. סדרת הבדיקות לאלרגיה (אני מניח שעשית את המדבקה הגדולה על הגב או את השריטות ביד) כוללות גם רגישות ללקטוז, קזאין ואאז"נ גם לחלבון האלבומין הספציפי שנמצא בבקר בנוסף על רגישות לתות שדה, אפרסק קרדית אבק הבית ו"קדחת השחת". בהחלט ייתכן שטכנאי המעבדה התבלבל.

אבל לא... במקום לבדוק .... אתה זה שקיבלת את דעת הרופאים כאורים ותומים וכעת אתה מאשים את כל העולם ואחותו במקום את עצמך. מאוד ילדותי וקטנוני.

"כן, זהו המדע שלנו, זה מה שקורה למדע מסכן שמסתמך על תצפיות במקום להבין את הדברים בבסיסם, את הגורמים"- ואיזו דיסציפלינה לדעתך כן מבינה את הדברים בבסיסם? (בבקשה תכתוב הומאופתיה או פרחי באך... בבקשה!)

" זה לא יאומן שאנשים רציניים הולכים ולומדים באוניברסיטה, לומדים 7 שנים רפואה ואפילו לא יודעים מהי מחלה!"- זו לא הפעם הראשונה שאתה טוען טענה סתומה זו, האם אתה עם כל חוכמתך הנשגבת יכול להסביר לחברי הפורום הבורים מהי מחלה?

"והציבור מטומטם אפילו יותר, בולע כל מה שאומרים לו מבלי לבדוק"- הציבור לצערי אכן מטומטם, אתה אפילו הודית בהודעתך זו שאתה חלק מאותו ציבור.

"אפילו עכשיו רוב הציבור חושב שחלב טוב לסידן, הוא לא מבין שחלב רע מאוד לסידן"- מפתיע, רשמת דווקא משהו בעל טעם שאני יכול להסכים לו, כמעט.. חלב לא רע מאוד לסידן.. הוא פשוט לא יעיל כמקור סידן כי ספיגת הסידן מחלב נמוכה. סידן מירקות ירוקים ואגוזים נספג הרבה יותר טוב.

Feanor75

New member
ידידי המדען

עשיתי את השריטות ביד, אבל מדוע שארצה בדיקה נוספת אחרי שהבנתי שהם בכלל לא מבינים ברפואה?
הרי שמעתי הסבר פשוט מאוד שמסביר הכל טוב יותר, וגם מציג קבלות. שאנחנו צריכים לאכול רק את מה שהגוף באמת צריך, לא להכניס רעלים שהגוף עובד קשה להיפטר מהם, וחלקם נשארים בפנים ועושים נזקים בכל מיני רמות, עד לרמה של ניוון ומוות. לכן גם לא המצתי פה על שום רפואה אלטרנטיבית, כי פשוט לא אמורים לחלות כשמנהלים אורח חיים תקין עם תזונה נכונה. אני לא פוסל שיש מרפאים בעלי כוחות רוחיים שבאמת יכולים לפטור בעיות, אבל זה כבר עניין לדיון אחר לא קשור לכאן.

החלב לא רק שלא מועיל, הוא מזיק וגורם לבריחת סידן (בין יתר הנזקים שהוא עושה), מכיוון שהוא חומצי ביותר. והגוף כדי לפצות על הפרת האיזון בין החומצי לבסיסי שואב סידן מהעצמות, וזה מופיע בתור אוסטאופורוזיס בגילים קצת יותר מאוחרים. ואז הם אומרים לנו "זה נורמלי בגילים האלה" אבל זה שקר, זה לא דבר שאמור להיות בשום גיל.

deathcaster

New member
תגובה

"עשיתי את השריטות ביד, אבל מדוע שארצה בדיקה נוספת אחרי שהבנתי שהם בכלל לא מבינים ברפואה?"- המסקנה שלך אינה מתבקשת מהנתונים. בדיקה נוספת נועדה כדי לשלול שגיאת מכשיר, שגיאת טכנאי ואבחנה לקויה של רופא. מה שעשית הוא להניח הנחה חסרת בסיס (בגלל בדיקה אחת בלבד שעשו לי) והסקת מסקנה שגויה (הם לא מבינים בכלל ברפואה). הוא שכתבתי: קטנוני וילדותי.

"הרי שמעתי הסבר פשוט מאוד שמסביר הכל טוב יותר, וגם מציג קבלות"- תזונה נכונה זה דבר מאוד חשוב, אבל מה לעשות.... זה לא מרפא את כל המחלות. (כן, כן... אני לא יודע מה זו מחלה... שמענו שמענו... אבל עדיין לא הסברת מהי מחלה לדעתך, אז אולי תסביר והאר את עינינו).

"כי פשוט לא אמורים לחלות כשמנהלים אורח חיים תקין עם תזונה נכונה."- אמור זה שם של דג וגם אנשים שמנהלים אורח חיים תקין עם תזונה נכונה נופלים למשכב.

"אני לא פוסל שיש מרפאים בעלי כוחות רוחיים שבאמת יכולים לפטור בעיות, אבל זה כבר עניין לדיון אחר לא קשור לכאן."- אני כן פוסל שיש מרפאים בעלי כוחות רוחניים שבאמת יכולים לפתור בעיות, אבל זה כבר עניין לדיון אחר לא קשור לכאן.

"החלב לא רק שלא מועיל, הוא מזיק וגורם לבריחת סידן (בין יתר הנזקים שהוא עושה), מכיוון שהוא חומצי ביותר"

"החלב לא רק שלא מועיל, הוא מזיק וגורם לבריחת סידן (בין יתר הנזקים שהוא עושה), מכיוון שהוא חומצי ביותר."- קח לך נייר לקמוס או pH meter ואתה תיווכח לדעת כי חלב טרי הוא בסיסי ולא חומצי. נהפוך הוא. סידן לא נספג טוב בגוף כאשר יש בעיה של חומציות נמוכה. זו הבעיה של גיל מתקדם- עם העלייה בגיל, מאחר שהחומציות במעי יורדת, ספיגת הסידן אף היא יורדת.

אני מסכים שהחלב אינו חיוני לאדם לאחר גיל ההנקה, אך מכאן ועד לקבוע שהוא מזיק... זו כבר הגזמנה ששמורה לטבעונים פנאטים שהעובדות לא מעניינות אותן. הבעיה עם ספגית סידן בחלב אינה רמת החומציות אלא 2 בעיות אחרות:
1. חלב ובשר מכילים הרבה חלבון ופוספאטים שמקשים על ספיגת הסידן.
2. רוב החלב שנמכר מועשר בסידן. כשצורכים סידן בכמות/ריכוז גבוה- ספיגתו נמוכה.

כשצורכים סידן ממקורות אחרים כמו אלה שציינתי בתגובתי הקודמת אין (יחסית) את הבעיות הללו ולכן ספיגתו טובה יותר, לא בגלל רמת החומציות.

תן לי לנחש,שאבת את המידע הזה מ"מחקר סין" של קמפבל? ובכן מעבר לכך שזה ספר מגמתי, הוא גם נעשה על אוכלוסיה שיש בה אחוז מאוד נמוך של צרכני חלב ואחוז מאוד גבוה של רגישים ללקטוז וקזאין... אז מה אתה מצפה מתוצאות של ספר כזה? שהוא יהיה בעד חלב ומוצריו? נו ....באמת!

"וזה מופיע בתור אוסטאופורוזיס בגילים קצת יותר מאוחרים. ואז הם אומרים לנו "זה נורמלי בגילים האלה" אבל זה שקר, זה לא דבר שאמור להיות בשום גיל."- אם אתה כל כך נלהב ותומך באורח חיים נכון..... אתה צריך שתוחלת החיים שלך תהיה בממוצע 35 שנים. כי אוסטיאופראוזיס ומחלות אחרות של גיל מאוחר בכלל לא צריכות להיות בעולמנו... זה לא טבעי. דווקא צריכת בשר שמן היא מקור מצוין לסידן, כי שומן הוא נהדר בסיוע לספיגת סידן. אבל לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

אני מקווה מאוד שאתה נמצא בשמש או לחילופין נוטל וויטמין D, כי ללא ויטמין D משק הסידן שלך יהיה בבעיה... לא משנה מה תאכל.

sheff2k1

New member
לא ברור לי איך אתה מסיק פה מהפרט אל הכלל

כל הלוגיקה שלך פה פגומה מהיסוד: הרפואה היא לא "המדע" בה' הידיעה, והיא אולי אפילו לא "מדע", אלא ישום ספוקלטיבי של מדע, תצפיתנות וניסיון מצטבר. מה עם פיזיקה, כימיה, מתמטיקה, הנדסה וכו?

ריבונו של עולם: אתה יושב על מכונת פלאים ומקליד את הגיגיך; לוחץ על סוויץ' פלסטיק שמחבר שני ברזלים ופתאום יש לך אור; פותח את הברז ומאיפשהו מגיעים מים שאובים; נכנס לכירכרה, לוחץ על דוושה ומשום מה היא נוסעת; מרים שפורפרת ומדבר עם דוד שלך בניו יורק וכו' וכו'. מאיפה הזחיחות שלך להשמיץ את "המדע" על סמך האלרגיה המרתקת שלך?

לגבי הטיעון המניפולטיבי של "נזקי המדע": אתה צריך לבדוק את העובדות. כפי שנאמר, בעבר תמותה הייתה דבר שבשגרה. שליש מאירופה נכחדה בגלל מגיפה מטופשת. שבר ברגל היה מסתיים בנכות לכל החיים. חתך קטן היה מביא לזיהום שמתפשט בכל הגוף.

לגבי התזונה שלך: אין קשר בינה לבין "המדע". אנשים צורכים מוצרים מין החי משחר האנושות. הסיבה לכך שמוצרי החי מלאים היום ב"זבל", היא הדרישה העצומה וריבוי האוכלוסין. לא ניתן לספק דרישה זאת בדרכים מסורתיות- אז "המדע" ממציא שיטות, שאינן בהכרח בריאות. אז תהיה טבעוני ואל תאשים את המדע באלרגיות שלך.

Feanor75

New member
עונה

האם חשבת פעם מה אתה עושה בזמן שאתה כביכול חוסך עם ברזים, מכונת כביסה ועוד מכונות? אתה לא פנוי ליהנות מהזמן הזה, אתה עובד יותר ויותר משועבד. היום עובדים הרבה יותר שעות מבעבר. האנשים היו הולכים בכיף יחד בסביבה טבעית לשאוב מים, נהנים מהחיים ושרים בדרך, בזמן שאתה מבלה בפקק תנועה שמפעיל עליך השפעה רעה מאוד.
המכונית שיפרה את החיים? לדבר עם דוד בניו-יורק? פעם הדוד היה גר בכפר ויכולתי לראות אותו ממש במקום לדבר איתו בטלפון שזה ממש עלוב לעומת מפגש אמיתי. את המכונית כמובן שלא הייתי צריך כי הכל בכפר, וגם לא את המטוס. המטוס מאפשר לי לברוח מהזוועה העירונית לארצות שזה לא נמצא שם, אז קשה למנות את זה כיתרון. הוא רק מאפשר לי לטייל במקומות חדשים זה באמת יתרון אבל עדיין ים של חסרונות.

תמותת התינוקות שבעבר הורידה את הממוצע בעשרות אחוזים וזו מטעה, כי מי שהגיע לגיל מבוגר יכל להאריך ימים אפילו יותר מהיום. כל הקהילות של מאריכי ימים כיום נמצאות באזורים כפריים אצל אנשים שמרוחקים יותר מהקידמה, במקומות שיש כבוד למבוגרים ומעריכים אותם
הם מרגישים שצריכים אותם וזה גם מאריך את החיים, בנוסף כמובן לתזונה הנכונה.

מגיפות: פגעו באנשים שעברו לעיר מהכפר, לא באנשים בריאים וכפריים.

deathcaster

New member
קרא מה כתבתי על הסידן

אל תגיב.. אני יודע שאתה ברוגז... אבל לקרוא אתה יכול

רון סי

New member
השאלה שלי היא לא על סידן

אלא על איך רוכשים ידיעות על סידן.
אתה כרגיל לא מבין את הנושא ומגיב לא לענין. כרגיל אתה גם פונה לגופו של אדם, ומכיון שפנית אבהיר לך שאין לי מערכת יחסים איתך ולכן אני לא "ברוגז". וגם אם היתה לי מערכת יחסים איתך, עברתי את גיל ה"ברוגז" מזמן. מה שכנראה לא נכון לגביך.
בהזדמנות זו אחזור ואודה לך מראש אם תימנע מלהגיב בשרשורים שלי, לאור העובדה שאתה אף פעם לא תורם לדיון משהו חיובי.
תודה רבה.

deathcaster

New member
תגובה

"עברתי את גיל ה"ברוגז" מזמן. מה שכנראה לא נכון לגביך. "- אתה זה שמתלונן כל הזמן, אני לא ברוגז איתך, אני דווקא נהנה להתכתב איתך. אז סימן שכנראה לא עברת את גיל הברוגז וגם אתה בכל הזדמנות פונה אליי לגופו של אדם.

"אתה כרגיל לא מבין את הנושא ומגיב לא לענין."- לא ממש, אתה שאלת ואני מצטט: "איך אתה יודע על סידן? איך מגיעים למסקנה שהחלב רע לסידן?" ולא: "איך רוכשים ידיעות על סידן?" , החלק הראשון של הציטוט שלך די מעורפלת והחלק השני של הציטוט- כל אדם היה יכול לחשוב שהתשובה שהפניתי אותך אליה מהווה תשובה מספקת. אני גם יודע שאתה תתנער מזה בצורה עוד יותר קטנונית.

"בהזדמנות זו אחזור ואודה לך מראש אם תימנע מלהגיב בשרשורים שלי" - אני לא יכול להבטיח דבר כזה, בפרט לאור העובדה שאתה מגיב לי, מתנגח ומצפה שאשתוק על כך.

"לאור העובדה שאתה אף פעם לא תורם לדיון משהו חיובי"- דעתך היא סובייקטיבית. מלבד התנצחות סתמית בפורום זה, אני ועוד כמה משתמשים יכולים להגיד אותו דבר גם לגביך.

בבקשה

קולומין

New member
אני לא מומחה לתזונה, אבל...

בעקבות בקשה של בת משפחה שחשבה להפסיק לצרוך מוצרחי חלב וטענה שאין קשר בין צריכת חלב לאוסטיאופרוזיס עשיתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי כמה מחקרים מעניינים:

מחקר מדעי אמיתי (כלומר עם קבוצת ביקורת ובדיקה כמותית של התוצאות) שנערך באנגליה: 80 נערות בנות 12 התבקשו לשתות יום יום חצי ליטר חלב (בנוסף לתזונה הרגילה). המחקר נמשך שנה וחצי (!). אחרי 18 חודשים נבדקה צפיפות העצם של הנערות בהשוואה לקבוצת ביקורת שלא שתתה חלב יוצת מהרגיל (בדיקות מעבדה - צילום רטנגן +בדיקות דם).
התוצאות מראות שלנערות ששתו חלב היתה צפיפות עצם גדולה יותר וכן אחוז מינרלים גבוה יותר בעצמות. המחקר פורסם ב British Medical Journal (ירחון רפואה מוביל בעולם).

מחקר אחר נערך על נשים סיניות מבוגרות (אחרי הפסקת וסת) שמעולם לא שתו חלב. 200 נשים החלו לקבל 50 גרם אבקת חלב (שקול בערך לחצי ליטר חלב) מדי יום משך 24 חודשים(!). בבדיקת מעבדה התברר שצפיפות העצם שלהן גבוהה משמעותית מזו של קבוצת הביקורת שלא קיבלה חלב. מסקנת המחקר היא שחלב דווקא מעכב דלדול עצם. המאמר הזה פורסם ב NCBI (שהוא חלק מסוכנות הבריאות האמריקאי, ה NIH, הסמכות הרפואית מספר אחת בעולם).

לא מדובר פה במחקרים של יצרני החלב או של חברות התרופות אלא של גופים ממשלתיים בלתי תלויים במדינות שונות. אלה מאמרים שפורסמו במגזינים רפואיים רציניים, שנעשו לאורך זמן ועם קבוצות ביקורת. התוצאות מבוססות על ממצאים מעבדתיים (בדיקת צפיפות עצם בצילום רנטגן שאין מחלוקת על המהימנות שלו). הם מציגים את המספרים וכן את הניתוח הסטטיסטי המלא. האם מישהו יכול להציג מאמרים מדעיים אמיתיים סותרים (כאלה שמציגים את הסטטיסטיקות שלהם ולא רק את המסקנות ופורסמו המגזינים רציניים) ?

אגב, בניגוד לדעה המקובלת, אוסטאופרוזיס נפוץ בקרב נשים יפניות למרות שהן לא שותות חלב כלל ומקבלות את הסידן ממקורות אחרים (כמו דגים) שלכאורה כן אמור להספג בגוף. מה שאכן נכון הוא שאחוז השברים בעצם המותן (שאופייני לאוסאופרוזיס) אצל נשים יפניות נמוך יותר בהשוואה לנשים אמריקאיות, אבל רוב המומחים מעריכים שהסיבה לכך היא ההבדלים באורח החיים, בעיקר השמנת יתר קיצונית שמטילה על השלד עומס גדול לסחוב את משקל הגוף (אני מדבר על נשים ששקולות 100 ק"ג ויותר) וחוסר פעילות גופנית שגורם לכך שדלדול הסידן מתבטא בשברים.

אוסטאופרוזיס היא תופעה של גיל מבוגר. בעבר אנשים מתו צעירים ולכן היא לא היתה נפוצה. באפריקה תוחלת החיים הממוצעת היא 50 שנה ולכן באמת אוסטאופרוזיס נדיר שם...

רון סי

New member
לא ברור לי

איך זה שמחקר הוא של גוף ממשלתי, ומפורסם במגזין "רציני", צריך לגרור אליו יחס שונה מזה של מחקר שמוצהר שהוא של יצרן חלב או יצרן תרופות? לגופים ממשלתיים ולמגזינים "רציניים" אין אינטרסים? הם לא אוהבים כסף ולא מושפעים מלוביסטים וכוח?

למעלה