דחופפפ עזרההה!!!!

ToryMaster

New member
אז בובה

אני מבינה ומאמינה שאת לא רוצה למכור את צ'מפיון, אבל את מבינה שכשאת מסתובבת פה ומחפשת סוס חדש, זה נראה כאילו את לגמרי בעד ההחלפה?

תראי.

אני לא אומרת שאני לא מעוניינת לעשות החלפה, אני כן מפני שזה יכול לקדם אותי אבל לכל דבר יש שני צדדים. ול'דבר הזה יש 3. -סיבות אישיות. -התקדמות ברכיבה. -ואני ממש קשורה ולא רוצה למכור תסוס אני בתסבוכת כזאת איומה.

בואו אני אסביר לכולם.

אנחנו גרים בכפר סבא, בכפר סבא יש שכונה שקוראים לה קפלן, בקפלן יש את מגדלי הסוסים הטובים ביותר, עכשיו אני התחלתי לרכב מחווה פרטית שמה. [הבעלים חברים של אבא שלי].מגיל אפס אני מסתובבת שם. התחלתי לרכב מסודר לפני 3 שנים. לפני כמעט ארבע שנים נולד יצור מדהים שמה. פשוט
, אני התחלתי לטפל בו היות הייתי קטנה ונמשכתי ליצורים מהממים כמוהו, לכן עברה לה שנה, ואבא לקח שותפות על הסוס, כעבור חצי שנה הוא כבר היה פרטי שלנו והם אימנו אותו, למרוצים. עברנו חווה [כי רציתי ללמוד לרכב] עכשיו רק נכנסו לחווה הסוס הפך לבלתי ניתן לשליטה, סירסנו אותו הוא נהיה סוס למופת. ועד היום הוא אצלי למרות כל הקשיים שעברנו. עכשיו אני חייבת לספר משו המנהלת לא להרוג אותי.. אני לא אפרסם שמות של מדריכים או חוות, באחת החוות שהיינו היו שלושה מדריכים. [בתקופה שהסוס היה עם
], אז ניסו להוציא אותו מהתא, אחד בא [ועמד מחוץ לתא], שם עליו ראשיית בית והסוס הכניס אותו לתא ודפק לו את כל הצלעות. [שבר את כולם]. המדריך השני, רק פתח את הקלץ של התא והסוס נכנס עם החזה שלו בתא והעיפ את המדריך קיבינימט. המדריך השלישי ניסה להרביע איתו והוא תקפ את הנקבה, [כנראה היא לא מצאה חן בעיניו], והוא שבר למדריך את הרגל. לי אישית היה יחס בסדר עם הסוס אבל לא היה יתכן שבאנדם ירכב עליו, הייתי עושה לו לונג'ים כדי לא להוציא לו את כל הכושר ולפגוע בבריאות שלו. לכן אבא שלי החליט לטובתי שנסרס את הסוס ואני הייתי בעד. ועד היום יש לנו את אותו היצור המדהים שנולד, ואני פשוט חולה עליו
... זהו P=

סיפרת את ההיסטוריה עם צ'מפיון.

אבל מה זה בדיוק מסביר? למה את לא רוצה למכור אותו וקשורה אליו?

כי ברגע

שראיתי אותו פשוט התאהבתי בו ואני איתו מלא זמן ואני ממש נקשרתי אליו וחוצמזה הוא אחלה סוס, יש אנשים שבקושי מצליחים לרכב עליו. אז אני מרגישה מן חיבור כזה.

ocean zd

New member
אהה

אז בגלל שהיא נגד ההחלפה היא צריכה "למרוד"?! לא לחפש סוס?! אני לא מבינהההה

ToryMaster

New member
כן?

מה שאנחנו רואים מהמעשים שלה, זה נראה כאילו היא תומכת מאוד ברעיון הזה. אם היא לא רוצה שהוא יקרה, היא צריכה לנסות לשכנע את אבא שלה לוותר על זה, לא לדחוף את זה קדימה.

2eye

New member
שבועיים זסה לא מספיק זמן

בשביל לראות אם הסוס יהיה טוב בקפיצות, לפי דעתי בכל אופן. אני חושב שאם רוצים ללמד סוס לעשות משהו, זה רק באיזי ולקחת את הזמן. למה את ממהרת לקנות? מה קרה? אי אפשר לחכות חודש-חודשיים בשביל לתת לסוס זמן ללמוד את הקפיצות. בשבועיים לא תוכלי לדעת אם הסוס יקפוץ לך מטר עשרים, כי אם תבדקי, הסיכויים שהסוס יעצור יהיו גבוהים, כי שבועיים זה לא הרבה זמן, והעבודה - היא עבודה רבה.

יש דרכים נוספות...

בשביל לראות אם סוס יהייה טוב בקפיצות מעבר לרכיבה עליו... קודם כל אפשר להקפיץ אותו בלונג' או חופשי ולראות איך הקפיצה הטבעית שלו.. ובחופשי אתה יכול גם לשים לו 1.20 ולראות איך הוא עובר את זה... 1.20 זה בכלל לא גבוה.. ואם הסוס מפיל לא משנה באיזה גובה ולראות את התגובה שלו בקפיצה אחרי ההפלה אפשר לראות אם זה מזיז לו שהוא מפיל והוא זהיר.. אין מה לקנות סוס לקפיצות שאחרי שהוא מפיל הוא מסוגל להפיל עוד 10 פעמים כי זה לא מפריע לו.. מעבר לזה לראות איך האופי של הסוס אם הוא נלחץ מהקפיצות או אם הוא רגוע ולא מתרגש מדברים... ודרך הקפיצות החופשיות אתה יכול לראות אם הסוס מסוגל לקפוץ 1.20 זה גם תלוי במבנה של הסוס ובעוד דברים.. ושמע 1.20 זה לא כזה גבוה זה לא סוף העולם.. הרבה סוסים בארץ יכולים לקפוץ לך את הגובה הזה.. לא מושלם אבל יכולים..

ממ באמת??

כי היה מכשול איקס בגובה משו כמו 80 ס''מ ובחופשי הרצתי אותו והוא קפץ את זה לבד.. המאמן אמר שמה בעצם מחפשים בסוסי קפיצות? שאחרי שקופצים איתו פעם ראשונה שהוא מקבל את המכה ברגל [עם הוא מקבל], אז רוצים לראות עם הוא שוב יקבל את המכה באופן רנדומלי או שהוא ינסה לעבור את זה בלי לקבל את המכה.. מקווה שחדרתי ... שאני עושה לו לונג' אני שמה לו שלוש קבלטים צמודים ורוצה לראות מה הוא יעשה. [בטרוט] והוא קופץ אותם בלי בעיה. ואחרי הקבלטים הוא ממשיך בטרוט. הוא לא עולה לקאנטר.

אמממ...

מה שהמאמן שלך אמר זה מה שאני כתבתי לך בהודעה לפניי זה אחד מהדברים שצריך לראות אצל סוס שמתאים לקפיצות.. מעבר לזה יש עוד הרבה מאוד דברים שצריך אבל רק רציתי להבהיר שאת יכולה אחרי פעם -פעמיים שתקפיצי אותו לדעת אם הוא מתאים בכלל לקפיצות ויכול להיות שהוא גם יהייה נחמד לקפיצות אבל עד גובה מסויים זאת אומרת לא יהייה לו יכולת לעבור מסלול בגובה מסויים.. וזה עם הקבלטים שאת עושה זה שטויות זה כל סוס בערך יעשה..

הצעת ייעול

אולי לפני שתקני סוס תקחי כמה שיעורי קפיצות מסודרים בחוות קפיצות אמיתית? סוס זה לא צחוק כמו שאת בטח יודעת וגם יש המון הוצאות. לא כל כך הבנתי/עקבתי מה הסיפור אבל זה מדריך חדש ועבודה שונה והכל פתאומי כזה,לא? קצת קיצוני. לפני שלוקחים החלטה קריטית ופועלים אולי כדאי באמת לנסות קודם. אני ממליצה לך לקחת כמה שיעורי קפיצות בחווה מסודרת, ואז לפעול.

למעלה