דיוני סדרות #121

It's Always Sunny

Well-known member
המלצה חמה על מיני סדרה- ילדה יקרה או Dear Child. מדובר על מיני סדרה גרמנית עם 6 פרקים שנמצאת בנטפליקס. דבר אחד שהסדרה עושה ממש טוב זה לגרום לך לרצות לראות אותה כולה בבת אחת. באמת, אני התחלתי את הפרק הראשון ומצאתי את עצמי לא מסוגלת להפסיק עד שסיימתי את כל הסדרה. זאת סדרה מתח-אימה-פסיכולוגית מצמררת מאוד. קשה מאוד להסביר על מה הסדרה בלי לספלייר כלום, אז אני רק אתאר ממש מה שרואים בתחילת הפרק הראשון, ומה שרואים שם בהתחלה זה אישה וילדה בורחים ממה שנראה כמו מרתף שבהם הן הוחזקו (יחד עם עוד ילד) ע"י איש שחטף אותם (לא ברור בהתחלה אם אם הוא חטף רק את האישה והילדים הם בעצם ילדים שלהם כתוצאה מזה שהוא אנס את האישה, או שהוא חטף גם את הילדים בכל מקרה הילדה מתייחסת לאישה כאמא שלה ולאיש כאבא שלה). האישה והילדה מגיעות לבית חולים, ואני לא רוצה לספר מעבר לזה כי הסיפור הולך ומסתבך ככל שהפרקים חולפים מגלים שדברים שחשבנו הם לא בדיוק איך שהם נראים. כמו שאמרתי ומגלים את התמונה המלאה לאט לאט ככל שמתקדמים בסיפור. הילדה שמבדיקה עכשיו גיליתי ששמה Naila Schuberth (השחקנית), עושה עבודה מצמררת בלהיות ממש קריפית ואניגמטית ולא ברורה, והיא ללא ספק הולכת להיות דמות החודש שלי.
הסדרה כמובן עוסקת בנושאים מאוד קשים כמו אלימות, אלימות מינית, אובדנות וכו', אז כמובן לקחת את זה בחשבון.
האמת שנותרו בי כמה שאלות אחרי שסיימתי, ולכן אני קצת ממליצה עליה ממניע אנוכי כי אני הייתי רוצה לדבר עליה עם מישהו ולראות אם פספסתי דברים או שיש דברים שלא הסבירו. אבל בכל מקרה זאת סדרה ממש מעולה ברמה שהיא יוצרת מתח וגורמת לצופה כל הזמן לנחש מה בעצם קורה ולרצות להמשיך לראות כדי להבין את התמונה המלאה. היא גם מצולמת, מבוימת, משוחקת נפלא וכל הדברים האלה. אני יודעת שסדרה מהסוג הזה היא לא הסטייל של רוב הפורום הזה, ובכל זאת, זאת הייתה סדרה כ"כ טובה שהייתי חייבת לנסות להמליץ עליה כאן.
אז אני מבינה שהסדרה פחות מפחידה בקטע של ג׳אמפ סקאר, היא מפחידה בגלל הפן הפסיכולוגי שלה.
אני יודעת שזה קצת מסובך לשאול אותך לגבי כמה הסדרה מפחידה כי את אוהבת אימה אבל אני אנסה בכל זאת, בשביל מישהי שלא אוהבת אימה בכלל, אני אוכל להתעניין בסדרה ולא להתייחס רק לחלק של האימה?

didalf

Well-known member
עדיין לא, ועכשיו בגלל החגים ייקח לי עוד זמן |שפם|:-D
נהה אני סומכת עלייך להגיע איתנו לעונה 4.
יש על עונה 3 ואז לונה ויעל התחילו לצפות ואז מעורבב פה כל העונות.

keren or5

Well-known member
אז אני מבינה שהסדרה פחות מפחידה בקטע של ג׳אמפ סקאר, היא מפחידה בגלל הפן הפסיכולוגי שלה.
אני יודעת שזה קצת מסובך לשאול אותך לגבי כמה הסדרה מפחידה כי את אוהבת אימה אבל אני אנסה בכל זאת, בשביל מישהי שלא אוהבת אימה בכלל, אני אוכל להתעניין בסדרה ולא להתייחס רק לחלק של האימה?
נראה לי שרוב האנשים לא היו מגדרים את הסדרה כאימה, אז בעיקרון כן.

Lhuna3

Well-known member
המלצה חמה על מיני סדרה- ילדה יקרה או Dear Child. מדובר על מיני סדרה גרמנית עם 6 פרקים שנמצאת בנטפליקס. דבר אחד שהסדרה עושה ממש טוב זה לגרום לך לרצות לראות אותה כולה בבת אחת. באמת, אני התחלתי את הפרק הראשון ומצאתי את עצמי לא מסוגלת להפסיק עד שסיימתי את כל הסדרה. זאת סדרה מתח-אימה-פסיכולוגית מצמררת מאוד. קשה מאוד להסביר על מה הסדרה בלי לספלייר כלום, אז אני רק אתאר ממש מה שרואים בתחילת הפרק הראשון, ומה שרואים שם בהתחלה זה אישה וילדה בורחים ממה שנראה כמו מרתף שבהם הן הוחזקו (יחד עם עוד ילד) ע"י איש שחטף אותם (לא ברור בהתחלה אם אם הוא חטף רק את האישה והילדים הם בעצם ילדים שלהם כתוצאה מזה שהוא אנס את האישה, או שהוא חטף גם את הילדים בכל מקרה הילדה מתייחסת לאישה כאמא שלה ולאיש כאבא שלה). האישה והילדה מגיעות לבית חולים, ואני לא רוצה לספר מעבר לזה כי הסיפור הולך ומסתבך ככל שהפרקים חולפים מגלים שדברים שחשבנו הם לא בדיוק איך שהם נראים. כמו שאמרתי ומגלים את התמונה המלאה לאט לאט ככל שמתקדמים בסיפור. הילדה שמבדיקה עכשיו גיליתי ששמה Naila Schuberth (השחקנית), עושה עבודה מצמררת בלהיות ממש קריפית ואניגמטית ולא ברורה, והיא ללא ספק הולכת להיות דמות החודש שלי.
הסדרה כמובן עוסקת בנושאים מאוד קשים כמו אלימות, אלימות מינית, אובדנות וכו', אז כמובן לקחת את זה בחשבון.
האמת שנותרו בי כמה שאלות אחרי שסיימתי, ולכן אני קצת ממליצה עליה ממניע אנוכי כי אני הייתי רוצה לדבר עליה עם מישהו ולראות אם פספסתי דברים או שיש דברים שלא הסבירו. אבל בכל מקרה זאת סדרה ממש מעולה ברמה שהיא יוצרת מתח וגורמת לצופה כל הזמן לנחש מה בעצם קורה ולרצות להמשיך לראות כדי להבין את התמונה המלאה. היא גם מצולמת, מבוימת, משוחקת נפלא וכל הדברים האלה. אני יודעת שסדרה מהסוג הזה היא לא הסטייל של רוב הפורום הזה, ובכל זאת, זאת הייתה סדרה כ"כ טובה שהייתי חייבת לנסות להמליץ עליה כאן.
האמת שכבר תיכננתי עליה לגמרי כי ראיתי שמהללים אותה, אז את חיזקת את זה. אולי אצליח בחג הזה.

It's Always Sunny

Well-known member
:-D:-D:-D

תודה רבה |4U|

נראה לי שרוב האנשים לא היו מגדרים את הסדרה כאימה, אז בעיקרון כן.
טוב לשמוע :-):
אני אשקול לצפות בה.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member

רק שתדעו שביליתי עכשיו כשעה-שעתיים בקריאת הדיונים שלנו בשרשור ההוא.
היו לנו שם ויכוחים טובים (כלומר בעיקר הטיעונים שלי היו טובים ואתם טעיתם אבל לא משנה :p)
בהחלט רענן לי את הזיכרון בדיוק בזמן לקראת עונה 4!

It's Always Sunny

Well-known member
התחלה נפלאה יש לפרק, שהורגים את החתול עם המיקרוגל 😭

Lhuna3

Well-known member
בעקרון זה הז'אנר הכי שנוא עלי בעולם, אבל בכל זאת אני נותנת לזה צ'אנס בינתיים.
ובהכי שנוא עלי אני מתכוונת לא רק לאימה, אלא ספציפית לנושא של פסיכופאט מחזיק מישהו/י כלוא בסוד.
המזל הוא שהפרק הראשון מהר מאוד מגיע לסוף הסיפור, כלומר אחרי הבריחה (וכנראה רציחתו של הפסיכו'), אז אין ברובו את הקטע המעיק ביותר של המתח איך ומתי יצליחו להשתחרר. אני מניחה שהפרקים הבאים יחזרו אחורה בשביל לספר את הסיפור המלא, למרות שעל פניו הוא נראה די ברור, אבל אני מצפה לזה שכמו שכתבה מיקי אז יהיו טוויסטים וזה יתברר כלא "פשוט" כמו שזה נראה.

אני אנסה ואראה אם לא אשנא מידי את פרק 2 בשביל להמשיך עוד.

didalf

Well-known member
היו לנו שם ויכוחים טובים (כלומר בעיקר הטיעונים שלי היו טובים ואתם טעיתם אבל לא משנה :p)
אני עושה את זה תמיד לפני עונות חדשות זה יעיל מאד למי שאין לו סבלנות לצפיות חוזרות.
אאני אעשה את זה גם פה לקראת העונה הבאה.
אבל על מה התכווחנו שם והאם אני ואת היינו באותו צד? (כי אם לא את כנראה טועה).

חינוך מיני 303
אוי כן זה היה נוראי;-( ובדיוק איזה שבוע אחרי שהכלב שלי מת יופי של תזמון.

It's Always Sunny

Well-known member
אני עושה את זה תמיד לפני עונות חדשות זה יעיל מאד למי שאין לו סבלנות לצפיות חוזרות.
אאני אעשה את זה גם פה לקראת העונה הבאה.
:-D:-D

חינוך מיני 303

אוי כן זה היה נוראי;-( ובדיוק איזה שבוע אחרי שהכלב שלי מת יופי של תזמון.
קראתי את זה בשרשור שקישרת וזה מאוד עצוב ;-(

אוף, העונה הזו גורמת לי לאי נוחות עם המנהלת החדשה, כל פעם שיש סצנות בבית הספר אני רק רוצה שייגמרו מהר ;-#

Lhuna3

Well-known member
כצפוי צפיתי בהכל. לא לגמרי בטוחה למה, אבל כן הקל עלי העניין שהסדרה מסופרת מהסוף, ורובה לא במצב ש"השבויים בשבי". כלומר בסוף מבינים שזה לא מדויק, אבל את מבינה למה אני מתכוונת.

איזה שאלות נשארו פתוחות בעצם?

didalf

Well-known member
כצפוי צפיתי בהכל. לא לגמרי בטוחה למה, אבל כן הקל עלי העניין שהסדרה מסופרת מהסוף, ורובה לא במצב ש"השבויים בשבי". כלומר בסוף מבינים שזה לא מדויק, אבל את מבינה למה אני מתכוונת.

מלכת הבינג' איז באקקקקקקקקק

Lhuna3

Well-known member
חינוך מיני - עד סוף עונה 3
לא - את היית בצד של ניק :-D
אוקיי למען הדיוק היו לנו שם שלוש מחלוקות עיקריות:
1. לגבי אייזיק השכן של מייב - את, ניק ויעל בצד השגוי, ורק אני צודקת.
2. לגבי אדם ואריק - כולנו בעד המערכת יחסים הזאת, אבל ליעל וניק מפריע שכאילו יש התעלמות מכך שאדם היה בריון עליו לפני זה, ובמקרה הזה את ואני מסכימות שיש מקום לשים את זה מאחורה.
3. לגבי מייקל אבא של אדם, שאת וניק חשבתם שהוא ממש נוראי, ואני לא בטוחה איפה יעל היתה בעניין, אבל אני חשבתי שאתם מגזימים בשיפוט שלו.
ולא בדיוק מחלוקת אבל יש גם השאלה עד כמה אנחנו רוצים את אוטיס ומייב בתור ENDGAME שבה אני ויעל מסכימות שהמסטיק שעשו מזה הוציא את החשק וזה כבר לא כזה חשוב לנו, ואילו את וניק משום מה עדיין מאוד בעניין.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
המלצה חמה על מיני סדרה- ילדה יקרה או Dear Child. מדובר על מיני סדרה גרמנית עם 6 פרקים שנמצאת בנטפליקס. דבר אחד שהסדרה עושה ממש טוב זה לגרום לך לרצות לראות אותה כולה בבת אחת. באמת, אני התחלתי את הפרק הראשון ומצאתי את עצמי לא מסוגלת להפסיק עד שסיימתי את כל הסדרה.
האמת שכבר הטריילר היה נראה לי ממש טוב וגרם לי לרצות לראות את זה למרות עניין השפה.
טוב, אני מקווה שהיום חופש אקסטרה שאני מקבל ייתן לי את האפשרות לראות את זה כבר בקרוב.
(לא המשכתי לקרוא למרות שאני מניח שלא ספליירת)

אכן, הסדרה שקרים אמיתיים היא בספרדית כמו רוב הסדרות בנטפליקס.
מה יש לך נגד ספרדית? שפה מאוד יפה וקלה ללמידה.
אין לי משהו נגד ספרדית ספציפית, אלא פשוט כאחת מהשפות שאני לא מבין ולכן צריך להסתמך רק על כתוביות (או שאני שם דיבוב לאנגלית).
אני לא מחרים לחלוטין סדרות בשפות זרות, זה פשוט מוריד את הסיכוי שאני אראה. אם זאת הייתה נראית לי סדרה ממש ממש טובה אז כן הייתי רואה למרות השפה.
*כפי שציינתי בתגובה מעל שאני כנראה כן אעשה את המאמץ בשביל הסדרה הגרמנית הזאת.

אוי, היה לך את הקטע המוזר הזה עם אייזק, לא? הבחור עם הכסא גלגלים

הולי שיט, מה?!?
אין לי מושג על מה את מדברת. כנראה הדחקתי את זה מהזיכרון שלי.

היא נוראית!|כן|
לונה בטח אהבה אותה :-P:

אוקי, זה היה מפחיד
(לא תוכן הסדרה שעדיין לא ראיתי, אלא המהירות שזה קרה בה)

חינוך מיני - עד סוף עונה 3

לא - את היית בצד של ניק :-D
אוקיי למען הדיוק היו לנו שם שלוש מחלוקות עיקריות:
2. לגבי אדם ואריק - כולנו בעד המערכת יחסים הזאת, אבל ליעל וניק מפריע שכאילו יש התעלמות מכך שאדם היה בריון עליו לפני זה, ובמקרה הזה את ואני מסכימות שיש מקום לשים את זה מאחורה.
3. לגבי מייקל אבא של אדם, שאת וניק חשבתם שהוא ממש נוראי, ואני לא בטוחה איפה יעל היתה בעניין, אבל אני חשבתי שאתם מגזימים בשיפוט שלו.
ולא בדיוק מחלוקת אבל יש גם השאלה עד כמה אנחנו רוצים את אוטיס ומייב בתור ENDGAME שבה אני ויעל מסכימות שהמסטיק שעשו מזה הוציא את החשק וזה כבר לא כזה חשוב לנו, ואילו את וניק משום מה עדיין מאוד בעניין.
רגע, אני אמור למלא את החלקים החסרים? זה מבחן?
:-D

האמת שלגבי 1 אני עדיין בשוק לגבי הדעה שלך (אפילו שאני כבר לא זוכר את הפרטים של מה שקרה שם)
לגבי 2 אני בטוח שאני צודק, אבל אני לא מרגיש את זה חזק ממרחק הזמן.
לגבי 3 אני ממש לא זוכר על מה מדובר אבל אני אאמין לעצמי של העבר שכנראה את טועה.
ולגבי מה שלא נתת לו את המספר 4 משום מה - ברור שאני ועדי צודקים. את ויעל סתם רעות.
(אגב, 5 זה הדיון לגבי האם לדיון האחרון מגיע מספר וגם בו אנחנו כנראה לא מסכימים)

ואהבתי לונה שלכולם יש לפחות דעה אחת משותפת עם האחר, אבל לך ולניק אין שום דעה משותפת:-D
אנחנו אויבים בלב ובנפש :-D

didalf

Well-known member
אה את טועה הוא מעצבן!

יופי אנחנו צודקות:-P:.

מה הוא ממש נוראי אבל גם אח שלו היה אפילו יותר נוראי כלפיו אז קצת ריחמתי עליו.

עדיין בעדם.

ממש:-D

רגע, אני אמור למלא את החלקים החסרים? זה מבחן?

keren or5

Well-known member
מלכת הבינג' איז באקקקקקקקקק
אוקי, זה היה מפחיד
חברים, זה שישה פרקים!
אני לא זוכרת אם הסבירו איך הילד ידע איך הסבא נראה כי הוא צייר את התמונה שלו מעל המיטה וגם הילדה אמרה שהיא נפגשה עם הסבא בעבר, אבל הוא מתנהג כאילו זה לא קרה.

למעלה