דוגמא לסלקצייה התרבותית שאתם כופים על הגולשים

GinAndTonic

New member
דוגמא לסלקצייה התרבותית שאתם כופים על הגולשים

בצלאל, מבשר בבלוג שלו על הגשת מועמדות לכתיבת בלוג אשר עוקב אחרי מאורעות האח "גם אני רוצה להיות מפורסם בשקל" הגדול. עכשיו. יופי טופי. נה נה בננה. הכל טוב ויפה. אתם יודעים מה שאני חושב, על התכנים האלו. אבל אתם בישרתם - שאתם מתחשבים בטעם התרבותי של כל הבלוגרים, ונותנים קצת מהכל. אבל הנה - עובדה, ואני כבר מצפה לתגובה המתממת התורנית, שתנסה להוציא אותי קטן, אך תוציא אתכם גמדים - מדוע ולמה, לובשת הזברה פיג'מה? או יותר נכון - מדוע בלוג על האח הגדול יקודם ויפומפם, ואילו בלוג מעקב - על אילנה דיין, סתם דוגמא - שגם לה קהל שעוקב בתדירות רצופה - לא יזכה לאותה "עדנה". מדוע - הצצה לבית של אידיוטים כן? אבל הצצה למדינה של חנטרישים, לא? מדוע - ציצים ותכחים כן? ומדוע - שחיתויות ותחקירים לא? הנה דוגמא - לאיך אתם מכוונים את רמת הבלוגים. לכתוב על תכנית תחקירים - מה פתאום שתעודדו. לכתוב על האח הקטן - ברור שכן. ואחרי זה - אתם בחוצפתכם, טוענים בכזבים, באחיזת המילים, שאתם לא קובעים את סדרי התרבות? הנה רק דוגמא קטנה, לאיך שאתם יוצרים כבשים. תרבות של רייטינג, תרבות של תכחים, רמאויות, מרפקים, שוביניזם. זה מה שנראה באח הגדול. מי שלא כותב על האח הגדול - פאסה. מי שכן כותב - יקודם. עכשיו, תכחישו. נו נראה אתכם. אני מחכה ללהטוטי מילים, משפטים מחשביים, אלגוריתם להתמודדות עם בלוגרים קטנוניים כמוני. אתם יוצרים תרבות זבל. מה דעתך אדון בצלאל - תכריז על בלוג מעקב אחרי אילנה דיין? תיק תקשורת? סדרת דרמה כלשהי? מה פתאום... חס וחלילה לציפור ודחלילה. איכס.

DAN1EL

New member
קודם כל ../images/Emo97.gif

נכון, זה ברור באופן הכי שקוף שיש שלתפוז יש קשרים מסחריים עם תוכניות ריאליטי מסוימות כגון "הישרדות" ו"האח הגדול", ובגלל זה כל הפמפום הזה, שהוא אכן קיים. וכן, אני לא אתפלא אם גם הפעם יתממו כאן בקשר לזה. אבל אני לא בטוח שתכנים כאלה הם פסולים במהותם. לדוגמא, אם מישהו כותב על התכנים האלה בצורה שנונה, חריפה, מצחיקה ומוצלחת, אז למה לא לקדם אותו? לדוגמא, ל-dusa35 יש כמה וכמה פוסטים על ריאליטי, ובזכות זה שהיא כותבת מעולה, ממש אהבתי לקרוא אותם. דוגמא נוספת היא המגזין "רייטינג", שהוא המגזין הישראלי האהוב עלי, למרות שהוא צהוב ורדוד במהותו. למה אהוב? כי הוא שנון, כתוב מעולה ובעל אמירות נוקבות וכנות. לא מדובר בעיתון שמסרב לעשות את עבודתו העיתונאית ונושא על דגלו את סמלי היח"צנות, הלקקנות והעילגות כמו "פנאי פלוס", אלא עיתון באמת רציני (!!) שכותב על דברים לא רציניים בעליל. וגם לתכנים כאלה יש מקום לדעתי. אה, ואילנה דיין היא לא כזה להיט. אני לא רואה איך היא שונה מהאח הגדול, גם היא חובבת רייטינג וסנסציות בדיוק כמו אותו ריאליטי מושמץ. להזכיר לך את הספיישלים שלה על בר רפאלי ונינט טייב? השורה התחתונה שלי היא שצריך לעודד כתיבה מעולה באופן כללי ושהבעיה האמיתית של התכנים היא לא במה הם עוסקים, אלא איך. אני יכול לקרוא פוסט סופר-עילג על נושא "רציני" לכאורה כמו תאונות בדרכים ולעומת זאת אני אקרא פוסט רהוט, שנון ומוצלח על נושא "לא רציני" לכאורה כמו תוכנית ריאליטי. מה אתה תעדיף?

GinAndTonic

New member
שאלתי למה בלוג מעקב אחרי האח הגדול

כן, ולמה אחרי תכנית אחרת - איכותית יותר - לא? יש לך תשובה?

DAN1EL

New member
יש לי תשובה, בהחלט. ../images/Emo97.gif

כי תוכניות מסוימות משלמות לתפוז (בדיוק כמו שהן משלמות להם כדי לפרסם באנרים שלהם) כדי לקדם אותן ותוכניות אחרות לא. אם ירון לונדון היה משלם לתפוז את אותם סכומים ש"האח הגדול" משלם להם, אז היו מדרבנים את הגולשים לפתוח בלוגים גם על תוכניות כמו זו התיעודית של ירון לונדון על השפה העברית או כמו "לונדון את קירשנבאום". זה הכי ברור והכי שקוף שיש, ואם אתה רוצה שבזה תפוז יודו, אז למה שלא פשוט תהיה אתה הכי ברור והכי שקוף שיש ותשאל את זה בצורה כזו?

dusa35

New member
שים לב

שהוא מתייחס להצהרות תפוז כי יש כאן הרבה סוגים של תחומי עניין, כשבפועל זה לא המצב. אין כל כך הבדל בין מה שאתם אומרים, רק שלדעתי אתה קצת מסתובב מסביב לעיקר.

dusa35

New member
העיקר הוא

שישנו ניסיון למרוח כאן, ולהצהיר הצהרות על איכות שלא קיימת. אם היו מודים בכך שאינם עושים ניסיון להביא את כל סוגי התוכן, זה היה קל יותר (לאדם שמעריך אמירת אמת) לעיכול.

DAN1EL

New member
ובתשובה שלי זה בדיוק מה שטענתי. ../images/Emo97.gif

תפוז עושים מאמצים להביא בעיקר סוגי תוכן שמשתפים פעולה עם חשבון הבנק שלהם. כלומר, אם גורמים בקשת, או במי שלא יהיה שמפיק את תוכניות הריאליטי האלה שמקודמות כאן ללא הרף, ימשיכו לשלם להם הם ימשיכו לקדם אותם. זה ברור כשמש מבחינתי. אם GinAndTonic רוצה שתפוז יודו בזה למה שלא לשאול אותם פשוט ישירות? הרי זאת התשובה היחידה או לפחות העיקרית לכך שהם לא מקדמים את כל סוגי התוכן.

Ronit FL

New member
לא צריך ללכת רחוק,

רשימת השותפים מתנוססת בצידו השמאלי של העמוד.

dusa35

New member
כן, אין בדיוק בעיה לדעת

מה בדיוק המניעים לפרסומים, ותוכן איכותי לא נמצא בשיקולים בכלל. בגלל זה, הכחשת עובדה זו, היא סוג של ניסיון כושל ושקוף למרוח אנשים.

dusa35

New member
שאל, וקיבל תשובות שקריות.

בגלל זה נראה לי שבכלל אין וויכוח בניכם, רק שאותו יותר מעצבנת צביעות מאשר אותך כנראה.

DAN1EL

New member
לא. ../images/Emo97.gif

זה לא העניין. צביעות זה הדבר שהכי מעצבן אותי. אני פשוט חושב שהוא יכל לשאול אותם באופן ישיר יותר כדי להוכיח אותם על צביעותם באופן ישיר יותר. וכן, בגדול אני מסכים איתו, אז חבל לטחון מים בנושא. :)

Ronit FL

New member
ומה הן הצהרות תפוז

אם לא בליל רב של מילים שאינן אומרות דבר? ומי מצהיר בשם תפוז? מנהלי פורומים שאינם מרויחים פרוטה ועדיין יש בפיהם צו נאמנות מטורף לתפוז. |מנורה|באמ'שלי, הם כת!

dusa35

New member
יש לך כמה רעיונות מעניינים כאן,

מקווה (אם כי לא אופטימית) שישתמשו בהם.

GinAndTonic

New member
מה ששמעת.

ברגע שאתה קובע מראש - על אזיה נושא אתה רוצה בלוג מעקב - בלוג שאותו תבליט בעמוד הראשי - אתה כופה עלי להתקל בו. בעמוד הראשי של תפוז, בבלוגיה, במומלצים, בנצפים ובהכל! הכל קשור אחד לשני. אתם מכתירים, ואתם מכתיבים. כמה צפוייה התגובה שלך, ששוב - מממממממממממממממממממ תתתתתתתתתתתתתתתתתתת מממממממממממממממממממ מממממממממממממממממממ תתתתתתתתתתתתתתתתתתת אלוהים איזה מנהל פורום, אפילו דיון אלגנטי אתה לא מסוגל לקיים!

wranger

New member
אתה רוצה לקיים דיון אלגנטי?

אני כתבתי בתגובה שלי מילה בודדת אחת. אתה הסקת ממנה כל מיני מילים שאינן נכונות. זה לא ממש גורם לי לרצות לכתוב לך עוד.

GinAndTonic

New member
אתה פרובקטור.

וזה כל מה שאתה. לענות לי במיהל אחת זה זלזול ופרובוקציה. אתם שבויים בתוך קונספט של כלום. אין לכם תשובות. אז אתה משרבב משהו כדי לשכנע את עצמך שאתה מתמודד.

למעלה