דיון השבוע

advasoly

New member
דיון השבוע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כמו בכל השבוע דיון השבוע! השבוע יהיה נושא מאד כבד שבאיזה שהוא שלב היה חייב לעלות, יהיה קשה לדון בו אז אנא מכם, נא לא לגלוש לפסים אישיים מידי. נא לכבד את אמונתו ודעתו של כל אחד וזכרו כולנו בני אדם, נא לנהוג בצורה נאותה. דיון השבוע הוא:
אלוהים- יש או אין? ולמה? ואם אין אלוהים אז איך אנחנו פה? בזכות מי?
שיהיה דיון פורה, אך זכרו לא לגלוש לפסים אישיים, לכל אחד דעתו וניתן לנסות לשכנעו בצורה מכובדת.

Palmer3

New member
אוקיי

אם יש או אין אלוהים? יש בערך. אני זוכרת שפעם שאלו אותי- ה' ברא את האדם או האדם ברא את ה'? לדעתי, האדם ברא את ה' וככה הוא נוצר. הוא קיים- עובדה שכל אחד מכיר אותו. אולי לא קיים מוחשית או רוחנית, אבל הוא קיים בכל אחד מאיתנו במידה מסוימת. מן "מצפון" שכזה. בראנו אותו כדי לתת לגיטימציה לדברים, לחוקים לדוגמא. הרי ה' מבחינתנו הוא שמסר לנו את החוקים ומצפה מאיתנו לא להפר אותם. ואין לי מושג איך אנחנו פה.

Wing Chan

New member
אני מאמין.

במה אני מאמין? לא באל המונוטאיסטי. מס' אלים של פנתאון מסוים.

ran412986

New member
אני מאמין שיש אלוהים, אכן כן.

אני מאמין שיש אלוהים כי יש כוח שהוא גדול מאיתנו שמכוון ומושך אותנו לכיוונים כאלה או אחרים ואף ברא את העולם עצמו, לא רק את בני האדם, אלא את הצומח ובעלי החיים.

קמילעעע

New member
הוצאת לי את המילים מהפה!!

אני חושבת בדיוק כמוך! סופסוף לא יסקלו אותי בגלל שאני מאמינה בה'..

ran412986

New member
ברוכה הבאה למועדון. תקבלי אבטחה נגד

סקילות בנושאים דתיים או בכל נושא שנמצא בו מכנה משותף. מה דעתך?

אני ספקן

אני ממתין להוכחות לכל כיוון שהוא לפני שאשפוט.מה שכן, אני מאמין שישנו מערך אידיאלים שכל אחד קורא לו "אלוהים" ועבור כל אחד הוא קצת שונה.

דיידי

New member
מישהו כאן קרא את מרכבות האלים?

ספר שגורם לך להבין שלא את הכל אפשר להבין, ויש דברים מוזרים בעולם, אבל לא כל דבר שנראה לנו לא טיבעי צריך לפרש כאילו אלוהים ברא אותו.

אני לא מאמין באלוהים

אבל יכול להיות שהוא קיים, אין הוכחה לכאן או לכאן. חלק מהיותי חנון (לפי דעתי) זאת מגלומניה קטנה שאלוהים כן קיים ואני צאצא מבית דוד... בונה את המקדש מחדש... היה לי פעם חלום הזוי שהוא הופיע בתור שמש מוארכת אבל בכל צבעי הקשת, הוא רצה שאזרוק בחורה שיצאתי איתה בזמנו... בכל מקרה, נחזור לדיון... האסטרופיזיקה גורסת לפי האבל שאנחנו התחלנו בנקודה אחת וכל כוכב מתרחק מהשני. כלומר המפץ הגדול. אדם

כמובן שלא

שום דבר לא סותר את קיום האלוהים אז למה קרתה האינקווזיציה?.... גלילאו? קופרניקוס? ועוד אלפי אחרים בעלי דעה שונה מהממסד הדתי

Wing Chan

New member
אל תתבלבל פה.

זה לא סתר את רעיון האלוהות, זה סתר את רעיונות השליטים הדתיים שפירשו כך את האלוהות. זה לא סותר את העיניין שאולי כן קיים אלוהים. האינקוויזיציה התרחשה מכיוון שהכנסיה רצתה שילטון אבסולוטי לכן עינתה והוציאה להורג מי שלא הסכים להיות נוצרי. (אבל כפי שאמרתי אני בכלל לא מאמין ביהדות ולא במונוטאיזם, אלא במשהו שונה לגמרי. אבל לא משנה עכשיו.)

ובכן, אני לא יודעת../images/Emo60.gif

אני פחות או יותר חושבת שאין, אבל זה סתם כי קשה לי להאמין בו - בעיקר משום שלא ראיתי שום הוכחה מספקת מבחינתי לקיום של איזשהו כוח עליון. בעצם, לא יודעת אם זה באמת ~סתם~, כי זו סיבה שאני די שלמה איתה, אז לכו תבינו את כל זה. בכל מקרה, אין לי בדיוק דעה מגובשת. אבל זה לא נורא, אני חושבת.

קמילעעע

New member
אני...

מאמינה אמונה שלמה בבורא עולם! לכל דבר יש הסבר מדעי! ולדעתי כל האבולוציה וזה.. תסלחו לי...בולשיט! הקב"ה בחר בנו כעם סגולה,אז תאמינו.. אמונה זה דבר חשוב בחיים ולא לקשר כל דבר להסבר מדעי.. [שלא תחשבו, אני באה ממשפחה חילונית לגמרי]

תמיר1991

New member
הלכת פעם בחולצת בטן?

את שומרת שבת? את נבעלת נידה? את טובלת במקווה במחזור? את הולכת להתפלל בבתי הכנסת בכל שבת, בעזרת הנשים? לא נראה לי. אז איפה האלוהים שלך? תמיר.

למעלה