דחוף עזרה!! אני על סף התמוטטות עצבים

נאדה1

New member
מטורף אתה קצת מגזים

זה לא מה שהיא אמרה ואפשר להבין שהיא דואגת היא לא אמרה אפילו שהיא לא תקבל את הבן שלה במידה ויחליט שהוא רוצה שינוי.
תאמין לי שיש הורים הרבה יותר גרועים לפחות היא באה לפורום ומנסה להבין אפשר להסביר לה יפה.

Ellianne

New member
אז שמישהו יסביר לה ׳יפה׳

1. שאנחנו לא מחלת נפש חשוכת מרפא 2. שהסיבה שאנחנו ׳לא מקובלות חברתית׳ היא בגלל אנשים טרנספובים כמוהה 3. שאנחנו לא פחות נשים ממנה 4. שזה שאין לנו רחם/מחזור לא ממעיט מערכינו כנשים 5. שיש אפילו נשים ביולוגיות שנולדו ללא רחם או שיש להן בעיות פוריות ולכן רחם ומחזור זה לא הכל בחיים. 6. שהיא תוביל את הילד שלה להתאבדות עם גישה כזאת

koantin

New member

אני לא מגזים

היא באה לפורום בגישה נוראית לדעתי. בהיסטריה כאילו הבן שלה בסכנה להפוך למינימום מוטציה.
מצטער מאוד אבל קשה לי לפתח הבנה וסימפטיה לגישה כזו.

ואני לא יודע אם זה בכוונה או לא אבל היא התייחסה פה אל אחת הטרנסג'נדריות בלשון זכר, אין לי אפילו מילים להביע את דעתי על זה.

salsa10

New member
הדאגות העיקריות??? אין לך מושג כמה אני עושה

עבורו. כמו שאמרתי , הילד אובחן עם הפרעת קשב וריכוז, יש לו גם לקות שפתית קלה שתתפתח לדיסלקציה.
הילד כל שבוע מגיע לקלינאית תקשורת, מקבל חוגי ספורט (להיפראקטיביות שלו), חוג אומנות (לכיף שלו), וכמובן שאנו במעקב אצל נוירולוגית ופסיכיאטרית
למתן רטלין בקרוב. כל היום אני סביבו, אוהבת ללא גבולות, מטיילת איתו בכל מקום, הצגה ,גן, ים, איפה לא?
מיותר לציין שאני לא עובדת במשרה מלאה בגלל כל הטיפולים בו (כי ילד עם ADHD ואיחור שפתי זה לא פשוט למרות שהוא מאוד נבון)
וזה כואב, כן כואב ואפילו מאוד, שעם כל המאמצים שלי להכין אותו טוב לחיים, להעשיר אותו ולחנך אותו לערכים, עדיין אני צריכה להתמודד גם עם בעיות בזהות המינית,
בנוסף לבעיות האחרות. ואני לא חושבת שאמהות אחרות לבנים מקבלות בקלות שפתאום בנם אהובם רוצה להיות אישה.

Ellianne

New member
תעשי לי טובה

יש אימהות שמתמודדות עם סרטן, אוטיזם, ואת מייבבת על זה שיש לך ילד הומו או טרנסית? בדק בית, דחוף. תגידי תודה שיש לך ילד מדהים כזה ותלמדי לאהוב אותו ללא תנאים.

salsa10

New member
כן, אתה צודק זה ממש קל לקבל ילד טרנסית

כנראה שאני האמא היחידה שקשה לה, לכולן היה כל כך קל . . . .

Ellianne

New member
כן, תפני אלי בלשון זכר

לא הפגנת מספיק טרנספוביה ובורות

נאדה1

New member
אליאן מה התוקפנות

אליאן למה את כזאתי תוקפנית אליה ?
אליי היא דיברה בנקבה היא כנראה טעתה במקרה שלך, חוצמיזה שלא ראיתי שהיא טרנספובית בכלל את כנראה לא יודעת מזה טרנספוביה.
אפשר להסביר יפה לא צריך להתקיף אותה.

Ellianne

New member
היא לא מבינה (וכנראה גם לא רוצה)

גם אני הייתי הסיפור הקלאסי הזה של הילד ששיחק בברביות, רצה להיות נסיכה וכו׳ הסיבה היחידה שלא שיתפתי את ההורים עד גיל 16 בערך זה בגלל שההורים שלי חינכו אותי להאמין שאני צריכה להיות גבר סטרייט למהדרין. בדיוק כמו אצלה, גם ההורים שלי ידעו ש׳סטרייט׳ אני לא אהיה, אבל בכל זאת ניסו לגדל כאחד בתקווה שאשתנה אי שם בעתיד. כשסיפרתי להורים, את יודעת מה הם עשו? הם לא פנו לפורום ללכלך על קהילה שלמה. הם הלכו לסקסולוגית, לפסיכיאטר, לפסיכולוג ולנורה גרינברג כדי לרדת לשורש העניין. כן, יש לי הורים מקבלים (ואמא שלי אפילו מתרגשת במובן מסוים ותמיד רוצה ללכת ליקנות איתי בגדים) אבל אני עדיין כואסת שהם גידלו אותי באווירה של דיכוי. אם כבר בגיל הזה כשההורים שלי שמו לב שאני ׳שונה מאחרים׳ הם היו מביעים הבנה ובמקום לדכא ולהתעלם מהרגשות שלי היו אומרים שזה ׳בסדר׳, החיים שלי היו משתנים מקצה לקצה. היא פשוט לא מבינה כמה הגישה של ה״אני מעדיפה שתתנער מזה ותיהיה הומו״ גורמת נזק. אמנם לא נראה לעין, אבל לטווח הרחוק היא תצטער על זה. אז כן, אני כועסת עליה כמו שאני כועסת על ההורים שלי. לבסוף, כדאי שהיא תקרא קצת על הנושא לפני שהיא כותבת בפורום אמירות טרנספוביות כמו ׳אתן אף פעם לא תהיו נשים אמיתיות׳ ועוד פונה אליי בלשון זכר.

Ellianne

New member
חוץ מזה

מה הבעיה לאהוב את הילד ללא תנאים? כשהיא ילדה אותו והחזיקה אותו בפעם הראשונה, האם זה מה שעבר לה בראש - ״אתה תיהיה סטרייט מצליח, ואם לא, אז הומו, אבל חס וחלילה שתיהיה טרנסית!״? אני די בטוחה שברגעים האלה זה לא עניין אותה כל-כך. ועכשיו כן? אז מה הבעיה? שמישהו יסביר לי מה כל-כך קשה בלאהוב ילד באשר הוא? אם היה לי ילד, גם אם היה אומר לי שרוצה להיות פינגווין, הייתי תומכת בו. שיתפוצץ העולם והסטנדרטים שלו. אני לא פה בשביל לרצות את העולם או את השכנים, כמו שנאמר. קשה, לא קשה, את מי זה מעניין בכלל???! אם זה מה שהילד באמת רוצה וזה מה שעושה לו טוב, אז להיות איתו ולתמוך בו! מה זה משנה מה החברה תגיד? אנחנו חיים בחברה חרא, זבל. אנשים ימצאו דרך להרוס וללכלך גם אם הייתה מגדלת סטרייט לתפארת מדינת ישראל. ילד זה לא פלסטלינה, חימר או רובוט שאפשר לעצב ולתכנת לדמות הסטרייט המושלם. ילד זה ילד, שזקוק להרבה חום ואהבה, בלי קשר למינו, מגדרו או משיכתו המינית.

לגבי הריטלין תנסי להתייעץ עם ביונד אני

לא רוצה להפחיד אותך אבל ריטלין לטווח ארוך יכול לפגוע ממש אבל ממש בילד
במקרים חמורים מוות במקרים אחרים לגרום לבעיות פיזיות ונפשיות
ממש ממליצה לנסות אופציות אחרות. יש עוד דרכים אם את רוצה אני יכולה לנסות
לעזור לך לברר על עוד דרכים שבוע הבא ( כי מחר שבת),

אם תקראי על הנושא

תתענייני ותפתחי את הראש תביני שזה לא סוף העולם.

שמח שאת משקיעה בו, אבל את חייבת לשים את רצונו לפני רצונך כי הוא היחידי שחשוב כאן, אלה הם חייו ולא חייך.

לא בקלות אבל מקבלים, צאי מההיסטריה ותפסיקי להתייחס לזה כאל מחלה.

לגבי הריטלין אני לא ממש ממליצה לתת

לילדים ריטלין זה יכול להיות מסוכן.
אני בטוחה שיש דרכים אחרות לעזור לו להתגבר על הקושי להתרכז
האם את יודעת שריטלין מזכיר קוקאין?

היי סלסה

למרות שאולי זה לא היה המקום המתאים לכתוב בו הודעה כזו, אני מבין את הפחד שלך. אני מקווה שהסרטון הזה יעזור לך קצת- "זה הולך משתפר- הורים לילדים טרנסג'נדרים" (באנגלית)
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=2lozlzWrYVY[/URL]

וזה הסרט המלא על ההורים האלה והילדים והילדות שלהם. אני מקווה שיעורר בך השראה ויחזק אותך.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=IxzKlPVceWg[/URL]

salsa10

New member
לסיכום, רציתי להודות לכם על ההסברים

במיוחד ל NIWO (כתבתי לך בפרטי, אבל משום מה לא נשלח אליך) ולנאדה 1, השיתוף וההסברים הקלו עליי.
אני חושבת שבשנים הקרובות (או הרחוקות יותר) תתבהר התמונה לגבי בני, (למרות הסממנים הנשיים המובהקים יש לו גם התנהגויות שאופייניות לבנים) ועד אז אחיה קצת בחוסר וודאות.
בהחלט אני יעזר בכתובות ובאנשים שהמלצתם לי לפנות אליהם.
מאחלת לכולכם אושר ונחת.

אז ככה - רוצה לסכם לך במשהו חשוב -

לא אקרא פה את כל התגובות (המון המון (שזה יפה אגב שהגיבו)

אני מניחה שיש כאן תגובות שבאו נרגשות מהבטן, ואנשים שעזרו, ואנשים שתקפו יותר, ואנשים שחינכו וכו'..

קטונתי כרגע מליכנס להיקף תגובות כזה.

הדבר החשוב שיכולה להגיד לך - כמו בהרבה מצבים שכאלה -

הדבר שיבסס חלק נכבד מהעתיד, והבריאות הנפשית והפיזית של הילד ושלכם - הוא הגישה וההתייחסות שלכם - עם כל הדרמטיות שבנושא, אין פה פשע, אין פה משהו נוראי.. בגלל שזה בגיל צעיר - יש לכם עוד הרבה לעבור אולי כדאי שתקבלו תמיכה,

אבל - התמיכה שלכם והיחס שלכם לילד , הם שיעזרו לו (ולכם) לעבור את השנים הבאות, ואפילו עד סוף חייכם - בין אם זה בצורה בריאה או בצורה של "לפרק את המשפחה"...

אולי הילד הזה יצליח לעבור תהליך שנמנע מהרבה מאיתנו - תהליך של לעבור את המצב הזה - עם הורים תומכים .

קשה - זה קשה מאוד - ופה עליכם אולי להעזר בסביבות תומכות שמבינות בעניין הזה.

אבל הגישה שלכם למצב הזה ולילד - היא מה שתשפיע רבות על הבריאות הנפשית של כל המעורבים בעניין - תמכו ואהבו אותו - זה יכול לשנות את כל מערכת היחסים בין כולם - עכשיו ובעתיד הרחוק של שנים.

lily kane

New member
אני רוצה להעלות שתי נקודות

ראשית כול אני חושב שאם בת לפורם הזה את יודעת איפשהו למרות הפחד שזה לא "מחלה" או משהו שניתן לפתור, אלא משהו שצריך לקבל.
כי הפורם הוא לא פורם שבו תקבלי המלצות על איך להכחיש את התחושות של ילדיך...

דבר שני התחושה שרק עם ילד הוא נשי למראה, או מראה סממנים "לא גבריים" חברתית . אומר שהוא יגדל להיות בטוח הומו או טרנסג'נדרית הוא מוגזם.

לא כל מי שלומד משחק וניהיה שחקן בטלויזה הוא הומו , הרוב לא...יש מעצבי אופנה רבים שהרבה מילדותם בילו עם ברבי , לא הומואים פשוט מעצבי אופנה (כן, יש גם מעצבי אופנה לא הומואים לא כולם דולצה וגאבנה) בנים שבילו הרבה במטבח לא הומואים פשוט גדלו להיות שפים.
לא כול הגברים אוהבים משחקי מחשב אלימים או כדורגל. לא הופך אותם לבנות...

מגדר הוא עניין מורכב, לפחד רק כי הילד מחזיק צבע ורוד
מזכיר לי שבגיל 3 הרבה ילדים אוהבים לצבוע בשחור, אבל הורים רבים חוששים שמשהו קודר, האמת היא שהילדים פשוט נהנים מהעוצמה הדרמטית שיש לצבע.

אם את עדיין נורא חוששת ולא בטוחה ממליץ לך בחום לא לדבר כאן
אלא ללכת לאתר האינטרנט של תהילה שהוא אתר להורים של טרנסים ולהטבים בכללי, וגם יש להם קבוצה שנפגשת פיזית במרכז הגאה כך שאת לא חייבת לחיות עם החשש הזה לבד. הם היו הורים בשלבים שונים של החוויה שיבואו ממקום דומה ולא ישפטו אותך..

למעלה