דוגמא לסלקצייה התרבותית שאתם כופים על הגולשים

GinAndTonic

New member
לשמחתי קיבלתי חינוך ועקרונות טובים

ובעיקרון, אתה אומר דברים נכונים מאוד. אבל זה רק סימפטום ולא הסבר. אגב, גם ילדים שמקבלים חינוך טוב עם עקרונות, אבל סביבתם היא הסביבה שתיארת, יהיו ילדים שיפגעו כי בסופו של דבר יהיו שונים ולא יתאימו לנורמה. ובגלל זה משפטים כמו "תדאג לעצמך" ן "מה איכפת לך מאחרים", לא מקובלים עלי. אנשים צריכים לקחת אחריות גם על עצמם מול עצמם, אך גם על עצמם מול הסביבה וכחלק מחברה.

goldy

New member
אז **למה** אתה מחכה לבמה רשמית מתפוז?

מה לא טוב ברעיונות שהצעתי לך? מה הבעיה בכך שאתה תיצור קומונה איכותית בה יומלצו תכנים איכותיים עפ"י שיקול דעתך הבילעדי?

siv30

New member
כן, ממש קידמו אותי

כשכתבתי על מנחם בן ועל הבריאתנות. ראיתי את התור של עורכי תפוז שהתחרו בינהם מי יהיה הראשון... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1433745 פחחח. תרשה לי לגחך, 90 אחוז מהצופים של האח הגדול לא מבינים את המושגים שהשתמשתי בהם. שלא לדבר על האבחנה הדקה שבין הבריאתנים לאבולוציוניסטים. אוחחח שיט, איזה סתומה אני, זה לא בגלל השפה שהשתמשתי בה זה בגלל שהפכתי לפרסונה נון גרטה בתפוז אחרי שהעזתי לאמר את האמת קבל עם ועדה ולמתוח ביקורת על מדיניות הקידומים. על הכותבים הנפלאים!! הטובים! והאיכותיים!! שמגיעים פעם אחר פעם לדף השער. תרשה לי להקיא מרוב גועל, לא על מדיניות הקידומים אלא על מדיניות השקרים, ההסוואה, התחמנות ומעל לכל מדיניות ההתנכלות והשררה של תפוז. היתי כותבת לך מה לדעתי עורכי התוכן של תפוז יכולים לעשות, אבל אז יש סיכוי שכל ההודעה הזו תימחק, וככה אין סיבה למחוק אותה היא על קו התפר של הסבלנות הקצרה של מי ששולט בפורום הזה.

dusa35

New member
זה לא כל כך מדוייק :

ראשית, בתפוז כן מעודדים כתיבה ברמה נמוכה - העידוד נעשה באמצעות מה שמתפרסם בעמוד הראשי, ולרוב יש לי כאבי ראש חמורים רק מלנסות ולקרוא את הבזיון הזה. שנית, התכנים המעודדים לא חייבים לקלוע לטעמו של כל אחד, אבל כשזה הרוב, נוצרת תמונה כללית של נמיכות. שלישית, גם אם קיימים בלוגרים שיכולים להציע נקודות מבט מעניינות - ולא חשוב על מה - ברגע שהם מעזים להעביר ביקורת על תפוז הם מצונזרים בדרך זו או אחרת, ולזה אני לא קוראת עידוד לאיכות או לאיזשהו דיון משמעותי.

GinAndTonic

New member
מי שמסתכל על אספקט אחד של קידום התכנים

לא יודע על מה הוא מדבר, ומתבונן בצורה שטחית. כשאני מתלונן, אני לא מדבר רק על הכתיבה עצמה. הכתיבה היא דבר טכני, אני מסתכל על המהות. והמהות היא, שכתיבה על תכנים כאלו, גם אם היא "איכותית" - מקדמת את התוכן שהוא רדוד ומעודד רדידות. כתיבה על תוכן שמהותו מציצנות, פלגנות, תכחים, שקרים, שובניזים - אינה שווה בעיני בכל מקרה. הכותב צריך לקחת בחשבון, שהוא מעודד עיסוק בחרא. על הכותבים יש אחריות - וזה לא משנה אם הם בעיתון או בתפוז. יותר מזה, אם כבר - בתפוז קוראים הרבה יותר בני נוער. בעוד שרוב קוראי העיתונים הם אנשים בשלים לכאורה, בתפוז ישנפ פורומים שלמים שמטרתם משיכת בני נוער. לכן קהל היעד הוא בעיקר נוער, שנחשף בעיקר לתכנים כמו האח הגדול והשרדות. תכנים, שמשפיעים בצורה קריטית על הבניית המציאות דווקא בגלל שאלו כאילו "אנשים מהרחוב". ההפקות, יותר משהן עושות מניפולציות על המתמודדים - עושות את זה על הקהל. ישנן מניפולציות במסלול גלוי, וישנן בסמוי. מאוד מאוד מאוד מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד צבוע לרצות, שהבלוגרים יהיו בעלי אמירה ומעמד. אך מצד שני, למה שלהם יהיה מותר את מה שלעיתונאים אסור? איך זה מתיישב עם הרצון שתהיה להם אמירה וחשיבות. מי שרוצה חשיבות - צריך לקחת אחריות. גם בלוגרים צריכים להיות כפופים לאתיקה. גם הם צריכים לקחת אחריות, כחלק ממעצבי התרבות. מי שרוצה בלוגרים משפיעים - שלא יקל ראש בעקרונות שהם מעבירים. מה שפסול בעיתון, צריך להיות פסול גם פה. ומה שנחשב לתוכן רדוד בעיתון, צריך להחשב כך גם פה. כתיבה על תוכן רדוד המעודד עקרונות כפי שציינתי לעיל - זאת כתיבה מבוזבזת, ובעיקר אם היא "איכותית". ולמה? היות והאנשים שצורכים את התכנים האלו הם רובם מה לעשות, כאיכות התוכן. ולכן הם לא באמת יבינו, ולא יתעמקו. זאת כתיבה מבוזבזת. מילים מבוזבזות. רעיונות שאף אחד לא באמת יבין, אלא יקרא וישכח.

goldy

New member
איפה ההורים שלהם?

הרי אם לנוער הזה יהיו הורים תומכים; שום עידוד לרדידות מצד גורם כלשהו לא יצליח.

DAN1EL

New member
מסכים איתך בקשר לזה ../images/Emo97.gif

שאם מתפרסם בעמוד הראשי לינק לרשומה עילגת זה מעודד כתיבה ברמה נמוכה וזה אכן קורה לא מעט. יותר מדי פעמים, זה בטוח. אפילו פעם אחת זה יותר מדי. אבל אני התכוונתי לזה שבכך שתפוז מעודדים כתיבה על תוכניות ריאליטי הם לא בהכרח מעודדים כתיבה ברמה נמוכה. כמובן שעדיף שהם יעודדו עוד נושאים וכמובן שזה מריח לא טוב, אבל אנשים פה (ואת ביניהם) כבר הוכיחו שאפשר לכתוב על ריאליטי ברמה גבוהה. אני גם לא חושב שכל הקהל שצופה בתוכניות ריאליטי הוא קהל מטומטם שלא יכול לקרוא טקסטים ברמה גבוהה על התוכניות האלה. הכרתי יותר מדי אנשים אינטליגנטיים שצופים ב"האח הגדול" וב"הישרדות" ואף מכורים לתוכניות האלה בשביל שאני אאמין בכזו קלות שכל הקהל של התוכניות האלה הוא מטומטם ואין טעם לכתוב עבורו טקסטים בכלל כי הוא יכול להכיל רק טקסטים עילגים ורדודים. אני אמנם יכול להתווכח עם הרבה מהאנשים האלה על הטעם שלהם בתוכניות טלויזיה (וממש אין לי רצון לעשות כך, אלוהים יודע שראיתי כמה תוכניות ממש מטומטמות בחיי ואף נהניתי מהן) אבל על האינטליגנציה שלהם אני לא יכול להתווכח. ולגבי הנקמנות האישית שגורמת לכך שלא יקודמו אנשים שהעבירו בהזדמנות כלשהי ביקורת על תפוז - היא אכן בזויה ולא במקום בכלל.

למעלה