מאד מאד (מאד!!) אוהבת את המשחקים וקצת חששתי כמובן מהעיבוד, אבל זה היה פשוט מדהים. גם עלילתית נטו, אבל גם כשמשווים את הסדרה למשחק.פדרו ובלה עושים עבודה מדהימה (במיוחד בלה, אבל כבר ידעתי שהיא שחקנית טובה), והמעבר מהמשחק לעולם האמיתי ממש מוצלח. מין הסתם יש שינויים והרחבות מהמשחק, אבל עשו את זה בצורה טובה ומשכנעת ומובנת, כי הרבה פחות נתחבר לג'ואל ולשרה אם נכיר אותם רק כ5 דקות כמו במשחק.
עם כמה ש*הכל* היה טוב, הכי נהניתי מכל הקטע הראשון, בניינטיז. היו שם סצינות שפשוט יצאו אחת אחת מהמשחק
אפילו עשו טוב את הקטע של שרה מסתכלת מהחלונות של המכונית כשהכל קורה
אף פעם לא שיחקתי במשחק, רק שמעתי עליו (ונראה לי שפעם ראיתי טריילר אחד להרחבה או משהו).
אבל בסדרה לפחות הקטע בהתחלה התרחש ב2003 ולא בשנות ה90.
*חוץ מכמובן הראיון בהתחלה שהיה בשנות ה60. (גם זה היה במשחק?)
בכל מקרה די אהבתי את הכל.
למרות שאני גם קצת תוהה למה אני נכנס לעוד סדרה פוסט-אפוקליפטית. במיוחד כשזאת קצת מזכירה לי את המתים המהלכים שנמאס לי ממנה בעונה 3.
בכל אופן - אפוקליפסת זומבים.
טכנית לא בדיוק זומבים, אלא אנשים חיים שנדבקים בוירוס (או יותר נכון, כנראה, מפטריה שמשנה תודעה, כמו אלו של נמלים) אבל הם מתנהגים כמו זומבים בדיוק.
בפירוש פטרייה. בשביל זה גם הקטע של הראיון בשנות ה60 בהתחלה שבו המדען מדבר על מצב של מגפה מפטריות.
הקטע הזה גם היה ממש טוב כי הוא סוג של מגיב לכך שאנחנו חיים בעולם פוסט קורונה. המדען הראשון מדבר על הסכנה של התפשטות של מגפה ויראלית גלובלית. שזה משהו שפחדו ממנו הרבה שנים. אבל אז זה קרה ושרדנו. אז קל להסתכל על איום כזה ולזלזל כיום. אבל אז בא המדען האחר ואומר שוירוסים זה באמת לא בעיה כי תמיד ננצח, אפילו אם מיליונים ימותו. אבל פטריה יכולה להביא למצב אפוקליפטי.
בכל מקרה מאוד בולט שם שזאת פטרייה כי יוצאים לאנשים האלו דברים מהפה. שלא לדבר על האיש שראו לקראת הסוף שהפך לפטרייה ענקית על הקיר.
שזה בעצם אומר לנו שאפוקליפסת "זומבים" בעקרון יכולה להיות דבר אמיתי. זאת לא מחשבה נעימה בכלל.
בהחלט עדיף לא לחשוב על זה.
אבל נראה לי שיש הבדל גדול בין לשלוט על מוח של נמלה לבין לשלוט על מוח של בני אדם.
גם לא הסבירו למה זה מתפשט כל כך מהר. כלומר עושה רושם שלא רק מכך שאנשים שכבר יש להם את הפטרייה מדביקים אחרים.
במיוחד אחרי שמגפה עולמית כשלעצמה כבר התממשה לנו לא מזמן מול העיניים.
אבל גם אם חושבים נגיד על וירוס הכלבת, אז גם משהו כזה או דומה יכול לגרום לאפוקליפסה כזאת.
בהצלחה לנו.
דווקא בגלל כלבת כל התרחיש אימה של זומבים שמדביקים עוד אנשים נראה לי לא אמין.
כי הרי כלבת היא מחלה שקיימת לא יודע כמה זמן. כלבים נדבקים, חיות אחרות נדבקות, והם מדביקים עוד חיות. אבל תמיד הצליחו להשתלט על זה. גם בעבר.
מי? החברה של ג'ואל ב2023?
וזה ז'אנר שאני מחבבת, אבל בפרק הראשון הרגשתי שהעניינים די צפויים (למשל שהנערה הכלואה והחשובה היא הראשונה שמצאו ש"החלימה" מהוירוס או משהו כזה, בין אם לבד או בזכות ניסוי תרופות שעשו עליה).
בקיצור נראה אם זה יחדש משהו או פשוט יהיה עשוי מספיק טוב בשביל לעניין.
פתאום נזכרתי בכך שאת (זה היית את? או שאני מתבלבל) ראית איזה שני פרקים ראשונים של המתים המהלכים והתעצבנת כמה הסדרה הזאת גרועה. אבל אז המשכת והמשכת והמשכת. מתי בעצם הפסקת? (בהנחה שזאת באמת היית את כמובן)
אז נכון שלא חידשו כאן את הגלגל או משהו, אבל בכל זאת עשוי טוב ומעניין.
חוץ מזה ששלא כמו המתים המהלכים זה לא השנים הראשונות אחרי האפוקליפסה שמנסים להבין מה קורה. זה מתחיל 20 שנה אחרי.
כמובן שהנבל האמיתי הוא לא "המחלה" אלא בני אדם אחרים. במקרה הזה משטר צבאי נוקשה שהוקם בעקבות האפוקליפסה כדרך לשמור על האנושות שנותרה. ויש את המורדים שנלחמים בהם.
גם קל לצפות לפחות חלק מהסיפור שיהיה - ג'ואל קשוח ולא רוצה להקשר לילדה שמזכירה לו את הבת שלו. אבל בסוף הוא כן יקשר ויסכן את חייו כדי להציל אותה. ותוך כדי זה אולי גם את האנושות.
אגב - למה שזה יהיה סוד ענק שהילדה חסינה לפטרייה? למה שירצו להרוג אותה בגלל זה?
כלומר האם המחשבה היא שהשלטון הצבאי הזה כל כך רוצה להשאר בעמדת כוח שהוא ישמיד סיכוי להציל את האנושות?
זה מרגיש לי לא אמין.
כלומר הגיוני שהם ירצו לשלוט בתרופה, אבל לא להכחיד אותה.
טוב אז עוד קצת על הפרק.
על הקטע בשנות ה60 כבר כתבתי, אבל אני רוצה לציין את המדען שדיבר על הפטרייה כי זה ג'ון האנה וחבל שזה כנראה התפקיד היחיד שלו בכל הסדרה (יהיה די מפתיע לראות אותו 60 שנה מאוחר יותר)
הסיפור ב2003 היה עשוי יפה. חיי משפחה נחמדים והתדרדרות מאוד מהירה למציאות אפוקליפטית. היה לי די ברור שהבת הולכת למות (כל מה שידעתי על הסדרה זה עולם פוסט אפוקליפטי עם איש וילדה, אבל הילדה הזאת לא תשאר ילדה בעתיד הפוסט-אפוקליפטי).
אבל חשבתי שיגלו שהיא גם נגועה בפטרייה. אבל זה שהחייל הרג אותה בגלל פקודות זה סוג של פורשאדואינג לזה שהצבא הולך להפוך להיות הרע של הסדרה.
הסיפור ב2023 מתחיל באופן שצילק את נשמתי לעד (אוקי, הנשמה שלי רגילה לטלוויזיה אז החלמתי תוך כמה דקות) - אני מדבר כמובן על הקטע של הילדה שהולכת ביער לבדה ונכנסת לבוסטון, בודקים אותה ונותנים לה תרופה ואומרים שהכל יהיה בסדר, ואז רגע אחרי זה אנחנו רואים ששורפים את הגופה שלה. אני מקווה שלפחות גילו שהיא באמת נגועה בפטרייה ולא פשוט הרגו אותה ליתר ביטחון בלי לדעת אם היא נגועה.
אז רואים את החיים בבוסטון תחת שלטון צבאי מהעיניים של ג'ואל בעיקר, אבל גם החברה שלו. במקביל יש את הגחליליות שהם הצבא המורד והם שומרים את הילדה הזאת שבסוף מסתבר שהמנהיגה שלהם שם הכירה עוד כשהיא הייתה תינוקת ושמה אותה בבית יתומים של הצבא כי זה מקום בטוח. אני מניח שנגלה יותר פרטים על מה הקטע איתה בהמשך. כלומר מעבר לזה שהיא עמידה לפטרייה או משהו כזה.
ג'ואל רוצה לצאת מהעיר כי אח שלו מוצב באיזה מקום ולא חוזר אליו בקשר והוא רוצה להציל אותו. ג'ואל והחברה שלו הם מבריחים של כל מיני סחורות אז הם רגילים לצאת מהחומות של בוסטון.
אנחנו שומעים גם קצת על העולם שמחוץ לבוסטון - שמעבר לנגועים יש סוחרי עבדים, שודדים, מפעל של הממשל צבא הזה (FEDRA) באטלנטה.
חוץ מזה הילדה הזאת הייתה צריכה להגיע מאיפשהו אז כנראה יש אנשים ששורדים איכשהו בחוץ.