דוח בזמן פריקה וטעינה

yaniv450

New member
דוח בזמן פריקה וטעינה

שלום,
עצרתי במקום שמסומן אפור לבן לפריקה וטעינה עם הטנדר שלי על מנת לאסוף סחורה מחנות שאני עובד איתה בת"א. שהיתי בחנות כמה דקות.
כאשר יצאתי לרכב בעודי עם ארגז סחורה בידיים אני רואה את הפקח רושם את הדוח.
בקשתי ממנו לא לרשום את הדוח אך הוא המשיך לרשום ושם כבר את הדוח על השמשה. הוא טען שחיכה לי שם יותר מ10 דקות מה שלא נכון.

האם יש פה עילה לביטול דוח?
אם כן, איך אני יכול לעשות את זה?

תודה

shlang

New member
אפור אדום הוא לא תמרור ולכן הוא חסר חשיבות

אבל צריך לראות האם היה תמרור האוסר עצירה קודם, אם לא היה כל תמרור האוסר עצירה, הדוח אינו תקין, צלם את הסימון הקיים ובקש להשפט.
סימון אדום לבן הוא כן תמרור

shlang

New member
אז מה בדיוק העבירה שעברת, לפי תיאורך

חנית כחוק ואפילו הפקח ראה אותך עם סחורה, בקש להשפט, ותחקור את הפקח, תן לו לענות לך לפני השופט, ונושא הזמן, הוא זניח

סהר דוד

New member
"אפור אדום" = "לבן אדום", ולכן = תמרור

אין משמעות לאפור, אלא לאדום. וסימון אבני שפה בצבע אדום לסירוגין (בין שהאבן הסמוכה היא לבנה או אפורה) הוא תמרור העומד בפני עצמו - "אסורה כל עצירה"
אם הוצב תמרור המתיר פריקה וטעינה- המקובל הוא שעצירה לצורך זה מתבצעת כאשר נהג הרכב או עובד מטעמו נמצא ברכב ועסוק בפריקה וטעינה. הפקחים מקצים כ-5 דקות להשארת רכב עומד ללא השגחה. כל פרק זמן ארוך יותר, והכותב מספר על 10 דקות , זה כבר "חניה" - וזו עבירה

shlang

New member
סהר דוד, אני לעיתים קורא את תשובותיך ואני

מתפלא איך אתה לא בקי בחוקי התנועה ובלוח התמרורים, מעניין כמה נהגים קיבלו או לא קיבלו דוחות על עבירות שביצעו או לא ביצעו (בהתאמה), להלן ציטוט מלוח התמרורים:
818

אבני שפה צבועות אדום-לבן:
אסורה כל עצירה או חניה של רכב בכביש שליד
אבני השפה, אלא אם הדבר דרוש למילוי
הוראות כל דין.

אגב, הכחול הוא לסירוגין

shlang

New member
עוד טעות

ברכב ועסוק בפריקה וטעינה. הפקחים מקצים כ-5 דקות להשארת רכב עומד ללא השגחה. כל פרק זמן ארוך יותר, והכותב מספר על 10 דקות , זה כבר "חניה" - וזו עבירה (ציטוט מדבריך)
אשמח לדעת באיזה חוק עזר עירוני או בכל מקום אחר זה כתוב, אני לא מצאתי, מה קורה אם הטעינה לוקחת יותר זמן, הנהג יעשה סיבוב עם הרכב ויחזור

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא בטוח, ולכן ביקשתי שיסרוק את הדו"ח

לדברי המתלונן הוא קיבל דו"ח על עמידה (?) במקום של פריקה וטעינה.
הוא גם כותב שהפקח החל לרשום את הדו"ח לא בזמן שפרק או טען אלא בזמן ששהה בחנות במשך כמה דקות.
כלומר הוא (כנראה) לא קיבל את הדו"ח על החניה לצורך פריקה וטעינה אלא על החניה לצורך שהות בחנות שאסור עליו כשם שאסורה על כל אדם אחר ששוהה בחנות לענייניו.

shlang

New member
אני התייחסתי יותר לדברי סהר דוד

היות ולא הייתי במקום, אני עונה בהתאם למה שהנהג כתב, אגב, הוא ציין שהיה עם ארגז סחורה בזמן שראה את הפקח ויתכן שהוא באמת לא ביצע פריקה/טעינה אלא קניה

mr dish

New member
ו...את מהות השהיה בחנות, יכול הפקח לדעת..איך?

המתלונן אסף ציוד מרכבו, נכנס לחנות בה שהה והמתין לתשלום עבור מה שהשאיר...עד שהוכן התשלום, כ-10 דקות ברוטו.

האם זו פריקה-טעינה, או חניה? מה זו ההתחכמות הזו?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תחשוב - או לפחות תרגיע

כל זה המצאה שלך - הוא לא כתב זאת ואתה לא היית שם.
מקום לפריקה וטעינה הוא לא מקום לחניה לצורך המתנה לחשבון אלא כדי שלא יהיה צורך בסחיבת מטען כבד למרחקים.
אם פרק סחורה מרכבו וצריך להמתין לחשבון - שיואיל ויחזור להחנות את רכבו במקום מותר ויחזור רגלי לקבלת החשבון. ההנחיות לפקח (כנראה) לתת לו בונוס 10 שזה הרבה מאד זמן ואם לדעתו הפקח המתין פחות זמן מאשר רשם בדו"ח - הוא זכאי לבקש להישפט.
מעבר לכך - אין בתלונה שום הסבר מה בדיוק פרק או טען (המקום לפריקה וטעינה לא מיועד למי שקונה קרטון בקבוקי משקה קל במכולת או מוסר שקית כביסה מלוכלכת למכבסה וגם לא לשליח המביא חבילה קטנה לאיזה בית עסק
-
ואגב - מהות השהיה בחנות אינה מעניינו של הפקח כי המקום לא מיועד לחניה של מי שאמור לשהות בחנות אלא לפרוק ו/או לטעון ולהסתלק.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
במחשבה שניה - הסבר איך על הפקח לנהוג ...

בא פקח, רואה רכב עומד במקום המיועד לפריקה וטעינה בלבד, במקום בתי עסק רבים, הפקח נמצא שם 10 דקות ובאותו זמן איש לא מתקרב לרכב, איש לא נמצא ברכב, איש לא פרק ממנו מטען ואיש לא מעמיס, אין ליד הרכב ערמה של סחורה שנפרקה או מחכה להעמסה, מקומות החניה מסביב תפוסים.
מה על הפקח לעשות כדי שמעשהו ישביעו את רצונך
האם להמתין זמן נוסף, ואם כן כמה?
האם להניח שנהג הרכב הוא אדם שומר חוק ואין שום סיכוי שחנה שם שלא למטרת פריקה וטעינה (אגב, אם זו נקודת המוצא של מערכת האכיפה הרי הפקחים מיותרים)
או משהו אחר?

mr dish

New member
ובמחשבה שלישית...אענה לשתי הראשונות שחלפו במק

לדתך.
אין כאן "המצאה" שלי אלא דוגמה מוחשית לסצנריו שלדעתך בר ענישה ולדעתי לא...אלא שדעתך על "לך-תחזור" של פורק הסחורה, מגוחכת עד מצחיקה...ואם הוא פרק סחורה ובנוסף נדרש גם לטעון סחורה אחרת? גם לשם כך תדרוש שימצא חניה במקום אחר, יסדיר את קבלת הסחורה לטעינה וישוב לחנות מול העסק, רק כדי לטעון?

שמע...אין סיכוי שדעתך לא תתקבל, שאחרת אתה יוצא למלחמות וויכוחים רק כדי לצדוק...

להבא, אמנע מלדרוך את הקפיץ שלך ושל רעיך הצודקים תמיד. סליחה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ובכל זאת - איך לדעתך היה על הפקח לנהוג

במקרה הזה
שראה רכב עומד 10 דקות במקום של פריקה וטעינה ואיש לא פורק ולא טוען - ואפילו לא נמצא בסביבה?
פתח פיך ויאירו דברייך.

mr dish

New member
משראה הפקח את הנהג, עם חבילה בידיו - היה עליו

להבין כי טעה ולבטל את הדו"ח. זה צדק. זו אכיפה נכונה.

מה לך ודיעותיך, עם אכיפה נכונה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תשובה אידיוטית לחלוטין, נסה תשובה אחרת

מה לעשות - מרגע שהפקח החל לרשום את הדו"ח אינו רשאי לבטלו,
-
אז איך בכל זאת היה על הפקח לנהוג ??

mr dish

New member
ותשובתך לא אידיוטית לחלוטין, הא? משנעשית שגגה

אסור ואי אפשר להפסיקה ולבטלה...

לא שאתה אחראי על השטות הזו, אבל אתה מצדיקה ומגבה אותה כנכונה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עוד תשובה אידיוטית

1. מותר לבטל, רק לפקח אסור
- אז בכל אופן ספר לנו איך היה הפקח צריך לנהוג בצורה כזאת
אינך יודע?
אבל בכל זאת קבעת שהו לא נהג בסדר
השנאה שלך לאנשים שמבצעים עבודתם מעבירה אותך על דעתך. - חבל.
אתה אוהב להשמיץ, להשתלח או סתם להוציא את התיסכולים שלך, להביע דעה בעניינים שאין לך שמץ הבנה בהם ....
מה לעשות - לכל אחד יש סמכויות, ולפקח עירוני אין סמכות לבטל דו"ח, אין לו בכלל שיקול דעת בעניין זה
-
אז ספר לנו, שוב
מה היה הפקח שכל כך גינית אותו - צריך לעשות במקרה כזה
-
ועל סמך מה קבעת שאני מצדיק ומגבה הוראה כזאת - סתם - כי אתה חוזר ומנסה להשתלח גם בי - השאלה היא אם זה בגלל רגשי נחיתות שלך או שאתה באמת כזה ... שמנסה להראות בעילום שם, בהסתתרות אחרי האנונימיות של האינטרנט שהוא שווה משהו ... נו - שוין.

mr dish

New member
אזכיר רק זאת - אותו שוטר ששיבחתם מתחנת בית דג

ון...

כל מלה נוספת בעניינך, מיותרת.

הבנו ותהינו על קנקנך.

למעלה