גם אלה פריד מסקרת את בזן עם מחיר יעד דומה - 166כמו תמיד, רק לובלין מסקר את בזן. יש קישור לסקירה?
זה שהמרווחים הגיעו ל-40 זה יפה. השאלה היא מה היה הממוצע. היקף הפקדונות והפסדי השיערוך הם פיקציה כל עוד לבזן אין קשיי נזילות.
בהצלחה רבה שיהיה סודרי
אלי, האם יש לך קישור לשתי הסקירות האלה או שאתה יכול להעלות אותן כאן בבקשה?גם אלה פריד מסקרת את בזן עם מחיר יעד דומה - 166
אני יכול להגיד לך אילו דברים לא יקרו:קראתי את המצגת,
בעיני כל מה שקורה בבזן ואני כותב כבעל מניות בזן וגם מחזיק באג"ח הפטרוכימים,
הדבר דומה בעיני למצב בכדורגל בו שחקן ששיחק הגנה הרבה זמן ופתאם מוצא את עצמו לבד במרכז המגרש, מצליח לעבור את השוער שיוצא אליו עד מחצית המגרש והוא מול שער רייק - במקום להתקדם אל השער הוא בועט מחצי מגרש מהתרגשות ואובדן עשתונות ולא מנצל את הסיטואציה שנפלה לזכותו.
למה גדרו לפי 8$ בכאלו הקפים? האם יש פרוטוקול בדירקטוריון שיכול לשפוך אור על מה ולמה בעטו מחצי מגרש אל שער רייק ולא המשיכו להתקדם במרחב ובזמן?
לא הייתי כותב מילה אם היו מגדרים 10% לפי 8$, לאחר מכן בעליית מחירים מגדרים עוד 10% לפי 15$ מרווח לחבית. לאחר מכן מגדרים עוד 10% לפי 25$ לחבית ואפילו כותבים שאם המרווח יעלה ל- 35$ הם יגדרו עוד 10% וכך הלאה.
מכל מקום, בזן מדווחת על EBITDA של כמיליארד $ אם מרווח הזקוק ישאר במקומו ב- 2022 שווי שוק היום של כל החברה הוא כ- 4.2B ש"ח. רק לפני כמה ימים כשמחיר המניה התקרב ל- 100אג די ב- EBITDA של שנה אחת לכסות על מחיר החברה כולה.
בהינתן שזה המצב, אני מצפה מדירקטוריון בזן לפרוע את האג"ח וההלוואות הבנקאיות כסדרן מבלי להנפיק אג"ח חדש או להגדיל חוב בנקאי ומצד שני להעמד בשוק ולקנות מניות בזן בכמה מיליוני ש"ח כל יום ולהופכן לרדומות. בדגש על ימי ירידות בבורסה. זאת לצד דיוידנד רבעוני של 100M ש"ח לטובת בעלי מניותיה. אם המצב בשוק הזקוק טוב בעלי מניותיה צריכים להנות מכך.
אם במרווח זקוק חד ספרתי נמוך מחיר מניית בזן היה 190אג. לא מבין למה לא קונים את המניות של עצמם ב- 100, 110, 120, 130, 140, 150אג בבורסה או בבלוקים מול המוסדיים שלא יאה להם אג"ח של אנרגיה "ישנה".
אם תזכרו במה שכתבתי בתקופת הקורונה זמן בו אג"ח ו נסחר בקדומת 7X - כתבתי שהנהלת בזן חייבת לנצל את המצב ולקנות אג"ח שלה בהנחה אדירה וגם לחסל את הריביות לשלם - המלצתי באותה נקודת זמן לקנות בעיקר אג"ח קצר עם קופון גדול כמו סדרות ה,ו,ט. מה עשתה הנהלת בזן בתקופות הקורונה האם ניצלה את הסיטואציה בשווקים על מנת לקנות?
ומה בכל זאת עשתה הנהלת בזן? גידרה ב- 40% ב- 8$ ל- 2022. למה? למה? למה?
כשהיה באפשרותם לקנות מאות מיליונים של אג"ח ה,ז,ט הקצרים עם הקופון הגדול הם לא קנו ועכשיו איך שמרווח הזקוק התחיל לעלות הם בעטו מחצי מגרש מול שער רייק.
איזה שער מנייה ,ישקף לדעתך את ערכה של בזן נכון להיום?משהו יפה(או לא, תלוי איך מסתכלים על זה) שאני רואה מאז פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה, הוא שגם כשהנפט מתקן בחדות, מרווחי הזיקוק שומרים על עוצמה יחסית. אתמול הנפט כבר הגיע לפחות מ-10% ממחירו טרום הפלישה, ומרווחי הזיקוק עדיין פי כמה ממרווחי הזיקוק טרום הפלישה.
קשה לי לשים את האצבע בדיוק על כל הסיבות, וגם המנכ"ל נשאל על כך בשיחת הועידה היום, אבל בשונה מהנפט, כאן אין קרטל ואף אחד לא יכול להעלות תפוקה ולהזרים עוד היצע לשוק כך פתאום, ומצד שני, כל תקלה, כל טיפולים תקופתיים וכו' מורידים את ההיצע, והביקוש נראה קשיח כרגע.
זו גם לא תעשייה שיהיו בה השקעות גדולות, כי אין למרווחים האלה שום ערובה והתעשייה הזאת הולכת אל מותה הבלתי נמנע.
בגלל הסיבות האלה אני כן אופטימי שהפעם המחזוריות יכולה להישבר קצת או לפחות להתנהג קצת שונה מבדרך כלל, כי אני לא רואה בניית היצע גדולה שעומדת להגיע לשוק באיזשהי צורה, והביקוש צפוי להיות חזק לפחות בעשור הקרוב וגם מעבר לכך.
תמחור בז"ן לעומת זאת משקף קטסטרופה בטווח זמן הבינוני או חזרה סופר מהירה לממוצע בטווח זמן המיידי.
יש עניין ואין המלצה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.