דיברגנט חדש
Well-known member
הרבה דברים.כל עוד היא לא עושה בדיחות על רופאי שיניים
יפה מאוד
חחחחחח יש דברים שהיא לא מבינה בהם שהיא כותבת שטויות.
אבל היא תמיד קורעת.
יש גם בארץ גם חתונות רפורמיות.יש גם בארץ רפורמים אבל לא הרבה. כי בארץ אם אתה יהודי אז אתה הולך לפי היהדות הנהוגה של הארץ ואם אתה חילוני אז אתה פשוט חילוני ולא אכפת לך שהרבה שמחתן אותך הוא אורתודוכס. אבל אם הדת חשובה לך אבל אתה לא אוהב את הדרך של היהדות האורתודוקסית אז אתה תלך ליהדות רפורמית.
אגב, בארה"ב יש גם את הזרם שנקרא היהדות הקונסרבטיבית שזה קצת מצחיק שהיא נקראית ככה כי היא אומנם שמרנית יותר מהרפורמית אבל עדיין הרבה יותר ליברלית מהאורתודוכסית. נראה לי שגם אצלם אישה יכולה להיות רב.
ליד העבודה שלי יש בית כנסת רפורמי ולאחותי יש חברה שהיא פעילה ביהדות הרפורמית בארץ.
אז כמו שאמרתי, כתבה את זה אישה שהתגיירה בשביל בעלה, אז אני חושב שאת לא צריכה לדאוג יותר מידי.
אוי זה מזכיר לי שבסדרה מיס מייזל המופלאה יש את הגיסה שלה שהתגיירה והיא שומרת מצוות הרבה יותר מכל שאר בני המשפחה.
לרוב מתגיירים, שומרים יותר על מצוות, במיוחד אם עושים גיור כהלכה (לא רפומי).
בדת הרפורמית בשבת מותר לנהוג, מתר להדליק חשמל, מותר לעשן ובקיצור מותר כמעט הכל.אנשים נעים באופן הזוי על הרצף של שמירת המצוות. זה תמיד נראה לי מוזר קצת אבל זה המציאות.
לא לאכול חזיר נחשב לדבר גדול גם אם לא שומרים על שבת (אני די בטוח שהיהודים הרפורמים שם נוסעים בשבת).
אבל גם בארץ אני מכיר אנשים שנוטלים ידיים באדיקות, אבל מעשנים בשבת. אחרים לא מקפידים על נטילת ידיים אבל כן שומרים שבת.
אני גם מכיר יהודים שלחלוטין מאמינים אבל לא לובשים כיפה, בעוד אחרים לובשים כיפה כי זה הנוהג למרות שהם לא שומרים על הרבה דברים אחרים.
הסדרה מציגה את היהדות כדת צבועה, שמשחקים כלפי חוץ שומרי מצוות וכלפי פנים, אוכלים חזיר ונהנים.ממש לא הרגיש לי שהסדרה צוחקת על היהדות.
אין לי שמץ, איך לא הבחנת בהומופוביה, כי בהחלט הסדרה גם צחקה על זה, שכפו עליו לראות את בן זוגו של האב.אם כבר אז ההפך, הסדרה מציגה את היהדות כדת מדהימה ומאוד ליברלית שאין בה בעיות (כמו הומופוביה).
לא נאמר, אך כל הצחוקים היו בהקשר של היהדות, המפגש עם הרב ועוד.בכל הסדרה לא נאמר דבר רע אחד על היהדות.