דיוני סדרות #117

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מרגיש לי כאילו העונה הזאת מסרבת להמריא.

על הפרק הראשון כתבתי שהרגיש שהוא הכנה יותר למשהו.
והיה שם את כל העניין עם הדרואיד מתנקש שהמנדלוריאן התעקש שיתקנו.

אבל אז בפרק הבא אחריו הוא די מהר משתכנע לטוס למנדלור עם דרואיד אחר.
שם הוא נתקל בצרות עם איזה יצור מוזר ששולט במכונות שונות (זה הזכיר לי את הגנרל גריביוס וחבל לי שלא הסובר מה זה למעשה)
אז בו-קטאן באה להציל אותו, מצליחה, הם הולכים ל"מים החיים" שם הוא עושה טבילה, נופל למצולות ובו-קטאן מצילה אותו ובדרך רואה שיש בתוך המים האלו יצור ענק שזה כנראה המית'אזאור מהאגדות.

זה הרגיש איכשהו מאוד קצר ואנטי קליימקטי.

בפרק הזה דין דג'ארין טס עם בו-קטאן חזרה לכוכב הבית שלה (שנראה כאילו היא גרה בו לחלוטין לבדה עם רק כמה דרואידים). הם מותקפים על ידי ספינות של האימפריה, הבית של בו-קטאן מושמד ואז הם בורחים משם.
ואז רווח ענק לעלילה אחרת ובסוף הפרק רואים שהם מגיעים לעולם שבו הכת של דין נמצאת. שם הArmorer מקבלת את זה שדין טיהר את עצמו וגם מקבלת את בו-קטאן לשורות הכת, אפילו אם זה רק זמני עד שהיא תרצה לעזוב.

רוב הפרק מתעסק במדען שהכרנו בעבד עבור האימפריה, ספציפית עבור מוף גדעון. וכנראה עשה מחקר שקשור לשיבוטים (לא זכור לי אם ככה למה דווקא גרוגו היה סובייקט לניסויים שלו.
המדען הזה קיבל חנינה מהרפובליקה החדשה כחלק מתוכנית שלמה שיש להם לקבל חזרה לרפובליקה אנשים שעבדו עבור האימפריה.
היו דברים מעניינים בפרק. היה נחמד לראות את קורסונט שוב. הקטע שיש שם את הצמרת של ההר הכי גבוה של הכוכב עצמו היה מגניב.
בכלל אהבתי את השיחות של האנשים שהיו בתוכנית החנינה הזאת על איך דברים שונים ברפובליקה החדשה לעומת האימפריה.
אבל הפוקוס היה על קצינה ששירתה על הספינה של מוף גדעון ועכשיו המדען פוגש אותה בקורסונט ומגלה שגם היא בתוכנית החנינה.
היה ברור כמעט לחלוטין שהיא זוממת משהו רע. אבל הנחתי שהיא מתכוונת לגרום למדען לחזור למחקר השיבוט שלו ואז לגרום לו לעבוד שוב עבור שאריות האימפריה.
במקום זה היא כנראה פשוט רצתה שהמדען יתפס גונב ציוד של האימפריה.
לא ברור איך היא הצליחה כל כך לשכנע אותם שהמדען עשה משהו רע והיא רק ניסתה לעצור אותו. גם לא ברור איך הם האמינו לה בלי בכלל לחקור אותו על מה שקרה.
ואפילו יותר לא ברור למה השאירו אותה בחדר עם הציוד של מכשיר העינוי/חינוך מחדש כך שהיא תוכל לשנות את העוצמה שלו בלי שאף אחד יידע.
וגם ממש לא ברור מה יכולה להיות הסיבה שלה לכל הדבר הגדול הזה? האם הכל פשוט נועד להיות נקמה במדען כי הוא ערק לרפובליקה? או שהיא רצתה שימחק לו הזיכרון של המחקר שהוא עשה? מה כל כך חשוב בכל זה?
ולמה היינו צריכים פרק שלם שיעסוק בזה?

דיברגנט חדש

Well-known member
מי רואה חופים של סודות|?|
התחלתי לראות אותה ואני כבר בעונה שנייה ונהנה מכל רגע ורגע.
יש 10 פרקים בכל עונה.
אם בא לכם לדבר על הסדרה, אני יותר מאשמח ...

Lhuna3

Well-known member
אוי הכל כל כך מעולה שאין לי כוח לכתוב הכל...

יציאות אהובות של גרג:
uncle logs :-D
גרג-סיט :-D
אחרי שיואן איים לנשל אותה מצוואה של 250 מיליון אם ימשיך לעבור אצל לוגן.
אבל בשביל לוגן הוא לדעתי כלי משחק במאבק האגו מול אחיו ולכן הוא מנסה לשכנע את גרג להשאר (אתה מעדיף את uncle fun או את grampa grumps?)

הראפ של קנדל :-D
L to the OG
ענק!

רומן לג'רי:
- מה את אומרת שנתחתן?
- ג'רי המומה
- רומן: את יודעת לא נתחתן, אבל אני אחטוף אותך ואכריח אותך לגור איתי...
:-D WTF עובר בראש המתוסבך של הילד הזה.

שיב דופקת את ריאה כשהיא מעודדת את לוגן להכריז על ריאה כמנכ"לית הבאה שניה לפני שמתפוצץ העסק עם ההפלגות.

קצת פרטים מעניינים שלמדנו:
אשתו הראשונה של לוגן - אמא של קונור - אושפזה בבי"ח פסיכיאטרי. (האם באשמת לוגן איכשהו?)
ללוגן ויואן היתה גם אחות בשם רוז שמתה איכשהו, ולוגן האשים את עצמו במותה.
הם גדלו בסקוטלנד, והם ראו לאחרונה את אמא שלהם כשיואן ולוגן היו בני 4 ו-5.

קנדל מאוהב בשחקנית מהמחזה של ווילה, אבל ברגע שהוא מציג אותה ללוגן והיא עושה על לוגן רושם של טיפשה - יורד לו ממנה והוא זורק אותה לעזאזל (ובצורה ממש מכוערת).

מרשה כועסת על היחסים של לוגן עם ריאה ומאיימת עליה ובסוף ממש מתעצבנת שהוא לא עדכן אותה בתוכניות לגביה.

Lhuna3

Well-known member
אוף איך אפשר לסכם הכל??
אחד מסופי העונות המעולים בהיסטוריה של הטלויזיה! |כתר|
קנדל |לב|
וגרג שהיה היחיד שידע ובא איתו עם המסמכים! (שגרג סיפר לו שיש לו אותם בערב החתונה בעונה 1)
מדהים.

כמובן מעולה גם העניין עם שיב וטום, שאחרי שהיא גם תומכת באפשרות שהוא יהיה השעיר לעזאזל (למרות שלטענתה זה היה בשביל להגן עליו אח"כ, מה שבאמת עשתה) - הוא סופסוף נשבר מכל החרא שמעבירים אותו שם ויוצא עליה, על זה שהיא הפילה עליו מערכת יחסים פתוחה בליל החתונה, ועל כל השאר, שהוא אומלל איתה ושהוא לא בטוח שלא עדיף לו בלעדיה.

נערך לאחרונה ב:

It's Always Sunny

Well-known member
אבל בשביל לוגן הוא לדעתי כלי משחק במאבק האגו מול אחיו ולכן הוא מנסה לשכנע את גרג להשאר
גם לי זה נראה ככה, נדמה לי שכיף לו שהוא יכול לנפנף את זה מול יואן.

(אתה מעדיף את uncle fun או את grampa grumps?)
:-D|פנים|

הראפ של קנדל :-D
L to the OG
ענק!
:-D:-D:-D

רומן לג'רי:
- מה את אומרת שנתחתן?
- ג'רי המומה
- רומן: את יודעת לא נתחתן, אבל אני אחטוף אותך ואכריח אותך לגור איתי...
:-D WTF עובר בראש המתוסבך של הילד הזה.
אני לא זוכרת באיזה קונטקסט זה נאמר אבל זה כרגיל הזוי כמו תמיד :-D

שיב דופקת את ריאה כשהיא מעודדת את לוגן להכריז על ריאה כמנכ"לית הבאה שניה לפני שמתפוצץ העסק עם ההפלגות.
היא החזירה לה על מה שקרה בפרק הקודם, נכון?

אשתו הראשונה של לוגן - אמא של קונור - אושפזה בבי"ח פסיכיאטרי. (האם באשמת לוגן איכשהו?)
ראיתי שיש מעריצים שרוצים לדעת מה הסיפור של אימא של קונור, האמת היא שאחרי מה שנאמר בפרק הזה אני גם סקרנית.

ללוגן ויואן היתה גם אחות בשם רוז שמתה איכשהו, ולוגן האשים את עצמו במותה.
טוב, אם אמרתי שאימא של קונור מעניינת אותי, אז הסיפור של רוז טיפה יותר מעניין אותי. הלוואי שיתייחסו לזה בהמשך.

קנדל מאוהב בשחקנית מהמחזה של ווילה, אבל ברגע שהוא מציג אותה ללוגן והיא עושה על לוגן רושם של טיפשה - יורד לו ממנה והוא זורק אותה לעזאזל (ובצורה ממש מכוערת).
זה אמור לרמוז לנו משהו לגבי האופי של קנדל?

אוף איך אפשר לסכם הכל??
אחד מסופי העונות המעולים בהיסטוריה של הטלויזיה! |כתר|
הייתי בהלם בסוף הפרק כשקנדל חשף את האמת, באמת הייתי בטוחה שהוא ישתף פעולה עם לוגן.

קנדל |לב|
וגרג שהיה היחיד שידע ובא איתו עם המסמכים! (שגרג סיפר לו שיש לו אותם בערב החתונה בעונה 1)
מדהים.
מעניין כמה זמן הם תיכננו את זה.

כמובן מעולה גם העניין עם שיב וטום, שאחרי שהיא גם תומכת באפשרות שהוא יהיה השעיר לעזאזל (למרות שלטענתה זה היה בשביל להגן עליו אח"כ, מה שבאמת עשתה) - הוא סופסוף נשבר מכל החרא שמעבירים אותו שם ויוצא עליה, על זה שהיא הפילה עליו מערכת יחסים פתוחה בליל החתונה, ועל כל השאר, שהוא אומלל איתה ושהוא לא בטוח שלא עדיף לו בלעדיה.
מה דעתך על השיחה שלהם?
טום סבל כל כך הרבה ממשפחת רוי ואני לא יכולה להאשים אותו שהוא חושב שיהיה לו טוב בלי שיב.

נראה לי שארחיב על זה בהמשך, יש לי תחושה שאפשר להעמיק על הנושאים האלה וכרגע אין לי זמן.

Lhuna3

Well-known member
אני לא זוכרת באיזה קונטקסט זה נאמר אבל זה כרגיל הזוי כמו תמיד :-D
בלי שום קונטקסט.
הוא פשוט מדבר איתה על ענייני העבודה ואז פתאום פולט משום מקום את הדברים ההזויים האלה :-D
היא החזירה לה על מה שקרה בפרק הקודם, נכון?
כן, ואני חושבת שהיא גם ראתה את זה כדרך להפטר ממנה ולהפיל אותה.

ראיתי שיש מעריצים שרוצים לדעת מה הסיפור של אימא של קונור, האמת היא שאחרי מה שנאמר בפרק הזה אני גם סקרנית.
טוב, אם אמרתי שאימא של קונור מעניינת אותי, אז הסיפור של רוז טיפה יותר מעניין אותי. הלוואי שיתייחסו לזה בהמשך.
גם אותי מאוד מסקרנים שני הסיפורים האלה.
זה אמור לרמוז לנו משהו לגבי האופי של קנדל?
חושבת שכן, נראה לי שזה בא להראות לנו שהוא עדיין בתוכו מעריץ את אבא שלו וצריך את האישורים שלו.
מה דעתך על השיחה שלהם?
טום סבל כל כך הרבה ממשפחת רוי ואני לא יכולה להאשים אותו שהוא חושב שיהיה לו טוב בלי שיב.
לחלוטין, אני שמחתי בשבילו שסופסוף היה לו אומץ להגיד לה מה הוא מרגיש וכמה רע היא מתייחסת אליו. הגיע הזמן שיגדל טיפה עמוד שדרה! למרות שהכניעות והצורך שלו לרצות אותה ואת לוגן היו מצחיקים נורא רוב הזמן, הם בו זמנית גם היו מכמירי לב ועצובים בעיני. הוא ריגש אותי בשיחה הזאת, כי ממש ראו את הכאב שלו.

Lhuna3

Well-known member
[יורשים]
נראה לי שארחיב על זה בהמשך, יש לי תחושה שאפשר להעמיק על הנושאים האלה וכרגע אין לי זמן.
האמת שיש לי כל הזמן תחושה שאפשר להעמיק שם כמעט על כל סצינה ועל כל דמות כל כך הרבה, שזה מתסכל אותי כל הדברים שאני מוותרת מראש לכתוב עליהם!

אבל איזה כיף שבעונה 4 נוכל (אני מקווה) לצפות ולדון "בזמן אמת" על כל פרק :) [נעשה שרשור נפרד לעונה 4]

מה דעתכם על ריקוד עם |אזיקים|?
אני צופה עכשיו בסדרה מאה רקדנים, מישהו/י צופה?
ישנם 8 כוריאוגרפים ולכ"א מהם יש 7 רקדנים. הרקדנים עצמם מדרגים את הדרוג.
בסבוב הראשון השמנה הודחה כאשר קיבלה אפס נקודות
בסבוב השני, כ"א היה צריך לשלב אביזר.
רודי שילב אזיקים, האם יאהבו את זה או לא?
אמשיך לראות את הפרק ואעדכן ... :)

Lhuna3

Well-known member
אז ג'ארד חזר.
מרפי מתלהב לעבוד שוב עם חבר שלו, אבל מגלה מהר מאוד, כמו שליאה הזהירה אותו, שזה לא בהכרח כיף להיות הבוס של חבר.
ג'ארד (שחזר לדרגת מתמחה שנה א') סוטה מהפרוטוקולים וההוראות ועושה מה שהוא חושב לנכון, וזה מרגיז את מרפי, שכותב לו רשימת כללים, אבל אז גלסמן מזכיר לו שגם הוא בעצמו היה די כזה ומציע לו לתת לו צ'אנס להוכיח את ערכו.
מרפי לוקח את העיצה ומצליח לקבוע לעצמו ולג'ארד גבולות וכללים להתנהלות שאמורה לעזור להם לעבוד טוב יחד וגם להשאר חברים.
אבל תוך כדי זה מתגלה למרפי בעיה חדשה: גלסמן עשה פשלה קטנה בסגירת הניתוח, כנראה שלא משמעותית, אבל כזאת שלא צפוי שמישהו עם הניסיון שלו יעשה, ומרפי כנראה מבין מזה שיש בעיה עם הכשירות של גלסמן שאי אפשר להתעלם ממנה.

אגב, איך שראו בהתחלה שלנערה יש טיקים ואמא שלה הסבירה שיש לה טורט, ישר ניחשתי שמרפי יגלה שזה לא טורט אלא גידול במוח, ושיסירו לה אותו. הם פשוט חוזרים על אותו קטע כל כך הרבה פעמים בסדרה הזאת :-D

בעניין אחר, דר' וולק כועס על בן-הזוג שלו (שהוא אח ג'ינג'י במחלקה ואני לא זוכרת את שמו). מתברר שהסיבה היא שהוא הסתיר מוולק שהוא נשא HIV. בעזרת הטיפול התרופתי שהוא לוקח, הוא במצב שאינו יכול להדביק, אפילו ביחסי מין, ולכן הוא לא באמת סיכן את וולק, אבל פחד לספר לו כי לפניו הוא קיבל דחיות מגברים אחרים בגלל זה.
אחרי יעוץ פרטני לכל אחד מהם מטעמה של דר' לים, הם מתפייסים בשיחה די חמודה בה הם מתוודים על עוד דברים שלא סיפרו זה לזה.

בשולי הפרק, היו לג'ראד כל מיני אינטראקציות קטנות עם נשים, שכל אחת מהן גרמה לי לחשוד שהולך להיות לו קטע איתן: בפרק הקודם-קודם עם ליאה, ובפרק הזה עם דר' רזניק ועם דר' אלן. אז אני כבר לא יודעת מה מתכננים לו אבל אני ממש אופתע אם כלום.

didalf

Well-known member
צל ועצם עונה שניה

נהניתי למדי. אבל גאדדדד איזה פרקים ארוכים. מה כואב לעשות 10-12 פרקים קצרים יותר????

כל ה"תלונות" שלנו על סדרת הדיסני שהייתה בעונה שעברה נענו:-D
מעניין אותי מה עדי|נחש| חושבת כי את לרוב אלרגית לרומנטיקה אבל אפילו את רצית שיקרה משהו בכמה גזרות!

אלינה ומאל חמודים|לב| וכל הפסטיבל אורות נשיקה הקיטשי שלהם לגמרי עבד עליי היה ממש יפה. היה עצוב למדי כשהיא נאלצה להרוג אותו:-( אבל אז החייתה אותו עם כוח אסור, אואו.
קצת באסה אבל שהם נפרדו בסוף. מה הוא הפך להיות שודד ים (ברשיון:-D) מה קשור? חחח כמו גרייט פרייט רוברט השם עובר מקפטן לקפטן.
כאילו "בחירה" בסדר, תבחר להשאר איתה עכשיו. גם כן הוא והמשבר הקיומי שלו עכשיו|שפם|

אני שמחה שטיפלו בקפל ובאופל כבר בתחילת הפרק האחרון ולא גררו מלא זמן. ואיי קירגן היה מציק העונה איזה דרמה קווין. ביוש.

ניקולאי מותק מה זה?? איזה חמודי. וחתיך. הכי מגיע לו להיות מלך הוכיח את עצמו היטב. חבל קצת שהוא מאוהב באלינה מגיע לו אהבה משלו.
ואוי לא יש מפלצות צל עכשיו בתוכו?8-*

הבעיה שאני לא זוכרת מלא דברים משניים. למשל מי אלה ג'ניה דיוויד וזויה מה היה תפקידם בעונה הקודמת? בחיי עד סוף העונה ועדיין אין לי מושג. בכל מקרה ג'ניה ממש יפה וזה שהיא גילתה שדיוויד תכנן להציע לה נישואין אחרי שהוא מת כשהוא הציל אותה היה ממש עצוב:-(

העורבים ממשיכים להיות החלק היותר מהנה בסדרה. לאדעת אם תהיה עונה נוספת ואני גם לא יודעת אם צריך למרות שכן סיימו במתח, אבל הייתי רוצה לראות עוד מהם. אהבתי אבל ששילבו אותם בעלילה הראשית בסוף.

באסה בשביל נינה:-(

ג'ספר ו-וויילן יאססססס חמודים|מאוהב| רוצה עוד מהם דחוף!!!! אני שמחה שלא מרחו את הקטע שלהם עד סוף העונה אלא כבר באמצע ואז קיבלנו כמה סצנות חמודות שלהם בהמשך. אהבתי במיוחד כשהם מתנשקים אחרי שהשיגו את החרב והשאר מסתכלים עליהם בעין עקומה:-D

וקאז ואינז' - אומייגאדדדד תתנשקו כבר אעהעהעהעההה הרגתם!!! השיחה האחרונה שלהם הרגה אותי בחיי הם כבר היו כ"כ קרובים. תרדוף אחריהההההההה!!! חייבת עוד עונה רק בשבילם בחיי!! אוף|מאוהב|

ואופס הסוף - לאלינה יש כוח אפל. והיא קצת מרוצה ממנו. אוי לא.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני אהבתי שכל השירשורים לונה על היורשים באותו שירשור :rolleyes:
האמת שלא התכוונתי שהיא תפסיק לכתוב עליהם שם. רק רציתי לוודא שכשאנשים שכותבים על דברים חדשים יכתבו את זה בשרשור החדש.

אז ג'ארד חזר.
כבר לפני (טכנית) שני פרקים. אבל כן
מרפי מתלהב לעבוד שוב עם חבר שלו, אבל מגלה מהר מאוד, כמו שליאה הזהירה אותו, שזה לא בהכרח כיף להיות הבוס של חבר.
כמו שגם אנדרוז הזהיר אותו. ובמידה מסויימת אפילו דוקטור אלן.
שמחתי שלפחות גלסמן נתן עצה בכיוון אחר.
ג'ארד (שחזר לדרגת מתמחה שנה א') סוטה מהפרוטוקולים וההוראות ועושה מה שהוא חושב לנכון, וזה מרגיז את מרפי, שכותב לו רשימת כללים, אבל אז גלסמן מזכיר לו שגם הוא בעצמו היה די כזה ומציע לו לתת לו צ'אנס להוכיח את ערכו.
אני גם חשבתי על כך שמרפי עצמו היה בעייתי. ממש זכור לי שהיו מקרים שמרפי הציג למטופל טיפול שהבוס שלו לא אישר ואז כעסו עליו על זה. אז באמת אירוני קצת שעכשיו זה מעצבן אותו כל כך.
מרפי לוקח את העיצה ומצליח לקבוע לעצמו ולג'ארד גבולות וכללים להתנהלות שאמורה לעזור להם לעבוד טוב יחד וגם להשאר חברים.
אני ממש שמחתי עם איך שזה הסתיים באופן טוב.
אני הנחתי שג'ארד עכשיו להשאר לאורך זמן. אבל את הכנסת לי ספקות כשדיברנו על זה בפרק שלפני הקודם כשאמרת שזה אולי מאוד זמני. אז פחדתי שזה לא יעבוד וג'ארד יעזוב.
אבל תוך כדי זה מתגלה למרפי בעיה חדשה: גלסמן עשה פשלה קטנה בסגירת הניתוח, כנראה שלא משמעותית, אבל כזאת שלא צפוי שמישהו עם הניסיון שלו יעשה, ומרפי כנראה מבין מזה שיש בעיה עם הכשירות של גלסמן שאי אפשר להתעלם ממנה.
הקטע הוא שבשנייה הראשונה כשג'ארד אומר שזה דוקטור גלסמן עשה את הסגירה אז לקחתי את זה יותר כבדיחה על חשבונו של שון. כלומר הוא פשוט מציק לג'ארד על משהו קטן ואז מסתבר שזה כל כך לא משהו לא בסדר שזה בכלל גלסמן עשה.
אבל אז ככל שהפוז שאחרי הגילוי הזה גדל הבנתי שזה יהיה עניין גדול כנראה (סרטן מוח חזר? או דינמציה כללית? כנראה נגלה בהמשך)
אגב, איך שראו בהתחלה שלנערה יש טיקים ואמא שלה הסבירה שיש לה טורט, ישר ניחשתי שמרפי יגלה שזה לא טורט אלא גידול במוח, ושיסירו לה אותו. הם פשוט חוזרים על אותו קטע כל כך הרבה פעמים בסדרה הזאת :-D
אולי אם הייתי רואה את זה ואז היו שואלים אותי מה אני חושב שיהיה העלילה שלה אז הייתי מגיע לזה, אבל אני לא חושב עד כדי כך על הדברים האלו בזמן צפייה. כן היה לי די ברור שיתגלה שמה שיש לה זה לא בדיוק טורט, או שימצאו דרך חדשה לרפא טורט, אבל לא חשבתי רחוק עד גידול בראש.
בעניין אחר, דר' וולק כועס על בן-הזוג שלו (שהוא אח ג'ינג'י במחלקה ואני לא זוכרת את שמו). מתברר שהסיבה היא שהוא הסתיר מוולק שהוא נשא HIV. בעזרת הטיפול התרופתי שהוא לוקח, הוא במצב שאינו יכול להדביק, אפילו ביחסי מין, ולכן הוא לא באמת סיכן את וולק, אבל פחד לספר לו כי לפניו הוא קיבל דחיות מגברים אחרים בגלל זה.
אחרי יעוץ פרטני לכל אחד מהם מטעמה של דר' לים, הם מתפייסים בשיחה די חמודה בה הם מתוודים על עוד דברים שלא סיפרו זה לזה.
למרות שאשר לא היה בסכנה אני מאוד מבין למה הוא כעס שהוא שמר ממנו את זה בסוד למשך כל כך הרבה זמן. אם כי יש לי סימפטיה רבה לבן זוג שלו, אבל בכל זאת.
האמת היא שאני ממש חשבתי שהם אולי יפרדו, כי גם ככה לא עושים איתם שום דבר מעניין ואולי יהיה נחמד למצוא לאשר מישהו חדש.
כמובן שבגלל שזה הרופא הטוב אז כולם נשאבים לדרמת היחסים שלהם ומנהלת המחלקה הופכת ליועצת זוגית (מה קורה עם הבן זוג שלה?).
*היה מצחיק שהיא אומרת להם שיש להם שני אנשים גרושים שהם יכולים להתייעץ איתם. (אם כי זה נשמע קצת יותר כמו סיבה לא להתייעץ איתם)
בכל מקרה סצנת ההתפייסות שלהם הייתה חמודה. אבל גם מרגיש לי שהיה יכול להיות טוב אם היו עושים משהו מעניין יותר ולטווח ארוך יותר איתם. חוץ מזה שזה כל כך סטריאוטיפי להכניס איידס לסיפור שלהם.
בשולי הפרק, היו לג'ראד כל מיני אינטראקציות קטנות עם נשים, שכל אחת מהן גרמה לי לחשוד שהולך להיות לו קטע איתן: בפרק הקודם-קודם עם ליאה, ובפרק הזה עם דר' רזניק ועם דר' אלן. אז אני כבר לא יודעת מה מתכננים לו אבל אני ממש אופתע אם כלום.
אוקי, אז בעניין מה שכתבתי שחשבתי שאולי אשר והחבר שלו יפרדו ואז יהיו אופציות אחרות בשבילו.
אז חשבתי גם על מצב שג'ארד הוא ביסקסואל ויתחיל משהו עם אשר.

לא כתבת שום דבר על סיפור הסבתא/אמא/ילד - אבל באמת לא היה משהו מעניין במיוחד עם זה.
עשו כאילו עניין גדול לגבי מי מהן עושה את ההחלטה בעוד שההחלטה כל הזמן הייתה פשוט לעשות מה שהרופאים ממליצים. כלומר זה לא שהיה להן אינטרס שונה (כמו שלילדה עם הגידול במוח באמת היה אינטרס אחר קצת מאשר אמא שלה)

חוץ מזה רזניק הופיעה ממש לרגע בפרק ובכלל לא עם פארק. ואני בכל זאת מתוסכל מזה שהם לא חזרו להיות יחד (ומזה שלא עידכנו את ג'ארד שהם היו יחד).

ודניאל פרז לא הופיע בכלל בפרק.

אגב, אני מרגיש קצת רצון לראות את פרקי סיום עונה 1 של הסדרה.
אני אי אז הפסקתי לראות את הסדרה קצת לפני סוף עונה 1 ואז חזרתי לעונה 2 בלי להשלים אותם ולכן יש לי חור קטן שלא היה לי חשוב להשלים.
אבל מעניין אותי עד כמה היה נראה ששון וג'ארד היו חברים. כי ממה שאני זוכר הם היו ידידותיים בהחלט, אבל לא חברי נפש עם קשר שנשאר חזק גם אחרי 5 שנים של ניתוק קשר.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
צל ועצם עונה שניה

נהניתי למדי. אבל גאדדדד איזה פרקים ארוכים. מה כואב לעשות 10-12 פרקים קצרים יותר????

כל ה"תלונות" שלנו על סדרת הדיסני שהייתה בעונה שעברה נענו:-D
מעניין אותי מה עדי|נחש| חושבת כי את לרוב אלרגית לרומנטיקה אבל אפילו את רצית שיקרה משהו בכמה גזרות!

אלינה ומאל חמודים|לב| וכל הפסטיבל אורות נשיקה הקיטשי שלהם לגמרי עבד עליי היה ממש יפה. היה עצוב למדי כשהיא נאלצה להרוג אותו:-( אבל אז החייתה אותו עם כוח אסור, אואו.
קצת באסה אבל שהם נפרדו בסוף. מה הוא הפך להיות שודד ים (ברשיון:-D) מה קשור? חחח כמו גרייט פרייט רוברט השם עובר מקפטן לקפטן.
כאילו "בחירה" בסדר, תבחר להשאר איתה עכשיו. גם כן הוא והמשבר הקיומי שלו עכשיו|שפם|

אני שמחה שטיפלו בקפל ובאופל כבר בתחילת הפרק האחרון ולא גררו מלא זמן. ואיי קירגן היה מציק העונה איזה דרמה קווין. ביוש.

ניקולאי מותק מה זה?? איזה חמודי. וחתיך. הכי מגיע לו להיות מלך הוכיח את עצמו היטב. חבל קצת שהוא מאוהב באלינה מגיע לו אהבה משלו.
ואוי לא יש מפלצות צל עכשיו בתוכו?8-*

הבעיה שאני לא זוכרת מלא דברים משניים. למשל מי אלה ג'ניה דיוויד וזויה מה היה תפקידם בעונה הקודמת? בחיי עד סוף העונה ועדיין אין לי מושג. בכל מקרה ג'ניה ממש יפה וזה שהיא גילתה שדיוויד תכנן להציע לה נישואין אחרי שהוא מת כשהוא הציל אותה היה ממש עצוב:-(

העורבים ממשיכים להיות החלק היותר מהנה בסדרה. לאדעת אם תהיה עונה נוספת ואני גם לא יודעת אם צריך למרות שכן סיימו במתח, אבל הייתי רוצה לראות עוד מהם. אהבתי אבל ששילבו אותם בעלילה הראשית בסוף.

באסה בשביל נינה:-(

ג'ספר ו-וויילן יאססססס חמודים|מאוהב| רוצה עוד מהם דחוף!!!! אני שמחה שלא מרחו את הקטע שלהם עד סוף העונה אלא כבר באמצע ואז קיבלנו כמה סצנות חמודות שלהם בהמשך. אהבתי במיוחד כשהם מתנשקים אחרי שהשיגו את החרב והשאר מסתכלים עליהם בעין עקומה:-D

וקאז ואינז' - אומייגאדדדד תתנשקו כבר אעהעהעהעההה הרגתם!!! השיחה האחרונה שלהם הרגה אותי בחיי הם כבר היו כ"כ קרובים. תרדוף אחריהההההההה!!! חייבת עוד עונה רק בשבילם בחיי!! אוף|מאוהב|

ואופס הסוף - לאלינה יש כוח אפל. והיא קצת מרוצה ממנו. אוי לא.
אולי אני אצפה בזה כשכל הסדרה תגמר

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אהבתי את הפרק הזה הרבה יותר מהקודם לו.
אולי אפילו יותר מכל פרק אחר בעונה (שכמו שכתבתי פעם שעברה, קצת איכזבה אותי בנתיים)

אפילו שלא היה משהו גדול במיוחד, אבל הייתה עלילה טובה, מעניינת עם קצת מתח.
בין היתר כי באמת לא ידעתי אם יצליחו להציל את הילד.
(האמת לא ברור למה היצור המעופף לא האכיל כבר את הילד לצאצאים שלו.

אהבתי את זה שבו-קטאן לוקחת חלק מהחיים של הכת הזאת וגם מנהיגה קבוצה מהם למשימת הצלה.
מעניין מה יהיה עם הקטע שהיא ראתה מית'וזאור.

דווקא התפקיד של דין לא היה גדול במיוחד.

גם שמחתי שנעשה יותר ברור שדין מתכנן שגרוגו יצטרף לכת של המנדלוריאנים.
תהיתי אם זה בכלל אפשרי בשביל מישהו מהזן שלו. אומנם לא נאמר שמנדלוריאנים חייבים להיות אנושיים, אבל ראינו רק כאלו עד כה.
הוא בעצם כבר קיבל שיריון בסקר, ועכשיו המשריינת נותנת לו עוד חלק.
נאמר שהוא בעצם עוד לא מקבל קסדה בגלל שהוא עוד לא מדבר ולכן לא יכול לומר את השבועה,
אבל איזו קסדה בכלל יוכלו להתאים לו עם האוזניים האלו?
חוץ מזה הוא עושה קרב אימון נגד ילד אחר ומנצח בזכות הטריקים של ג'דיי שלוק לימד אותו.

בנוסף גם קיבלנו סצנת פלאשבק ארוכה לאיך גורגו ניצל מפקודה 66. זה היה מעניין ויפה ועצוב. אבל אני תוהה אם תהיה לזה משמעות בהמשך.
האם נראה שוב את הג'דיי שהציל אותו?
בקטע פלאשבק הזה ראינו שוב את קצה ההר בקורוסנט שראינו בפרק הקודם.

Lhuna3

Well-known member
אולי אם הייתי רואה את זה ואז היו שואלים אותי מה אני חושב שיהיה העלילה שלה אז הייתי מגיע לזה, אבל אני לא חושב עד כדי כך על הדברים האלו בזמן צפייה. כן היה לי די ברור שיתגלה שמה שיש לה זה לא בדיוק טורט, או שימצאו דרך חדשה לרפא טורט, אבל לא חשבתי רחוק עד גידול בראש.
אני חושבת שבלפחות 85% מהפעמים בסדרה הזאת הם מוצאים שיש גידול.
כמובן שבגלל שזה הרופא הטוב אז כולם נשאבים לדרמת היחסים שלהם ומנהלת המחלקה הופכת ליועצת זוגית (מה קורה עם הבן זוג שלה?).
שאלתי את עצמי גם, מרגיש כאילו כבר די הרבה זמן לא ראינו אותו.
אוקי, אז בעניין מה שכתבתי שחשבתי שאולי אשר והחבר שלו יפרדו ואז יהיו אופציות אחרות בשבילו.
אז חשבתי גם על מצב שג'ארד הוא ביסקסואל ויתחיל משהו עם אשר.
חח הכל אפשרי באמת. אבל לאשר יש מערכת יחסים שנראיית עכשיו רק יותר יציבה. אני מהמרת כרגע בעיקר על דר' רזניק, כי היה שם קטע שהרגיש טיפה פלרטטני. אולי זה רק יהיה קטע שיגרום לפארק לקנא ולעשות סופסוף צעד משמעותי יותר להחזיר אותה אליו.
אגב, אני מרגיש קצת רצון לראות את פרקי סיום עונה 1 של הסדרה.
אני אי אז הפסקתי לראות את הסדרה קצת לפני סוף עונה 1 ואז חזרתי לעונה 2 בלי להשלים אותם ולכן יש לי חור קטן שלא היה לי חשוב להשלים.
זה מוזר לי שלא השלמת.
אבל מעניין אותי עד כמה היה נראה ששון וג'ארד היו חברים. כי ממה שאני זוכר הם היו ידידותיים בהחלט, אבל לא חברי נפש עם קשר שנשאר חזק גם אחרי 5 שנים של ניתוק קשר.
אני גם לא ממש זוכרת מה היתה רמת החברות שלהם.
אולי אני אנסה לחפש אם כתבתי על זה משהו בסיכומי הפרקים שלי. חיפשתי ולא :-(

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי את שלושת הפרקים הראשונים של הסדרה Extrapolations.
ואני ממליץ מאוד.

הסדרה עוסקת בעתיד האנושות במאה הזאת, כשהדגש הוא בעיקר על משבר האקלים המחריף וכיצד הוא משפיע עלינו.
*משמעות השם - אקסטרפולציה בעניין הזה היא שיטה להעריך נתונים לגבי העתיד על סמך נתונים שיש עד כה. כך למשל לפי המידה שבה זיהום האוויר עלה בעשורים האחרונים אפשר לשער עד כמה הוא יעלה בעשורים הבאים. אותו דבר לגבי גובה פני הים, חום ממוצע בכדור הארץ ועוד.

הקאסט של הסדרה מלא שמות מוכרים בינהם דויד דיגס (המילטון), דייויד שווימר, מריל סטריפ, קיט הרינגטון, אדוארד נורטון, קרי ראסל, דיאן ליין ועוד.

השנה היא 2037
מגניב שיש כנס אקלים בין לאומי בתל אביב. אפילו יותר מגניב שיש מדינה פלסטינית מוכרת לצד ישראל. לא מרגיש ריאלי, אבל נחמד.
זיהום האוויר גדל, שריפות רבות, הטמפרטורה עולה, הרבה מחאה.
מרשל זוקר רוצה להיות רב בתל אביב אבל אבא שלו לוחץ עליו להיות רב במיאמי. הוא גם מוטרד לגבי משבר האקלים ועושה נאום שלפיו כל מי שלא פועל לשפר את המצב יש לו אשמה על המצב.
אבא של מרשל הוא עורך דין של מישהו שפשוט נקרא ג'וניור. אדם עשיר שמרגיש שאין לו שבריר של מצפון וזה די כיף כשהוא נהרג על ידי אריה ים בסוף הפרק.
אני לא קראתי על זה, אבל כל הקטע שרק מתייחסים אליו בתור ג'וניור היה לי מאוד מוזר. ואז פתאום חשבתי שאולי הכוונה היא שזה דונלד טראמפ ג'וניור, רק שלא רצו לומר את זה מפורשות.
אני קצת מפחד לקרוא על זה כי אולי יהיו ספוילרים להמשך הסדרה (אם כי הדמות הזאת מתה).
במקום אחר מדענית שחקרה עטלפים ביער נכנסת ללידה מורכבת.
במקביל המיליארדר קיט הרינגטון ניקולאס בילטון מתעסק בלמצוא מאגרים של מחצבים, בעיקר קובלט שמשמש לייצור בטריות. הוא מוכן לתת את הפטנטים שלו להתפלת וטיהור מים למדינות מסויימות בחינם בתמורה להיתרי חציבה.

השנה היא 2046
המדענית מהפרק הקודם היא הדמות המרכזית בפרק הזה - רבקה.
אנחנו רואים איך מצד אחד היא מתמודדת עם המצב הרפואי הקשה של בנה, שבגלל תנאי הלידה שלו מצב האקלים הוא סובל מאוד מרגישות לחום ורגישות כללית ללחץ. יש לו משהו שנקרא summer heart שיש לו עוד ילדים בתקופה וכרגע התחזית היא שהם לא ישרדו מעבר לגיל 30.
היא עובדת עבור חברה שמנסה לשמר את החיות על כדור הארץ שנמצאות בסכנת הכחדה. היא עבדה בעבר עם אורנג-אוטנים ופילים. החברה כמובן לוקחת דגימות גנטיות מהחיות האלו, אבל התפקיד של רבקה הוא לחקור את ההתנהגות שלהם ולמצוא דרכים לתקשר איתם על מנת ללמוד מהם כדי שיהיה יותר ידע לגבי כיצד להחזיר את המין לחיים בעתיד (עתיד תיאורתי של אחרי שיצליחו לסדר את כדור הארץ).
במהלך הפרק היא משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת על מנת לדבר עם לוויתנית המאפבאק (לווייתן גדול-סנפיר) שהיא כנראה האחרונה שנותרה בחיים על כדור הארץ.
השיחות שלהם על אמהות הן מאוד מעניינות, במיוחד כי מי שעושה את הקול של הלווייתנית היא מריל סטריפ שגם משחקת את אמא של רבקה שנפטרה כבר.
במהלך הפרק רבקה מבינה שהחברה שהיא עובדת עבורה לא מעוניינת בטובתה של הלוויתנית, ואחרי שהם השיגו ממנה את כל המידע שהם רוצים בעצם מעודדים אותה להתאבד על מנת שהמתחרים שלהם בתחום לא יוכלו ליצור קשר איתה.
זה תיאור מצמרר של איך בני אדם הורגים מינים אחרים.
וזה גם מעלה דיון מעניין (שהתחיל על ידי חברה של רבקה בפרק הקודם) לגבי מה יותר חשוב - להלחם על מה שיש כיום, או רק לשמור מה שאפשר בשביל עתיד אפשרי.

השנה היא 2047
הפרק מתמקד במרשל זוקר מהפרק הראשון. הוא עכשיו רב של קהילה יהודית במיאמי. מיאמי שוקעת בים עוד ועוד וסובלת מהצפות קבועות. יש ועדה במנהיגות פלורידה שמחליטה אילו בניינים לעבוד כדי לשמר מהמים ומרשל מנסה לשכנע שבית הכנסת של הקהילה שלו שווה שימור (על פני בניינים אחרים).
במקביל נכנסת מצטרפת לקהילה של בית הכנסת משפחה של אב בשם האריס גולדבלאט, אשתו השניה גבריאלה ובתו אלאנה.
לא ברור לחלוטין מה האריס עושה למחייתו, משהו עם נדלן, אבל הוא כנראה מוצא דרכים לנצל את המצב קשה של מיאמי לטובתו.
אלאנה אמורה לעבור טקס בת מצווה ולכן מדברת הרבה עם מרשל. היא מאוד עצובה. גם בגלל זה שאמא שלה התאשפזה כנראה אחרי שבעלה בגד בה. וגם בגלל שהיא מודאגת מאוד מהמשבר האקלימי. היא עושה שילוב מעניין של הנושא גם במהלך ארוחת סדר פסח כשהיא מציבה שאלה חמישית לגבי המצב (מזה שם הפרק) וגם בטקס הבת מצווה שלה.
האריס עוזר למרשל להוסיף את בית הכנסת לרשימת המבנים שיצילו מהרס, אך הוא משחד מישהו בשביל זה. ואחר שאלאנה בעצמה מלשינה עליו הוא נאסר על ידי הFBI.
במהלך טקס הבת מצווה שלה אלאנה גם מציגה קטע שהיה בפרק 1 שבו מרשל מטיף שמי שלא פועל למען שיפור המצב האקלימי הוא גם אחראי על זה. זה גורם למרשל להחליט להתפטר מתפקיד הרב של בית הכנסת.
במהלך כל הפרק המצב במיאמי מחמיר, עוברים מכך שיש הצפות 4 ימים מתוך כל שבוע לזה שיש 5 ימים מתוך כל שבוע. בית הכנסת עצמו מוצף חלק גדול מהזמן מה שגורם לכך שכל באי בית הכנסת צריכים לבוא עם מגפיים.
בסוף הפרק מיאמי מותקפת על ידי הוריקן (ההוריקן ה41 של אותה שנה). הקיר ששומר על הים קורס, ההרס רב ומרשל בקושי שורד עם ספר התורה של בית הכנסת.
בסוף הוא נפגש שוב עם אלאנה שגם ניצלה באזור שבו מרכזים ניצולים והם עוזרים לנזקקים.

למעלה