דיון השבוע

Nimst

New member
חוששתני שלא

חוצמזה שכל ההיפים השווים הפכו ליאפים בכל מקרה..

Greebo

New member
יש או אין למה זה צריך לעניין אותי?

>> יא יא זה "התשובה להכל" וכל שאר הבול שיט.. אבל קיבינימט.. כל כך נמאס לי מכל הדתיים ואטיאיסטים...אתם והריבים המטומטמים שלכם.. אולי הוא קיים אולי הוא לא אין הוכחה חותכת לכאן או לכאן בכל מיקרה..כך שלריב, או "להתווכח" לא יניב תוצאות בכל מיקרה, כי עם אמונה לא ניתן להתווכח, ואמונה לא דורשת הוכחות (ראו חלק ראשון של משפט).. כל הדיונים האלו פשוט עושים לי כאב ראש.. לא אני לא מאמין באלוהים לא אני לא מאמין ש"אין אלוהים" (הו הדאבל נגטיב הנשגב!) and to be charlie i just don't give a fig... אם תשאלו אותי, אנשים שואלים יותר מידי "למה אנחנו פה?"...תקבלו את העובדה שאתם פה בלי יותר מידי שאלות...בייחוד כאלו שלא באמת ניתן לענות עליהן בצורה הגיונית כלשהי.. אנחנו פה. ושוב אם תשאלו אותי השאלה היא לא "למה אנחנו פה?" אלא "אז מה עושים עכשיו?". ניימ.. הו...רייט... כותב הודעה זו עובד כרגע על 2 שעות שינה ו5 כוסות קפה.. אם משהו לא מובן בה כל כך אתם מוזמנים לשאול...או משהו... *חוזר לישון*

EdisonGirl

New member
../images/Emo6.gif אדם שישן רק שעתיים..

ואומר, לדעתי, ת'דברים הכי הגיוניים שקראתי בדיון הזה..
ההבדל בין דרכי לדרכך היא אחת: אני בחרתי להתעסק אינסופית בשאלה הזו. מותר לשמור על שאלה בסטטוס "מחובר" במשך חיים שלמים! אם מאות שנים של פילוסופיה וחקירה עוד לא הובילו שום תשובה לגבי האלוהים לרמת "ידע" (ולא רק אמונה או השערה), איך אדם יכול להרשות לעצמו להכריע בעניין בצורה כה נחרצת, ועוד לעמוד על כך שהצדק עימו
אני מבינה את הצורך האנושי באמונה במשהו ובמציאת משמעות וטעם לחיים. לפיכך, אני מוכנה לקבל את'זה שאדם יאמר לי: "זו שאלה שאין לה תשובה, אך אני בוחר להאמין\שלא להאמין". ובכל זאת, לדתיים משפט כזה הוא בגדר פרדוקס. זו בעיה..
באופן אישי, אני מאמינה ולא מאמינה כאחד. בחרתי לשמור על השאלה סמוך אליי ולנסות בכל עת לפתור אותה, מתוך הבלבול. אתה פועל ביתר יעילות כשאתה עומד. כן, אני יודעת שבחרתי בדרך הקשה. אני יודעת שליצור דרך חיים מעמדה כזו היא משהו מסובך ביותר, עד בלתי אפשרי. בינתיים אני שורדת, והעובדה שלא נתתי לעצמי להיות "כבולה" בתוך אחת התפיסות נותנת לי הרבה כוח.

Greebo

New member

הו Oם מישהי שחושבת כמוני P: זה די נדיר הוא זה להיות כן כן רק שאני כאמור כבר לא מתעסק איתה כל כך.. אבל זה די בגלל שאני אדם לא אכפתי בכלליות בזמן האחרון (הא..זמן אחרון P: אני משעשע את עצמי...) *הולך לישון* בעיות שינה is teh shizle fo' sure!!!!11oneonetwo

EdisonGirl

New member
../images/Emo6.gif

נו טוב.. לא ציפיתי למצוא אדם שפוי שחושב כמוני..

Greebo

New member
אישה מרושעת!...מרושעת אני אומר! :ם

אם כל האנשים בעולם היו שפויים, אז העולם היה מקום משעמם ביותר.. :פ

Greebo

New member
ohhhhh

join teh club! we have milk an cookies on sundays! but shhh don't tell w. bush, he tends to shoutout "bio-weapons!" and throw the milk at passing kittens :p 3= אני משועמם ולא עייף בגרוש :פ זה מה שאני מקבל מזה שאני יושן כל הצהוריים\אחר הצהוריים :|

juggernaut

New member
זה אמונה

ואמונה אי אפשר להוכיח אתה רק יכול לדעת מה אתה מרגיש בהקשר שלה. אני אישית מאמין שיש יותר ממה שנראה לנו. אז כן, אני חושב שאני מאמין בקיומו של כח עליון.

ברור שיש

בזמן האחרון זה כל כך מוזר כל כך הרבה אנשים מחליטים שאין אלוהים ואני לא מבינה הרי אתם גרים במדינת ישראל מדינת היהודים אז למה אתם לא מאמינים באלהים יו זה הורס את האווירה שלנו

Wing Chan

New member
מ...מה? O_O

הורס את האווירה? WTF? כן, אווירה אם את גרה במאה שערים. מדינת ישראל (אמורה להיות לפחות) היא מדינת היהודים ולא מדינה יהודית. מי שרוצה שיאמין, מי שלא לא. מי שרוצה להאמין במשהו אחר (*שיעול*) יכול גם כול עוד הוא לא פוגע בבני אדם אחרים תוך כדי. האהא, אם היה פה מדינת הלכה היו סוקלים אותי

Ziga

New member
כמו שאני בטוח שכבר אמרו פה,

(מצטער, אך לא הספקתי לקרוא את כל שנאמר) אני באמת לא חשוב שזה משנה הרבה, אם יש או אין אל. אמונה באל היא נוחה משום שאז אין צורך לחפש משמעות לכל דבר, יש את האל שייתן לכל דבר משמעות, וזה באחריותו, וזה מעבר לבינתנו. לעומת זאת, אני לא מחפש משמעות, אני לא חושב שזה קיים, אם לא לשום דבר אז לא להכל, לפחות. סך הכל, אני לא מאמין. לא רק באל. כמו שניטשה אמר - אמונה היא חוסר רצון לדעת. מן שילוב הזוי של אגנוסטיציזם חזק/אפאתי (נו, ראבק, אני בן 16, אני עדיין לא סגור על עצמי) וניהליזם. =X

Science Fiction

New member
אני מאמינה. ../images/Emo119.gif

כלומר, אני מאמינה בכוח אלוהי כלשהו, לאו דווקא ישות. פעם לא האמנתי, אבל יום אחד פשוט לא הצלחתי לחשוב על אלטרנטיבה. אני מאמינה בגורל, או לפחות רוצה להאמין. עולם בלי גורל ובלי אלוהות מרגיש לי כאוטי מדי, ויש לי בראש תמונה מאוד ברורה של עולם בעל גורל, מודבק בחוזקה לעצמו, מקום בו כל מה שאתה קשור לרצף של דברים אחרים, ושל עולם ללא גורל - מקום בו כל אדם וכל דבר תלוי בקרקע רק בקושי ויכול ליפול אם רק ישחרר את ידיו בטעות. אני לא מאמינה בגורל כמו במיתולוגיה היוונית, בצורה שבה לכל אדם יש ייעוד והוא יהיה חייב להגשים אותו, איך שלא יהיה, אלא בצורה שכוללת הכל, בין אם מהפכה גדולה, או סתם ללכת לשירותים או לומר מילה כלשהיא. ואם כבר מיתולוגיה, יש לציין שאני גם לא מאמינה באל טוב/רע/נאמן/בוגדני/אוהב/שונא, או באלוהים כישות בכלל, כמו שאמרתי בהתחלה. אלוהים שלי הוא כוח, שהאתאיסטים מעדיפים להגדיר כ'טבע' - אותו הכוח שגרם לאבולוציה [הרי, היא נועדה רק על מנת לשפר את תנאי החיים, אם ליצור כלשהו יש פרווה עבה והוא נמצא במקום חם למשך כמה דורות, הרי שהפרווה של הדורות הבאים תהיה דקה יותר, כדי שלא יהיה להם חם מדי]. ואם כבר, אז יש עניין שבו אני לא ממש בטוחה - מצד אחד, כיצד קיבלנו את היכולות שלנו והחושים [לשמוע, לראות, לתקשר עם העולם סביבנו] אם לא בגלל כוח כלשהו? בגלל בלבול ראנדומאלי בגנים? מצד שני, איך אנחנו יכולים לדעת שאלו כל היכולות שהיינו יכולים לקבל? מה עם שאר היכולות שקיימות ביקום [או, לחלופין, לא קיימות ביקום] - אם העניינים היו מתנהלים קצת אחרת, האם היינו מקבלים יכולות אחרות, שאנחנו לא מסוגלים לדמיין אפילו, במקום היכולות לראות, לשמוע ולהזיז את גופנו? ויש עוד שאלה - האם אלוהים יצר את האדם, או להפך? ואם האפשרות הראשונה היא שנכונה, אז איך אנחנו יודעים על אלוהים? טוב, אז אני מאמינה בנביאים, בעל טבעי. לא רק בפיות וכאלה [במקרים כאלו הדעה שלי היא 'מאמינה עד שיוכח כלא נכון', או לפחות לא שוללת] אלא באנשים עם כוחות מיוחדים, שיכולים לחוש באלוהים, לחזות את העתיד [גם עם במעורפל], ודברים כאלו. אה, ודתות זה בולשיט
. אני לא חושבת שיש דרך אחת [או דרך בכלל] להאמין באלוהים, וספק אם נשמתכם תקולל לנצח נצחים אם תאכלו בשר חזיר בשישי בערב. [צל"ש למי שקרא את הכל.]

למעלה