דוח בזמן פריקה וטעינה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
היתה תקופה מסוימת שהתקנות אסרו

על נכה בעל תו משולש לחנות בחניה עם תמרור עגלה - תקנה זו לא נאכפה והיא שונתה והוחזר המצב הקודם.
אישית - עשיתי כפי שאני ממליץ למתלהמים בפורום - פניתי למחוקק, הסברתי את הבעיתיות - ואני מניח שפנייתי סייעה - ולמען הסר כל ספק- זה לא אישי - אין לי ולאיש ממשפחתי תו משולש לרכבו.
-
ועוד צימוק.
תו הנכה שייך לרכב, לפי תקנות התעבורה (לא לצעוק - אני יודע שזה מטומטם) מותר לרכב בעל תו נכה לחנות בחניית נכים גם כשהנכנה לא ברכב וגם שהנהג הוא חייל בסיירת שיצא עם חבריו לפאב ואביו הנכה השאיל לו את הרכב.
לפחות כשרכב נכה חונה במקום אסור לחניה או נוסע בנת"צ - הנכה חייב להיות ברכב, אחרת עלול להרשם דו"ח.

gady18

New member
מי שטיפל בנושא זה חבר כנסת

ממרץ אילן גילאון , ואני קצת תרמתי בגלל שגיליתי שהתמרור שונה ודיוחתי לעמותת נגישות
בכל אופן התקנות לעולם לא אסרו
על נכה בעל תו משולש לחנות בחניה עם תמרור עגלה ניתו לבדוק בתקנה חנית נכים שלא שונתה ושם כתוב תו חניה.
מה שקרה ששונה התמרור בלי ששמו לב עי משרד התחבורה ולכן התקנה אשרה והתמרור כאילו אסר וכמובן שלפי חוק חנית נכים חובה לחנות בחניית
נכים אם אפשר , ולכן נוצרה סתירה בין החוק לתמרור , וכידוע, חוק קודם לתמרור לאחר שמשרד התחבורה נחקר עי הכנסת
הם אמרו שאיו הבדל ביו סוגי תו החנייה
בקשר מותר לרכב בעל תו נכה לחנות בחניית נכים גם כשהנכנה לא ברכב וגם שהנהג הוא חייל בסיירת שיצא עם חבריו לפאב ואביו הנכה השאיל לו את הרכב
זה כמובן לא נכון זאת עברה חמורה שקנס שמן בצידה וכנראה גם החרמת תו החנייה , ברור שלפעמים מורידים את הנכה במקום
וחונים בחניית נכים רחוקה , אבל זכותו של כל פקח ללות את הנהג , ולאתר את הנכה.

mr dish

New member
החוק גובר על התקנה, כל עוד החוק שריר, יש לערע

ר על תקיפות תקנה השונה או מנוגדת לחוק.

בגדול, אני קורא לכל חבריי הנכים, מוגבלי הניידות, שלא לשלם עבור חניה בחניונים ציבוריים, לעמוד על תקיפות החוק אפילו במחיר ביזבוז זמן ועימות קולני עם שוטרים ופקחים.

אם לא נעמוד על כך שרשויות אכיפת החוק יקיימו אותו, הוא ישונה, לרעתנו. ולא משנה דעתו הפרטית של שוטר זה או מפקד משמרת אחר...

shlang

New member
אני קצת אתקן אותך, ק"ת 7139 מצויין

שבחניה ליד תמרור 437 (נכה) יחנה נכה הנושא תו נכה הזהה לציור שבתמרור, דבר זה לא תוקן בלוח התמרורים אבל כן מצויין בתקנות והנחיות להצבת תמרורים.
ק"ת = קובץ תקנות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נכון !

זה מה שכתוב בלוח התמרורים המעודכן

חנייה בלעדית לרכב של
נכה הנושא תג נכה
מקורי תקף, בעת
שהרכב משמש את הנכה
שלו ניתן התג

shlang

New member
ברזילי - לזה בדיוק התכוונתי, ההגדרה שונתה

בק"ת 7139 אך לא שונתה בלוח התמרורים ונשארה בדיוק לפי הציטוט שלך

ציטוט מק"ת (יצא טיפה מחורש אבל מספיק ברור)
.
4 . .בתקנה 72 )א( לתקנות העיקריות, במקום פסקה ) 16 ( יבוא:
") 16 ( ליד תמרור 437 המסמן מקום חניה לרכב של נכה בעל תווית כבתמרור "

gady18

New member
כן אבל התקנה לא שונתה

חוק חניית נכים קובע שנכה חייב לחנות בחניית נכים אם אין חנייה בסביבה וחניית נכים פנויה.
תקנה לחוק חניית נכים אומרת
"ליד תמרור ג-43 המסמן מקום חניה לרכב של נכה - משותק רגליים למעט רכב הנושא תג נכה מקורי, ובלבד שהרכב נעצר, הועמד או הוחנה באותו מקום בידי הנכה שעל שמו ניתן התג כאמור, או בידי אדם המתלווה אליו והנוהג בעבורו ברכב; לענין זה, "תג נכה"- כהגדרתו בחוק חניה לנכים, התשנ"ד – 1993"
ולכן היתה הסתירה , כי משרד הרישוי אמר שזה לא תמרור חדש . וכל הענין לא עבר בכנסת .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בוא נעשה סדר בדברים

1. הראשון שפניתי אליו בעניין זה היה חבר הכנסת שהזכרת, הפניה נעשתה באותו שבוע שפרסם לוח התמרורים החדש, חצי שנה בטרם נכנס לתוקף, התשובה היתה (לא זוכר ציטוט מדויק, אבל רוח הדברים), שיבדוק ואם זה אכן כך הדבר יתוקן. וקצת לאחר שנכנס לתוקף אכן תוקן.
2. לוח התמרורים אסר, ולוח התמרורים הינו חלק מתקנות התעבורה, ראה תקנה 22(א). מאחר ובהגדרת התמרור נכתב שרשאי לחנות רק רכב נושא תג כבתמרור - הרי ברור שנאסר לבעל תג משולש.
3. זה פורום דיני תעבורה ולא פורום חניית נכים, ידוע שיש סתירה לכאורה בין חוק חניית נכים לתקנות התעבורה אבל על פי הגדרה אנו דנים כאן בתקנות תעבורה ולא בחוק חניית נכים, שלדיון בו יש בתפוז פורומים אחרים, טובים לא פחות מפורום זה.
4. לפי חוק חניית נכים ברור שאסור למי שאינו נכה לחנות עם רכב נכה כשהנכה לא ברכב בחניית נכים, אבל פקח אוכף לפי חוק עזר עירוני המסתמך על תקנות התעבורה ושוטר אוכף לפי תקנות התעבורה, אישור החניה רשום, גם במחשב המשטרתי, על מספר הרכב ולא על מספר הזהוי של הנכה, אי לכך כל דו"ח על חניית נכים שינתן לרכב בעל תג, ללא חשיבות מי נהג בו יבוטל מידית לפי פניית בעל הרכב ולכן משטרת התנועה נמנעת מלתת דו"חות בעניין זה - לסיכום - זאת עבירה לפי חוק חניית נכים אבל אינה עבירת תנועה ומי שאמור לאכוף אותה זה לא משטרת התנועהאלא המוסד לביטוח לאומי ששם חותם הנכה על התחייבויותיו בקשר לשימוש ברכב נושא התג.

מילת

New member
לסיכום?.....ומה אם תו הנכה ניתן ע"י,,,,,,

משרד התחבורה ולא ע"י הביטיח הלאומי?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תו הנכה ניתן ע"י משרד הרישוי

אבל לעיתים נדירות מאד הוא ניתן ישירות לאדם על סמך פנייתו (אני מכיר מקרה אחד כזה של החלפה מתו משולש לתו עגלה ע"ס פניית הנכה בלבד ללא וועדה רפואית)
והחתימה על הטפסים וההתחייבויות לצורך קבלת התו נעשות בביטוח הלאומי (ואני מניח שלנכי צה"ל במשרד הבטחון)
כך שמי שיכול לאכוף את ההתחייבויות זה (במקרים שנדונו כאן) הביטוח הלאומי.

מילת

New member
לא נכון!....

מכיוון שלהחלטות הביטוח-הלאומי יש משמעות כספית, הם תמיד מחמירים, ומכיוון שכך.....
היום תהליך קבלת תו-נכה הוא בידי משרד התחבורה ע"פ קריטריונים מקלים בהרבה מביטוח לאומי.
מניסיוני, מניסיון אבי ז"ל, מניסיונם של שתי בנות דודות שלי.

gady18

New member
בדרך כלל חוק קודם לתמרור למשל חוק חניית נכים

קודם לתמרור אין עצירה.
ניסו להוציא חוק שהנכה חייב להיות ברכב לא עבר , פשוט הרעיון הוא שהחנייה תעזור לנכה ולכן אסור לחנות רק אם לא היה כלל נכה ברכב לא אם
הורידו אותו 100 מטר קטדם , והרכב היה לשימושו.

למעלה