דוקטור הו (2005) ⏳🌌🐌

Lhuna3

Well-known member
יש הודעה שאני לא רואה ואני לא יודע אם זה כי לונה כתבה על הפרק הבא (שאני הרגע פתחתי לפני שנזכרתי לבדוק מה קורה כאן) או אם זה פשוט עוד תמונה של דייויד, אבל כך או כך אני צריך לכתוב הודעה כדי לבדוק.

וזה הרי לא שיש לי עוד משהו שאני צריך לעשות היום...
הלו! קודם לעשות את מה שאתה צריך לעשות היום - שום פרק ושום תגובות!

טוני החתול

Well-known member
מנהל
דוקטור הו 2005 פרק 2X10
Love & Monsters
1733075113201.png
אוי, איזו תמונה חמודה יצרו לך
(וזה לא רק אני מתחנף לרובוטים שהם אדונינו העתידיים) (כלומר זה אולי חלקית זה, אבל לא רק)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
היא גם מתוחכמת כי שים לב שהמפלצת האמיתית היא הבחורה (יש לה 6 אצבעות), ולא היצור החמוד עם הקרניים שמסתכל עליהם.
וואו מאוד מעליב מצידך
אנשים עם שש אצבעות הם לא מפלצות
(אם כי יש להם נטייה לרצוח יוצרי חרבות ואז לצלק את הבנים שלהם ובכך להשרות מסע נקמה שלוקח חיים שלמים להגשים) (וגם לשרת נסיכים מגעילים) (אבל בשלב הזה אם לא הבנת את הרפרנס אז באמת שאני לא יודע על מה יש לנו לדבר)

*שיט, נשאבתי לפורום במקום לאכול

Lhuna3

Well-known member
וואו מאוד מעליב מצידך
אנשים עם שש אצבעות הם לא מפלצות
(אם כי יש להם נטייה לרצוח יוצרי חרבות ואז לצלק את הבנים שלהם ובכך להשרות מסע נקמה שלוקח חיים שלמים להגשים) (וגם לשרת נסיכים מגעילים) (אבל בשלב הזה אם לא הבנת את הרפרנס אז באמת שאני לא יודע על מה יש לנו לדבר)

*שיט, נשאבתי לפורום במקום לאכול
אני לא אגלה לך אם הבנתי את הרפרנס או לא ובכלל לא מגיבה לך יותר עד שתמלא את חובתך האזרחית לפורום להיום |פטיש|

didalf

Well-known member
אני לא אגלה לך אם הבנתי את הרפרנס או לא ובכלל לא מגיבה לך יותר עד שתמלא את חובתך האזרחית לפורום להיום |פטיש|
אני מניחה ומאמינה שהבנת אבל אם לא אני אשקול את החברות בינינו.

Lhuna3

Well-known member
(אבל בשלב הזה אם לא הבנת את הרפרנס אז באמת שאני לא יודע על מה יש לנו לדבר)
אני מניחה ומאמינה שהבנת אבל אם לא אני אשקול את החברות בינינו.

ג'י יה סנובים כאילו ברור שהבנתי אבל שקלתי באמת לרגע להגיד לכם שלא רק בשביל לעשות לכם דווקא כאילו באים עלי באיומים פשייייי

טוני החתול

Well-known member
מנהל
דוקטור הו 2005 פרק 2X10
Love & Monsters
צפה בקובץ המצורף 120855
זכרתי שזה פרק מעולה
והוא היה אפילו יותר טוב ממה שזכרתי
חלקית כי לא זכרתי את המוזיקה הכיפית.
אבל גם לא זכרתי עד כמה הוא באמת מרגש
פרק מאוד חמוד ודי משעשע.
שוב יש בו חיסרון גדול והוא שרואים בו מעט מידי את הדוקטור.
נכון. ובכל זאת.
*גם עוזר שהקטע שרואים את הדוקטור הוא מעולה.
אבל אלטון, הבחור שמככב בו, הוא גם חמוד מאוד.
ממש חמוד.
לא ראיתי אותו בשום דבר אחר לדעתי, אבל יצא לי לראות טריילרים לדברים אחרים איתו וזה תמיד היה נראה לי מוזר שהוא לא חמוד כמו אלטון.
חבורת LINDA היא קהילה אינטרנטית קטנה וחמודה של אנשים (בריטים כמובן) שרוצים למצוא את הדוקטור אבל אז הם מארגנים מפגשים ומתחילים להתעסק בכל מיני שטויות ותחביבים אחרים ונהנים יחד, למשל בתחילת כל חודש הם עושים סיכום של החודש הקודם ועונים על שאלון שכל פעם מישהו אחר מהם מחבר ודברים כאלה...
הולי שיט, לינדה הם באמת אנחנו.
*שיהיה ברור שאני אלטון, לא היצור הנוראי שסופג אותם.
עד שיום אחד מופיע איש שמייד הופך לדיקטטור של הקבוצה ומתחיל לחלק להם משימות שמתמקדות בחיפוש רציני יותר אחרי הדוקטור.
לא אני!!!!
ומתברר שהוא חייזר שסופג לתוכו אנשים, והכי הוא רוצה לספוג את הדוקטור ולכן הוא מחפש אותו, ובינתיים גם סופג לתוכו את כל הקבוצה חוץ מאלטון שניצל ברגע האחרון כי הדוקטור מופיע.
אני מבטיח לכם שאני לא ספגתי את מילי ואיגור ועוד אנשים שספגתי לפני כל כך הרבה זמן ששכחתי... כלומר... אממממ...
לונה, תשארי רגע כאן ותתקרבי אלי בזמן שכל האחרים הולכים ולא שומעים את הצעקה שלך.
למרות שהדוקטור בכלל לא מנסה להציל אותו, ואפילו לא נראה שממש אכפת לו ממה שיקרה לבחור המסכן, בכלל הוא ורוז באו לשם רק בשביל לצעוק עליו על כך שהוא הונה את ג'קי (אמא של רוז) בשביל לנסות למצוא את רוז (ודרכה את הדוקטור).
הדוקטור לא משכנע אותי. הוא לא באמת היה נותן לאלטון למות. הוא פשוט ידע שהוא יוכל לגרום לאחרים להבין שהם יכולים לפרק את הרע.
אבל אלטון באמת חיבב את ג'קי.
למרות שהיה קטע קרינג'י שהם כמעט שכבו כי הוא חתיך והיא ג'קי אז היא כל הזמן קילקלה דברים בבית בשביל לקרוא לו "לתקן" ולבהות בו ובסוף כשהיא ניסתה לפתות אותו ממש אז הוא הסכים והיה רושם שהוא באמת בעניין, אבל למרבה המזל ג'קי בדיוק קיבלה טלפון מרוז שעשה אותה עצובה וגרם לה להתחרט על זה ואז גם הוא "התעשת" ונזכר שהוא בכלל מאוהב בבחורה מ-LINDA.
חחחחחח זה היה זכור לי כקרינג'י אבל דווקא עכשיו זה היה נראה חמוד. גם בראש שלי ג'קי הייתה מבוגרת ממנו באופן משמעותי כי אני הייתי צעיר ומישהי שיש לה בת גדולה הרגישה לי שחייבת להיות מבוגרת מידי. אבל בפועל היא רק קצת מבוגרת מאלטון (השחקנית מבוגרת ממנו בשנתיים).
ומי יכול להאשים אותה הוא באמת חתיך.
אבל הקטע הכי מצחיק זה כשהוא עובר על שלבים של כיצד להכיר אותה ולחדור לחיים שלה בלי לעורר חשד והיא פשוט יוזמת את כל הקשר בינהם בקצב מהיר בטירוף בלי שהוא עושה שום דבר ביוזמתו.
חוץ מזה היה כל כך עצוב איך שהיא נפגעה כשהיא הבינה שהוא ניצל אותה בשביל להגיע אל הדוקטור.
בסוף החייזר המגעיל מת ונספג בעצמו לאדמה והדוקטור מצליח רק להציל את המרצפת בטון עם הראש הכלוא של הבחורה שאלטון היה מאוהב בה, ובסוף יש קטע קרינג'י עוד יותר אפילו שרומז לנו שהם מצליחים לנהל ככה מערכת יחסים. אהמ. טוב.
אוי, הקטע על מערכת היחסים שאלטון עדיין יכול לנהל עם אורסולה באמת קרינג'. כלומר לא ממש אמרו, אבל היו צריכים לומר אפילו פחות בתקווה שלא נגיע לשם בעצמנו.
ומאוד מטריד שהיא עכשיו חיה ככה.
הקטע שכמובן שזכרתי שזה מה שקורה לה, אבל תהיתי איך היא בעצם ממשיכה לחיות ככה. כלומר איך היא אוכלת למשל. אז בעצם בפרק היא אומרת שהיא בעצם לא תמות ככה. וזה אולי יותר מטריד שהיא תמשיך לחיות ככה.
אבל יכול להיות ממש מגניב אם נפגוש אותה שוב אלפי שנים בעתיד והיא תלויה באיזה מוזיאון ומספרת סיפורים על העבר והדוקטור.
* אני אוהבת גם את הקטע המאוד מצחיק בהתחלה כשהדוקטור ורוז רודפים אחרי החייזר בין החדרים של איזה מקום.
חחחח זה מעולה.
לחלוטין קומי הורס.
בקיצור זה פרק קרינג'י ודי מטופש מכל מיני בחינות אבל אני מבינה אותו בעיקר כפארודיה של העידן המוקדם יחסית בזמנו, על קהילות אינטרנטיות, וולוגים, תיאוריות קונספירציה וכולי, ובעיקר פרק שלא לוקח את עצמו יותר מידי ברצינות, וככזה הוא די מוצלח וזכור לטובה.
לא. זה פרק מעולה מכל בחינה.
נכון שהוא לא לוקח את עצמו ברצינות וזה חלק ממה שהופך אותו למעולה כל כך.

מה שמוזר זה שעד כמה שהוא פרק קומי וכיפי, הוא גם פרק טרגי נורא. גרמו לנו לאהוב את הקבוצה הזאת של אנשים ממש טובים ותמימים ואז שלושה מתוכם מתים והגיבור נשאר במערכת יחסים עם ראש בלטה.

אני מפחד לשאול אבל...
האם הבנת את הרפרנס?

ג'י יה סנובים כאילו ברור שהבנתי אבל שקלתי באמת לרגע להגיד לכם שלא רק בשביל לעשות לכם דווקא כאילו באים עלי באיומים פשייייי
יש דברים שלא מתבדחים עליהם
(זה לא אחד מהם, אבל מוות של ילדים למשל אני מניח)

Lhuna3

Well-known member
דוקטור הו 2005 פרק 2X11
Fear Her
1733516502191.png

רוז והדוקטור הולכים לאולימפיאדת לונדון 2016 (הפרק שודר בשנת 2006), ונתקלים בילדה שמציירת ילדים אחרים והם נעלמים לתוך הציורים שלה.
זה באמת קריפי מאוד.

הדוקטור גם זורק הערה מפתיעה כבדרך אגב לרוז "הייתי פעם אבא"...

טוני החתול

Well-known member
מנהל
דוקטור הו 2005 פרק 2X11
Fear Her
צפה בקובץ המצורף 121080

רוז והדוקטור הולכים לאולימפיאדת לונדון 2016 (הפרק שודר בשנת 2006), ונתקלים בילדה שמציירת ילדים אחרים והם נעלמים לתוך הציורים שלה.
זה באמת קריפי מאוד.

הגזמת עם אורך התגובה שלך
:-P:
עוד לא ראיתי, אני רק אוסיף הערה: אולימפיאדת לונדון ב2012. זה ממש מצחיק שהם היו בעתיד שהוא כל כך בעבר.
זה גם מזכיר לי שבפרק הקודם ראינו שלדמות הראשית היה מסך מחשב מהסוג הישן והגדול הזה. זה הזוי עד כמה ישנים הפרקים האלו של הסדרה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
דוקטור הו 2005 פרק 2X11
Fear Her
צפה בקובץ המצורף 121080
ציור מגניב
זה באמת קריפי מאוד.
מאוד קריפי.
ואני מאוד אוהב את השם של הפרק.
וזה מעניין כי זה דווקא לא יצור רע שרוצה לפגוע באנשים, זה חייזר ילד פגוע ובודד.
אבל אולי דווקא אנחנו לא צריכים לפחד ממי שרוצה לפגוע באחרים ממניעים שאנחנו מחשיבים כ"רעים" אלא דווקא ממי שעושה את זה כי הוא פגוע.
(קצת מחבר אותי לאקטואליה למעשה)
נכון. ואז לא מפרט לגבי זה.
אני לא זוכר בפירוש אם הוא אומר משהו כזה שוב בהמשך מתישהו אבל זכור לי משהו.

עוד דברים.

יש את הקטע שהדוקטור גורם לקבוצה של אנשים לשתוק ולשים את האצבע על השפתיים. ואני זוכר שראיתי את זה בתקופה של עונה 1 של ג'סיקה ג'ונס וחשבתי שממש יש לו את הכוחות של קילגרייב.

יש קטע מצחיק שעובד המועצה מנסה לעצור את רוז והוא אומר "זה רכב של המועצה, וזה גרזן שזה המועצה ואת הורסת כביש של המועצה." ואז רוז מוציאה מהבור שהיא חפרה משהו והוא שואל אותה מה זה והיא אומרת "זאת חללית. לא חללית של המועצה, אבל בכל זאת."

לא זכרתי שחלק ממה שחיזק את ספינת החלל הקטנה זה שהלפיד האולימפי ריכז אהבה ותקווה. אני מניח שזה יותר הגיוני מכך שרק החום של הלפיד. אבל זה מוזר לי כי בכל חיי אני לא זוכר שאי פעם צפיתי בשום לפיד אולימפי. כלומר ידעתי על הרעיון רק באופן תיאורתי.

באופן כללי אהבתי את הפרק.

והוא מזכיר לי מאוד את הפרק עם הטלוויזיות ממוקדם יותר בעונה.
גם שם זה התרחש ברחוב לונדוני טיפוסי שמשהו מוזר קורה בו. גם שם זה היה במקביל לאירוע בעל משמעות לאומית שמושך תשומת לב של כולם לטלוויזיות. גם שם מתמקדים במשפחה עם אבא חרא. גם שם אחד מהזוג של הדוקטור ורוז הופך להיות קורבן של הנבל ומושבת והאחר צריך לפתור את המצב בעצמו.
אם כי זה בהחלט יותר מרשים שרוז טיפלה במצב בכוחות עצמה.

קצת על השחקנים שנראו לי מוכרים:
האמא שיחקה גם דמות ראשית למדי בעונה 2 של Good Omens וגם דמות משמעותית בBaby Reindeer
ועובד המועצה משחק דמות משנה בThe Wheel of Time

Lhuna3

Well-known member
וזה מעניין כי זה דווקא לא יצור רע שרוצה לפגוע באנשים, זה חייזר ילד פגוע ובודד.
אבל אולי דווקא אנחנו לא צריכים לפחד ממי שרוצה לפגוע באחרים ממניעים שאנחנו מחשיבים כ"רעים" אלא דווקא ממי שעושה את זה כי הוא פגוע.
למה לא גם וגם?
נכון. ואז לא מפרט לגבי זה.
אני לא זוכר בפירוש אם הוא אומר משהו כזה שוב בהמשך מתישהו אבל זכור לי משהו.
כידוע לנו בעונה 4 יש את הפרק "הבת של הדוקטור", האם ידוע לנו שהכוונה אליה או להיפך כלומר האם ידוע שזה לא יכול להיות היא?
כי אני לא זוכרת את הפרטים של הפרק ההוא (כמובן חוץ מהעובדה שבו טננט פגש את ג'ורג'יה ואח"כ התחתן איתה).
ואם ידוע שזו לא היא - האם אנחנו יודעים בהמשך למי כן הכוונה בהערה זו?
יש את הקטע שהדוקטור גורם לקבוצה של אנשים לשתוק ולשים את האצבע על השפתיים. ואני זוכר שראיתי את זה בתקופה של עונה 1 של ג'סיקה ג'ונס וחשבתי שממש יש לו את הכוחות של קילגרייב.
חחחח
יש קטע מצחיק שעובד המועצה מנסה לעצור את רוז והוא אומר "זה רכב של המועצה, וזה גרזן שזה המועצה ואת הורסת כביש של המועצה." ואז רוז מוציאה מהבור שהיא חפרה משהו והוא שואל אותה מה זה והיא אומרת "זאת חללית. לא חללית של המועצה, אבל בכל זאת."
כן זה טוב.
לא זכרתי שחלק ממה שחיזק את ספינת החלל הקטנה זה שהלפיד האולימפי ריכז אהבה ותקווה. אני מניח שזה יותר הגיוני מכך שרק החום של הלפיד. אבל זה מוזר לי כי בכל חיי אני לא זוכר שאי פעם צפיתי בשום לפיד אולימפי. כלומר ידעתי על הרעיון רק באופן תיאורתי.
לא ראית אף פעם בטקס הפתיחה של האולימפיאדה את החלק של הגעת הלפיד לאיצטדיון והדלקת האש האולימפית?
והוא מזכיר לי מאוד את הפרק עם הטלוויזיות ממוקדם יותר בעונה.
גם שם זה התרחש ברחוב לונדוני טיפוסי שמשהו מוזר קורה בו. גם שם זה היה במקביל לאירוע בעל משמעות לאומית שמושך תשומת לב של כולם לטלוויזיות. גם שם מתמקדים במשפחה עם אבא חרא. גם שם אחד מהזוג של הדוקטור ורוז הופך להיות קורבן של הנבל ומושבת והאחר צריך לפתור את המצב בעצמו.
אם כי זה בהחלט יותר מרשים שרוז טיפלה במצב בכוחות עצמה.
באמת יש הרבה דימיון. אבל הפרק הזה יותר טוב בעיני.
קצת על השחקנים שנראו לי מוכרים:
האמא שיחקה גם דמות ראשית למדי בעונה 2 של Good Omens וגם דמות משמעותית בBaby Reindeer
היא באמת היתה לי מאוד מוכרת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כידוע לנו בעונה 4 יש את הפרק "הבת של הדוקטור", האם ידוע לנו שהכוונה אליה או להיפך כלומר האם ידוע שזה לא יכול להיות היא?
כי אני לא זוכרת את הפרטים של הפרק ההוא (כמובן חוץ מהעובדה שבו טננט פגש את ג'ורג'יה ואח"כ התחתן איתה).
ואם ידוע שזו לא היא - האם אנחנו יודעים בהמשך למי כן הכוונה בהערה זו?
יש גם את הנכדה שלו מהעונות הראשונות של הסדרה.
שאם אני זוכר נכון בעונה החדשה ביותר הוא אמר שהוא אפילו לא ידע מי ההורים שלה
לא ראית אף פעם בטקס הפתיחה של האולימפיאדה את החלק של הגעת הלפיד לאיצטדיון והדלקת האש האולימפית?
אני לא בטוח אם אי פעם צפיתי ממש בטקס הפתיחה של האולימפיאדה. בטח לא במלואו.
באמת יש הרבה דימיון. אבל הפרק הזה יותר טוב בעיני.
באופן מפתיע נראה שהפרק הזה נחשב, לפחות בזמנו, לממש לא טוב יחסית. יש לו את הציון IMDB הכי נמוך מכל פרקי העונה. רק 5.8.
אבל גם הפרק הקודם קיבל ציון ממש נמוך, 6.1, אז המנקדים כנראה דפוקים.
אם כי גם כתוב שהייתה התייחסות מצד הפקת הסדרה לכך שהפרק הזה נחשב לפחות אהוב.

אגב, כשהסתכלתי בעמוד טריוויה של הפרק גיליתי עובדה מעניינת - זה הפרק השלישי בסדרה המחודשת שבו אף דמות לא מתה (שני הראשונים הם שני הפרקים מעונה 1 במלחמת העולם השניה עם הילד עם המסכה)

למעלה