הו, ואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לעזאזל!!!
הולי שיט הסוף הזה הפיל אותי.
וואי אני נורא חששתי.
כי הרגיש לי שברור שמשהו ישתבש וזה לא יצא בלי בעיות. קיוויתי שלא משנה מה בראן עדיין ימות, אבל לא הייתי בטוח שזה יקרה. וחשבתי שגם אם זה יקרה אז תהיתי מה עוד יקרה.
וזה לא נחמד לומר על פרנק, כי הוא נחמד, אבל באופן יחסי הסיום הזה הוא ממש טוב. כלומר פחדתי מי עוד ימות ולא כל כך היה לי אכפת שפרנק ימות. בין היתר כי כבר כמה זמן חשבתי שהוא יתאבד בכל מקרה. וזה שהוא רצח את בראן, (ועוד מול מצלמה שאני מניח שעדיין יש שם) אומר שאין סכנה שמייקל יסתבך על זה.
חשבתי שהקטע שבראן מכה את פרנק יהיה הטריגר למעבר סופית של ג'ימי לצד של אמנדה, אבל לא חשבתי שזה ידחוף את פרנק לקצה.
גם אני חשבתי שזה יהיה טריגר לג'ימי. אני בשוק שאפילו אחרי זה קשה לו לעבור להיות נגד בראן.
אני גם חשבתי שפרנק אולי ינסה משהו נגד בראן שם, אבל הנחתי שזה יהיה כמו מה שראינו, שהוא החזיק סכין מולו ולא היה לו באמת סיכוי לעשות משהו.
אז ג'ימי לא ידע שבראן התעסק עם ג'ני(האחות שלהם) או עם בירדי והוא לא ממש קיבל שבראן הולך להתעסק גם עם אנה, אבל בסוף הוא מאמין למייקל והוא מוכן להרוג את בראן. וזה מעצבן אותי שהמשפחה הזאת לא מדברת אחד עם השני! איך זה שהנושא הזה לא עלה אף פעם? כאילו, אני לא מצפה מבירדי לספר לאחיינים שלה שהיא הותקפה מינית ע"י אבא שלהם. אבל כל הסיפור עם האימא והאחות, זה לא משהו שאתה שומר בבטן 30 שנה.
הנחתי שג'ימי לא יודע על זה. או בהכחשה ענקית על זה.
גם לי מוזר שמייקל לא אמר לג'ימי על זה אף פעם בעבר. או לפחות ברגע שבראן יצא שוב מהכלא. כמו שזה היה לי מוזר שהוא לא סיפר להאנה.
ונכון שבעיקרון נראה לי הזוי לשמור כזה סוד עמוק ולא לדבר על פצע עצום כמו זה שהאמא עזבה עם הבת.
אבל אני גם ממש לא יודע איך זה לחיות במשפחה עם משהו כזה. אבל ראיתי בסרטים/סדרות/ספרים שכשיש משהו עמוק כזה בתוך משפחה לפעמים הוא נשאר משהו שלא מדברים עליו.
מעניין אם תהיה עונה שלישית, האימא והאחות יצוצו מחדש עכשיו שבראן מת סופית, אם בירדי עזרה להן לברוח אולי היא תדע איך למצוא אותן.
נכון, אני מקווה שהם יצוצו באמת. זה יכול להיות מעניין מאוד.
אמנדה מהצד השני עושה עסק עם הטורקייה, ועוזרת לה להפטר מהבן דוד שלה ועכשיו הן מאוחדות.
את הסיפור הזה היה לי קל לנחש. כבר בפרק שעבר חשבתי שהעימות של הטורקייה עם הבן דוד שלה ישחק לטובת הקינסלז, ובפרק הזה כשאמנדה התקשרה אליה יכלתי לנחש מה הרעיון ועוד יותר כשהיא אמרה לבן דוד שלה שאמנדה אמרה שהתשלום הבא שלהם מוכן. כי כבר הבנו שאמנדה הבינה שאין טעם להמשיך עם התשלומים האלו.
עדיין לא ידעתי בדיוק, אז למשל לא קלטתי שהעבודה שאמנדה שילמה לנהג שלה לעשות זה לחסל את הבן דוד.
עדיין לא ברור לי איך מבחינת הטורקייה זה סוגר את הכל. כלומר נכון שאמנדה אמרה שהם ימשיכו לעד לשלם 5% מכל הרווחים שלהם לטורקים, אבל עדיין, מייקל הרג את האח שלה.
בצד השלילי, מסתבר שהבחור ששיחק לשני הצדדים היה שעיר לעזאזל ועכשיו הוא חובר לאנשים שהם קנו מהם את הסמים החדשים כדי להילחם בקינסלה? ואיך אמנדה גרמה לשוטרים להשיג את המספר חשבון, לסמן אותו כדי שהם בבוא הזמן ידעו לתפוס אותו? זה נשמע כ"כ מסובך ומתוחכם.
זה היה קטע מחוכם שלא ציפיתי לו.
אמנדה לא גרמה לשוטרים להשיג את המספר חשבון הזה. אבל בפרק שעבר היא הצליחה להבין שכנראה השוטרים מצאו את המספר חשבון הזה (כי היא נתנה אותו לבחור שאחר כך הסתבר לה שעבד עם הטורקים והם רצחו אותו).
לא ברור לי אבל למה גם האיש שמכר להם את הסמים ירצה לנקום בקינסלז, הוא אמור להיות מוגן מזה. הגיוני שאמנדה עדיין רוצה לעשות איתו עסקים.
ואנתוני מקבל שיעור מבראן איך להתחמק מרצח, אבל האידיוט הלך לאיפה שהם דרסו את הבחורה ההיא ועכשיו המשפחה היריבה יודעת שהוא הרג את הבן שלה.
וואו כשבראן רצח את הבחור הצעיר האחר ההוא מול אנתוני חשבתי שהוא עומד להתעלף.
אם כי לפחות זה רצח שהרגיש לי יותר מוצדק כי הבחור הזה דרס מישהי כי הוא הסתכל אחורה תוך כדי נהיגה.
כמובן שהוא יעשה משהו טיפשי כמו ללכת למקום שהייתה הדריסה. אני דאגתי שהוא ילך למשטרה.
אבל בכל מקרה המשפחה של ההוא בטח יכלו להבין שהקינסלז אחראים לרצח של הבן שלהם ובכל מקרה ירצו לנקום בכולם.
אם כי אולי לא באנתוני אישית.
ובסוף אנתוני הולך לאמנדה להתוודות?
ומה היא תעשה עם זה?
זה מזכיר לי שאמנדה אמרה לטורקייה שהיא בהריון. האם היא פשוט מתכוונת להמשיך להכנס להריון, או שהיא גילתה שהיא בהריון שוב?
ואם היא בהריון, האם יכול להיות שזה ממייקל?
וגם בירדי מנקה את החרא של ויקינג, ומנסה לגרום לארוסה של קאם לשנות את הגרסה שלה.
בירדי פועלת בשכל. גם מחזקת את זה שקם היה פושע ורוצח ולכן הגיע לו למות. וגם אומרת לה שאם הבת שלה תמשיך עם זה אז היא לא תוכל להיות עם הנכדה שלה.
והיה קטע לא נחוץ עם ניקי.
אוקי, את אולי תאמרי שאני רגיש מדי, אבל מבחינתי זה היה משמעותי.
כי ויקינג בעצם התנהג כמו בן אדם ובאמת הראה כמה הוא אוהב את ניקי ובאמת הראה רצון מסויים להשתנות.
עוד משהו:
גם בפרק הזה וגם בפרק הקודם דובר על כך שבראן מגייס אנשים בשביל איזה משהו גדול שגם ג'ימי וגם ויקינג לא ידעו מה זה. אבל לא ראינו מה היה עם זה בסוף. האם זה פשוט יתמסמס, או שזה משהו שעוד נגלה שקרה ותהיה לו משמעות?
בכלל לא ראינו את האנה בפרק הזה, אבל כן ראינו את השמלה שבראן קנה לה. מזל שהוא מת.
נראה לי שמאז תחילת העונה בקושי היה קשר בין ויקינג ופרנק. שזה מוזר כי הם אבא ובן. זה לא ברור אם לויקינג בכלל אכפת ממנו. אבל הוא נראה קצת שבור בסוף.
אז המשטרה עומדת כנראה להכנס חזק בקינסלז. כלומר בתביעה נגד אמנדה על הלבנת כספים. כנראה אין להם יותר מזה.
גם יש להם דברים על הבחור האחר ההוא, אבל יש לו מודיע בתוך המשטרה.
ועכשיו הוא כנראה מתכוון לצאת נגד הקינסלז באופן ישיר, גם בלי תמיכת הטורקים.
זה אולי היה טעות להפוך אותו לאויב אם כבר הייתה להם דרך אחרת לטפל בטורקים.
חבל שהסדרה כ"כ אנדרייטד, כי העונה הזאת הייתה מעולה! ואני מחזיקה את כול הגוף שלי שזה יקבל עוד עונה.
לפחות אנחנו לא צריכים לדאוג ששביתת התסריטאים של ארה"ב תשפיע עליהם.
אני אם כבר יותר מודאג שההתחייבויות של צ'ארלי קוקס לדרדוויל (גם הסדרה עצמה וגם אולי הופעות של הדמות בעוד מקומות) יגרמו לכך שהוא לא יהיה זמין בשביל עונה נוספת. זה אפילו גרם לי קצת לחשוש שאולי מייקל ימות בסוף העונה.
אה אוקי, לפי מאמר שראיתי לא רק שהסדרה חודשה, אלא כבר צילמו את עונה 3, ועונה 4 עכשיו אושרה גם.
וכתוב שם שזאת הסדרה הכי מצליחה של הערוץ האירי הזה כבר שנים:
Season two featured eight gripping episodes as the Kinsellas faced their enemies, and many viewers were left divided over Bren
www.dublinlive.ie