דיון בנושא הוכחה לאמיתות התורה בין komson101 לביני.

komson101

New member
מה הצורך? מה לא הבנת במשפט?

במקום לשאול שאלות ולהגיד שהמשפט לא מובן פשוט תגיד מה *לא* הבנת?
&nbsp
בחכמה אי אפשר להמציא שקרים - מה לא מובן? על איזו הגדרה מקובלת אתה מדבר?
&nbsp
&nbsp

מיכאל, חוכמה במובן המקובל של המילה אלו אנשים חכמים

חכמי השבט, אנשים בעלי חוכמה ותבונה, אז מה אתה בעצם טוען שאנשים חכמים לא יכולים להמציא שקרים ?

אנשים חכמים מגלים וכותבים דברי חוכמה! (פיזיקה, מתמטיקה...)

אתה לא יכול לעשות הפרדה בין הדברים, דברי החוכמה שאתה מדבר עליהם נכתבו ע"י אנשים חכמים, האם לא יכול להיות שהם טעו/שיקרו ?

komson101

New member
החכמים בסה"כ מגלים את תחומי החכמה השונים

כמו מתמטיקה פיזיקה מדע כו' כו'
&nbsp
המדע המתמטיקה והפיזיקה כו' כו' עומדים וקיימים גם בלי החכמים אלא שהחכמים בסה"כ גילו זאת (והאמת שיש להם עוד המון לגלות בתחומי החכמה השונים ועד היום הם מנסים לעשות זאת - בקיצור החכמה כוללת בתוכה את כל החכמים אבל החכמים מנסים לכלול בעצמם כל מיני *חלקים* מסויימים של החכמה

אז יש לך הגדרות מאוד משונות, ולכן אף אחד לא מבין אותך

האנשים החכמים מגלים את המציאות (למשל את קיומם של אטומים ואלקטרונים) , המציאות היא לא חוכמה.

אתה ממציא לעצמך הגדרות מוזרות ומצפה מכולם ליישר איתך קו.

כתבתי בפירוש, בראש השרשור:

אנא הגדר למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב "חכמה".
&nbsp
חכמה על פי הפירוש המקובל היא היכולת לצבור ידע ולהשתמש בו. אתה, לעומת זאת, משתמש במילה חכמה באיזה שהיא משמעות אחרת, שעדיין עלומה בעיני. לכן אני מתעקש כבר מתחילת הדיון שתסביר למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חכמה".
אני לא מבין מה כל כך קשה להבין בבקשה שלי, ואם אנחנו צריכים לבלות כל כך הרבה זמן ומלל רק על מנת שתואיל בטובך להסביר למה אתה מתכוון במשפט הראשון שכתבת, אני לא רואה איך אתה מצפה להתקדם לאן שהוא בדיון בכתב, ועל אחת כמה וכמה בדיון בעל פה.
&nbsp

komson101

New member
עניתי לך חכמה = מתמטיקה, פיזיקה, פסיכולוגיה, מדע, לוגיקה וכו

מה קשה להבין??
&nbsp
&nbsp

ואם יום אחד יתברר שחלק מחוקי הפיזיקה אינם נכונים ??

אתה טוען שחוקי הפיזיקה הם חוכמה, ואתה גם טוען שבחוכמה לא יכולים להיות שקרים.

אם יתברר שחלק מחוקי הפיזיקה הידועים לנו כיום אינם נכונים, האם אתה תודה שבחוכמה כן יכולים להיות שקרים/דברים שאינם נכונים ?

komson101

New member
שקר זה עם כוונה תחילה, טעות זה בלי כוונה תחילה

בחכמה אפשר שתהיה טעות וסביר להניח שיעלו על זה עם הזמן אבל שקר לא יתכן שיעבור מדור לדור

אוקיי, אז אם חלק מהדברים שכתובים בתורה ובגמרא הם טעות

שנעשתה בתום לב, והאנשים שכתבו את הדברים לא התכוונו לשקר והם באמת האמינו בזה (ששפן וארנבת מעלים גרה, שעטלפים מטילים ביצים) , האם זה אפשרי על פי השקפתך ?

komson101

New member
בא לשידור חי ונראה מי טועה ומי לא...

ומי אלה ששטפו לך ת'מח בגלל שהם שקרנים (עם המון כוונות תחילות

תאמין לי בשידור נגדי הייתי עושה ממך קציצות (באופן מילולי

כמובן) אבל מה לעשות זה לא הכיוון שלי ולא מתחשק לי לעלות מולך לשידור.

komson101

New member
עזוב את הקציצות בצד.. רצית לדבר על השפן והארנבת, לא?

אם אתה לא רציני וסתם קשקשן אז תראה את ההודעה הזו כמיותרת

כן בוא נדבר על זה, שפן וארנבת לא מעלים גרה

העלאת גרה פירושה העלאת האוכל דרך הגרון, אכילת גללים אינה נחשבת העלאת גרה, ושפן דרך אגב לא אוכל את גלליו.

komson101

New member
רק בשידור חי

זה נושא תורני שצריך ללמוד בעיון
&nbsp
אפילו בשידור חי אני לא בטוח שנצליח (אבל יתכן ושווה לנסות) כל שכן בכתב

אני לא בקטע של שידורים חיים

וכל התירוצים התורניים לא יצליחו לכסות על השטויות ודברי ההבל הכתובים בתורה ובגמרא, מה שמוכיח שהדברים לא הגיעו מאלוהים.

קולומין

New member
איך זה שכל דתי מתחמק מלתת לי מקור כתוב ?

מוזר עיני שדווקא אלה שמהללים את המילה הכתובה, שקוראים לעם ישראל עם הספר, שבעניהם ספרות הקודש היא מקור ההכל - פתאום מתחמקים כאשר מבקשים מהם להביא מקור כתוב ובמקום זה מתעקשים על דיון בעל פה.

למעלה