שאלה לגבי הסוף- ספוילר לא הבנתי, הוא כאילו ויתר על להיות רב?
ככה זה נראה כרגע (למרות שאני מנחשת שכבר בתחילת העונה ה-2 נגלה שאולי זה לא בדיוק ככה).
כן גם אני הבנתי ככה וזה קצת עצבן אותי ואני לא בטוחה למה.
אז אני לחלוטין ההיפך, קיוויתי שזה יקרה וזה היה ממש מעצבן אותי אם לא!
ואני מודה שזה כנראה לפחות חלקית בגלל שלהיות רב ראשי זה לא חלום שאני יכולה להבין אותו להתחבר אליו בשום רמה, ואולי זה קצת לא הוגן מצידי, כי זה החלום שלו וכל אחד הוא אחר ובאופן עקרוני אם היה לו חלום יותר "ראוי" בעיני אז אולי לא הייתי חושבת שזה כזה ברור שהאהבה הגדולה שלהם שווה יותר, בטח הייתי הרבה יותר מבינה את ההתלבטות לפחות.
אבל זה גם בעצם חלק מהעניין, שאם החלום היה אחר, אז אולי היה צריך לבחור בינו לבין האהבה מסיבות כמו שנגיד זה מחייב מעבר לעיר/ארץ אחרת, או נגיד שהמקצוע תובעני מידי ולא משאיר זמן לזוגיות, או וואטראבר סיבה אוביקטיבית כזאת.
אז זו דילמה שהיה קל לי יותר לקבל.
אבל במקרה הזה, הסיבה היא שהמקצוע עצמו אוסר עליך להתחתן עם לא יהודי/ה. ושהם לא רוצים שיהודים וגויים יתחתנו. שהיהדות אוסרת.
ונכון שכאילו הקפידו להציג את זה עם התירוץ של "העם שלנו יכחד אם נתחתן עם גויים", שכאילו נשמע כמו משהו כמעט קביל, כמעט לא גזעני, כמעט בסדר כזה, טוב, מיעוט נרדף שבסה"כ מפחד "להכחד"....
אבל זה כן גזעני וזה כן סיבה מעולה בעיני לוותר על המקצוע שלך - שהוא דורש ממך להפרד מהאהבה שלך
בגלל מי שהיא.
מקווה שזה לא פוגעני כלפי אף אחד להגיד את זה, ככה אני מרגישה.