דיון

Pete Best

New member
דיון ../images/Emo88.gif

האם לדעתכם יש מקום לדבר על גדר ההפרדה כעל "החומה" (אני מתכוון לרעיון של האלבום)? אני לא ממש יודע איך להסביר את עצמי.. אבל מה דעתכם על כל הדעה של רוג'ר על ההתנהלות של ישראל לגבי הפלסטינים, לבנון וכד'? האם לדעתכם רוג'ר צריך להזכיר את ישראל בשירים, כמישו שבא מחוץ לסיכסוך? ולמשל כל מה שהוא אמר בנווה שלום על החומה? (נזכרתי בזה כי ראיתי ראיון קצרצר איתו מישראל..)

מממ...ככה:

לגבי ההיבט המוסרי של כל העניינים הללו מובן שאין לי כל כוונה להיכנס, כי זה לא הפורום הנכון. לגבי השימוש הפוליטי של ווטרס ב"החומה" - זה שלו. זו יצירת אמנות שהיא כמעט לחלוטין שלו, וזכותו לעשות ביצירות שלו מה שהוא רוצה כמובן. אבל אני מוצא בזה טעם לפגם משני טעמים. הראשון, מתקשר לשאלה השניה שלך והוא - שאני מאוד לא אוהב שאנשים שאינם חיים פה בארץ מתווים לנו את המדיניות שצריכה להיות לנו. אפשר לבקר, אבל כשמדובר במציאות מורכבת ומסובכת כמו בארץ, ומי כמונו החיים פה יודעים זאת, דרושה מידה לא מבוטלת של יהירות בשביל לבוא ולומר לנו לא לבנות חומות, כן לבנות חומות, לא להיכנס ללבנון, כן להיכנס ללבנון. זה א'. ב', אין שום קשר בין בניית גדר והגבלת חופש התנועה של קבוצת אנשים מסויימת (ותהיה הגבלה זו מוסרית או לא. לי אין דעה בעניין), לבין החומה המטאפורית של האלבום ה"חומה", המבטאת מצוקה פסיכולוגית והתכנסות פנימה של אדם שחווה טראומות נפשיות רבות (פינק). זוהי הפרשנות הברורה והפשוטה של "החומה", וכל אינטרפרטציה אחרת, על חומת ברלין או אנעראף מה - היא חסרת כל בסיס, בדיוק כמו שבכנס שהיה לא מזמן לכבוד יהודה עמיחי ניסה איזה מישהו להעניק פרשנות פוליטית לשיר עם "המקום בו אנו צודקים הוא רמוס וקשה" (שכחתי את שמו). קוריוז נחמד, אבל תלוש וחסר כל אחיזה במילים. אבל מה שווטרס אמר בהופעה דווקא מצא חן בעיני, כי הוא דיבר באופן כללי ומטאפורי על "הפלת החומות" והבאת שלום. אלו דברים שבהחלט ניתן לקבל, גם לגבי מישהו שבא מבחוץ.

meytar

New member
מה זה אינטרפרטציה?

אני יכולה להבין פחות או יותר על פי ההקשר, אבל אני רוצה לדעת מה הפירוש המדויק.

itaikuskus

New member
לדעתי

ווטרס רשאי לעשות ככל העולה על רוחו. אין ממש תועלת לעשות אנלוגיה בין הסיפור בחומה לבין המצב של גדר ההפרדה (מלבד העובדה שמדובר בחומות, באופן מוחשי ומופשט, כהנה וכהנה) בעניין הדברים שהוא אמר- לגיטימי לגמרי, אני לא רואה את הצורך להצטדק בפני אדם שאינו חי כאן. הוא רשאי להביע את הדיעה שלו, כמו שאני חושב שהמשטר הדיקטטורי ההרסני בצפון קוריאה שווה לתחת. זה שלו יש מיקרופון ולי אין, אולי יכול להרתיח אנשים שלא מסכימים איתו, ומשתמשים בתירוץ של "אתה בכלל לא חי כאן". זה עושה אותו טועה? אולי כן ואולי לא, מה שכן, אני מעריך את העובדה שהוא מסוגל להביע עמדה נחרצת לגבי הא ודא בלי לחשוש בלסכן את מעמדו כאומן, כי הרי אומן תלוי בקהל שלו, והקהל מצביע ברגליים, ו-ווטרס לא חושש מכך, והוא מרשה לעצמו להשאר אמיתי עד הסוף, בניגוד לאמנים אחרים שמתחבאים מאחורי התוים ומנפנפים כל רמז לאיזושהי דיעה פוליטית או חברתית.

אני דיי מעריך את הדעה שלו

לא פשוט לבוא למקום זר לך ולספר את הדעה שלך בידיעה ש-90% מתושבי המקום מתנגדים לדעה שלך ורואים אותה כקיצונית, ועוד יותר קשה לספר את הדעה שלך בידיעה שרבים עלולים להחרים אותך, רק למעטים יש את היכולת לעשות זאת. לעומת זאת, אני כן חושב שיש לו את הלגיטימציה הראוייה כדי להביע את הדעה שלו, זאת זכותו, זאת מדינה דמוקרטית וכמובן שיש לו את כל הלגיטימציה לבטא את הדעות שלו בשיריו, זה שהוא "זר" לאו דווקא אומר שאין לו שמץ לגבי המציאות הישראלית, להפך, זה שהוא זר ולא לוקח שום צד גורם לו להיות בעל דעה נייטרלית, דבר שבלתי אפשרי להגיד על רוב מובילי הדעות הישראלים\ישראלים. הוא לא מאמין בגדר ההפרדה, הוא רואה בה גורם לדיכוי או "כלא גדול" כמו שהוא מתאר וביטוי לגסות רוח, באיזשהו מקום, אי אפשר להגיד שהדעה שלו לגמרי מנותקת מהמציאות כמו שרוב הישראלים טוענים. ברור שעכשיו להוריד את הגדר זה סוג של התאבדות, עצוב שהגענו למצב הזה, לצערי שני הצדדים מנוהלים על ידי האנשים הלא נכונים שהביאו למצב שגדר הפרדה (ראה ערך: כלא גדול, גטו) הפכה להיות הפתרון שנשמע הכי "נורמלי". להתחיל להוריד חלקים מגדר ההפרדה בשילוב הסכמים, עזרה הומניטרית, פירוק מאחזים לא חוקיים, שינוי שיגרת החיים הפלסטינית (שעכשיו מוגדרת ככאוס), נשמע לי פתרון עדיף.

ההשוואה היא בלתי נמנעת

לפני קצת יותר מ-60 שנים, כשסגרו יהודים בתוך גדרות, קראו לזה "גטו". למה שאני לא אשווה את זה לסוג של גטו?

וכאן זה כבר גולש לדיון פוליטי

שאיננו מתאים לפורום. אבקש להעביר את הדיון הספציפי הזה למסרים, או לפורום "אקטואליה".

wish i was here

New member
דעתי

דבר ראשון לפני התגובה אני רוצה להגיד שזה דיון פוליטי.אני חושב שציףציף יודעת שכבר כדי להיות מוכנים עם הכפתור למחיקת שרשור כי משהו לא סימפטי יכול להתפתח פה. עכשיו לדעתי-מותר לו להביע דעה,למרות שהדעה שלו היא חסרת ביסוס,ומונחת על עקרונות מוטעים.זה שהוא לא ישראלי מונע ממנו לראות את הצד הישראלי של הנפגעים בסיפור,בניגוד לצד הישראלי שזה כל מה שתקשורת החוץ מביאה. אבל שוב,ישראל היא מדינה חופשית(בניגוד לסוריה,מצרים,ירדן,לבנון או כל אחת מהשכנות המקסימות שלנו),ואפשר להביע בה כל דעה כל עוד היא לא פוגעת בחוק הישראלי,זכויות האדם,ועקרונות דמוקרטיים. אין לי ספק שאם הוא היה מקדיש קצת מחשבה ומחקר לנושא הוא היה רואה שהמצב הבטחוני בישראל מורכב הרבה יותר מאשר מצב בו יהיה אפשר להפיל את החומה(שמנעה,עובדתית,פגיעה באזרחי ישראל ופיגועים)....לדעתי צריך לזרז את השלמתה,כיוון שחיילים שלנו נפגעים בגלל שיש חלקים בה שהם לא מושלמים,ובעקבות כך נפגעו 2 לוחמי מג"ב בתחילת השבוע. שוב-המצב פה הוא מאד מורכב ורגיש,אין פתרון בינתיים לסכסוך הישראלי-פלסטיני,כך שבינתיים יש להמתין לחילופי שלטון ב2 הצדדים,הפסקה מוחלטת של ירי הקסאם ואז נסיון למצוא פתרונות. לגבי מי שיגיד שגדר ההפרדה היא גטו-זו חוסר רגישות ובורות,אני ממליץ לכם לבקר בגטאות בפולין ולראות סרטי שואה ולראות בעצמכם את ההבדלים(חוץ מזה שגדר ההפרדה נבנתה כדי להגן על תושבי ישראל,חומות גטו נבנו כדי לגרום למוות).

Pete Best

New member
מה הקטע בלומר שזה יהיה פוליטי..

ואז לשפוך כאן הסתה ושקרים?
ואני לא אמשיך כי לא התכוונתי שזה יהיה פוליטי. אבל דבר אחד מפריע לי-מה לעזאזל אתה מקשר את הגטאות באירופה לזה??

wish i was here

New member
אני רמזתי נגד ההודעה של אלעד

שטען שזה כמו גטו,אני בהיותי,ישראלי גאה ותומך בגדר ההפרדה,בחיים לא הייתי משווה על דעת עצמי השוואה כזאת

כנ"ל - כאן זה כבר לא דיון בווטרס

ודיונים על גדר ההפרדה, מקומם במקום אחר.

ידידי, הרי אני ואתה יודעים

שאם המצב היה הפוך, והיהודים היו אלו שנסגרים בתוך גדרות, למחרת כולנו היינו קופצים בראש ומשווים לגטו וטוענים כמה שאנחנו מסכנים. אני בניגוד אלייך הרבה פחות גאה להיות ישראלי שהמדינה שלי עושה כ"כ הרבה שטויות.

ביקשתי להעביר את הדיון למקום אחר

עוד הודעות פוליטיות, שאינן קשורות לפינק פלויד, ימחקו.

oneman2

New member
גם חומת סין מתקשרת לזה

וגם חומת ברלין, וגם גדר הגבול בין ארה"ב למקסיקו. [הודעה צינית]

Silvernaor

New member
רוג'ר ווטרס המחיש בצורה יוצאת דופן את הרעיון

מאחורי האלבום של החומה הכוכב רוק בעל השפעה כל כך גדולה שלא משנה מה הוא יגיד לקהל, הם יריעו לו, בדיוק כמו שקרה בהופעה בארץ.

וזה רק מראה מאיזה חומר עשוי הקהל

מוכנים לעקם את הדעה שלהם בשביל לשמוע בלייב כמה יצירות גאוניות. אני הייתי מצפה מהקהל לצעוק לו לפחות "בוז" אחד גדול ואולי אף להשליך עליו קצת עגבניות רקובות, רק כדי להבהיר לו את המסר, אם הם כבר הגיעו ולא בחרו להישאר בבית. את זה אני אומר לא כי אני לא תומך בווטרס, בעיקר כי אני יודע שרוב הקהל לא תומך בו ולמרות זאת פקד את ההופעה שלו שבואו נודה על העובדות - הפכה להיות יותר מפגן פוליטי מאשר קונצרט רוק. ווטרס ממזמן טשטש את הקו ביניהם. אני תוהה מאיזה חומר עשוי הקהל שמבציע ברגליים לאדם אשר יום לפני ההופעה ריסס על גדר ההפרדה "Tear Down The Wall", מצביע ברגליים ומחזק את כיסו של אדם שעלול למחרת לתרום את אותו כסף שהם שילמו בעבור החוויה לאיזה ארגון שתומך בדעותיו שנוגדות את דעותיו של בערך 90% אחוז מהקהל הישראלי. ואת זאת אני אומר לא כי באמת איכפת לי מי הלך ומי לא, אלא כדי לעשות דרך זה איזושהי אנלוגיה לחברה הישראלית שמוכיחה שהיא מורכבת מאנשים רכרוכיים שצריכים ללמוד כיצד להגן על הדעות הפרטיות שלהם.

למעלה