דחוף עזרה!! אני על סף התמוטטות עצבים

salsa10

New member
דחוף עזרה!! אני על סף התמוטטות עצבים

מבקשת מראש סליחה למי שייפגע מדבריי, זו לא כוונתי, אבל אני לא יכולה לשקר לגבי התחושות שלי.
אני אמא לילד מקסים בן 5.3 ילד יפה וחם (יש לו הפרעת קשב וריכוז, לכן שובב ותזזיתי) אבל מתוק וכמובן שאני מתה עליו.
לפני כשנה הבנתי בוודאות שסטרייט הוא לא יהיה! כבר אין לי כל תקווה שיהיה סטרייט וזה ברור לי כשמש.
וברור שההבנה הזאת גורמת לי להרגיש מאוד רע וכאב לב גדול, אבל ידעתי שזה בני ואקבל אותו ואתמוך בו תמיד.
אבל לפני מספר חודשים התחלתי לחשוד שאולי הוא לא יהיה הומו שזה מבחינתי הרע במיעוטו, אלא שירצה להיות אישה (טרנסג'נדרית)
כי אומר שרוצה להיות נסיכה, מלכה, רוצה להתחפש לדרדסית, רוצה שיער ארוך, אוהב מאוד צבע ורוד, שהוא לא רוצה להיות חזק כמו בן, אלא חלש, אומר שרוצה להזמין הביתה בנות ולא בנים וכל מיני משפטים שעושים לי ולבעלי מאוד רע. ממש קשה לי לתפקד. ובעלי חי בהכחשה גמורה שזה "יעבור לו".
האם יש משהו שאני כאמא יכולה לעשות כדי לעזור לו לבסס את הזהות המגדרית שלו?? שירגיש נוח בזהות המינית שלו?? אני יודעת שנטייה מינית אין אפשרות להשפיע או לשנות, אבל מה לגבי זהות מינית?

נאדה1

New member
היי סלסה

היי סלסה
אם הבן שלך הוא בעצם טרנסג'נדרית, ירצה לחיות כבחורה בעתיד, אין לך מה לעשות, זה משהו שהוא נולד עם זה ועלייך לקבל את זה ככה.
היום העולם יותר פתוח ויש אפשרות שבנך יהיה מאושר בחיים.
לדעתי את צריכה לתת לו להיות מה שהוא זה הכי חשוב, זו דעתי.
ואין לך מה להילחץ, העיקר שיהיה ילד טוב, נשמה טובה - לא משנה אם בתור בן סטרייט,הומו או טרנסג'נדרית.

koantin

New member
נטייה מינית=הומו/לס/בי'/א-מיני...

נטייה מגדרית=גבר/אישה/ג'נדרקוויר מסוגים שונים.

ומה ניתן לעשות? להרביץ לה הרבה, להרעיב, לענות, לזרוק מהבית, להכניס למוסד סגור או לתוכנית ל"המרה" כמו שיש לארגונים דתיים מסויימים...אם כל אלו לא עוזרים פשוט לתת לה מכה הגונה עם כל מכשיר קהה(לא מומלץ לגרום ליותר מדי דימום חיצוני, זה מלכלך ומשאיר ראיות) או לחנוק אותה.

למה? כי אין דרך לשנות אותה, אלא אם זה שלב שיחלוף מעצמו ואז הוא יחלוף **מעצמו**, ולפעמים זה אכן רק שלב.
תוכלו לדכא אותה ולאמלל, לגרום לה להסתיר ולשלל בעיות פסיכולוגיות חמורות. אם בעתיד היא תרצה להתאבד בשל כך אל תתפלאו.

או...שתנסו להתגבר על הדעות הקדומות, הילדה שלכם חשובה ויקרה לכם, אחרת לא היית נכנסת לקבל עצה, ולקבל אותה כמו שהיא.
אם זה יעבור זה יעבור, אין דרך להעביר את זה, רק להסתיר ולגרום נזק.

להיות טרנסית או טרנס זה לא למות. רובן המוחלט של הבעיות שנובעות מחיים כטרנסית או טרנס נובעות מהתייחסות הסביבה.
אם יותר אנשים היו מקבלים החיים היו יותר טובים לכולנו.
אז בבקשה, תהיו מהמקבלים, לטובת הילדה שלכם.

salsa10

New member
אבל למה בלשון נקבה?? בינתיים הוא בן ולא בת

ואני מקווה מאוד שיהיה הומו ולא טרנסג'נדר, כי יהיה לבעלי ולי מאוד מאוד קשה להשלים עם זה שנולד לנו בן וגידלנו בן ופתאום בדרך של הורמונים וניתוחים הוא "הופך" לבת.
להרביץ לו? להרעיב אותו? לזרוק אותו מהבית? ברור שלא נגיע למצב הזה. הוא יחיה את חייו כפי שיבחר (הומו או טרנסג'נדרית) הקושי העצום יישאר שלנו ההורים עד יום מותנו.

koantin

New member
בלשון נקבה כי אם ההרגשה הפנימית כך...

הפניה בהתאם. זה לא הולך לפי כמה הורמונים או ניתוחים עברת, לפי כמה את נראית אישה "רגילה" וכמה "ותק" יש לך בזה, אלא לפי ההרגשה הפנימית.
ונראה שכרגע ההרגשה שלה היא של אישה.

אני מבינה שזה עשוי להיות קשה, אבל בעיקר אם את מתכוננת לכך שיהיה קשה. החיים זה לא מה שאנחנו מתכננים, ולכל הורה ללא קשר למקרה הנ"ל יש בוודאי קשיים והפתעות "לא נעימות" מול ילדיו.

מצטערת שהמחשתי בצורה גרפית מה אנשים מסויימים עושים לילדים שלהם במקרים דומים, זה כדי שתביני כמה חשוב שכן תתמכו בה.

אגב, אשמח אם תפרידי בין הומו לטרנסג'נדרית. אין ביניהם קשר, אחד נטיה מינית של גבר והשני הגדרה מגדרית של אישה.
טרנסג'נדרית שאוהבת גברים הינה סטרייטית לכל דבר, מכיוון שהן עצמן נשים ולא גברים, ולא כל הטרנסיות אוהבות גברים(טרנסיות לסביות), או אוהבות גברים באופן מוחלט(טרנסיות ביסקסואליות).
אני למשל ביסקסואלית, וזה די מעליב.

salsa10

New member
עדיין, גם אם ההרגשה היא של אישה, אי אפשר

לקרוא לילד בן "5" היא, כי זו הרגשה שיכולה להישתנות, הוא עדיין ילד מאוד קטן (ואני יודעת שהיו הרבה מקרים כמו הבן שלי שבסוף יצאו הומואים ולא טרנסג'נדריות), אז עדיין זה צורם לקרוא לילד בן "5" היא במקום הוא. למה להחליט עבורו מראש כשהוא בעצמו עדיין לא בחר? הרי עד גיל 18 הוא יעבור כמה וכמה שלבים.
ואני יודעת שיש טרנסג'נדריות שאוהבות נשים, עדיין לא הבנתי מה מעליב פה.

koantin

New member
זה מעליב כי...

אין קשר בין טרנסג'נדריזם של הנ"ל לנטייה מינית לגברים.
על סמך מה לאחל ש"יהיה"(נניח לך בלשון זכר למרות שעד עכשיו רק סיפרת שיש ביטויים להרגשה של אישה, לא גבר) הומו? כי יש רצון לבגדי נשים וחברת בנות?
החיבור הזה בין "לפחות שיהיה הומו" לבין הפחד מטרנסג'נדריזם עושה השוואה שלא במקום ומרמז שיש קשר בין להיות טרנסית למשיכה לגברים. זו הנחה קדומה שאינה במקום.
צר לי, ראש הפורום לסבית ואני מעדיפה לרוב נשים, ואני מכירה עוד טרנסיות לסביות וביסקסואליות.

אגב, יכול להיות שבבגרות ההגדרה תהיה של קרוס דרסר, כלומר ירגיש עדיין כגבר אך יאהב ללבוש בגדי נשים. סטטיסטית רובם סטרייטים, אגב, דהיינו חובבי נשים, אם זה מרגיע אותך.

koantin

New member
אגב, איך הבנת ש"סטרייט הוא לא יהיה"?

הייתה הבעת עניין בגברים כבר בגיל כזה? או שמאפיינים "נשיים" כמו שציינת גרמו לך לחשוב כך?

ואם היא תהיה טרנסית ותאהב נשים בלבד, זה יותר או פחות גרוע מאם היא תאהב גברים בלבד?
אני יודעת שלאמא שלי "הוקל"(לא שהיא מקבלת או מבינה באמת עדיין) כשיצאתי מהארון בחברת בת זוג שלי, והיה לה יותר קשה אם הייתי יוצאת מולה עם בן זוג...מה שעוד עשוי בהחלט לקרות.
את יודעת, יש הקפאות זרע והפריות מלאכותיות, או "בדרך הישנה" כל עוד לא עושים ניתוח שינוי מין תחתון, למי שמעוניינים בהבאת ילדים.

Ellianne

New member
גם אני בהתמוטטות אחרי מה שקראתי

אני לא מאמינה למה שאני קוראת. ה׳רע במיעוטו׳, עדיף שיהיה הומו ולא טרנסית? מה זה פאקינג משנה אם אם הוא הומו או טרנסית? תפקידכם כהורים, קודם כל, לפני הכל, לאהוב אותו, לתמוך בו ולקבל אותו במה שיבחר להיות, בין אם אישה טרנסית (אישה לכל דבר, לא פחות ממך, דרך אגב) או הומו. זה הילד שלכם, תהיו איתו באש ובמים.

נאדה1

New member
לאורלד

סטטיסטית רוב הטרנסג'נדריות נמשכות לגברים, כמו שרוב הנשים נמשכות לגברים, כך שהגיוני שהיא תבין שהילד שלה נמשך לגברים אם הוא מתנהג כך(עפ"י אחוזים), אחוז נמוך שהוא יהיה טרנסג'נדרית שתמשך לאישה, ובדר"כ הדברים באים ביחד(בן שהוא נשי או טרנסג'נדרית אוהבים גברים לרב לכן את לא יכולה להתעלם מזה לגמרי ולהגיד זה שהיא כך וכך לא אומר שהיא נמשכת לגברים כי רב הסיכויים שכן זה בדר"כ בא ביחד).
חוצמיזה שאת לא יכולה עדיין לקבוע באמת שהוא טרנסג'נדרית, מכיוון שיש הרבה הומואים שבילדותם אהבו לשחק בבובות, להתחפש לבנות,להתחבר לבנות וכו'.
יכול להיות שהוא באמת הומו או טרנסית בשני המקרים סאלסה תצטרכי לקבל את זה לדעתי ולעשות מזה כמה שפחות דרמות ככה הבן שלך נולד.

koantin

New member
כשתהיי בצד שלא סטרייטי...

ותראי כמה מחיקה והתעלמות יש ממך, או כלסבית או כביסקסואלית, ההנחה המוקדמת שאת חובבת גברים/רק גברים, אולי תביני למה אני מדגישה.
ולא רק זה, גם גבר ביסקסואל תמיד נחשב להומו ומדגישים את המשיכה לגברים.

אני אומנם ביסקסואלית אבל נוטה לנשים, והרוב המוחלט של הגברים דוחים אותי אוטומטית. אני לא נהנית מההנחה שאני חובבת גברים מושבעת, לא פעם כגבר ולא עכשיו כאישה טרנסית.

koantin

New member
אבל מה השכנים יגידו?! לא!!!

הילד בן חמש

למה את כבר חורצת את דינו? מה כבר קרה? אז אמר שרוצה להיות נסיכה. דבר ראשון, לא הייתי מייחס לזה חשיבות גדולה מידי. כן הייתי תומך במה שהוא רוצה לעשות והייתי נותן לו את המרחב שהוא צריך (כלומר לא הייתי מדובב ומעודד אותו לעשות דברים שהוא לא מבקש, אלא תומך בו רק עם דברים שהוא באמת מבקש). הייתי גם מברר מה קורה בגן, האם יש לו רק חברות שם, האם בנים לא מדברים איתו ולמה. בכול מקרה, אין לך מה לרוץ עכשיו ולהחליט שבעתיד הוא ירצה לעשות כך וכך על סמך מה שהוא רוצה עכשיו, הוא כולה ילד בן חמש שעדיין חוקר את סביבתו ואת עצמו.

דבר שני, למה את מרגישה כל כך רע מהמחשבה שיכול להיות שיהיה הומו/טרנסית בעתיד? מה זה בעצם משנה? זה אומר שהוא יהיה בן-אדם פחות טוב? לא. זה אומר שיהיה לו קשיים חברתיים בעתיד? אולי. אבל בגלל זה הוא צריך שהמשפחה שלו תתמוך בו בכול מה שיבחר. כמו כול ילד הוא צריך הרבה אהבה, תשומת-לב וסבלנות. אל תתני לו להרגיש חריג. אין בו שום דבר רע, זו רק החברה שמעודדת שנאת חינם ואי-קבלת האחר שגורמת לך לחשוב כך. במקום לשבת ולהיכנס לסרטים, לכי ותחקרי את הנושא. תראי שאין ממה לפחד ואין ממה להילחץ.

salsa10

New member
אני לא בפאניקה שיהיה הומו, אבל כן בפאניקה שיה

שיהפוך לטרנסג'נדרית. למה?? כי זה נראה לי מאוד קיצוני, כי ילדתי בן, כי אני מגדלת בן ופתאום לא יהיה לי בן? פתאום תהיה לי בת-טרנסג'נדרית?, תבינו שזה מאוד קשה להורים לקבל את זה. אתם מצפים שיבינו אותכם ובצדק, אבל גם אתם צריכים לגלות הבנה לקושי ולכאב של ההורים.

וזה לא רק העניין שהוא רוצה להיות נסיכה, הוא אוהב מאוד צבע ורוד, אומר שהוא רוצה להתחתן עם בן, רוצה ללבוש שמלות, רוצה להאריך שיער ועוד..... נכון הוא רק בן 5 אבל, לצערי סטרייט הוא לא יהיה, ואני לא חושבת שאני חורצת את גורלו, אני פשוט מציאותית ולא חיה בהכחשה, הסימנים שאני רואה הם מעל ומעבר.

ולמה אני מעדיפה שיהיה הומו ולא טרנסג'נדרית? כי הומו שומר על הזהות המגדרית שלו, הוא נשאר זכר ולדעתי גם לחברה קל יותר היום לקבל הומואים מאשר טרנסים. טרנסג'נדרית היא לעולם לא תהיה אישה כמו אישה ביולוגית , הן מבחינת הסתכלות החברה, והן מבחינת הגנטיקה שלה.
טרנסג'נדרית לא מקבלת וסת, אין לה רחם, היא לא יכולה לבייץ, "להתעבר" , ללדת ועוד כל מיני סממנים נשיים כאלה, כלומר אם יבחר להפוך לאישה, גם לאחר המהפך החיים לא יהיו ממש כמו של אישה מלידה, הטרנסיות תלווה אותו/ה כל החיים.

דעה

ציטוט: "טרנסג'נדרית היא לעולם לא תהיה אישה כמו אישה ביולוגית , הן מבחינת הסתכלות החברה"

זה ממש לא נכון, טרנסג'נדרית היא אשה לכל דבר ויש טרנסג'נדריות שעוברות ב 100% כמו נשים ביולוגיות, להזכירך ישנן הרבה מאוד נשים ביולוגיות שנראות כמו גברים,
ישנן נשים ביולוגיות שלא יכולות להביא ילדים ואין להן מחזור - אז מה , הן לא נשים??
רואים שחסר לך הרבה מאוד הבנה בנושא.

koantin

New member
אגב, בלי מחזור והיריון זה בונוס לדעתי...

אבל לכי תשכנעי את אלו שנאלצות להתמודד עם אלו ומנכסות לעצמן פגמים משל היו מעלות.

אבל אני מציעה להוציא להורג את כל הנשים שעברו כריתת רחם, כל העקרות, כל הלסביות שאינן מעוניינות בילדים ואל-הוריות באופן כללי, וכל מי שלא מתפקדת כרחם מהלך ומפעל לייצור תינוקות בזה אחר זה(כלומר כל אישה לא חרדיה במדינה הזו), כי הין מיותרות בדיוק כמו טרנסיות.
מיותרות לגברים שמחפשים לשלוט בנקבות שלהם ולהפוך אותן למפעל הנצחה לגנים שלהם.
מי שרואה בעצמה ובאחרות רחם מהלך היא שפחה לפטריארכיה, לשלטון הגברי, ומקומה במטבח ובמיטה בלבד.

אני חופשיה מזה, וגם אם הייתי יכולה ללדת(אני יכולה להקפיא זרע, אבל ילדים זה לא הקטע שלי) לא הייתי רוצה.
ואת יודעת, יש אימוץ בימינו למי שכן רוצה ילדים מאיזושהי סיבה שאינה ברורה לי.

האמא החרדה כאן מסמלת בדיוק למה יש רדיפה של הקהילה בחברה: כולם חושבים על מה יגידו השכנים ומחליטים לאמץ את הדעה שלהם ולדכא אותנו.

מסכימה איתך לחלוטין

יש פה התייחסות לנשים כאל מכונה כלשהיא שמביאה ילדים, אני גם לא בעד הבאת ילדים לעולם וגם נגד התא המשפחתי, אני חושבת שהעולם הזה הוא עולם מגעיל ונורא לחיות בו ולהביא ילדים זה לגרום להם עוול (גם אם יהיה להם טוב) כדוגמא - מה שאנחנו עדים אליו עכשיו הוא תא משפחתי שהופך לתא טירור,
מסכנה הילדה שהיא צריכה להתמודד עם זה, רחמים

salsa10

New member
כל מה שאמרתי שאישה טרנסגנדרית היא לא בדיוק

כמו אישה ביולוגית - לא אמרתי שהן מיותרות, לא הן ולא נשים עקרות ובטוח שיש הרבה ילדים לאימוץ. ובטח אני לא חושבת שצריך לרדוף אותן.
אבל מעצם השונות שלהם ייתכן שיהיה לטרנסיות יותר קשה במציאת בן זוג רציני כשותף חיים לטווח הארוך. שוב, אני מסייגת ורק אומרת שייתכן
ויהיה להן קצת יותר קשה מנשים. אבל למה קשה להבין את הקושי והדאגה שלי כאמא אם הבן שלי יהיה טרנסג'נדרית?

ואגב, מחזור והריון זה חסרון???? המחזור שומר על הבריאות של האישה ומגן עליה מהתקפי לב (ע"י הפרשת הורמונים).
וההריון??? להחזיק בבטן תינוק תשעה חודשים, להרגיש אותו גדל בתוכך וללדת אותו זה אלוהי!!!!
מפעל הנצחה לגנים של הגבר? לאישה יש בדיוק אותו רצון כמו הגבר לילדים משלה.

נאדה1

New member
סאלסה אני מבינה אותך

מבינה את מה שאת אומרת ומסכימה איתך לגבי היריון, מציאת בן זוג וכו', ברור שזה הרבה יותר מסובך וטבעי שתחששי.
לא כולם פה לא מבינים אותך אני כן.
אני רק אומרת שתצטרכי לקבל את הבן שלך בכל מקרה וברור שזה לא קל, כל מה שהוא לא צורת חיים "רגילה" הוא לא קל בטח שלא בהתחלה.

salsa10

New member
אני שמחה שאת מבינה, וברור שאקבל אותו אם יחליט

לעבור ניתוח לשינוי מין ויהיה שלם עם עצמו. לא רק שאקבל אותו, אפילו אעזור לו ואממן לו את כל הפרוצדורה של המעבר לאישה ואתמוך בו רגשית כמו כלכלית.
אבל בפנים בלב, בתוכי כאמא יהיה לי קשה מאוד. ובעלי? הוא יעשה לו ולי את המוות.
אז בנתיים אני מקווה שלא נגיע לשם. אם יהיה הומו יהיה לי יותר קל, זה לא יפה להגיד את זה אבל זה מה שאני מרגישה.

למעלה