היי סאלסה
אומר לך את האמת. אני מסוגלת (טיפטיפה) להסתכל על העניין משני הכיוונים. ומדוע? כי אני גם "טרנסית" וגם יש לי הורים משפחה וקהילה שאין שמץ סיכוי שיקבלו את זה, וגם כי יש לי ילדים ביולוגיים משלי, שיהיו בריאים...
אז מצד אחד אני יכולה להזדהות איתך מנקודת המבט ההורית, זו החרדה לגורל ילדיה, רוצה בטובתם ובעתידם, וחוששת לאבדנם, ו...כן...מה לעשות, רוצה גם להתכבד בהם מול כל העיניים שמסביב, ולא לחטוף בושות....
מאידך, אני מזדהה עם הבת\בן שלך ועם קשייה\ו העתידיים ו\או הנוכחיים = במידה ובכלל יתברר בעתיד שהיא\הוא טרנסית. דבר שכלל לא ברור!).
כך שמחד, אני יכולה להשתתף איתך. אני יודעת את עוצמת הקושי, ואני יודעת שכמה שתקבלי ותביני, את לא תוכלי לשלוט על תגובות החברה, ועל אי הנעימות וכו' (והרי אפילו לטרנסיות עצמן יש קושי מחריד בגלל הטרנסופוביה, אז מן הסתם גם להורים שלהן יש...), ולכן ברור הקושי והחרדה הגדולים שלך. הם יישארו (גם אם בעוצמה פחותה יותר) גם אם תביני ותתמכי הכי הכי בעולם. ומכאן יהיה הצורך הענקי שלך (אם ה"חשש" הגדול יתממש....) בהמון המון תמיכה.
מאידך, אכן תביני שבמידה והבן שלך יתברר כטרנסית, כמה הפלונטר שלו יהיה גדול. כי טרנסית זה אומר: נפש החשה עצמה 100% אשה, בדיוק בדיוק כמו שאת מרגישה את עצמך, אך כלואה בכלא אמיתי. כלא של גוף וסביבה. זה פלונטר כזה קשה שדווקא מתוך האהבה האינסופית שלנו כהורים הרוצים בטובת ילדינו וכל כך, כל כך, חומלים עליהם, ומוכנים לספוג הכול בעבורם, עלינו לתמוך בהם 100% תמיכה, כי הם כל כך צריכים אותנו ואת תמיכתנו, אז אנא נהיה שם בשבילם כשצריך! אז נכון גם אנחנו רק בשר ודם, חלשים וזקוקים לתמיכה, ולכן נצטרך אכן ללכת לקבוצות תמיכה, אך במקביל נבין את הילדות\ים כי בסופו של דבר הם הכי צריכות\ים תמיכה. הרבה יוצר מאיתנו, כי הם מתמודדות לא רק עם קושי חיצוני, אלא גם עם קושי פנימי גדול.
אז אני באמת משתתפת עם המורכבות הרגשית הגדולה עמה את מתמודדת (קל וחומר שנכנס כאן גם קושי מתגובות הבעל) ומאחלת לך רק טוב ושהכול יהיה בקלות
ואגב מה שכתבת על הריון וכו', לי דווקא יש תחושת החמצה ע-נ-ק-י-ת שאני לא יכולה להיות בהריון, והלוואי שלפחות אוכל להניק (סיכוי קטן, אבל קיים, ומי ייתן ויתממש!!!
)
.