דיאז- קונדיט: איזה בולשיט

Nick Diaz

New member
ריקרדו אלמיידה שופט קרבות רשמי בקומישן בניו

ג'רזי ולוחם UFC מוכשר לשעבר - I had Diaz winning round 1,2 and 5. Very technical and tactical battle. מדובר על שופט עכשווי לא על מישהו אקראי, כנראה שעם סט אחר של שופטים הייתה תוצאה אחרת.

fatnoam

Active member
תפסיקו לבכות, ניק דיאז פשוט נכשל

חוץ מסשן של אגרופים לטורסו בסיבוב השני, הוא לא עשה בקרב הזה כלום. רק זיין את השכל ושלח היי קיקס לאויר וג'אבים שלא פגעו בכלום. הדבר היחידי שדיאז עשה טוב בקרב הזה היה לקחת את הגב של קונדיט ולקחת אותו למזרן. זה מה שזיכה אותו בסיבוב חמש. כל שאר הסיבובים הוא רק חטף מקונדיט קומבינציות יפהפיות והיי קיקס לראש. לא היה אגרוף אחד שדיאז שלח והיה משמעותי. מצחיק שמי שתמך בדיאז אומר שהבעיטות של קונדיט לא היו משמעותיות. דיאז זה מלך הג'אבים הסתמיים. שכולם פוגעים בראש זה נחמד ומביא תוצאות (סקוט סמית' קראו לראש ברזל הזה שחטף ממנו בסטרייקפורס?), וששום דבר לא פוגע אתה מסיים קרב עם היד מונפת למטה והתבכיינות למיקרופון של ג'ו רוגן. ומשהו על קרדיו - קונדיט הוכיח בקרב הזה קרדיו יותר טוב. הוא רץ יותר, זז יותר ועמד בקצב של דיאז. כאן בעצם קבור הכלב - דיאז אגרסיבי ומכתיב קצב מאוד גבוה. אם אתה עומד איתו בקצב, אין שום סיבה שהוא ינצח אותך. הוא לא כזה מוכשר. בעמידה בטוח לא, בקרקע הוא גראפלר טוב, אבל לא הכי טוב שראיתי. וחוץ מזה שהקומבינציה של ג'אב-לוקיק- הייקיק שקונדיט שלח על דיאז בסיבוב 3 או 4 היתה פשוט יפהפיה. בקשר לגיים-פלאן - אני מסכים איתכם לחלוטין, לדעתי גרג ג'קסון מנצל את שיטת השיפוט המגוחכת הנוכחית בשביל לגרום ללוחמים שלו לנצח. בפרייד לדוגמא, כנראה שדיאז היה מקבל את הקרב הזה כי הוא קרוב יותר לניצחון. מצד שני, אני לא מאשים את קונדיט שבחר בדרך הזו בקרב כל כך חשוב. כמה פעמים ראיתם קבוצת צ'מפיונס יוצאת למשחק חוץ ומשחקת על תיקו? אין מה לעשות, לפעמים You need to play it safe. ותאמינו לי שגם אם קונדיט היה בא בלי גיים פלאן, ועומד ומחליף מהלומות עם דיאז כל הקרב, לא בטוח שדיאז היה מנצח. בכלליות קונדיט מסתמן כסטרייקר הרבה יותר מסוכן ומגוון מדיאז. אני אגב מצפייה בודדת בקרב ניקדתי 4-1 קונדיט.

Nick Diaz

New member
הוא לא קיבל את סיבוב 5 אצל 2 שופטים וגם לא את

סיבוב 2 שבו הוא על פי המספרים פגע בקונדיט יותר בטוטאל סטרייקס והיה לו את הקומבו המעולה כנגד הגדר. הוא קיבל את סיבוב 3 אצל 2 שופטים, שלדעתי הוא לא ניצח בכלל. יש בעיית שיפוט חמורה בספורט הזה.

fatnoam

Active member
אני חושב שדיאז לא ניצח בסיבוב השני

כי סשן של אגרופים לטורסו זה כל מה שהוא עשה. זה בכלל לא השפיע על קונדיט, שכל הסיבוב בעט בו ושלח מרפקים. דיאז קיבל אצלי רק את החמישי שהוא היה ממש קרוב בו לסיים את הקרב. אבל אגב, גם בסיבוב הזה הוא אכל פיצוצים מקונדיט. אני מבין את כל הטענות נגד השיפוט ומסכים איתן לחלוטין! אני מבין את הטענות נגד הריצה של קונדיט והאסטרטגיה הזו, ומסכים גם איתה (לדעתי לוחם צריך לעלות בשביל לפוצץ את הלוחם השני, ולא בשביל לזכות בנקודות. זה לא כדורעף). אבל באובייקטיביות מוחלטת, קונדיט היה יותר טוב בקרב הזה במסגרת התנאים של ה-UFC. מה לעשות.

friziblite

New member
מסכים במאה אחוז

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר, באתי הכי אוביקטיבי לקרב הזה, נטו לבוא ולהנות מקרב מהנה. ואני חייב לציין אני לא מבין תבכי שהלך פה, באופן כללי מאד נהנתי מהקרב. היה קרב טקטי מבריק בין 2 לוחמים מדהימים עם סטרייקיניג יוצא מן הכלל, צריך להיות מוכשר ברמה יוצאת דופן בשביל להצליח להלחם כמו שקונדיט נלחם בקרב הזה. רק אני שמתי לב שאחרי הסיבוב השני דיאז כבר התקשה ללכת קדימה? זה רק מוכיח תהישג של קונדיט ואת יכולת ביצוע הגיים פלאן בצורה אולטימטיבית. הסיבוב השלישי והרביעי הוא כבר התחיל לתקוף יותר, פגע יותר והיה הרבה יותר מסוכן, אגב גם תסיבוב ה5 אני נותן לקונדיט. תשימו לב שלקראת הסוף ולפני שהסתיים הסיבוב הוא הצליח להתפך ולהיות מעל דיאז. למעשה אם היו נותנים עוד דקה או שתיים יכול להיות שהקרב בכלל היה מוכרע בגראונד אנד פאונד אכזרי של קונדיט, סיבוב 5 ממה שיצא לי לראות התנהל בשליטה מוחלטת של קונדיט עד שדיאז הצליח להוריד אותו לריצפה ,היתם מצפים שדיאז יצליח להכניע אבל פה היה עוד דבר שהדהים אותי ולמעשה סימל מבחינתי את כול הקרב הזה לא רק שדיאז לא הכניע הוא סיים על הגב כשקונדיט מעליו, וזה היה לפני שהסיבוב נגמר. ככה שלהעניק לדיאז תסיבוב ה5 רק בגלל שהצליח לקחת את קונדיט באיזה פוקס לרצפה זה מגוכך כמו כן קרלוס לקראת הסוף פשוט נראה רענן יותר, ולא יודע אם זה רק אני אבל הייתי בדעה שאם היו נותנים עוד סיבוב או שתיים קרלוס היה מסיים את זה בצורה ברורה ומוחלטת שלא משאירה מקום לספקות.

bret24

New member
קונדיט ניצח בבירור לאנשים קשה לקבל את זה

אני באתי לקרב הכי ניטרלי ואפילו עם העדפה לדיאז בגלל שרציתי לראות את GSP טוחן אותו, אבל קונדיט שלט בקרב פגע הרבה יותר וממש תיסכל את דיאז שלא היתה לו תשובה והדבר היחיד שנשאר לו זה הטראשטוק והתנועות ידיים, אני מציע לכל האוהדים של דיאז לראות את הקרב שוב, מה שהדהים אותי בקונדיט זה הסיבולת שהוא הפגין בסיבובים האחרונים כי חשבתי ששמה יהיה לדיאז יתרון עליו, דיאז יצא אפס בכיין בסוף הקרב כמו ילד שמפסיד ולא רוצה לשחק יותר, בכל מקרה GSP היה מפרק אותו באופן הרבה יותר גרוע, ולגבי אלה שאומרים שקונדיט לא בא להילחם... באמת קונדיט חייב לכם ולדיאז התנצלות על זה שהוא לא נשאר דבוק לגדר ונתן לדיאז לפוצץ אותו בג'אבים ובמקום זה שמר על מרחק ופוצץ הוא בעצמו את דיאז, דרך אגב פרנקי אדגר שהרבה פה כל כך מעריצים נלחם בדיוק באותה צורה.

Nick Diaz

New member
ג'ו רוגן רושם בטוויטר שהוא ראה את הקרב שוב ו-

לדעתו ניק לקח את הסיבובים 1,2,5 .. כנסו לטוויטר שלו ותראו. במהלך השידור היה נשמע כאילו הוא מאמין שקרלוס ניצח עם המומנטום של קונדיט שהצטבר לקראת סוף הקרב עד הבאק מאונט וזה התבטא גם באיך שהוא שידר את הקרב..

dbt1

New member
מה יהיה פינוקיו?

rewatched the Diaz-condit fight, Diaz rds 1, 2, 5...Diaz wins...” I just watched it again too and I can see this argument אתה שם לב למרכאות? רוגן מגיב לציטוט, והוא לא אומר שהוא מסכים, אלא שהוא "מבין את הטיעון". כלומר: הוא מקבל את המחלוקת כלגיטימית. אתה לא יודע אנגלית, או שאתה סתם יצירתי עם האמת?

Nick Diaz

New member
מבין את הטיעון זה אומר שהוא חושב שניק לא לקח

תסיבובים האלה ושקונדיט לקח? מה אתה הבנת משם? תנסה להתחכם יותר.. אם הוא פרסם את ההודעה הזאת בטוויטר זה כדי להגיד שהוא ראה את הקרב והוא מבין למה ההחלטה הייתה בעייתית והוא רואה איך ניק לקח את 1,2,5. תמשיך להתמקד בשנאה לדיאז ובהודעות של 1000 שורות ללמה הוא לא טוב ותוסיף גם איזה עלבון כנגד "יהודונים" כמו שעשית פה.. יצור.

dbt1

New member
רוגן הגיב לציטוט.

הוא לא כתב שהוא רואה איך ניק לקח את הסיבובים האלו, אלא הוא עונה לבן אדם שכתב את זה. ציטוט. צ-י-ט-ו-ט. הביטוי "I can see the argument" באנגלית, מציין הכרה בסבירות של העמדה איתה אתה מתווכח. לא הסכמה. זה הביטוי, וזו המשמעות שלו. אם הבנה מינימלית של אנגלית זו התחכמות, אז אני באמת לא יודע מה להגיד לך. לפרוטוקול: אני לא שונא את דיאז. אני חושב שהוא לוחם טוב (לא ענק), ואישיות מרתקת (ולא בן אדם רע בכלל). מקווה שימשיך להלחם. לגבי הקרב אתמול: אני חושב שקונדיט ניצח, אבל אני מבין את העמדה שאומרת שדיאז ניצח (בדיוק כמו רוגן). אם דיאז היה לוקח את ההחלטה זה לא היה שערורייתי. זה ההבדל בין עמדה שקולה ואובייקטיבית, לבין מעריץ פנאט והיסטרי שמציף את הפורום בהודעות. חבר, לגבי הפתיל עם היהודונים: חוץ מאנגלית, מתמטיקה ("פי 2"), ולהפסיק לשקר, אתה חייב לעבוד גם על הבנת הנקרא.

Nick Diaz

New member
אתה בכוח מנסה

לבטל כל טענה, על אלה שאין לך מה להגיב אתה לא מגיב ואז שאתה רואה מקום לזרוק איזה הערה אתה קופץ, יש לך ביפר להודעות שלי? אני מעריץ פנאט, תתעלם. הבחור שהגיב לרוגן רשם לו שהוא ראה את הקרב וניק ניצח את הסיבובים האלה, רוגן הגיב שהוא ראה שוב והוא יכול להבין את הטענה ואם הוא טרח לעשות את זאת כנראה שהוא חושב שניק לקח את הסיבובים האלה ולא קרלוס, אחרת הוא היה רושם שהוא מאמין שקרלוס ניצח אותם לא? אם אתה טוען שאתה מבין את העמדה שאומרת - דיאז ניצח וגם רוגן מבין את העמדה הזאת ואומר שהוא יכול להבין מדוע אומרים שדיאז היה צריך לקחת את הקרב, אז אתה צריך להבין למה אנשים מגיבים בצורה מסויימת ונסערים שהוא לא ניצח כשהם מאמינים שכן. זה לא שקונדיט ברח עם הקרב וניצח בדומיננטיות, אבל בכל זאת משהו גורם לך להגיב פה בצורה שמזכירה לי טרולים שמנסים להתגרות, כאילו אין על מה להתווכח ואתה לא מבין מה אנשים רוצים וזה הגיוני שבקרב הזה 2 שופטים מתוך 3 ניקדו את הקרב כך שקונדיט ניצח 4-1 בסיבובים. אתה יכול לתרץ דברים בקונטקסט שלהם ולהתיימר להיות נאור וליברל כדי להמנע מלראות את הדעה האמיתית שלך, אתה בסופו של דבר כן רשמת "יהודונים" וקינחת ב "נשבר הזין מהגזענות של הישראלי המכוער" עם כל מיני תגובות היפותטיות לגבי ערבים. כן הראת שם איפה אתה עומד בנושאים האלה למרות שזה היה נורא קל לצאת בסדר מזה כשהתנהלת מול בנאדם שהגיב בילדותיות ולא הבין מה אמרת. אין לי רצון להגיב לך יותר אז מכן והלאה היה שלום ותמשיך להיות טרול.

dbt1

New member
אתה רוצה שאני אגיב לכל הודעה שלך?

לא תודה. אם הוא היה חושב שדיאז לקח הוא היה כותב שהוא מסכים עם העמדה המצוטטת. הוא לא היה כותב שהוא יכול להבין את העמדה המצוטטת. באמת שאני לא רואה צורך להכנס לפרשנות. הדברים של רוגן היו די ברורים. אתה מכיר את הביטוי הזה? I can see the arguemnt, או בצורה היותר נפוצה שלו: One might argue that ? אני לא חושב שהתגובה הנסערת היא מוצדקת, כי הקרב היה שקול למדי, ולא היה שוד. אני מבין את עוגמת הנפש, אבל התגובה של חלק ממעריצי דיאז היא מעבר לכל פרופורציות. זה נכון שאני קצת מנסה לעשות לך פרובוקציות, אבל זה כי ההיסטריה שלך (סלח לי על המילה) נראית לי מוגזמת, והסגנון שלך גם קצת תוקפני. אני לא עונה להגדרה של טרול, משום שאני מאמין במה שאני כותב, ולא מתווכח לשם וויכוח. http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet) טיפ: אם אתה רוצה להבין את השימוש שלי במילה "יהודון" באותו פתיל, תחזור למונח הזה "פרובוקציה", ותחשוב עליו קצת, ועל האופנים שבהם אנחנו עושים בו שימוש בויכוחים פוליטיים. צר לי שאתה לא רוצה להגיב לי יותר (ברצינות, בלי סרקזם). יחד עם זאת, אני מכבד את הבחירה שלך.

yairshaf

New member
זה לא בדיוק מה שהוא כתב- אם לדייק הוא כתב

" 'סיבובים 1, 2, 5 לדיאז, דיאז מנצח' אני מסוגל להבין את הטיעון הזה", כלומר- אני לא שולל את זה על הסף ומי שאומר את זה לא טועה בהרכח. הוא לא נחרץ בעד דיאז. אבל מה זה משנה- אני חושב שרובם של מי שראו את הקרב פעמיים מסכימים שסיבובים 1,2 ו- 5 הלכו לדיאז והגיע לו לנצח.

Nick Diaz

New member
בשנייה שלחצתי "שלח" הבנתי שהניסוח

יוביל להודעת מתחכמות כמו של הבחור מלמעלה, כשרשמתי שריקרדו אלמיידה שהוא שופט רשמי בNJ ניקד בבירור 1,2,5 לדיאז ואם היה שופט אתמול הייתה תוצאה אחרת אף אחד לא טרח להגיב כי זה סתם פיות. בכל מקרה יש לרוגן מאות אלפי עוקבים בטוויטר ואם רוגן טרח להגיב לבחור ולומר שהוא מבין את הטיעון שדיאז ניצח את 1-2-5 כנראה שהוא לא חושב שקונדיט ניצח את הסיבובים האלה נכון? אחרת הוא היה מציין זאת.

yairshaf

New member
אחרי שראיתי את הקרב שוב- לא בטוח שדיאז נשדד

בהתחלה חשבתי שדיאז ניצח, ובהחלט הייתי בעדו, אבל אחרי צפייה חוזרת קונדיט באמת הכניס יותר מכות שפגעו. הגיים פלאן שלו אמנם היה קצת מסריח, אבל מבחינה טכנית הוא היה יותר טוב מדיאז בקרב הזה אין מה לעשות. בכל זאת, מבחינת סיבובים לדעתי היה תיקו כשהראשון היה תיקו, השני והחמישי הלכו לדיאז, השלישי והרביעי לקונדיט. והאמת היא שפרנקי אדגר נלחם בדיוק אותו דבר ועשה את אותו דבר לבי ג'יי פן.

blackcoldtiger

New member
זה הקטע בשיפוט MMA

כל שופט מנקד איך שהוא רוצה ואין שום סטנדרט לניקוד, יש שופטים שאוהבים האבקות ויש שופטים לאוהבים עמידה. אבל הקטע העיקרי הוא שבUFC תמיד השופט הכי חשוב שהוא דיינה וויט שהוא בסופו של דבר מחליט מי ילחם על התואר ומי לא. מה שנראה לי עכשיו הוא שאם המעריצים ידרשו קרב חוזר בין דיאז לקונדיט הקרב הזה יתקיים ככה שאין צורך להתעצבן על השיפוט, קונדיט אולי ניצח בקרב וקיבל את החגורה אבל הוא איבד אותי ועוד הרבה מעריצים בכך שהתגלה כשקרן בכך שאמר שהוא יעמוד אחד מול אחד עם דיאז וכפחדן בכך שהבין שדיאז יקרע אותו אם יעשה את זה.

דןדן61

New member
בגלל זה מדובר בקרב MMA ולא מכות בטיילת

אומנם קיבלנו קרב קצת משעמם, אבל חלק מהאספקט של הספורט הזה הוא אסטרטגיה וגיים פלאן. דיאז חשב שקונדיט יתעייף ולכן נתן לו להתרוצץ, וכשהוא כהר הבין שהוא לא מתעייף זה היה מאוחר מדי. אם קונדיט היה עף קדימה כמו משוגע ומקבל נוק אאוט - אז היו אומרים שהוא טיפש וחלש. בקיצור זה מסוג המקרים שלא משנה מה הוא עושה הוא יוצא רע. קונדיט ניצח בבירור, הוא לא ברח ולא נעליים. הוא מיקסם את היכולות שלו - כן זה קצת כמו גרמניה שמנצחת 0:1 אחרי בונקר, אבל בסוף זוכרים את המנצח. זה אולי פחות פופולרי, אבל נראה לי שאנשים שוכחים שהמטרה פה היא לנצח ולא לעלות לריב מכות. בשביל זה יש טיילת בתל אביב או מועדונים במסגר. היה עצוב מאוד אם כל הספורט הזה היה מבוסס על אגרופים. לדיאז לא היו תשובות, אני מאמין שבקרב חוזר הוא כבר יעבוד בטקטיקה אחרת וייראה יותר טוב. אני בכלל קיוויתי שדיאז יפרק אותו, אבל מה לעשות צריך להוריד את הכובע בפני קונדיט שניצח בבירור.

yairshaf

New member
ההשוואה בין MMA לכדורגל לא נכונה

בכדורגל המטרה היא להכניס את הכדור לשער. אם עשית זאת יותר מהיריב- ניצחת. אין דרך אחרת לנצח. בMMA יש שתי דרכים לנצח- בנוק אאוט/הכנעה או בנקודות. לכאורה, ממהות הMMA היה ניתן לחשוב שניצחון בנקודות צריך להיות בעדיפות שנייה, שכן מטרת הספורט היא להראות מי הלוחם היותר טוב, קרי- בשורה התחתונה- המטרה היא לבדוק מי נשאר עומד על הרגליים והכניע את היריב. מה המשמעות של הליטופים לרגל של דיאז שקונדיט הוציא אם הם לא מובילים לנוק אאוט, מבחינת ה מ ה ו ת של הספורט הזה? ואם אין להם משמעות כמעט, איך יכול להיות שבזכותם הוא ניצח את הקרב, בזמן שהוא ברח כל הקרב? בכדורגל זה לא ככה. אתה יכול לשחק בונקר אבל כדי לנצח אתה חייב לכבוש. אם עשית את זה, קשה לבוא נגדך בטענות. אבל במה מדובר? אם כבשת ולא אם זכית ביותר קרנות או עברת את החצי יותר פעמים (כמו שמדובר במקרה של נצחון בנקודות). למה הדבר דומה? לכך שגרמניה תנצח במשחק בו היא עשתה בונקר מבלי להכניס גול, רק מפני שהיא זכתה נניח ביותר קרנות! כלומר, אם קונדיט היה בורח כל הקרב אבל בסוף מביא נוק אאוט זה היה בסדר ושקול לדוגמה עם גרמניה. לא כשקונדיט ברח כל הקרב וזכה בגלל שהוא הוציא יותר בעיטות חלשות לרגליים של דיאז!

דןדן61

New member
צודק בקשר לעניין הכדורגל

לא השוואה הכי מדויקת, לקחתי אותה מאחת התגובות למעלה. אבל הוא עדיין ניצח בצדק כי נתן יותר מכות, לפחות לדעתי. זה שהוא ברח? אפשר לא לאהוב את זה, אפשר להגיד שהוא יצא אפס, אפשר הרבה דברים, אבל הניצחון שלו לגיטימי ומוצדק אפילו אם נעשה בדרך לא פופולארית.

למעלה