דיון השבוע

על איזה סוג מדוייק של אלוהים אנחנו

מדברים?בוא נלך צעד אחד אחורה ונראה שאנחנו כולנו מדברים על אותו דבר(בקיצור הגדר:אלוהים).יש שני מקרים עיקריים שאני רואה: א.אנחנו מדבר פה על אלוהים בורא, כל יכולו שנותן "השגחה אישית"- אם ככה אז כל מה שאני יכול להגיד לך זה שבאלוהים כזה גם אני לא מאמין.אני כן מאמין שמי שעושה דברים טובים מקבל גמול במידה מסוימת- אבל זה גמול חברת שהאנשים מסביבו נותנים. ב.אנחנו מדברים על אלוהים בורא כל יכול שלא נותן "השגחה אישית"- פשוט מדען על שמריץ ניסוי(זורקים כך וכך חומרים, עושים קליברציה למפץ גדול כך שייווצרו יצורים בעלי רצון חופשי ורואים מה קורה הלאה).אלוהים כזה הוא בבחינת "תביא לי הוכחות ואאמין לך" אצלי.

ran412986

New member
עופר, הגמול ניתן בעזרת אלוהים...

אלוהים הוא זה שגורם לאותם אנשים לתת גמול מסויים ומכוון אותם כדי שזה ככה קורה. בכל מקרה בחיים לטוב ולרע יש סיבה כלשהי ולא תמיד אנחנו יודעים את מקורה שאולי נובע ממשהו שקרה בגלגולים קודמים וכדו'. חשוב לזכור את זה.

זה מה שאתה מאמין

אני מאמין שהגמול הזה הוא גמול חברתי שהתפתח כי חברה שהחברים בה עוזרים אחד לשני במידה מסוימת מוצלחת יותר מאשר חברה שבה כל אחד מושך לכיוון שלו, אז אחד מהמנגנונים החברתיים שהתפתחו לעידוד שיתוף פעולה הוא גמול חבתי על עזרה שניתנת למישהו אחר.

תמיר1991

New member
אין אלוהים.

זו התפיסה שלי. אלוהים של התרבות המערבית והמזרחית משחר ההיסטוריה, מת - ובכך תפיסתי זהה לזו של פרידריך ניטשה. איך אנחנו כאן? האטומים שנוצרו במפץ הגדול יצרו איכשהו תרכובות אורגניות לאחר מיליארדי שנים, ואנחנו התוצאה. תמיר.

האם הם לא שמעו? אלוהים מת! ../images/Emo45.gif

אלוהים הוא המצאה אנושית, בדיוק כמו בסיפור שאינו נגמר, קיים אם מאמינים בו.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

האדם רוצה להיאחז במשהו מטבע תפיסתו - אך ה"אלוהים" הוא היאחזות במשהו מתקופה עתיקה - היום בעידן המודרני זה לא מתאים, והרי לנו עובדה - מרבית החברות הנחשלות בעולם הן חברות דתיות, והחילוניות והמערביות המוצלחת והעשירה הולכות יד ביד במאה השנה האחרונות. תמיר.

Nimst

New member
זה לא מדויק

אם תעשה סקר בארה"ב, שהיא לא מדינה נחשלת לכל הדעות, תגלה שהרוב המוחץ מאמין באלוהים.

לא בדיוק נכון

אתה מסתכל על עושר חומרי הצלחה חברתית, מדעית, לא בדיוק הולכת בקו אחד עם הצלחה חומרית וכמובן המקרה של ארה"ב כמו שנימ אמרה. פעם אלוהים שלט יותר בסדר היום של האדם באופן כללי. המנהיגים היהודים היו אנשי הכמורה. בתקופת המלכים ההנהגה עברה למשהו חילוני יותר. אפשר להשוות זאת לסדר הכנסיה לעומת החופש שצריך בשביל מחקר מדעי זה מסובך מדי בשביל להסביר זאת כשחור ולבן.

noname202

New member
ממ..אני אישית חושבת שיש אלוהים

לא תמיד הוגן, אבל יש אלוהים. לא יודעת איך להסביר את זה, פשוט..קשה לי להאמין שהיקום נוצר ככה סתם, מעצמו...

Wing Chan

New member
ממתי זה חובה?

אני לא דורש ממך להוכיח דברים שאת מאמינה בהם (לאו דווקא דת) או להביא טיעונים לגביהם, למה אני צריך להביא הוכחות לקיום האלים והדת שבהם אני מאמין? אני לא חושב שניתן להוכיח. אני גם לא חושב שצריך להוכיח משהו כזה. כמו שאני חושב שיש תחומים מסויימים שהאנושות לא צריכה לחקור - על אותו עיקרון. לא הכול צריך לדעת.

Nimst

New member
לא, לא

לא הבנת נכון את המשפט. advasoly שאל "אלוהים- יש או אין? ולמה?" אני לא יכולה לענות על למה אין אלוהים. אי אפשר להוכיח שאין משהו, אפשר להוכיח אם יש משהו. אתה לא יכול לצאת מנקודת הנחה תלושה שיש. חובת ההוכחה, כמו גם במשפטים, היא על מי שטוען שמשהו קרה, שיש משהו.

Wing Chan

New member
שום חובה ושום נעליים.

אני מאמין במשהו (לא אלוהים), את לא. כול עוד אני לא מנסה לכפות עליך את זה או את לא מנסה לכפות עליי את מה שאת מאמינה (או לא מאמינה) בו, אין פה שום חובה לאף צד. ...חוץ מהעובדה שאם את היפית אז את צריכה למות ביסורים. (קשר? אין.)

Nimst

New member
אתה עדייין לא מבין.

חובת ההוכחה זה ביטוי. זה לא אומר שמישהו חייב להוכיח. זה אומר שאם מתווכחים על קיום של משהו, מי שצריך לספק טיעונים לקיום הוא מי שטוען שמשהו קיים. מובן מאליו שאם לא מעניין אותך לשכנע אף אחד, אתה לא צריך להוכיח. כמו שכבר אמרתי, התגובה שלי היתה כי ביקשו ממני להוכיח. ואני לא יכולה להוכיח, כי אי אפשר להוכיח שלילה. עכשיו אתה מבין? זה ביטוי שכדאי להכיר, חובת ההוכחה.

Wing Chan

New member
אה, סבבה, עכשיו מובן.

לא ידעתי שזה ביטוי. מגניב.
אני אכן לא מעוניין לשכנע יותר מדי אנשים. ובטח בטח שלא למונוטאיזם.

Nimst

New member
ועוד משהו

אל תגיד יותר דברים כמו המשפט האחרון. לא על היפים ולא על אף קבוצה. ההודעה שלך תמחק וחבל.

Wing Chan

New member
אבל...אבל...היפים!

שיט זה אומר שזה פורום שאני לא אוכל לעשות בו פרופוגנדה של האירגון שלי? (A.H.A = Anti Hippie Association)

למעלה