רואים איך כתבתי באנגלית יפה כדי לא לספלייר את הסוף של הפרק הראשון? טוב אז אם אנחנו כבר בספויילר אז אני אגיד מה אני חושבת. אני יודעת שיש הרבה דברים פה שגיקים נורא אוהבים כמו קרבות סמוראים ודברים כאלה, אבל אותי זה פחות מעניין. לא שהסדרה לא שווה צפייה. הם עושים פה מולאן 2: סיפור נקמה. רציני, ככה צריך לקרוא לזה. (יש סיבה כלשהו שהטרופ של אישה שמתחפשת לגבר נפוץ יותר ביצירות שמתארות תרבות אסייתית?), קיצר אני מניחה שהרבה היו צועקים woke על הסדרה אם היא לא הייתה טובה, כי היא עוסקת בנושאים מגדריים, יש לנו את הדמות הנשית הראשית מיזו שעוברת כגבר ואנחנו רואים את החיים והפריבילגיות שיש לה בזכות זה, כשאנחנו משויים אותה לדמות של הנסיכה (יש שם נסיכה, מסובך להסביר כרגע איך היא קשורה להכל), אבל ליטרלי מישהו מסגביר לה באיזה שלב שלנשים בחברה הזאת יכולים להיות או נשים (wife) או זונות, יעני בכל מקרה לא בחירה משהו, אבל אני מניחה שברור מהאופציות שעדיף להיות אישה, שזה קצת מדכא. אבל התמה המרכזית היא שמיזו רוצה לנקום באבא שלה, יו סי, למיזו יש עיניים כחולות [הכנס גיף שמתלהב מכך שאמרו את שם הסדרה], וה אומר שהיא נחשבת בעיני האנשים שלה ככמפלצת/רוח/שד וואט אבר, כי בתקופה שבה הסדרה מתרחשת אסור לאנשים לבנים להיות איפה שמיזו נמצאת (לא זוכרת איפה היא כאילו באסיה, תקנסלו אותי אם זה חשוב לכם) ומכל הביקורת שקראתי הבנתי שזאת הייתה תקופה אמיתית. קיצר זה שיש למיזו עיניים כחולות זה אומר שהיא בת תערובת. מרגיש לי שלבחור דווקא בעיניים כחולות זאת בחירה יפה, כי זה ממש סמל של יופי במערב (תשאלו כל מי שיש לו עיניים כחולות, העיניים זה כמעט תמיד המחמאה הראשונה שנותנים) אז זה סימבולי שדווקא זה גורם לאנשים להידחות ממנה, הקטע הזה והקטע שיש איזה סצנה שנראה שהמקומיים ממש נגעלים מלאכול חלב פרה, נותן לנו הצצה על התרבות המערבית דרך העיניים הלא מערביות (למרות שהיוצרים כן אמריקאים, אבל הסדרה בבירור מאוד מושפעת מאנימות.)
טוב קיצר מה קרה? בתקופה הזאת במקום שזה, אסור לאדם הלבן להיכנס לאיפה שזה לא יהיה שמתרחשת הסדרה, היו איזה 4 אנשים לבנים לפני איזה 20 ומשהו שנה שם ואחד מהם אנס אישה מקומית ומיזו עם העיניים הכחולות נולדה, אז זה לא רק סיפור על מישהי שצריכה להסתיר את המגדר שלה אלא גם מסתירה את זה שהיא חצי לבנה (ולכן היא לובשת משקפי שמש).
יש לה מסע נקמה לעבור באיש שאנס את אמא שלה, היא לא יודעת מי זה מבין הארבע, אז היא מחליטה להרוג את כולם. מתישהו באמצע העונה אנחנו כבר מגלים שהיא כבר הרגה אחד מהם, לא מסבירים מי מו מה. וגם כמו כן, היא פוגשת את אחד מהאנשים הלבנים ולא הורגת אותו בסוף למרות שהיא רוצה, אבל הוא אומר לה שאם היא תהרוג אותו היא לא תדע איפה שני האחרים הלבנים. עכשיו כשאני חושבת על זה יש משהו מוזר בסוף כי הם מגיעים לאיזה הסכמה שהוא יוביל אותה לשני האחרים והעונה מסתיימת כשהם נוסעים בספינה כאילו מיודדים (?) בזמן שהוא מוביל אותה לשני האנשים הלבנים האחרים. שזה קצת מוזר שהם הגיעו למצב הזה, אבל זה כנראה אומר שליוצרים הייתה הרבה אמונה שתהיה עוד עונה, כי זה לא רק בקטע שמיזו לא הרגה את האיש הלבן, אלא שאנחנו לא יודעים עדיין אם היא תבחר בנקמה. הפרק הכי טוב, פרק 5- מספר שלושה סיפורים במקביל, אחד מהם מסופר כהצגה ומתאר פלשבק מהחיים של מיזו שיש לו אפקט קצת חלומי. נראה שבשלב מסויים בחיים שלה מיזו מצאה את מי שהיא חשבה שהיא אמא שלה ומתה בילדות (אבל בסוף העונה אנחנו מגלים שהיא לא באמת הייתה אמא שלה בכל מקרה), קיצר היא איכשהו מצאה אותה בבגרותה והאמא המזויפת מבקשת ממיזו להתחתן עם מישהו שהסכים להתחתן איתה והיא תצטרך להיות אישה ולגלם את כל התפקידים הנשיים המסורתיים, ויוצא מזה משהו לאמא, לא זוכרת, הוא נותן להם כסף או משהו. קיצר מיזו מסכימה ופורשת מכל מסע הנקמה שלה, ועם הזמן, למרות שבהתחלה היא ובעלה החדש לא כ"כ מסתדרים, הוא עדיין יחסית איש הגון ולא אונס אותה (רואים חאל דרגו וחאליסי! אפשר גם לא לאנוס אפילו אם זה תקופה שבה אונס לא אומר שאתה איש רע, ואתה יכול לאנוס את אשתך ואז לעשות אותם חמודים ובכך לייצר רומנטיזציה של אונס!) אחרי תקופה קצרה הם מתחילים להתחבב אחת על השני, ומיזו שוכבת איתו מרצונה. יודעים מה? הייתי בעדם אפילו הם היו חמודים (למרות שאני מששפת את מיזו ממש עם מישהו אחר, אבל זה אחר כך). הוא אומר לה משהו מאוד יפה, שהוא לא רוצה לראות את ה"דמות שהיא מגלמת עבור אמא שלה" כלומר - לא את הפרפורמנס של האישה הכנועה, אלא אותה האמתית, נראה לי שזה אחרי שהיא סיפרה לו את הרצון בנקמה שהיה לה (שנראה שבשלב הזה היא וויתרה עליו), קיצר היה בזה משהו יפה שהוא אומר לה שהוא רוצה לראות את האני האמיתי שלה כי גם כמובן כל הפרקים הראשונים זה פלשבקים לסיפור נחמד אך צפוי, על איך היא גדלה בתור שוליה של מייצר חרבות עיוור (נראה לי שיש פה גם איזה מוטיב עם עיניים), שכלל כמובן מונטאז' אימונים שמראה שמיזו היא אחלה סמוראית. קיצר בעידוד בעלה הם עושים קרב חרבות, מיזו מנצחת אותו וזה נראה כאילו היא שמחה. אבל האגו השברירי שלו לא יכול לא להיעלב מזה אז הוא אומר אומר לה באמת מפלצת. אחר כך באים אנשים להילחם בה והוא רואה אותה בסכנה ולא עוזר לה. יכול להיות אפילו שהוא קרא להם. היא מצליחה להביס אותם ואז הוא מתחנן שהיא תסלח, אבל כבר אבוד, היה שבריר שניה שהיא חשבה שהיא הבינה את המסר האמיתי של הנסיכה הקסומה -אני לא זוכרת מה זה היה בדיוק הציטוט, אבל השחקן שאומר- יו קילד מיי פאדר פריפר טו דיי, אמר באיזה ראיון שזה בכלל לא המשפט האהוב עליו מהסרט, אלא משפט שאף אחד לא זוכר משהו על זה שאחרי שהוא משיג את הנקמה הוא לא מרגיש מסופק, אלא הוא מרגיש שכל זה היה לחינם, קיצר להתאבסס על נקמה זה נואו בואנו, ולשניה מיזו גם חשבה ככה. אני חושבת שזה כואב דווקא זה שבעלה הבן אלף רצה לראות צד אמיתי שלה ואז דחה אותה על זה לחלוטין (לכל היותר הוא היה ממש בסדר עם זה שהיא תמות), כי הסדרה הזאת היא על אנשים לא שייכים שמנסים למצוא את המקום שלהם והזהות שלהם, וזה נכון לעוד דמויות בסדרה- טייגן, רינגו, הנסיכה הזאת. כולם אנשים שמנסים למצוא את המקום שלהם בעולם.
ואני צריכה להזכיר גם את השיפ הכי לוהט בסדרה- טייגן ומיזו, אל תחשבו לשניה שהוא לא רוצה לעשות אותה.
מצד אחד, הוא חושב שהיא גבר (כן הוא לא מגלה עדיין שהיא אישה בשום שלב- גם לא בסצנה של התמונה הזאת!), מצד שני היא אישה, וכמה שידוע לנו לא טרנסית, אלא כמו מולאן, מתחפשת לגבר בגלל צרכים פרקטיים, מצד שלישי, אני אומנם לא יכולה לדעת אם הייתי מאמינה שהיא גבר בפרק הראשון כי המתרגמים המפגרים ספליירו את ה לנו, באט איט גיבז מי "קלארק קנט וסופרמן, וכולם מאמינים שזה לא אותו בן אדם רק בגלל המשקפיים, יא רייט, טוב נו נסספנד בשבלכם" וייב, מצד רביעי אני חושב שכל העניין שהפרפורנס המגדרי ממש שונה בתרבויות האסייתיות, כי נגיד אני חושבת ש-99% מלהקות הקיי פופ הם בנות עד שאחותי מסבירה שלי שלא, אז אולי זה כן עובר שם
. האם זה גייזי? וואלה לא יודעת, אני בעדם בכל מקרה.
https://www.youtube.com/shorts/aeF-yaQD-dM?app=desktop
בכל מקרה אם מישהו במקרה קורא את זה ובלי שהוא ראה את הסדרה (שאם קיים מישהו כזה זאת עדי
בטח), אז הסיפור של טייגן הוא ארוך ואין לי כוח לספר איך הוא הגיע להיות קשור למיזו. האמת שאם אומרים את זה ממש בקצרה יש בזה משהו קצת מצחיק- הוא ליטרלי רוצה להרוג אותה אבל באיזה טקס רשמי או משהו כי היא כיסחה לו את התחת אבל הוא טוען שזה לא לפי חוקי הכבוד כי "סיבות", לכן הוא קבע איתה קרב לפי כללי הכבוד וגורם לה לחתום על מסמך שהיא תעשה את זה אחרי שהיא תקבל את הנקמה שלה, אבל בנתיים היא נתקלת בצרות, אז הוא עוזר לה להינצל כדי שלא תמות בטעות ממשהו אחר, כדי כביכול שהוא יוכל לעשות או... כלומר להרוג אותה.