דיון/הסבר - למה שוק ה-DVD בארץ קורס?

liorb22

New member
אנחנו אספנים המהווים 0.1% מכלל האוכלוסיה

כל אחד לוקח את הפיראטיות אחרת. בתחילת שנות ה2000 הייתי חלק מחבורה שהיתה משיגה דברים ב0sec למי שמכיר את המינוח הפיראטי. היתה לי גישה לכל דבר שיצא, ברגע שיצא. לא בגלל שהייתי האקר נודע, אלא בגלל שהייתי חבר עם האנשים הנכונים.

זה היה נחמד, היה בזה פאן מסויים, הייתי אפילו צוחק על הפראיירים שקונים פלסטיק. אבל מה ששינה אצלי את הגישה היה לא אחר מאשר שרה"ט. ברגע שהלכתי לבכורה של אחוות הטבעת אני הוקסמתי. הבטחתי לעצמי שאת זה אני חייב לקנות מקורי. כשהלכתי לאוזן ראיתי את מארז האספנים שפ"פ הוציאה. לא יכולתי לחזור הביתה בלעדיו, דבר לא הרתיע אותי - אפילו לא המחיר - 450 ש"ח אאל"ט. כשהגעתי הביתה נפל לי האסימון - אין לי בכלל נגן DVD. מה עושים? קונים אחד כמובן. ברגע שזה קרה כבר לא יכולתי לדמיין את עצמי ממשיך עם ההורדות. ניתקתי את עצמי מה"סצינה" כפי שנהגו לכנותה והשאר היסטוריה.

זה לא קורה לכל אחד. יש אנשים שעד היום לא חולמים לשלם על פלסטיק בייחוד כשבמרחק הקלקה אחת ניתן להשיג הכל ובחינם. זה אפילו לא שאלה של חינוך אלא איזשהו
שעלול או לא עלול לקרות לך. עבורי כאמור ה
היה שרה"ט, אבל שוב - אנחנו לא מהווים דוגמא מדגמית, עם כל הצער שבדבר.

BlueStreak

New member
זה לא סותר את מה שאני אומר

אני מאמין שכול אחד מאיתנו חטא או חוטא בפיראטיות כזו או אחרת. לכמה אנשים כבר יש גם ווינדוס חוקי, גם אופיס וגם כל התוכן שלו חוקי?
אני לא מכיר מישהו כזה.
הנקודה שלי היא שכשאפשר לגנוב ואין סכנה של תפיסה או עונש מסתבר שאנשים גונבים. ואז ממציאים לעצמם ולסביבה כל מיני נימוקים כמו למה זה בסדר או למה זו בכלל לא גניבה.

זה לא ממש משנה למה אנחנו הפסקנו עם הפיראטיות ואם זה בסדר או לא בסדר להוריד. בשורה התחתונה הפיראטיות היא אחד הגורמים שהופכים את העסק לפחות כדאי ליצרן ולשאר השרשרת וכתוצאה כולנו מפסידים מזה.
אני עדיין מתקשה להאמין שהנוקמים לא יצא עם תרגום לעברית.

liorb22

New member
זה ברור שלפיראטיות יש השפעה מכרעת על המצב

לא טענתי אחרת. אבל אי אפשר שלא להתעלם מהעובדה שלמפיצים ניהיה נוח להטיל את מלוא האשמה על הפיראטיות, מבלי שיתבצע בדק בית אמיתי. והם כידוע לרובנו, עשו ועדיין עושים טעויות. טעויות כשלעצמן הם דבר טבעי שקורה גם בעסקים, אי אפשר שלא לטעות, אך החוכמה היא ללמוד מהטעויות ולתקן אותן, מה שברור שלא נעשה בתחום ההפצה בארץ. או לכל הפחות לא נעשה בהצלחה יתרה.

Soak

New member
אבל מי הטיל אשמה?

אשמח אם תביא לינק או איזושהי אסמכתא לכך שמישהו מטעם המפיצים בארץ אי פעם האשים את הצרכנים או את הפיראטיות במצב השוק או במצב שאליו הם נקלעו. אתה זורק פה טענות בשמם שאין להם שחר.

liorb22

New member
בבקשה

לא ממש היה קשה למצוא:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000730869

ולציטוט הרלוונטי מתוך הכתבה:

"פנינה אדרי, מנכ"לית חברת NMC יונייטד, מייחסת את כישלון הרשתות ל"מצב הקשה שבו נמצא שוק המוזיקה, הנובע מכך שתופעת הזיופים וההורדות הלא חוקיות בישראל היא בהיקפים חסרי תקדים, גם ביחס לעולם, דבר אשר פוגע בחנויות הדיסקים והתקליטים ובאמנים עצמם"

Soak

New member
אוקיי

אז לא זרקת טענות בשמם...

מעניין, לא זכור לי שהכתבה הזו פורסמה כאן בעבר.

AsafA55

New member
אתה חושב שהצרכן הישראלי ישתמש בשירות כזה?

כי אני ממש לא.
העובדה ששירות כזה נותן יותר נוחות לא אומר שהוא יעבוד לאורך זמן.
זה שירות שעולה כסף,והבעיה של הצרכן הישראלי היא לא העובדה שהוא צריך לצאת מהבית,אלא העובדה שהוא צריך להוציא כסף על מה שהוא יכול להשיג בחינם.

שנית,שירות אונליין שכזה אולי יגרום לאנשים לראות יותר סרטים,אבל אפילו יהרוג יותר מהר את הפלסטיק,הרי הוא יגנוב עוד נתח מחנויות ההשכרה שעוד נותרו.

liorb22

New member
אין מה לעשות

לפעמים צריך גם לזנוח שירותים שאינם תואמים לרוח הזמנים.
השכרה של פלסטיק היא זן שהולך ונכחד לטובת שירותים מקוונים המאפשרים גישה מידית לסרט בזמן שמתאים ללקוח.

haifaboy

New member
קיבלתי היום במייל מ DVDYSHIR

ממש בהמשך לשרשור . ממש חיסול מלאים בלי כוונה למלא אותם :

שלום,

לצערינו, מפיצי הסרטים הודיעו לנו שהסרטים הבאים (שאחד או יותר מהם, הוזמנו על ידך ולא סופקו עדיין) אזלו מהמלאי ולא ידוע מתי יחזרו אם בכלל.

אנו נאלצים לבטל את הזמנתם של סרטים שעל פי המפיץ לא יהיו יותר בזמן הקרוב (לא חוייבת על סרטים אלה כי אנו מחייבים את הלקוח רק עם משלוח ההזמנה בתשלום עם כרטיס אשראי).

מצטערים על העיכוב בהודעה. פעמים רבות המפיץ מחכה לכמות מסויימת של הזמנות מהסרט ורק בשלב מאוחר יותר מחליט לא להפיצו או שהוא מאבד את הזכויות לסרט.

בחלק מהמקרים, כשיש אופציה אחרת לריכשתם אנו מנסים דרכים אחרות להשיג את הסרט(ים).

אם הזמנתך המקורית לא כללה דמי משלוח, גם אחרי אחרי הורדת הסרט(ים) לא נחייב אותך בדמי משלוח ללא קשר לגודל ההזמנה שנותרה.

אם הסרט היה אחד מ-3 ב-! 99 ש"ח, נעדכן את מחיר הסרטים האחרים ל-33 ש"ח כל אחד (כנ"ל לגבי מבצעים דומים).

במידה וכבר שילמת על הסרט(ים) שלא סופק(ו), ישמר לך זיכוי לקניה אחרת. אם ברצונך לקבל החזר כספי, אנא צור/צרי עמנו קשר.

בכל מקרה ניתן לבטל הזמנת הסרט(ים) בהזמנות הפתוחות בכל עת.

בכל שאלה נא לא להסס לפנות אלינו

סרטים שלא יחזרו למלאי בקרוב אם בכלל (הזמנת הסרטים תבוטל)

- במבי 2(בלו-ריי)
- שיגעון של אבא
- יפה במנהטן
- מראה מראה
- כבוד ורעדה
- לנטנה
- ריטה – הופעה
- הנוסע השמיני – אנתולוגיה (בלו-ריי)
- רכבת לקוטב
- סיפורי נרניה: המסע בדורך השחר (בלו-ריי)
- מארז זאב רווח
- כמו סרט – המחזמר
- ניחוח אישה
- טעון הגנה
- בואו נדבר על זה
- סחר אנושי
- המשחקיה של פיצי
- הכי דומה לאהבה
- איך להיפטר מבחור ב-10 ימים
- בעקבות ההרפתקה בפוסידון

למעלה