דיון: סובב ומסובב

מתן4ל

New member
אז אני חוזר בי (אבלוציה זה לא מדע אבל)

אוקי שכנעת אותי - אבולוציה זה לא מדע, ואבולוציה לא טוענת את מה שריצארד אמר שהיא טוענת: "החיים התחילו כחד תאים שיצרו פוטוסינטזה ובכך איפשרו לצורות חיים יותר מפותחות להתקיים..." למעשה מהשניה שקראתי את המשפט "אבולוציה בכלל לא מדברת על איך נוצר התא הראשון או היצור החיי/משכפל את עצמו הראשון, חשבתי שכדאי להדגיש את זה" אני מסכים איתך לגמרי

pieceofmadness

New member
"במדע אין אמונה, יש עובדות"

זה מאוד תלוי איך אתה מגדיר את המושג "עובדה". אם אתה רואה שני אנשים נכנסים לחדר סגור וריק, אחר כך יוצא ממנו רק אחד והשני מוטל בפנים מת. אתה יכול להגיד שזו "עובדה" שהוא הרג אותו, אבל אתה יכול לטעון שזו גם סוג של אמונה. בעיניי האישיות, זו סוג של אמונה שמבוססת על עובדות נראות לעין. אין לך מושג כמה המדע מבוסס על "עובדות" מהסוג הספציפי הזה. אז אפילו לפני שנכנסים ל"עובדות" שיש לאלוהים להציע, כדאי לבדוק לעומק (אבל ממש!) את העובדות שיש לאבולוציה להציע. העובדות!!

pieceofmadness

New member
נכון מאוד! זאת הנקודה שלי!!

הרבה עובדות בנויות ככה. נניח שגם היה לו דם על הידיים, והוא יצא בריצה מהחדר. אם תחשוב על זה לרגע, רוב הידיעות בנויות ככה - אף אחד לא *ראה* כלום באמת. הכל רק שורה של השערות, עם הוכחות טובות יותר או פחות.

sagima

New member
נכון שהכל רק השערות

אבל שימי לב שההשערות האלה (תאוריות, כמו שקוראים להן בקהילה המדעית) צריכות לעמוד בדרישות מסוימות, כשאחת הדרישות הכי חשובות היא היכול להפריך אותן, זה מה שמבדיל אותן מאמונה, כי אמונה זה אומר שזה נכון לא משנה מה ושום דבר, שום הוכחה לא יכולה להגיד אחרת (ברוב הפעמים בכלל בלתי אפשרי להוכיח, על זה בעצם מושתת אמונה, על חוסר היכול להוכיח), ותאוריה נכונה כל עוד לא הוכח אחרת.

sagima

New member
לא, זאת לא עובדה, לפחות לא מהפן המדעי

את האמת אפילו לא מהפן המשפטי, לפחות עד שלא היה משפט והנאשם נמצא אשם.

אם ניקח את האנלוגיה שלך....

מדענים יכריזו שהוא "הרג" אותו רק אם האדם המת מת מפגיעת כדור והאיש שיצא החזיק אקדח מעשן ביד.וגם אז הם יוסיפו "כנראה"- מדענים תמיד מנסים להפריך תיאוריות. זו אחרי הכל המטרה העיקרית של ניסויים:להפריך את התיאוריות של מי שלא מסכים איתך ולאושש את אלו שלך.

pieceofmadness

New member
ואלו שלך מבוססות על מה?

המניעים האישיים לא מעלים את רמת ההוכחה. גם אם היה לו כדור בראש ולאיש שיצא אקדח מעשן ביד, אתה בטוח שזאת "עובדה"??

מתן4ל

New member
יש הסכמה כללית שהתנאים קודם,

הזכרת בשרשור 2 סוגים כללים של תיאוריות ושניהם תומכות בזה שהתנאים הוא קודם: אבולוציה: --------- לפי כל תורה של אבולוציה (בין לפי אלה שהחיים התחילו מRNA מDNA או אפילו שהתחילו מגבישים דוממים) התפתחו חיים מדבר דומם - כלומר קודם היו תנאים. בריאה: ------- אני מכיר רק 2 תיאוריות: הסטנדרטית [1] - ב"יום" הראשון עד השישי נוצר העולם וביום השישי נוצרו האנשים (כאשר החל מהיום השלישי נוצרו יצורים חיים). כלומר סביבה נוצרה לפני החיים. "מכבות האלים" - חייזרים שמו בני אדם על כדור הארץ, כלומר היתה סביבה, ובה שמו את החיים... נ.ב. מה זה אומר:" איך למדתי להפסיק לפחוד ולהתחיל לאהוב את הפצצה"? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [1] אני לא משווה חס וחלילה בין ספר מד"ב לתורה (או קורא למה שכתוב בתורה סתם תיאוריה) אבל אני חייב ליהיות אוביקטיוי אחרת אני כותב את דעתי ולא עובדות ניתנות לבדיקה ("אמת טהורה" בלשון העם).

RichardSmith

New member
המממ...

המשפט הוא מ-"דר סטריינג'גלוב": Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb http://www.imdb.com/title/tt0057012/ הרעיון אומר במילים אחרות שכוח גורם לניצחון, לפוצץ את הרוסים בכוח אטומי לפני שהם יפוצצו אותנו (ארה"ב)... בקשר לחלוקה, אתה צודק. עכשיו, איך להרחיב את העניין...

למעלה