דיון בנושא הוכחה לאמיתות התורה בין komson101 לביני.

ההבדל הגדול

הוא שבמדע (לפחות במדע המדויק) יש דרך *לבדוק* ולאשש או להפריך את הטענות. בודקים אם הטענה מתיישבת עם המציאות.
בתושבע - אין. כי הנחת היסוד אומרת שהתושבע אמת, כך שבמקרה של סתירה, מתאימים את המציאות.

komson101

New member
כנ"ל בתושב"ע

אי אפשר להמציא בתושב"ע שום שקר או טעות שלא יתגלה במוקדם או במאוחר...
&nbsp
לגבי הנחת יסוד אתה לא מתאר את המציאות כמות שהיא וחוץ מזה אתה עובר לנושא אחר כי שוב אם מתברר שאי אפשר להמציא בתושבע שום שקר שהוא זו הוכחה שהתושבע היא אמת

הגדרות חיוניות לדו שיח אמיתי.

או, בפרפרזה על משפט שאני אוהב:
&nbsp
אתה רשאי לדעות משלך. אבל לא להגדרות משלך.

komson101

New member
הגדרות משתנות עם הזמן.. ובלי קשר אין לי מושג על מה אתה מדבר

ואיזה הגדרות משלי אתה מדבר..

komson101

New member
תסביר את עצמך ומה אתה רוצה ממני כי אין לי מושג מה אתה רוצה

ממני...

לא רוצה ממך כלום

אבל אם אתה לא מבין שאם לשני אנשים יש הגדרות שונות לאותה מילה, הם לא יכולים לנהל דיון ענייני, אז יש בעיה.
ואם אתה לא מכיר בכך שההגדרות שלך למילים פשוטות שונות מהמקובל בעברית בחוץ לכתלי הישיבה, אז יש בעיה.
ולכן אין טעם בדיון הזה.

אבל זו בדיוק הבעיה

כדי לדון, חייבים שפה משותפת.
אתה, מחד, לא משתמש בשפה כמו שבני השיח שלך משתמשים בה. ומאידך, לא מוכן להגדיר את הכוונות שלך.

אני לא יודע אם זה מחוסר הבנה של הבעיה, או בכוונה. אבל בכל מקרה, זה מנוון כל אופציה לדיון.

ולכן, מבחינתי אין תוחלת לדיון זה.

komson101

New member
הסברתי את עצמי זה אמור להספיק

אם לא הבנת משהו אסביר שוב (בהגדרות אני מתעסק רק אחרי שהבינו על מה אני מדבר כלומר בשלבים מאוחרים)

אבל בלי שפה משותפת לא ניתן להבין אותך.

ובלי שמסכימים על ההגדרה של מילה, לא ניתן להשתמש בה כחלק משפה משותפת.
זה כמו שאכתוב לך משפט כמו "על שולחן אפשר להכניס שמש". ברור שאם מסתכלים על המשפט הזה לא ניתן להבין ממנו שום דבר. רק כאשר אסביר שכאשר כתבתי "להכניס" התכוונתי ל "להניח", וכאשר כתבתי "שמש" התכוונתי ל "צלחת", רק אז המשפט הופך להיו משפט הגיוני.
&nbsp

komson101

New member
כולם מבינים מה זה מדע אמנות מתמטיקה פיזיקה וכד' רק אתה לא

ואולי עוד כמה

אני מבין מה זה מדע, אמנת, מתמטיקה, פיזיקה וכו

מה שאני לא מבין זה למה אתה מתכוון במילה "חכמה" במשפט שלך "בחכמה לא ניתן להמציא שקרים".
שים לב שאף אחד בשרשור הזה חוץ ממך לא חושב שהמשפט הזה הגיוני באיזה שהיא צורה.
&nbsp
אתה יכול לבכות עד מחרתיים שאני לא מבין, אבל הבעיה היא לא בי, הבעיה היא בך. אתה משתמש במילים בלי קשר למשמעות המקובלת שלהן, וכאשר מבקשים ממך הסבר כל מה שיש לך זה התחמקויות בסגנון "אני לא מתעסק בהגדרות".
&nbsp

komson101

New member
פשוט

במדע אי אפשר להמציא שקרים
באמנות אי אפשר להמציא שקרים
בפיזיקה אי אפשר להמציא שקרים
ביהדות (תורה שבעל פה) אי אפשר להמציא שקרים
&nbsp
וכן על זה הדרך
&nbsp
לעומת שאר הדתות שכן אפשר להמציא שקרים
&nbsp
אם את זה אתה לא מבין כבר אף אחד לא יוכל לעזור לך
&nbsp

לא תצליח להציג את זה כאילו הבעיה כאן היא ההבנה שלי.

אתה זה שמדבר שטויות ומשתמש במילים בניגוד להגדרות המקובלות שלהן.

1: מדע אומנות ויהדות אלו שלושה דברים שונים, וגם במדע ניתן להמציא שקרים וניתן לטעות במשך אלפי שנים.
2: באומנות לא ניתן להמציא שקרים, זה משפט חסר משמעות כי באומנות אין שום משמעות לאמת או לשקר
3: ביהדות אי אפשר להמציא שקרים זו טענה שאתה צריך להוכיח. איך אתה מוכיח את הטענה הזו?

komson101

New member
אל תקח את זה אישית

כשתלמד תורה שבעל פה תדע בעצמך אם אפשר להמציא שקרים אם לא תלמד לא תדע
&nbsp
אין דרך אחרת

אל תיקח את זה אישית אבל אתה קשקשן.

232 הודעות בשרשור הזה בלבד ועדיין לא הצלחת לתרגם לעברית את המשפט הראשון שלך.
אני אפילו כבר לא מדבר על השקרים שנתפסת בהם ועל ההתעלמות הגורפת שלך מהטענות האחרות שהועלו בשרשור.
הבעיה היא אפילו לא ביהדות או בתושב"ע, היא נטו בך.
אתה לא כותב בעברית, אפילו שאתה משתמש במילים עבריות ובתחביר עברי.
אין שום דרך לנהל איתך דיון רציני.
זו ההודעה האחרונה שאני כותב בדיון הזה, התייאשתי ממך כבר לגמרי.

הניסוח שלך אדיוטי ולכן אף אחד לא מבין אותך

מה זה "בחוכמה אי אפשר להמציא שקרים" ? איזה מן משפט מטופש זה ?

חוכמה היא כל הידע שלמדנו על העולם, וחלק מהחוכמה הזו עשויה להתברר כשגויה, גם בגלל שקרים וגם בגלל טעויות של תום לב וחוסר הבנה.

השורה התחתונה היא שחלק גדול מדברי התורה והגמרא הם שטויות ודברים שאינם נכונים: עטלפים לא מטילים ביצים, אדם לא יכול לשרוד 3 ימים בבטן של ליוויתן, צבועים לא הופכים לעטלפים וזמן ההריון של דוב אריה וזאב הוא הרבה פחות מ 3 שנים.

תהפוך את הדברים איך שאתה רוצה ותביא לכאן את כל התירוצים המטופשים של הרבנים שלך, את האגדה ההזויה שלך לא תהפוך לאמת ותמשיך לחיות בעולם של דמיונות ושקרים (כמו סיפור יציאת מצרים שלא היה ולא נברא, וכמו אלוהים).

למעלה