דיוני סדרות #131

דיברגנט חדש

Well-known member
האמת מאוד קשה לי לקטלג רב רפורמי כי אין לי איפה לשבץ אותו - אני לא מכירה דבר כזה- מה זה רבנית אישה עם כיפה? זה מוזר בטירוף? ומצחיק שבדיוק את זה היא נתנה דוגמא לאיך היהדות התקדמה, אני מסכימה שהוא לא הרגיש לי רב בכלל, אבל רב רפורמי זה רק סוג מסויים שיש בחול ולא בארץ
יש גם בארץ, המוזר שהוא גם הולך ללא כיפה ביומיום.
בכלל, זאת סדרה שבאה לצחוק על היהדות.

didalf

Well-known member
האמת מאוד קשה לי לקטלג רב רפורמי כי אין לי איפה לשבץ אותו - אני לא מכירה דבר כזה- מה זה רבנית אישה עם כיפה? זה מוזר בטירוף? ומצחיק שבדיוק את זה היא נתנה דוגמא לאיך היהדות התקדמה, אני מסכימה שהוא לא הרגיש לי רב בכלל, אבל רב רפורמי זה רק סוג מסויים שיש בחול ולא בארץ
כן רוב יהודי ארהב הם רפורמים. והרפורמים באמת מאד גמישים עם היהדות שלהם. ובהחלט יש להם רבניות נשים עם כיפות. הם הזיה אני אוהבת יהודים אמריקאים הם ככ מוזרים זה מרתק.
והאמת אני לא כזה יודעת איך הם מתנהגים להגיד כמה זה אמין למרות ש1. הם אמנם רפורמים אבל האמא עדיין דתיה מידי לאכול חזיר ו2. אני לא יודעת אם הוא לא גמיש מידי אפילו ביחס לרב רפורמי. אולי דילן מכירה.
יש אגב קהילות רפורמיות בארץ אבל הן מאד קטנות ומערימים עליהן קשיים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וטכנית אם היוצרת של התוכנית הזאת התגיירה אז היא יהודייה גם, אז למה זה בסדר?
כל עוד היא לא עושה בדיחות על רופאי שיניים ;)
לא היה פרק שלם בסיינפלד על זה? לא ראיתי ואני יודעת:-D
יפה מאוד
אבל הוא רב רפורמי לא אורדותוקסי הפשוטע, זה שונה מאד.
למרות שגם ביחס לרפורמי הוא מחפף יותר מההגיוני לדעתי.
חחחחחח יש דברים שהיא לא מבינה בהם שהיא כותבת שטויות.
אבל היא תמיד קורעת.
יש גם בארץ רפורמים אבל לא הרבה. כי בארץ אם אתה יהודי אז אתה הולך לפי היהדות הנהוגה של הארץ ואם אתה חילוני אז אתה פשוט חילוני ולא אכפת לך שהרבה שמחתן אותך הוא אורתודוכס. אבל אם הדת חשובה לך אבל אתה לא אוהב את הדרך של היהדות האורתודוקסית אז אתה תלך ליהדות רפורמית.
אגב, בארה"ב יש גם את הזרם שנקרא היהדות הקונסרבטיבית שזה קצת מצחיק שהיא נקראית ככה כי היא אומנם שמרנית יותר מהרפורמית אבל עדיין הרבה יותר ליברלית מהאורתודוכסית. נראה לי שגם אצלם אישה יכולה להיות רב.
ליד העבודה שלי יש בית כנסת רפורמי ולאחותי יש חברה שהיא פעילה ביהדות הרפורמית בארץ.
זה נכון, אבל גם לדרוש מרב שיוותר על הדת שלו או על המקצוע שהוא חלם עליו זה הרבה לדרוש ממישהו.
מצד שני לי מותר להגיד את זה אתם בתור אמריקאים סתמו ותפסיקו לזלזל בדת שלי#%$#%@$#%#@
אז כמו שאמרתי, כתבה את זה אישה שהתגיירה בשביל בעלה, אז אני חושב שאת לא צריכה לדאוג יותר מידי.

אוי זה מזכיר לי שבסדרה מיס מייזל המופלאה יש את הגיסה שלה שהתגיירה והיא שומרת מצוות הרבה יותר מכל שאר בני המשפחה.

והאמת אני לא כזה יודעת איך הם מתנהגים להגיד כמה זה אמין למרות ש1. הם אמנם רפורמים אבל האמא עדיין דתיה מידי לאכול חזיר ו2. אני לא יודעת אם הוא לא גמיש מידי אפילו ביחס לרב רפורמי.
אנשים נעים באופן הזוי על הרצף של שמירת המצוות. זה תמיד נראה לי מוזר קצת אבל זה המציאות.
לא לאכול חזיר נחשב לדבר גדול גם אם לא שומרים על שבת (אני די בטוח שהיהודים הרפורמים שם נוסעים בשבת).
אבל גם בארץ אני מכיר אנשים שנוטלים ידיים באדיקות, אבל מעשנים בשבת. אחרים לא מקפידים על נטילת ידיים אבל כן שומרים שבת.
אני גם מכיר יהודים שלחלוטין מאמינים אבל לא לובשים כיפה, בעוד אחרים לובשים כיפה כי זה הנוהג למרות שהם לא שומרים על הרבה דברים אחרים.

יש גם בארץ, המוזר שהוא גם הולך ללא כיפה ביומיום.
בכלל, זאת סדרה שבאה לצחוק על היהדות.
ממש לא הרגיש לי שהסדרה צוחקת על היהדות.
אם כבר אז ההפך, הסדרה מציגה את היהדות כדת מדהימה ומאוד ליברלית שאין בה בעיות (כמו הומופוביה).
בכל הסדרה לא נאמר דבר רע אחד על היהדות.

didalf

Well-known member
אז כמו שאמרתי, כתבה את זה אישה שהתגיירה בשביל בעלה, אז אני חושב שאת לא צריכה לדאוג יותר מידי.
אז היא כמ הרופא שיניים הזה בסיינפלד.

אנשים נעים באופן הזוי על הרצף של שמירת המצוות. זה תמיד נראה לי מוזר קצת אבל זה המציאות.
זה נכון.
לא לאכול חזיר נחשב לדבר גדול גם אם לא שומרים על שבת (אני די בטוח שהיהודים הרפורמים שם נוסעים בשבת).
כן זה איכשהו טאבו או מחסום מנטלי שלהרבה אנשים קשה איתו אפילו שהם לא אוכלים כשר. אני מכירה הרבה אנשים שאין להם בעיה לערבב בשר חלב וללפעמים אפילו שרימפסים אבל חזיר לא. אני בעצם בקושי אוכלת חזיר. לפעמים בייקון. אבל זה הרבה פחות טעים לי ויש מצב שזה גם קצת מגעיל אותי כיוון שאני ככ לא רגילה לאכול את זה.
אבל חזיר זה איזה סמל של סופר כפירה ביהדות ואפילו אנשים די כופרים נמנעים ממנו אז אישה יחסית דתיה כמו האמא? אין מצב.

Lhuna3

Well-known member
לא השארתם לי ברירה אז משכתי לונה וצפיתי בהרבי וקריסטן בל רק לא זה
OMG מי ידע שאדם ברודי יכול להיות כל כך סקסיייייייייייייייייייייייייייי :love: :love: :love: :love: :love: :love:
WTF מה זה הדבר הזה??????????????
אפילו אני הייתי מעמידה פנים בשבילו שהדת היהודית לא מאוסה עלי לחלוטין למרות שנולדתי לתוכה... :p

אני אקרא בהמשך ערב את הדיונים שלכם על היהדות וכל זה ונראה אם יש לי מה לתרום, אז בינתיים בקצרה:
לא הרגשתי בעיה מיוחדת עם הסדרה מהבחינה הזאת. אולי רק בפרק האחרון בסצינת הבר-מצווה הסטריאוטיפים היו טיפה מוגזמים, אבל רוב הזמן היה בסדר, ובתכלס לא מעניין כשיש דברים כל יפים להסתכל עליהם :love::love::love::love::love:
כמובן רב שהולך רוב הזמן בלי כיפה זה מופרך לחלוטין. מכל שאר הבחינות אני יכולה להאמין שיש בארה"ב רבנים מגניבים כאלה פה ושם (לא רבים, אבל בטח יש, אמריקה זה מקום ענק עם אנשים מכל הסוגים). אבל בלי כיפה ממש קשה לי להאמין.
אבל למי אכפת OMG :love::love::love::love::love::love:

כמו כן למה לא אמרתם לי שווילה מיורשים משחקת שם??! אני מתה עליה גם!!
בקיצור ביחד עם קריסטן בל, וגם ג'קי טון (אסתר) המהממת - זה פשוט קאסט מושלם!

חוץ מזה סדרה גם מצחיקה לפרקים וכתובה מעולה ומהכי רומנטיות שכתובות טוב.
אבל OMG למה הוא כזה חמוד!!
1729087090370.png

LeAnnDyIan

Well-known member
אבל חזיר זה איזה סמל של סופר כפירה ביהדות ואפילו אנשים די כופרים נמנעים ממנו אז אישה יחסית דתיה כמו האמא? אין מצב.
סיפרתי לך כבר על החברה היהודיה אמריקאית שלי שסיפרה לי שלמשפחה שלה יש שני סטים של כלים, אחד חלבי ואחד בשרי כדי לשמור כשרות. אבל כשהם היו קונים פסטרמת חזיר, הם היו אוכלים את זה רק בחד פעמי כדי לא לטמא חס וחלילה את הכלים הכשרים.

אז כן, זה נשמע הזוי ומטומטם לחלוטין. אבל זה יהודים אמריקאים, זה שזה נשמע לך מופרך לחלוטין לא אומר שזה לא מציאותי.
(כמובן שזה לא כל היהודים האמריקאים ככה, אבל הרבה מאוד מהם הם ממש כמו בסדרה)

LeAnnDyIan

Well-known member
OMG מי ידע שאדם ברודי יכול להיות כל כך סקסיייייייייייייייייייייייייייי :love: :love: :love: :love: :love: :love:
אפילו אני הייתי מעמידה פנים בשבילו שהדת היהודית לא מאוסה עלי לחלוטין למרות שנולדתי לתוכה... :p

אני אקרא בהמשך ערב את הדיונים שלכם על היהדות וכל זה ונראה אם יש לי מה לתרום, אז בינתיים בקצרה:
לא הרגשתי בעיה מיוחדת עם הסדרה מהבחינה הזאת. אולי רק בפרק האחרון בסצינת הבר-מצווה הסטריאוטיפים היו טיפה מוגזמים, אבל רוב הזמן היה בסדר, ובתכלס לא מעניין כשיש דברים כל יפים להסתכל עליהם :love::love::love::love::love:
כמובן רב שהולך רוב הזמן בלי כיפה זה מופרך לחלוטין. מכל שאר הבחינות אני יכולה להאמין שיש בארה"ב רבנים מגניבים כאלה פה ושם (לא רבים, אבל בטח יש, אמריקה זה מקום ענק עם אנשים מכל הסוגים). אבל בלי כיפה ממש קשה לי להאמין.
אבל למי אכפת OMG :love::love::love::love::love::love:

כמו כן למה לא אמרתם לי שווילה מיורשים משחקת שם??! אני מתה עליה גם!!
בקיצור ביחד עם קריסטן בל, וגם ג'קי טון (אסתר) המהממת - זה פשוט קאסט מושלם!

חוץ מזה סדרה גם מצחיקה לפרקים וכתובה מעולה ומהכי רומנטיות שכתובות טוב.
אבל OMG למה הוא כזה חמוד!!
צפה בקובץ המצורף 118569
כמובן שלונה ראתה את זה בהפסקת צהריים אחת😂🙈

didalf

Well-known member
ג'יזס לונה אתמול לא התחלת אפילו:-D
:-D:-D:-D
כן? לא כזה עפתי עליו.

סיפרתי לך כבר על החברה היהודיה אמריקאית שלי שסיפרה לי שלמשפחה שלה יש שני סטים של כלים, אחד חלבי ואחד בשרי כדי לשמור כשרות. אבל כשהם היו קונים פסטרמת חזיר, הם היו אוכלים את זה רק בחד פעמי כדי לא לטמא חס וחלילה את הכלים הכשרים.
חחחחחחחחחחחח וואי נכון:-D
היה גם מישהו שלא ידע שסטייק בחמאה זה בשר וחלב או משהו לא?:-D
אז כן, זה נשמע הזוי ומטומטם לחלוטין. אבל זה יהודים אמריקאים, זה שזה נשמע לך מופרך לחלוטין לא אומר שזה לא מציאותי.
אני עדיין טוענת שזה לא התאים לאמא היהודיה הספציפית הזאת וזה היה מהלך עלילתי קצת מזלזל ביהדות|פטיש|

כמובן שלונה ראתה את זה בהפסקת צהריים אחת😂🙈
לא נורמלית:-D

LeAnnDyIan

Well-known member
חחחחחחחחחחחח וואי נכון:-D
היה גם מישהו שלא ידע שסטייק בחמאה זה בשר וחלב או משהו לא?
כן, אבל הוא היה ישראלי. סתם ילד בן 19, חמוד אבל טמבל.
אני עדיין טוענת שזה לא התאים לאמא היהודיה הספציפית הזאת וזה היה מהלך עלילתי קצת מזלזל ביהדות|פטיש|
זה בהחלט מזלזל ביהודית אבל זה לא משהו שלא קיים במציאות. אני בטוחה שהם לקחו כל מיני סיטואציות מהמציאות והקצינו אותן קצת.
האמת שבסצינה הזאת מה שיותר הפריע לי משהיא אכלה חזיר, זה שהיא הוציאה את זה מהפח ואכלה את זה. זה לגמרי נשמע לי כמו משהו שהדמות הזאת, מהמעט שראינו ממנה, לא תעשה בחיים.

Lhuna3

Well-known member
יש גם כמה תגובות שלכם על הסדרה הזאת איפשהו לפני שמיקי התחילה את הדיון על יהודים נכון?
חבל שלא הכל בשרשור נפרד.

Lhuna3

Well-known member
שאלה לגבי הסוף- ספוילר לא הבנתי, הוא כאילו ויתר על להיות רב?
ככה זה נראה כרגע (למרות שאני מנחשת שכבר בתחילת העונה ה-2 נגלה שאולי זה לא בדיוק ככה).
כן גם אני הבנתי ככה וזה קצת עצבן אותי ואני לא בטוחה למה.
אז אני לחלוטין ההיפך, קיוויתי שזה יקרה וזה היה ממש מעצבן אותי אם לא!
ואני מודה שזה כנראה לפחות חלקית בגלל שלהיות רב ראשי זה לא חלום שאני יכולה להבין אותו להתחבר אליו בשום רמה, ואולי זה קצת לא הוגן מצידי, כי זה החלום שלו וכל אחד הוא אחר ובאופן עקרוני אם היה לו חלום יותר "ראוי" בעיני אז אולי לא הייתי חושבת שזה כזה ברור שהאהבה הגדולה שלהם שווה יותר, בטח הייתי הרבה יותר מבינה את ההתלבטות לפחות.
אבל זה גם בעצם חלק מהעניין, שאם החלום היה אחר, אז אולי היה צריך לבחור בינו לבין האהבה מסיבות כמו שנגיד זה מחייב מעבר לעיר/ארץ אחרת, או נגיד שהמקצוע תובעני מידי ולא משאיר זמן לזוגיות, או וואטראבר סיבה אוביקטיבית כזאת.
אז זו דילמה שהיה קל לי יותר לקבל.
אבל במקרה הזה, הסיבה היא שהמקצוע עצמו אוסר עליך להתחתן עם לא יהודי/ה. ושהם לא רוצים שיהודים וגויים יתחתנו. שהיהדות אוסרת.
ונכון שכאילו הקפידו להציג את זה עם התירוץ של "העם שלנו יכחד אם נתחתן עם גויים", שכאילו נשמע כמו משהו כמעט קביל, כמעט לא גזעני, כמעט בסדר כזה, טוב, מיעוט נרדף שבסה"כ מפחד "להכחד"....
אבל זה כן גזעני וזה כן סיבה מעולה בעיני לוותר על המקצוע שלך - שהוא דורש ממך להפרד מהאהבה שלך בגלל מי שהיא.

מקווה שזה לא פוגעני כלפי אף אחד להגיד את זה, ככה אני מרגישה.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
עוד דבר שקראתי זה שב"חברים" יש 3 דמויות יהודיות, ולא רק 2 כמו שנראה. בנוסף לרוס ומוניקה מסתבר שגם רייצ'ל יהודיה, למרות שלא נראה לי שזה אף פעם נאמר בצורה חד משמעית
וואי פעם ראיתי דיון ענק נראה לי בעין הדג על האם רייצל יהודיה או לא כי זה כאילו נרמז ולא נאמר במפורש אף פעם.
יש את הקטעים שרואים שרייצ'ל עשתה ניתוח להרמת האף, שאני חושבת שנחשב אחד הקטעים הסטריאוטיפים של יהודים אמריקאיים, אז זה גרם לי לחשוב ככה. חוץ מזה גם חשבתי שהשם משפחה גרין נשמע יהודי (אבל עכשיו גיגלתי ומסתבר שזה ממש לא).
מצד שני הדמות של אבא שלה בעיקר והמשפחה שלה בכלל, גרמו לי לחשוב ההיפך (מסיבות שלא יודעת לנמק בדיוק).
האם יש לדעתכם הבדל בין ייצוג יהודים ישראלית במדיה החוץ ישראלית? שני המקרים היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם זה הסרט "אל תתעסק עם הזוהן", שאני מודה שאני בקושי זוכרת מה קורה בו, וזה בעיקר זכור לי כקומדיה מפגרת של אדם סנדלר, אבל שהדמות שהוא משחק היא של סוכן מוסד, והרבה מהסרט הוא בעיקר בדיחות מפגרות של אדם סנדלר, שהגאונית בעיקר מהם היא העובדה שכולם שם טובלים כל דבר בחומוס-
גם הדמות עצמה לא נראית כמו הארטיפ היהודי של וודי אלן למשל, אלא מעין היבריד של יהודי-ישראלי- וה"זוהן" שהוא חייל לשעבר במוסד מוצג כלוחם כל יכול (בדרכו המפגרת והמטומטמת של אדם סנדלר אבל עדיין). דמות נוספת, מוקצנת הרבה יותר הייתה דמותו של "ערן מורד" בגילומו של סשה ברון כהן- חייל ישראלי מוקצן מאוד, אבל לא כיהודי, אלא יותר כלוחם אידיוט שמדבר באנגלית עם מבטא ישראלי מוגזם ב-"מי זאת אמריקה?".
שתי הדמויות האלו קרינג'יות לי ברמות שקשה לי לחשוב עליהן אפילו. אני ממש לא אוהבת את היצוגים האלו.
האם העובדה שגם אדם סנדלר וגם סשה ברון כהן יהודיים נותן להם את ה"זכות" בכלל להציג דמויות שכאלה?
אני מניחה שכן 🤷‍♀️
לנצח אני אזכור את הקטע באוז שיש איזה יהודי שעושה משהו בשביל שילינגר והנאצי השני ואז הוא חוטף התקף לב ומת כי הם מפחידים אותי. ואז השני אומר "חשבתי שיהודים אמורים להיות קשוחים" ושילינגר אומר לו "זה רק הישראלים".
גם אני זוכרת את זה!

לי זה ברור שכשהוא אומר "את צודקת שאני לא יכול לקבל את שני הדברים (בת זוג גויה ולהיות רב)" הוא לא מתכוון שהוא מחליט עכשיו שהוא לא יהיה רב, אלא שהוא מחליט לא להחליט כרגע. כלומר הם ממש מדברים שם מוקדם יותר שזה הרבה יותר מידי מוקדם לדבר על זה. הם עדיין יחסית בהתחלה של מערכת היחסים ויש המון מקום לראות לאן זה הולך. גם זה לא שהיא אמרה שהיא החליטה שהיא מאה אחוז לא תסכים להתגייר לעולם, היא פשוט אמרה את הדבר ההגיוני, שהיא לא מוכנה לזה כרגע. ואפילו אם היא תחליט לא להתגייר בטח יש קהילות יהודיות שבהן יהיו בסדר עם רב שנשוי לאישה גויה.
מבחינתי כל הרעיון שהם יפרדו בשלב הזה בגלל הדבר העתידי הזה הוא מגוחך.
אוקיי אז כמו שכתבתי גם לדעתי אנחנו נגלה בתחילת עונה 2 שזו היתה סוג של הטעיה... ואולי באופן שאתה כותב.
אבל זה קצת יותר מסובך מאיך שהצגת את זה:
הוא יכול לא להחליט כרגע? הבוס שלו די הבהיר שהוא פורש בקרוב ורוצה שהוא יחליף אותו וגם שזה כנראה לא יעבור אם יש לו בת זוג גויה.
כלומר זה בהחלט מוקדם מידי בשלב הזה של מערכת היחסים שלהם אבל היה נראה שהוא די חייב להחליט עכשיו כי המשרה התפנתה מהר ממה שהיא ציפה.
ככה גם אני הבנתי.

אני כאילו במצב ביניים מוזר מצד אחד אני לא אוהבת דת ולא מאמינה באלוהים וחושבת שזה מטומטמם להתגייר ושהדת שלנו מלאה בשטויות.
|כן|
מצד שני לי מותר להגיד את זה אתם בתור אמריקאים סתמו ותפסיקו לזלזל בדת שלי#%$#%@$#%#@
אז לי זה פשוט לא הרגיש שהסדרה באה ממקום של לזלזל ביהדות, אפילו להיפך. למרות שאולי פה ושם הסטריאוטיפים מעצבנים, הרבי הסקסי הוא נציג יותר טוב משיכולנו ליחל לו, וההצגה של היהדות המתקדמת יחסית שלו היא יח"צ חיובי. (וזה לא מובן מאליו לשדר כזה כרגע)

Lhuna3

Well-known member
חחח רק דיברנו והפשוטע הצטרפה לדיון

דוס רוצה לבלוס:-D
אבל הוא רב רפורמי לא אורדותוקסי הפשוטע, זה שונה מאד.
למרות שגם ביחס לרפורמי הוא מחפף יותר מההגיוני לדעתי.
נו את רואה, גם הפשוטע אומרת שזה יח"צ חיובי, יואו זה בול מה שכתבתי! :-D נשבעת שלא קראתי לפני! (למרות שעוקבת אחריה רוב הזמן גם, אבל נמנעתי כי התכוונתי לצפות)
אבל אני חושבת שאת דואגת לחינם במקרה הזה.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ג'יזס לונה אתמול לא התחלת אפילו:-D
את צוחקת?
לונה פעם ראתה את כל העונות של האנטומיה של גריי בערב אחד.
יש גם כמה תגובות שלכם על הסדרה הזאת איפשהו לפני שמיקי התחילה את הדיון על יהודים נכון?
חבל שלא הכל בשרשור נפרד.
טוב, אם היינו יודעים שהסדרה תמשוך כל כך הרבה דיבורים.
אגב, אני יכול למשוך הכל לשרשור אחד.
אבל כמו שאמרתי, גם יהודים בארץ המון פעמים מוזרים בדברים.
זה כמו שיש ישראלים ששומרים כשרות בארץ אבל בחו"ל "מותר" להם לאכול בלי השגחה.
או עצם הקטע של דתיים שבקושי לובשים כיפה, אבל מבחינתם חרדים עושים את מה שצריך לעשות. אז האם הם בכוונה לא שומרים מצוות אבל חושבים שהם בסדר?
כל הדבר הזוי ולא מובן וזה היה מטריף אותי כשהייתי ילד עד שקיבלתי שאין הגיון בזה.
זה בהחלט מזלזל ביהודית אבל זה לא משהו שלא קיים במציאות. אני בטוחה שהם לקחו כל מיני סיטואציות מהמציאות והקצינו אותן קצת.
האמת שבסצינה הזאת מה שיותר הפריע לי משהיא אכלה חזיר, זה שהיא הוציאה את זה מהפח ואכלה את זה. זה לגמרי נשמע לי כמו משהו שהדמות הזאת, מהמעט שראינו ממנה, לא תעשה בחיים.
אני ממש לא מסכים שזה מזלזל ביהדות או שזה לא הגיוני עלילתית.
קודם כל זה משהו שלחלוטין ראינו מיליון פעמים בקומדיות אחרות - שמישהו עושה דברים מגעילים אפילו אם פומבית הוא בחיים לא היה עושה את זה. ספציפית אכילה מהפח זכור לי שהיה כמה פעמים בסדרות. זה הקצנה, אבל רגילה. ובאופן כללי לגבי להיות מאוד בעד כללים ואז להפר אותם - אני לא צריך לפנות לטלוויזיה. אמא שלי הייתה תמיד כועסת כשמישהו במשפחה היה מוציא כלי אוכל מהמקרר ואוכל ישר מתוכו בלי להשתמש בצלחת. זה ממש היה מרגיז אותה. אבל תפסתי אותה עושה את זה כמה פעמים בהחבא.
אז לי זה פשוט לא הרגיש שהסדרה באה ממקום של לזלזל ביהדות, אפילו להיפך. למרות שאולי פה ושם הסטריאוטיפים מעצבנים, הרבי הסקסי הוא נציג יותר טוב משיכולנו ליחל לו, וההצגה של היהדות המתקדמת יחסית שלו היא יח"צ חיובי. (וזה לא מובן מאליו לשדר כזה כרגע)
בדיוק מה שאמרתי - הסדרה לחלוטין מחמיאה ליהודים ויהדות.
אוקיי אז כמו שכתבתי גם לדעתי אנחנו נגלה בתחילת עונה 2 שזו היתה סוג של הטעיה... ואולי באופן שאתה כותב.
אני מופתע שאני היחיד כאן שחושב כמו שאני חושב לגבי הסיום. אני צריך למצוא עוד אנשים לשאול.

Lhuna3

Well-known member
זה שאתה יכול אנחנו יודעים. השאלה היא האם אתה גם תעשה את זה.
אני ממש לא מסכים שזה מזלזל ביהדות או שזה לא הגיוני עלילתית.
קודם כל זה משהו שלחלוטין ראינו מיליון פעמים בקומדיות אחרות - שמישהו עושה דברים מגעילים אפילו אם פומבית הוא בחיים לא היה עושה את זה. ספציפית אכילה מהפח זכור לי שהיה כמה פעמים בסדרות. זה הקצנה, אבל רגילה. ובאופן כללי לגבי להיות מאוד בעד כללים ואז להפר אותם - אני לא צריך לפנות לטלוויזיה. אמא שלי הייתה תמיד כועסת כשמישהו במשפחה היה מוציא כלי אוכל מהמקרר ואוכל ישר מתוכו בלי להשתמש בצלחת. זה ממש היה מרגיז אותה. אבל תפסתי אותה עושה את זה כמה פעמים בהחבא.
|כן|
באופן עקרוני אין כמעט שום התנהגות של דמות בסדרה (כל סדרה) שתחשב מבחינתי "חוסר היגיון עלילתי".
כי אנשים יכולים להתנהג "מוזר" וזה דבר שקורה במציאות. (אלא אם זה לעשות דבר מטופש ששום אדם סביר לא היה עושה בסיטואציה.)
כן יש התנהגות שיכולה להחשב חוסר עקביות של דמות, במקרה שדמות כתובה פשוט לא טוב, אבל זה לא המקרה. כלומר זו בהחלט היתה התנהגות לא צפויה מצד אישה יהודיה דתית ושהיא גם גברת מכובדת עשירה וגאה, אבל היא דמות משנה שאנחנו לא מכירים אותה מספיק בשביל לדעת מי היא באמת מבפנים, עד כמה האדיקות שלה היא אמונה פנימית חזקה או הצגה, בשביל המוניטין או מסיבות אחרות, או למה היא מסוגלת כשהיא בסערת רגשות או כשהיא חושבת שאף אחד לא רואה.
בעיני זה רק מוסיף קצת עומק ונפח לדמות. היא לא בדיוק מה שרואים על פני השטח.

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
ש גם כמה תגובות שלכם על הסדרה הזאת איפשהו לפני שמיקי התחילה את הדיון על יהודים נכון?
חבל שלא הכל בשרשור נפרד.
אממ לא ממש. רק איפשהו כתבתי הערה על זה שטיילור הוזכרה בפרק 2:-D

ברור שלא עפת עליו כי הוא כזה ילד טוב ירושליים, אין פה את מה שמדליק אותך :-D
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח:-D:-D
לא נכון יש ילדים טובים שאני מאוהבת בהם, כמו בן ואייט. (ביס הגיעו לפרק שהוא מגיע אני מאוהבת בלראות את האינטרקציה הראשונה שלו עם לזלי כל פעם מחדש).

ככה זה נראה כרגע (למרות שאני מנחשת שכבר בתחילת העונה ה-2 נגלה שאולי זה לא בדיוק ככה).
כן בטח בעונה 2 יסבכו את זה יותר.

אז אני לחלוטין ההיפך, קיוויתי שזה יקרה וזה היה ממש מעצבן אותי אם לא!
ואני מודה שזה כנראה לפחות חלקית בגלל שלהיות רב ראשי זה לא חלום שאני יכולה להבין אותו להתחבר אליו בשום רמה, ואולי זה קצת לא הוגן מצידי, כי זה החלום שלו וכל אחד הוא אחר ובאופן עקרוני אם היה לו חלום יותר "ראוי" בעיני אז אולי לא הייתי חושבת שזה כזה ברור שהאהבה הגדולה שלהם שווה יותר, בטח הייתי הרבה יותר מבינה את ההתלבטות לפחות.
אבל זה גם בעצם חלק מהעניין, שאם החלום היה אחר, אז אולי היה צריך לבחור בינו לבין האהבה מסיבות כמו שנגיד זה מחייב מעבר לעיר/ארץ אחרת, או נגיד שהמקצוע תובעני מידי ולא משאיר זמן לזוגיות, או וואטראבר סיבה אוביקטיבית כזאת.
אז זו דילמה שהיה קל לי יותר לקבל.
אבל במקרה הזה, הסיבה היא שהמקצוע עצמו אוסר עליך להתחתן עם לא יהודי/ה. ושהם לא רוצים שיהודים וגויים יתחתנו. שהיהדות אוסרת.
ונכון שכאילו הקפידו להציג את זה עם התירוץ של "העם שלנו יכחד אם נתחתן עם גויים", שכאילו נשמע כמו משהו כמעט קביל, כמעט לא גזעני, כמעט בסדר כזה, טוב, מיעוט נרדף שבסה"כ מפחד "להכחד"....
אבל זה כן גזעני וזה כן סיבה מעולה בעיני לוותר על המקצוע שלך - שהוא דורש ממך להפרד מהאהבה שלך בגלל מי שהיא.

מקווה שזה לא פוגעני כלפי אף אחד להגיד את זה, ככה אני מרגישה.
טוב כבר הסברתי כמה פעמים מה הבעיה שלי עם זה וזה קשור לעליית האנטשימיות והצביעות באמריקה העלק ליברלית. אתם למזלכם לא מספיק מסתובבים באינטרנט כנראה לראות את זה. לפני שנה אולי היה אכפת לי פחות ואפילו הייתי תומכת כי אני גם לא רואה חשיבות בדת.

חשבתי על זה אתמול והבנתי שהבעיה שלי עם הטיעון הזה זה שהוא פיק מי ג'ו. הרבי הסקסי החמוד שהוא "נוט לייק את'ר ג'וז". החמוד היחיד בין כל היהודים המעצבנים.
אני לא חושבת שמי שכתב את זה בא בכוונה רעה כמובן ומנסה לזלזל. הם באים בכוונה טובה וחושבים שהם עושים יצוג טוב. אבל הוא פחות טוב ממה שהם חושבים.

אבל אני חושבת שאת דואגת לחינם במקרה הזה.
אני לא דואגת. גם הדיון הזה גורם לזה להשמע כאילו הרבה יותר אכפת לי ממה שזה ושאני ממש חושבת שהסדרה אנטישמית ואני זועמת ושונאת אותה.
אני לא. היא חמודה מאד ונהניתי. פשוט לא עפתי כמו אחרים. וכן היו דברים ביצוג של היהדות שהפריעו לי. פשוט אני היחידה שיש לי קצת הסתייגויות לעומתכם שבעיניכם הכל נהדר אז אני נשמע מאד אנטי יחסית אליכם, אבל באמת אני לא כזה.

טוב, אם היינו יודעים שהסדרה תמשוך כל כך הרבה דיבורים.
אני אמרתי בהתחלה|מלאך||למטה|
יש מצב שזה שווה שרשור חדש אפילו.
וניק אפילו הסכים אבל שכח|למטה|
מבחינתי אני מוכן להעביר לשרשור נפרד.

אבל כמו שאמרתי, גם יהודים בארץ המון פעמים מוזרים בדברים.
זה כמו שיש ישראלים ששומרים כשרות בארץ אבל בחו"ל "מותר" להם לאכול בלי השגחה.
או עצם הקטע של דתיים שבקושי לובשים כיפה, אבל מבחינתם חרדים עושים את מה שצריך לעשות. אז האם הם בכוונה לא שומרים מצוות אבל חושבים שהם בסדר?
כל הדבר הזוי ולא מובן וזה היה מטריף אותי כשהייתי ילד עד שקיבלתי שאין הגיון בזה.
הספקטרום של הדתיות הוא מטורף בהחלט.

קודם כל זה משהו שלחלוטין ראינו מיליון פעמים בקומדיות אחרות - שמישהו עושה דברים מגעילים אפילו אם פומבית הוא בחיים לא היה עושה את זה.
אכילת חזיר זה טאבו של ממש ביהדות ולהציג אישה דתיה שעושה את זה בהחבא זה זלזול ולא היה עובר כלפי אף מיעוט אחר.

Lhuna3

Well-known member
לא נכון יש ילדים טובים שאני מאוהבת בהם, כמו בן ואייט.
ברור כי בכל זאת את אנושית. אף בן אנוש לא יכול לא להתאהב בבן וואייט |פטיש|
אני לא דואגת. גם הדיון הזה גורם לזה להשמע כאילו הרבה יותר אכפת לי ממה שזה ושאני ממש חושבת שהסדרה אנטישמית ואני זועמת ושונאת אותה.
אני לא. היא חמודה מאד ונהניתי. פשוט לא עפתי כמו אחרים. וכן היו דברים ביצוג של היהדות שהפריעו לי. פשוט אני היחידה שיש לי קצת הסתייגויות לעומתכם שבעיניכם הכל נהדר אז אני נשמע מאד אנטי יחסית אליכם, אבל באמת אני לא כזה.
אז טוב לשמוע.

למעלה