דו"ח מדאיג: רופאים משקרים ב-21% מהמחקרים

Gidi Shemer

New member
אני אוכל לעזור

פולספגן נתנה לינקים למאמרים שמחזקים/תומכים במחקרו של ויקפילד. אני לתומי חשבתי שפולספגן, כמתנגדת מאד אקטיבית לחיסונים וכתומכת בויקפילד, מתייחסת להיפותיזה שהועלתה על כך שיש קשר בין חיסונים לבין אוטיזם ורואה במחקרו של ויקפילד (ובמחקרים הנוספים שהיא הביאה בלינקים המצורפים) ראיות לאותו קשר בין חיסונים לאוטיזם. אני הערתי שלא דובר באותם לינקים על חיסונים, אבל פולספגן הבהירה לי שהיא אכן לא רואה באותם מחקרים ולא במחקר של ויקפילד ראיה לקשר חיסונים-אוטיזם. לסיכום, הלינקים צחזקים את טענותיו של ויקפילד על קשר בין דלקות מעי מסויימות לאוטיזם, אבל אינם מחזקים (או למעשה מתייחסים) לקשר חיסונים-אוטיזם. כמו כן, גם מחקרו של ויקפילד שנפסל אינו מהווה ראיה לקשר שכזה. כך שנראה לי שיש דיון ארוך על נושא שכולם פה, כולל פולספגן מסכימים עליו: אין ראיות לקשר חיסונים-אוטיזם במחקרים הספציפים הללו.

אתה עדיין מבולבל

למרות שהלינקים שפולספגן סיפקה עוסקים במחקרים המגבים את זה של ויקפילד, כאשר אלו גם אלו עוסקים בקשר בין דלקות מעי לאוטיזם (לפי עדותכם, אני לא בדקתי את הנושא), נראה שהיא חושבת שאיכשהו מדובר בהוכחה גם לנזק שגורמים החיסונים. הסיבה לכך שזה מה שהבנתי מדבריה היא, שבהודעה זו הפותחת את תת השרשור הזה - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=156906500 היא טוענת שסיפקה את מה שביקש רוקד עם שבלולים בריבית דריבית (כאשר למיטב הבנתי היא מתייחסת למחקרים הנ"ל), בעוד מה שהוא ביקש היה במפורש מחקרים התומכים בטענות שלה בדבר הנזקים שגורמים החיסונים. כיוון שכך - האשמה באי ההבנה בוודאי שאינה תלויה בך, ולמעשה נראה לי שהיא עדיין לא התבהרה. אולי כדאי שפולספגן תעשה לנו סדר במה שהיא טוענת ובמה שנראה לה שהצליחה לגבות במחקרים.

פולספגן

New member
מזל שלא מיניתי אותך לפרשן שלי -

כפי ש-Gidi Shemer רשם אני אך ורק התייחסתי למחקרו של ווייקפילד וזה מה שהתבקשתי ע"י רוקד עם שבלולים בתגובתו אני רוצה. כאשר כמובן אני הגבתי לך על הציטטה החסרת משמעות שלך מ-Ynet "מחקרים שנעשו מאז, כאמור, לא הצליחו לשכפל את ממצאיו של ווייקפילד" כדלקמן:- "
לא נכון, כי כן הצליחו ואם תרצה תקבל גם קישורים לכך." "כיוון שכך - האשמה באי ההבנה בוודאי" ש"תלויה בך" כי אי אפשר לפרש זאת אחרת
למען הסר ספק, אני כן חושבת שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם ויש גם מחקרים על כך, אך זה לא הזכרתי את זה בתת הדיון הזה, כפי שנאמר
אגב, דברנו גם על HIH שנגרם מ-HIB, אך הוא לא ביקש קישור לזה.

עד כמה שאני מבין

לטענתה היא התכוונה להתלונן על כך שלא הגבת להודעה שלה בה הביאה תימוכין לטענה אחת שלה (שיש מחקרים שמגבים את ויקפילד), אבל היא עשתה את זה בתגובה להודעה שלך בה התלוננת על כך שלא הביאה תימוכין לטענה אחרת שלה (שיש מחקרים שמוכיחים שחיסונים גורמים נזק). זה לפחות מה שאני הבנתי.

פולספגן

New member
זה לא טענתי, אלא עובדתית, כי הוא התלונן שהוא

עדיין מחכה למחקרים והעדיין מתייחס לבקשתו הראשונה שצרפתי את הקישור לשם.

אני מבין שאת גם מודעת לכך שזו עובדה

ששרשרת את תלונתך במקום הלא נכון. זה חשוב מאד.

שהתייחסה למחקרים שהוא ביקש

לגבי הבעיות שגורמים חיסונים, אותם לא סיפקת לו עד אותה העת. את באמת לא מבינה על מה אנחנו מדברים?

פולספגן

New member
אכן, לא מבינה

אתה מוזמן להראות לי את התגובה שהתגובה שקשרתי אליה היא תגובת ההמשך שלה.

אם הבנתי נכון את כתב החידה שלך

את מתכוונת להודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=156869415 בה לא כתבת מילה על ויקפילד ועסקת רק בחיסונים, שבתגובה אליה כתב לך רוקד את ההודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=156870142 שבתגובה אליה התלוננת בהודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2254&MessageId=156906500 על כך שהוא מתעלם מהמקורות שסיפקת לו. אלא שלא סיפקת לו בשלב ההוא שום מקור שקשור לחיסונים. עכשיו הצלחת סוף סוף להבין?

פולספגן

New member
לא

הקישור השני שלך הוא תגובה לקישור הראשון שצרפת. בקישור הוא כותב "אני ממשיך להמתין למחקרים" (הדגש שלי) ולכן, צריך לבוא תגובה קודמת שלו שבה הוא ביקש זאת. איפה אותה תגובה?

פולספגן

New member
עדיין חסר לי את הבקשה -

בקישור שצרפת כתוב "אני אאלץ להשהות עד שאראה את המחקרים עצמם" (שוב, הדגש שלי) קרי, איפה הבקשה עצמה שקדמה למשפט הזה?

Cahill

New member
אפשר לעזור לכם בפיצוח התעלומה?

אין לי מושג למה אתם כ"כ מתאמצים, אך נראה לי שפולספגן פשוט רוצה לענות אותך ואת רוקד, כי היא יודעת את צידקתה. למען הפשטות עשיתי חיפוש קטן לפי סדר התגובות שלו [1] כמו כן, יצרתי קובץ תמונה בכדי למספר את סדר הארועים (בטעות המספור בסדר יורד במקום בסדר עולה) ----> תוכל לראות שם בכתום תחת המספר שלוש את ההודעה שפולספגן קישרה אליה ובאמת שם נוצרה בקשתו של רוקד. לפני כן, בצהוב תחת המספר שניים יש תזכור שקשה להתבלבל במשמעותו "אני מקווה מאד שיימצא לך הכוח לחפש ולמצוא את כל הכתבות והמחקרים הללו שאת מספרת עליהם". התגובה שאתה קישרת אליה היא באדום תחת המספר אחד שגם שם כפי שפולספגן ציטטה יש התייחסות לתגובה (בקשה) קודמת שלו. באמת קשה להבין על מה אתם מבזבזים זמן ולמה כל כך קשה לכם להודות שטעיתם.

Cahill

New member
אני רואה שתפוז לא נותן לי לשמור תוצאות חיפוש

אלא רק משאיר את תאריכי החיפוש, אז תסתפק בקובץ הדפסת התמונה שיצרתי.

ועכשיו שעשית את המצגת היפה הזו,

אולי תטרחי לקרוא אותה ולהבין מה בדיוק ביקשתי? אני אעזור לך: מה שאני ביקשתי בהודעות שסימנת הוא תמיכה לטענותיה של פולספגן שחיסונים מזיקים יותר ממועילים. מה שקיבלתי ממנה עד עכשיו בנושא הזה הוא מחקר אחד שטוען שחיסון מסוייפ אחד נגד חיידקי המופילוס אינפלואנזה, למרות יעילותו הניכרת (כפי שמצויין במאמר) גרם לשינוי במאפייני החיידק הפתוגני. לפי מה שכתוב במאמר (שאותו ציטטתי בתשובתי לפולספגן) החוקרים מאד תומכים בחיסון הזה. פולספגן לא סיפקה תמיכה מחקרית לטענתה ביחס לנזק גלובאלי של חיסונים בהווה או בעבר. היא (וכנראה גם את) מתבלבלת בין הבקשה הזו שלי לבקשה אחרת לעדויות מחקריות. הבקשה הזו שייכת לדיון אחר בשרשור הזה.

למעלה