תגובה
1) "מצד אחד את טוענת שמחקרים מעידים שחיסונים הם מזיקים" - אני מדענית ומטרתי היא שהחיסונים כן יעבדו. אני מקווה שבגלל אנשים כמותי, חברות התרופות צריכות להתאמץ יותר בכדי להוכיח את יעילות החיסונים. כיום, החיסונים יותר מזיקים מאשר הם מועילים, אך אני מקווה שזה ישתנה בעתיד. 2) "ומצד שני את אומרת עכשיו שאי-אפשר לסמוך על מחקרים כי החיסונים משתנים כל הזמן" - כיום, לא ניתן לסמוך על המחקרים, אך אם יהיו עליהם יותר עיניים ביקורתיות (מחזיר אותי לתת דיון שלנו על בקורת עמיתים ואיך שאני הייתי רוצה שזה יהיה), ייתכן שבעתיד כן נוכל לסמוך עליהם. החיסונים משתנים כל הזמן בגלל עידן האינטרנט, קרי המידע הנגדי שמציגים מתנגדי החיסונים שאני בגדול נמנית עימם, כי לפני כ-20 שנה המחקרים בתחום החיסונים בקושי זזו וחיסון נשאר אותו חיסון במשך הרבה מאוד זמן. 3) "מצד אחד את אומרת שהחיסונים השתפרו בעשור-שניים האחרונים" - ראה שורה קודמת בסיף קודם. 4) "ומצד שני את מתלוננת שהיום נותנים יותר חיסונים מאשר לפני כמה עשורים" - נכון, צריך לתת שבאמת יש צורך מחשש למגיפה ולא ממחלות שפעם נחשבו קלות והיום ב"זכות" החיסונים הם אלימות, כמו הדוגמא הקלאסית של אבעבועות רוח. שוב, אם בעתיד תבטיח לי שלא יהיו מוטציות עיקב החיסונים ושחיסון יהיה זהה לחיסון טיבעי עיקב מחלה, אז אני אקח את החיסונים בזרועות פתוחים.