דיון

Jason2

New member
אז אני מבין

שאתה נגד מתן כבוד בסיסי לאדם שלא חושב כמוך? אתה לא יכול לקבל את זה שלפעמים אפשר להעריך אדם גם אם הדעה שלו מנוגדת לכל מה שאתה מאמין בו?

ואיך הגעת למסקנה הזאת?

אני לא מעריך פחות אנשים שלא חושבים כמוני. אני כן מעריך פחות אנשים שאני חושב שלדעתי עצם הדעה השגויה פוגעת בצורה כזאת או אחרת באחרים. בכל אופן, אני תמיד בעד מתן זכויות\כבוד בסיסי לכל אדם באשר הוא. כמובן שאני רוכש נקודות "זכות" לאנשים שלדעתי הדעה שלהם משפרת את העולם, בנוסף לכבוד שאני רוכש להם כבני אדם רגילים.

FunkyMonk

New member
סליחה שאני גולש

מה דעתך על אנשים שבתיאוריה הדעה שלהם אמורה "לשפר את העולם" אבל הם לא עושים כלום עם זה?

לא כולם בורכו בכריזמה

ורוב האנשים לא עשויים מהחומר שמשנה סדרי עולם, לצערנו או לשמחתנו, לדעתי לשמחנתו. גם אני לא עושה עם הדעה שלי הרבה חוץ מלנהל את החיים הפרטיים שלי בהתאם לעקרונות שאני מאמין בהם. למרות זאת, אני מצפה מאנשים לחיות את החיים הפרטיים שלהם בהתאם לדעה שלהם בלי "לכופף" אותה לנוכח מציאות כזאתי או אחרת, כניראה שרבים יחשבו שאני תמים ואולי הדעה שלי תשתנה בעוד כמה שנים, אבל אני כעת אני חושב שהדעה היא אחת מהדברים החשובים ביותר.

Jason2

New member
הגעתי למסקנה

כשכתבת "מוכנים לעקם את הדעה שלהם בשביל לשמוע בלייב...". אני לא חושב שאם אני הולך להופעה כלשהי אני מעקם את הדיעה שלי, אני נהנה מההופעה ומכיר בזכותו של המופיע להחזיק בדעתו. אם הייתי מחרים כל אדם שלא חושב כמוני הייתי מפסיד כל כך הרבה דברים. לפי התיאוריה שלך שלום חנוך עיקם את הדעה שלו כשהוא הסכים לנגן עם אריאל זילבר.

זה לא אותו דבר

זילבר לא הכניס את הפן הפוליטי לתוך ההופעה, בעוד שווטרס כן הכניס. הוא הפך את ההופעה הזאת להופעת דו קיום כנגד החומה. אם זילבר היה מתחיל להרצות באמצע ההופעה נגד ההתנתקות ועוד איך שהיה משתמע מכך ששלום חנוך עיקם את הדעה שלו בצורה כזאת או אחרת. אני בספק אם שלום חנוך היה מסכים להופיע איתו במידה והיה מתחיל לשיר בעד כל מיני ימנים קיצונים באמצע ההופעה.

זה מעניין

לא ידעתי ששלום חנוך הופיע עם זילבר (לאחרונה). זה תואם תאוריות מסויימות שלי... הממ...

Jason2

New member
סליחה בשנת 2000 (איך שהזמן רץ)

היתה הופעה לזכרו של מאיר אריאל. נדמה לי שגם בשנת 2000 זילבר החזיק בדעות ימניות.

סביר להניח

אבל היה אולי יותר מעניין לראות אם חנוך הופיע/היה מופיע אתו בתקופה האחרונה, לאחר ההתבטאויות הפומביות.

melancholy man

New member
היה משהו חד פעמי של תמוז

מאיר אריאל היה חבר ילדות של שלום חנוך והיה גם חבר של אריאל זילבר תקופה מסוימת, והם ניגנו ביחד שני שירים לזכר חבר, איך זה יכול להוכיח משהו מעבר לזה שהם בני אדם שיש להם חברים? אגב, כמה שאני יודע, שלום חנוך ואריאל זילבר לא מדברים אחד עם השני ולא באמת סובלים אחד את השני עוד משנות השבעים ובלי קשר אמיתי לדעות הפוליטיות של מי מהם.

FunkyMonk

New member
אני לא מבין את הבעיה שלך...

יש אמנים שחלק נכבד מהמוסיקה שלהם קשורה בדעותיהם הפוליטיות, והם לא מרגישים צורך להחביא את זה. אמנים כגון הדג נחש ואביב גפן יכולים לשמש לך דוגמא פה בארץ, לא צריך להרחיק עד ווטרס. אדם לא "מעקם דעותיו" בגלל שהוא שומע מוסיקה של מישהו בעל דעות שונות משלו... זו חשיבה מטופשת.

Jason2

New member
כנראה שאנחנו לא מדברים

על אותה הופעה. ווטרס נתן הופעה מוזיקלית להוציא משפט בהדרן בו הוא מביע את שאיפתו לשלום. זו בפירוש לא היתה הופעה נגד החומה.

Jason2

New member
מה זה אומר?

ממתי מדינת ישראל לא מעוניינת בשלום? זה כתוב בהכרזת העצמאות.

Pete Best

New member
כמה הערות..

אל תכליל. לא 90% מהישראלים הם לא ימנים. ההופעה הייתה הופעה נטו לדעתי, למרות שאכן היו בה מסרים בודדים פוליטיים (שמסתכמים ב2 דקות של הבעת החלום של ישראל-פלסטין ללא חומות)... אבל מראש אני מאמין שזה היה מיועד להיות הופעה רגילה. ולא הבנתי את הביקורת על הקהל... לפי מה אתה מחליט שרוב רובו של הקהל חושב כמוך? ואין בכלל בכלל קשר בין הדעות של רוג'ר ומי שבא להופעה.

למעלה