דיון

The Walrus

New member
בוא אני יסביר לך למה זה לא קרה

דבר ראשון זה כי כל מי שקיצוני בדעות שלו נגד ווטרס והיה עלול לזרוק עליו עגבניות - פשוט לא בא להופעה במחאה. ודבר שני זה שמי שכן בא היה כל כך אסיר תודה על זה שסוף סוף יש הופעה כזאת בארץ, שהוא שכח את הדעות שלו... קיינד אוף. אני לא רואה שום בעיה בזה שווטרס מערב פוליטיקה ומוזיקה. האמת שאני הרבה יותר אוהב אלבומים עם אמירה כלשהי - גם אם אני לא מסכים איתה - מאשר אלבומים שהמלל שלהם מסתכם ב"אני אוהב אותך, אבל את אוהבת מישהו אחר".

holo

New member
אז חבל מאוד

אם ככה אתה קובע את ההעדפות שלך. אני מכיר שירי "אני אוהב אותך" ששמים בכיס כל מסר פוליטי שרוג'ר ווטרס כתב בחייו. בעצם, אפילו שירי האהבה הבודדים שהוא בעצמו כתב יותר טובים מכל דבר פוליטי שהוא עירב במוזיקה שלו.

The Walrus

New member
אם ככה

קשה לי לראות מדוע אתה אוהב את פינק פלויד או את ווטרס אם אתה לא רוצה מסרים בשירים, 90% מהשירים של פינק פלויד כאלה.

holo

New member
ממתי 3 אלבומים וחצי הם 90%?

ואל תשנה פתאום נושא, אני לא מדבר על מסר, כי גם בשירי אהבה יש מסר, אני מדבר השתלטות הדעות הפוליטיות על הכתיבה. אין לי בעיה עם מסר בשירים, אבל מסר לא חייב להיות פוליטי. הצד האפל של הירח הוא לא פוליטי, הוא הרבה יותר מופשט וכוללני, לכן הוא טוב יותר ומתחבר להרבה אנשים. ווטרס התחיל להביע דעות פוליטיות רק מאנימלס. כל מה שנעשה לפני, נגע בדברים הרבה יותר מעניינים לדעתי, גם הם חלקם עם מסר. לחצי מהשירים בWYWH אין מסר, אלא השתפכות נהדרת של רגשות, והם גם מהשירים הטובים ביותר שרוג'ר ווטרס כתב בקריירה שלו.

The Walrus

New member
אני מסכים איתך

גם אני מעדיף את המילים בדארק סייד מאשר המילים בפיינל קאט, אבל אני מאמין שכל אחד צריך לעשות את האומנות שהוא מאמין בה... ואם ווטרס מאמין בלהכניס מסרים פוליטיים לשיריו, שיבושם לו. לא אוהב? אל תשמע. אם יש דבר סוג אחד של מוזיקאים שאני לא אוהב, זה מוזיקאים שעושים שירים שהם לא אוהבים או שמוותרים על העקרונות שלהם רק כדי לרצות את הקהל. בגלל זה אמרתי שנראה לי מוזר שחובב פינק פלויד (ווטרס הוא חלק מרכזי בפינק פלויד, ופחות או יותר כל האלבומים שלו מאז 77 כוללים מסרים פוליטיים) לא יאהב פוליטיקה בשירים ובהופעות. אגב, אני לא מסכים עם הדעות של ווטרס, אבל אין לי בעיה אם זה שהוא מביע אותם.

holo

New member
אז אני לא מבין מה מוזר פה?

מסרים פוליטיים יש רק בשניים-שלושה אלבומים של פינק פלויד, והם אחוז קטן מכלל היצירה שלהם. לכן, הם בכלל לא מהווים מאפיין בולט של הלהקה, וזה בכלל לא יהיה מוזר שאני לא אוהב את אותם אלבומים אבל אוהב את פינק פלויד.

Pete Best

New member
זה לא שניים-שלושה אלבומים..

animals the wall wish you were here final cut ואל תשכח שמדברים פה על רוג'ר, שזה אומר עוד 3 אלבומי-מחאה + 2 סינגלים מאוד קיצוניים...

oneman2

New member
wish you were here הוא אלבום מחאה חלקי

יש בו שני שירים כאלה, האחרים לא מביעים כל מחאה אלא רק געגוע.

FunkyMonk

New member
תלוי איך אתה מגדיר מחאה

בSHINE ON ווטרס "מוחא" על יחס חברי הלהקה כלפי סיד. אבל אני אישית לא רואה בזה כלל אלבום מחאה...

אני לא מוצאת שווטרס מוחה על יחס הלהקה

כלפי סיד ב-shine on. גם אם לווטרס היו רגשות אשמה, הוא לא יודה בזה. ובוודאי אין לו מה להאשים אחרים.

FunkyMonk

New member
אני לא יכול להצביע על משהו מסויים

אבל כל השיר הזה מרגיש לי כאילו ווטרס אומר "אני מצטער". השיר נותן תחושה שהפלויד מצטערים על מה שקרה, ומתחרטים על מה שקרה. כפי שאמרתי, זה נתון לשיקול דעת המאזין, אני לא רואה לא באלבום ולא בקטע מחאה כלשהי..

בכל מקרה,

דובר על מחאה פוליטית, לא על מחאה כלפי יחס של אנשים פרטיים למישהו ספציפי (כי גם בשירי - "אני אוהב אותך, עזבת אותי" ניתן למצוא מימד של מחאה או כעס לפעמים, ואם כן - כל החלוקה שחולקה למעלה - הלכה ואיננה).

אני לא זוכרת שווטרס אי פעם דיבר על השיר

בראיונות, מספיק בכדי לקשור את השיר לסיד, אם כי בוודאי אם נקרא בין השורות, נמצא את זה.

oneman2

New member
אני אוהב את פינק פלויד

אבל רק אלבום מחאה אחד שלהם שווה האזנה יותר מפעם אחת לדעתי (אנימולס כמובן).

itaikuskus

New member
אני ממליץ לך

לשמוע את השיר LOVE STORY של TSOL אז תבוא ותגיד לי שאתה מעדיף מסר על "אני אוהב אותך אבל את אוהבת מישהו אחר"

Jason2

New member
אני לא מבין אותך

כתבת שתי תגובות שסותרות אחד את השניה.

לא נכון

בתגובה השנייה רק ביקרתי את הקהל הישראלי מנקודת מבט נייטרלית. בלי שום קשר לאם אני תומך בווטרס או לא.

למעלה