דיון/הסבר - למה שוק ה-DVD בארץ קורס?

liorb22

New member
זה באמת משנה?

את חתך הרווחים המדוייק לעולם לא נדע, אבל עובדה שרווח גדול יש... שרק הולך וגדל כל שנה.

לפלר151

New member
בוא נדייק בבקשה

במקרה של HOT אכן יש רווח מצחיק ביותר ביחס להכנסות (ונעזוב לרגע את ההתחייבויות קדימה), אבל אתה מוזמן לקפוץ לעמוד 10 בדו"חות הכספיים של 2012 ותמצא שחטיבת השידורים של הוט הפסידה בשנת 2012...

גם במקרה של YES, החברה ממש לא תורמת לשורת הרווח של בזק, להפך, היא מפסידה ופוגעת ברווחיות של בזק.

אהבתי מאוד את ה"עובדה שרווח גדול יש..."

liorb22

New member
תתיחס לעיניין בבקשה

אתה דיברת על הVOD. מאור ואני גם התייחסנו לעיניין הVOD. אז בבקשה אל תשנה פתאום את הנושא ותתייחס לעובדה שהחברות עצמן נמצאות בהפסד... זה לא משנה את העובדה שהVOD עצמו הוא ריווחי לחברות.

לפלר151

New member
התייחסתי לעניין מאוד נקודתית

חטיבת השידורים (טלוויזיה) של הוט הפסידה כסף בשנת 2012.
יס מפסידה כסף כמה הרבה מאוד שנים.
שני העסקים הללו מפסידים (ובמקרה של יס, הפסדים גדולים מאוד שנגררים מהיום שהיא הוקמה).
זה שלשתי החברות הללו יש עוד עסקים (אינטרנט, טלפוניה ועוד) - לא משנה את העובדה ששרותי הטלוויזיה מפסידים כספים (ולהזכירך כל זה כמעט בלי לשלם על התוכן, כי הם מקבלים את רובו בחינם מספקי התוכן תמורת אחוזים).

אתה טוען שה- VOD מרוויח, תוכיח בבקשה.
הכתבה שמאור הביא דברה על הכנסות בלבד (ובלי לעשות הפרדה בין מנוי ל- VOD או הזמנת תוכן בתשלום).
את שורת ההוצאות, משום מה "שכחו" לציין...

בשורת הרווח, שתי ספקיות התוכן בטלוויזיה מפסידות כסף.
אז איך אתה קובע שזה מאוד רווחי ?

liorb22

New member
תגיד אתה בסדר?

מי התייחס בכלל לעובדה ששתי החברות מפסידות כסף? ביקשת התייחסות לעיניין הVOD וקיבלת על כך תשובה. זה שהיא לא מספקת אותך זה משהו אחר לגמרי.

על העובדה ששתי החברות מפסידות כסף אין עוררין בכלל. זה ידוע לכולם. בזק שופכת כסף על yes מתוך אינטרס עסקי שנועד לתת לה דריסת רגל בשידורי הטלויזיה.

מה שכן, לא ברור לי איזה תכנים yes וHOT מקבלים בחינם? הVOD? יתכן, אין לי מידע על כך. מה שבטוח, על התכנים האמריקאים, yes משלמת והרבה. לא אתפלא אם זה מהווה גורם משמעותי בהפסדים שלה. אבל אם לקשר את זה לתחום הפצות הסרטים בארץ, הנה לך דוגמא קלאסית לחברה שמפסידה אך ממשיכה בכל זאת להשקיע בכל התחומים. אני מאמין שבסופו של דבר, אולי כאשר יתנו להם לשדר פרסומות, החברות הללו יתחילו גם להרוויח.

לפלר151

New member
ושוב אשאל

מה לגבי שורת ההוצאות ?
הבנתי מהכתבה של מאור שה- VOD מכניס כסף, מצוין.
כמה כסף זה עולה לכבלים רשום ?
האם זה רווחי רשום ?

לפי מה שאני יודע (ויתכן כמובן שאני טועה) גם YES עברה בהרבה מאוד מקרים למודל של אחוזים עם זכיין.
תוכן עולה המון כסף וזאת הדרך של YES ו- HOT לחסוך המון עלויות.

איך הן מקבלות תוכן חינם - אנסה להסביר לך:
באה חברה, בוא נקרא לה לצורך העניין חברת X, והיא קונה את התכנים ומגיעה להסכם מסוים עם YES או עם HOT או עם שתיהן.
להוט התוכן לא עולה כסף אבל אחוז גדול מההכנסות בגין השירות הולך ישירות לחברת X.
בוא נלך עוד צעד קדימה, נניח ערוץ 2 רוצה לעלות תוכן ל- VOD, אז הוא נותן את התוכן בחינם ל- HOT ו- YES ומתחלק איתן באחוזים על כל צפייה.
בוא נלך הכי קדימה, נניח שגברת X היא בעלת הזכויות ברשת HBO בישראל או זכיינית של סרטי דיסני... אתה מתחיל להבין למה אני מתכוון מקבלים את התוכן בחינם ?

ואני לא מדבר על ערוצי החינם (ערוצי הסרטים והסדרות), אני מדבר על VOD (ברמת שלם פר צפייה \ ערוץ פרימיום VOD).

אם חברות כמו בזק או הוט (שמגלגלות מליארדים) היו מחזיקות בזכיינות של הפצת סרטים בפלסטיקים, יתכן מאוד שזה היה נראה אחרת.
ההשוואה בין התו השמיני או NMC יוניטד (ואפילו פורום פילם) לבזק או להוט די מעליבה לדעתי...

Soak

New member
הנושא שדיברתי עליו

היה האינטרס של בעלי הזכויות בחו"ל לעכב את מכירת התכנים שלהם לשירותי ה-VOD על מנת לאפשר קודם לכן את מכירתם בפלסטיק, ואני "ניחשתי" שאין להם כזה אינטרס מכיוון שמהפלסטיק הם רואים הרבה פחות כסף מאשר מחברות הכבלים והלוויין.
זה היה הנושא, לא הרווחים של HOT ו-YES. הכתבה שלינקקתי אליה הובאה רק כהוכחה לכך שיש רווחים בתחום ה-VOD, גם אם לא ידוע כמה מתוכם מדמי מנוי וכמה ממכירת תכנים, אך יש לשער שחלק מסויים כן מגיע ממכירת תכנים (וכך נכתב גם בכתבה).

לפלר151

New member
קראתי שוב את הכתבה

מוזכרים שם רק הכנסות.
אני מניח שיש להוט הוצאות - נכון ?
למה הן לא נרשמו ?
אם זה רווחי, למה לדעתך הם נמנעו מלרשום מה הרווח ?

כמה האולפנים בחו"ל מרווחים על מכירת התוכן לטלוויזיה בישראל, באמת שאין לי מושג, אבל אשמח לקבל מידע גם בעניין הזה במידה ויש לך

לגבי הקולנוע, יש נתונים חלקיים כאן.
אני לא מכיר משהו דומה לעניין DVD בלו ריי או VOD ובכלל טלוויזיה...

לפלר151

New member
ועוד הערה בקטנה

ככול שידוע לי המבחר ב- VOD של הוט עומד על משהו בסביבות ה- 1200 סרטים (ביס יש פחות).
בכל ספריית DVD שאני מכיר (וכבר לא נשארו הרבה כאלה), יש לפחות פי 3 (ובמקרה של קינו או האוזן השלישית יותר מפי 10...).

אז נכון שה- VOD יותר צעיר מפורמט ה- DVD (לא בהרבה...) אבל מבחינת כמות ומבחר הסרטים (כולל סדרות טלוויזיה) - הוא רחוק מאוד מההיצע שיש בספריות ה- DVD והבלו ריי (שעדיין קיימות).

בכל מקרה, גם ה- VOD וגם הספריות נופלות בצורה משמעותית מבחינת כמות ומבחר הסרטים והסדרות בהשוואה לאינטרנט החינמי (שבו אפשר למצוא כמעט הכל ובחינם).

Mits Petel

New member
אבל כמה מהמנויים בספריות (בתקופת הפריחה שלהן)

היו נוהגים לשכור סרטים בני יותר משנה/שנתיים? נראה לי שרוב הסרטים היו נהיים כאבן שאין לה הופכין אחרי תקופה די קצרה.
אני זוכר שאפילו באוזן השלישית שהתמחתה בסרטים "מיוחדים" אף פעם לא הייתה לי בעיה לשכור כאלה ברגע שרציתי (לא היה צריך להמתין
שמישהו יחזיר), ורוב הלקוחות התגודדו לפני הארונות של הסרטים החדשים ביותר שהגיעו לספריה.

לפלר151

New member
תראה

כבעלים של ספריה כבר כמה שנים טובות אני יכול לומר לך שאחוז גדול מאוד מההשכרות הן של סרטי קטלוג (הרבה יותר עתיקים משנתיים אחורה).

אתה שוכח שבספריה, בניגוד לאינטרנט או ל- VOD יש לך עובד שאתה יכול לדבר איתו.
הוא מכיר אותך ברוב המקרים ויודע מה הטעם שלך.
הוא ימליץ לך על סרט שיתאים לך, ממש לא בהכרח סרט חדש.
בינינו, רוב הסרטים החדשים "לא מי יודע מה" בהשוואה לקולנוע שלפני שנות ה- 2000...

תמיד יש הברקות, אבל אם בן אדם באמת רוצה איכות, כנראה שהוא צריך לעזוב את מדף "החדשים".

לפלר151

New member
ועוד הערה בקטנה 2

אם כבר מדברים על סרטים חדשים, אין הרבה הבדל בכמות בין הספריות ל- VOD (ההבדל נוסע בעיקר מסרטים של פורום פילם, בדגש על יורפקורפ, ווינשטיין וליונסגייט שפורום פילם הפסיק להפיץ ב- DVD אבל מפיץ ל- VOD).
ההבדל הגדול נעוץ בסרטים ללא תרגום בעברית (סרטים שהמפיצים בארץ לא רכשו זכויות עליהם, סרטים שמופעים במקביל בקולנוע) - ובמקרה הזה יש עדיין מספר ספריות שדואגות להביא מגוון רחב מאוד (בניגוד ל- VOD שבו אפשר לשדר רק סרטים וסדרות שנרכשו להפצה בישראל).

בסה"כ, הספריות מביאות הרבה יותר מגוון ומבחר מה- VOD, הבעיה היא התרגום בעברית...

timboy123

New member
לא מסכים איתך בכלל בנוגע לדיסקים של תוספת וכו

אסכם זאת בדוגמא קצרה, אחת מני רבות דומות שהיו לי-

אני מכיר מספר בכלל לא מועט של אנשים, שבד"כ קונים סרטי די.וי. די (אפילו פחות ממני, אבל עדיין קונים די טוב) , שפשוט לא קנו את הדי.וי.די של 'עלייתו של האביר האפל' בגלל חוסר ההשקעה שכל כך צרם שם.

האמת? אני יכול להבין אותם.
הם פשוט לא אוהבים את נולאן כמוני (הם אוהבים סרטים שלו, אבל לא מחשיבים אותו לבמאי האהוב עליהם) אז הם ויתרו על ה'תענוג', מה גם שהמחיר היה גבוה מדי בשביל חוסר ההשקעה הזאת.

לפלר151

New member
גם אווטאר בלו ריי מכר בארץ 200 יחידות ?

יש כותרים שזה פשוט בדיחה שהחברות לא מפיצות - הנוקמים זאת הדוגמה הכי טובה.
מסרט כזה ברור שהיו מוכרים הרבה יותר מ- 200 יחידות (בפרט במידה והמחיר היה ראלי, וכמובן שהסרט היה מופץ גם בגרסת תלת מימד).
אבל כנראה שאני לעולם לא אוכל להוכיח לך את זה...

למעלה