דיוני סדרות #131

keren or5

Well-known member
וואי פעם ראיתי דיון ענק נראה לי בעין הדג על האם רייצל יהודיה או לא כי זה כאילו נרמז ולא נאמר במפורש אף פעם.
לדעתי אם היוצרים אמרו שהיא יהודיה, היא יהודיה.
לנצח אני אזכור את הקטע באוז שיש איזה יהודי שעושה משהו בשביל שילינגר והנאצי השני ואז הוא חוטף התקף לב ומת כי הם מפחידים אותי. ואז השני אומר "חשבתי שיהודים אמורים להיות קשוחים" ושילינגר אומר לו "זה רק הישראלים".
:-D גם אני זוכרת
כן גם אני הבנתי ככה וזה קצת עצבן אותי ואני לא בטוחה למה.
אותי זה לא עיצבן כי לבקש ממשהי להתגייר זה דיי כאבי ראש. כאילו אם זה היה משהו שדורש לחתום על דף או משהו, אני מבינה את זה, ממש הזדהתי עם החברה שלה שאמרה- "סו ג'אסט בי ג'ואיש", כי לא אכפת לה (לדמות הראשית, אני לא זוכרת אי קוראים לה) מדת ודברים כאלה. היא כנראה נוצרית אם היא נולדה לאבא נוצרי ולרוב האנשים יש דת מסויימת, אבל היא לא אדם שדת חשובה לו אז אם זה סתם משהו רישמי אז לא היה לי בעיה לעשות את זה, אבל להתגייר ממש מצריך לשנות את אורך החיים לתקופה ממש לא קצרה, (בסדרה הם אמרו שצריך לחיות כדתיה 6 חודשים לפחות, ואני יודעת שבשביל להיחשב יהודיה בארץ זה בטח הרבה יותר) זה מרגיש לי הרבה לדרוש ממשהו.

Lhuna3

Well-known member
ושוב, כמו בעונות קודמות, הכל מתנקז לפיאסקו נוראי של נועה |פנים|
OMG אני לא מאמינה שהפתרון שלה היה שאביב תתחזה לטולי וחגו תתחזה לצימר! |פנים| (ומי זה החייל שהתחזה למייקי?)
מה כבר יכול להשתבש :-D
היא גם מתדרדרת שוב ל"טולי אמרה" |פנים|

חגו רימתה כשהשיגה מראש את הקודים שהיו צריכים למצוא ונועה בתגובה: "חגית, אנחנו לא נרמה בתחרות הזאת!" :-D |פנים|
זה מצחיק אבל בעצם גם נוגע ללב ומתוחכם: נועה לא אמינה ולא מתאימה לפיקוד - בדיוק כמו שהיא חושבת על חגו
(בתכלס כנראה שחגו היתה מצליחה כמפקדת יותר ממנה).
והיא לא רואה את זה (כמו שגם חגו לא רואה את זה על עצמה).
אני אוהבת את ההקבלה הזאת שעשו ביניהן. ויש כל מיני סיבות של "לא מתאים".

ושוב הכל מתפוצץ לנועה בפרצוף והיא מסכנה כזאת.

גם לצליל המסכנה הכל התפוצף בפרצוף: שיצא לה שם של רמאית-פתולוגית שמפחדים לעזור לה אפילו, ואז שיש לה שברי מאמץ. והיא עוד מנסה להמשיך במצב נואש ופתטי לגמרי.

בינתיים צימר, וחני המעצבנת (בהופעה מעולה :-D), מוצאות את טולי בבית שלה עם ה"אח הקטן", שכמו שחשדנו כבר - זה הבן שלה.
וצימר מגלה את זה (מכל הרמזים העבים כפיל שמסביבה, היה מוזר אם היא לא היתה).
והיא איכשהו משכנעת בסוף את טולי לחזור... מאוחר מידי. כנראה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ייצוגי יהודים במדיה - דיון
בהחלט מעניין
יש מצב שזה שווה שרשור חדש אפילו.
מבחינתי אני מוכן להעביר לשרשור נפרד.
אז ראיתי את הסדרה שלכם על השיקסע והאמת דווקא נהניתי, אני חושבת שאני יותר מאוהבת בכריסטין בל מאשר את אדם ברודי, למרות שהם היו סופר חמודים ביחד גם. שאלה לגבי הסוף- ספוילר לא הבנתי, הוא כאילו ויתר על להיות רב?
כן גם אני הבנתי ככה וזה קצת עצבן אותי ואני לא בטוחה למה.
עבר יותר משבוע אז אני כבר לא ממש זוכר טוב מה היה, אבל אני ממש לא הבנתי את זה ככה. אה רגע. בעצם. טוב שניה אני אצפה בזה שוב.
אוקי, אני מבין עכשיו למה אתן מתכוונות ואני ממש לא פירשתי את זה ככה
לי זה ברור שכשהוא אומר "את צודקת שאני לא יכול לקבל את שני הדברים (בת זוג גויה ולהיות רב)" הוא לא מתכוון שהוא מחליט עכשיו שהוא לא יהיה רב, אלא שהוא מחליט לא להחליט כרגע. כלומר הם ממש מדברים שם מוקדם יותר שזה הרבה יותר מידי מוקדם לדבר על זה. הם עדיין יחסית בהתחלה של מערכת היחסים ויש המון מקום לראות לאן זה הולך. גם זה לא שהיא אמרה שהיא החליטה שהיא מאה אחוז לא תסכים להתגייר לעולם, היא פשוט אמרה את הדבר ההגיוני, שהיא לא מוכנה לזה כרגע. ואפילו אם היא תחליט לא להתגייר בטח יש קהילות יהודיות שבהן יהיו בסדר עם רב שנשוי לאישה גויה.
מבחינתי כל הרעיון שהם יפרדו בשלב הזה בגלל הדבר העתידי הזה הוא מגוחך.
אותי זה לא עיצבן כי לבקש ממשהי להתגייר זה דיי כאבי ראש. כאילו אם זה היה משהו שדורש לחתום על דף או משהו, אני מבינה את זה, ממש הזדהתי עם החברה שלה שאמרה- "סו ג'אסט בי ג'ואיש", כי לא אכפת לה (לדמות הראשית, אני לא זוכרת אי קוראים לה) מדת ודברים כאלה. היא כנראה נוצרית אם היא נולדה לאבא נוצרי ולרוב האנשים יש דת מסויימת, אבל היא לא אדם שדת חשובה לו אז אם זה סתם משהו רישמי אז לא היה לי בעיה לעשות את זה, אבל להתגייר ממש מצריך לשנות את אורך החיים לתקופה ממש לא קצרה, (בסדרה הם אמרו שצריך לחיות כדתיה 6 חודשים לפחות, ואני יודעת שבשביל להיחשב יהודיה בארץ זה בטח הרבה יותר) זה מרגיש לי הרבה לדרוש ממשהו.
אני אגב ממש שמח שהיא החליטה שלא לעשות את זה. לא בגלל שזה הרבה עבודה (וזה באמת נראה לי הרבה מאוד עבודה, אם כי כנראה הרבה פחות עבודה מאשר אם היא הייתה רוצה לעבור גיור שהמוסד האורתודוקסי בישראל היה מקבל) אלא בגלל שזה לא סתם גבר יהודי שרוצה שאשתו תתגייר כדי שאמא שלו לא תתעצבן עליו, אלא זה מישהו שהדת היהודית באמת מאוד חשובה לו ולא רק מבחינה דמוגרפית. אז אם היא הייתה רק מעמידה פנים שאכפת לה מהדברים שאכפת לו ממנו זה נראה לי מגעיל.
אגב, יש לי פחות בעיה שתעשה גיור של כאילו רק כדי שהילדים יחשבו יהודים, אבל שתהיה כנה איתו שהיא לא לוקחת את החלק הדתי ללב שלה.

סיפרתי למשפחה שלי על הסדרה הזאת עוד לפני שסיימתי אותה וגיס שלי ישר התעצבן כי היה לו ברור שזה הולך לכיוון שהיא תתגייר. ובתור נוצרי הוא שמע המון אנשים שחושבים שהוא היה צריך להתגייר בשביל להתחתן עם אחותי. כמובן שיש לו מזל שבגלל הקטע של היהדות אז זה לא משנה הלכתית (ובארץ הלכתית זה גם ביורוקרטית) לגבי הילדים שהוא לא יהודי. אני מניח שהמצב הרבה יותר קשה כשהמצב הוא הפוך.

מי שמתעניין קצת יכול לגלות שיוצרת הסדרה ביססה את הסיפור הזה במידה רבה על החיים שלה
להבנתי היא התגיירה. ולכן אני מניח שהסדרה גם תלך לכיוון שהאישה תתגייר.
ובגלל שהראו שהדת עצמה היא משהו חשוב מאוד לגבר של הסדרה יש לי תחושה שעונה 2 תעסוק בכך שהדמות של האישה (מצטער, אבל עבר יותר משבוע ונמחקו לי מהזיכרון שמות הדמויות) לומדת להכיר את הדת ובאמת מתחברת אליה עד לרמה שהיא רוצה לעשות גיור אמיתי.

didalf

Well-known member
לדעתי אם היוצרים אמרו שהיא יהודיה, היא יהודיה.
הם אמרו?
אני כבר לא זוכרת מה היו המסקנות מכל הדיון הענקי ההוא.

זה נכון, אבל גם לדרוש מרב שיוותר על הדת שלו או על המקצוע שהוא חלם עליו זה הרבה לדרוש ממישהו.
ושוב זה מפריע לי יותר בגלל עליית האנטישמיות והצביעות כלפי יהודים בשנה האחרונה. בטח שהיהודי יוותר זה לא שהדת שלו חשובה לו. הוא לא מוסלמי חלילה שצריך לכבד כל פיפס שלהם.

לי זה ברור שכשהוא אומר "את צודקת שאני לא יכול לקבל את שני הדברים (בת זוג גויה ולהיות רב)" הוא לא מתכוון שהוא מחליט עכשיו שהוא לא יהיה רב, אלא שהוא מחליט לא להחליט כרגע.
הוא יכול לא להחליט כרגע? הבוס שלו די הבהיר שהוא פורש בקרוב ורוצה שהוא יחליף אותו וגם שזה כנראה לא יעבור אם יש לו בת זוג גויה.
כלומר זה בהחלט מוקדם מידי בשלב הזה של מערכת היחסים שלהם אבל היה נראה שהוא די חייב להחליט עכשיו כי המשרה התפנתה מהר ממה שהיא ציפה.

אני אגב ממש שמח שהיא החליטה שלא לעשות את זה. לא בגלל שזה הרבה עבודה (וזה באמת נראה לי הרבה מאוד עבודה, אם כי כנראה הרבה פחות עבודה מאשר אם היא הייתה רוצה לעבור גיור שהמוסד האורתודוקסי בישראל היה מקבל) אלא בגלל שזה לא סתם גבר יהודי שרוצה שאשתו תתגייר כדי שאמא שלו לא תתעצבן עליו, אלא זה מישהו שהדת היהודית באמת מאוד חשובה לו ולא רק מבחינה דמוגרפית. אז אם היא הייתה רק מעמידה פנים שאכפת לה מהדברים שאכפת לו ממנו זה נראה לי מגעיל.
אגב, יש לי פחות בעיה שתעשה גיור של כאילו רק כדי שהילדים יחשבו יהודים, אבל שתהיה כנה איתו שהיא לא לוקחת את החלק הדתי ללב שלה.
אני לא חושבת שזה היה כזה בעיה בשבילו אם הוא היה סבבה איתה עד עכשיו, לא?

שהדמות של האישה (מצטער, אבל עבר יותר משבוע ונמחקו לי מהזיכרון שמות הדמויות)
ורוניקה מארס, דה.

אני כאילו במצב ביניים מוזר מצד אחד אני לא אוהבת דת ולא מאמינה באלוהים וחושבת שזה מטומטמם להתגייר ושהדת שלנו מלאה בשטויות.
מצד שני לי מותר להגיד את זה אתם בתור אמריקאים סתמו ותפסיקו לזלזל בדת שלי#%$#%@$#%#@
זה טיפה מזכיר לי חברה שלי שאבא שלה התחיל להכנס יותר ויותר בדת (אני שונאת את המילה מתחזק) ומצד שני בעלה ממש חילוני כופר. אז היא אומרת שמול בעלה היא מרגישה צורך להיות מסורתית יותר ולהגן על הדת ומול אבא שלה בדיוק להפך, מרגישה צורך להתרחק מדת ולהגן על החילוניות.

didalf

Well-known member
המפקדת 3X09

הללויה יש פרק!!

עכשיו רואים את הצד המקביל של הבנות.

וואי נועה שתהיה בריאה איזה תחמנית היא אשכרה הביאה אנשים אחרים להתחזות לכל הנעדרים:-0 דאממ מחוכמת. לא הבנתי אבל איפה ניקול והפלוגה שלה הם לא בניווט? כי הם כן מכירים אותם.

הנייוט נראה סיוט סליחה.

כפרעל חגו באה לעזרת חבר וככה נועה דופקת אותה מאחורי הגב:-(

אוף גם מסכנה צליל כמה שהיא כנראה כלבה אנוכית שדופקת אנשים גם באמת כואב לה וזה כואב לצפות. זה היה קצת אכזרי מצד מייקי לא להביא לה את הכדורים.
אהבתי איך שחגו שמה לב מיד שיש לה שברי מאמץ, לעומת נועה שלא רואה כלום.
אה נזכרתי בשורה שהצחיקה אותי שנועה אומרת "אם יש לצליל בעיה היא תציף אותה" וחגו: "והיא בכל זאת צפה" משהו כזה הרסתי את זה חח.
וואי היו עוד כמה דברים שהצחיקו אותי ושכחתי מה.

אני באמת מתקשה יותר ויותר להגן על נועה. כאילו העיוורון שלה לזה שצליל סובלת. ובעיקר איך היא דפקה את אביב ככה מול חגו. ואז ממשיכה להתעלם ולהיות מרוכזת רק בניווט. כאילו די. מצד שני כשהיא ראתה את טולי ובכתה כן ריחמתי עליה חזרה. היא הסתבכה הרבה מעבר ליכולתיה.

טולי בשיער פזור!!!
ובכן אני מבינה שזה אכן הבן שלה. איזה עצוב זה שהיא אמרה שהם צריכים לעבור דירה כל פעם שנגמר הצו הרחקה:-0 כנראה האקס הפסיכופט הוא גם האבא.
מעניין ממש שטולי דווקא סיפרה לאמא שלה על צימר. זה היה חמוד.
וואי וחני הורסת איך לכולם היא אומרת שהם בול כמוה:-D

ושוב, כמו בעונות קודמות, הכל מתנקז לפיאסקו נוראי של נועה |פנים|
כן אה? טוב מסורת זאת מסורת.
והמסקנה היא שהיא צריכה להשתחרר מצהל דחוף ולא לעבוד בשום דבר ניהולי.
OMG אני לא מאמינה שהפתרון שלה היה שאביב תתחזה לטולי וחגו תתחזה לצימר! |פנים| (ומי זה החייל שהתחזה למייקי?)
מה כבר יכול להשתבש :-D
טוב זה היה די מבריק ואפילו לא השתבש איכשהו.
והחייל הזה נראה לי אחד המיניונים של חגו.
היא גם מתדרדרת שוב ל"טולי אמרה" |פנים|
כן|פנים|

חגו רימתה כשהשיגה מראש את הקודים שהיו צריכים למצוא ונועה בתגובה: "חגית, אנחנו לא נרמה בתחרות הזאת!" :-D |פנים|
:-D

זה מצחיק אבל בעצם גם נוגע ללב ומתוחכם: נועה לא אמינה ולא מתאימה לפיקוד - בדיוק כמו שהיא חושבת על חגו
(בתכלס כנראה שחגו היתה מצליחה כמפקדת יותר ממנה).
והיא לא רואה את זה (כמו שגם חגו לא רואה את זה על עצמה).
אני אוהבת את ההקבלה הזאת שעשו ביניהן. ויש כל מיני סיבות של "לא מתאים".
לגמרי. ואני די בטוחה שחגו הייתה מצליחה יותר ממנה כמפקדת. היא יותר אסרטיבית, יודעת לסחוף אנשים אחריה וכשהיא רוצה היא עושה ואם תהיה לה מוטיבציה בעד צהל היא תהיה מפקדת מצטיינת.
אהבתי את ההקבלה שאמרת, לא חשבתי עליה.

וחני המעצבנת (בהופעה מעולה :-D),
היא הורסת:-D

וצימר מגלה את זה (מכל הרמזים העבים כפיל שמסביבה, היה מוזר אם היא לא היתה).
חחחח כן אה?
והיא איכשהו משכנעת בסוף את טולי לחזור... מאוחר מידי. כנראה.
מעניין מה שכנע אותה בסוף.
יאללה טולי תפילי את כל הבסיס!

dilly snake

Active member
מגיעה לבית חולים כלה עם מלא דם על השמלה שלה והצוות צריך לגלות מה לא בסדר איתה. במקביל רוצים להעביר את ג'ון דו להוספיס/מקום לטווח ארוך וצריך למצוא דרך להשאיר אותו בבית חולים.

וולף לוקח סמים ודיינה הולכת איתו לגלות מה קרה לחתן. כמובן שזה מלווה בסצנה שהוא רוקד וכמעט דופק מכות למישהו שמטריד מינית אותה. הם מוצאים את החתן ומאיזה שהיא סיבה קוראים לניקולס שכועס על וולף שלוקח סמים ליד המתמחים שלו(חשבתי שזה זמן טוב לחמם את היחסים בין שניהם, אבל לא).

מצילים את החתן והם מגלים שלכלה יש איזה מחלה שהתפרצה בגלל הדיאטה שהיא עשתה והסמים והלחץ . ואז החתן מת מסיבוכים.

אגב, לא ברור מה הטיפול או ההסתגלות של הכלה חוץ מזה שקרול(?) ו-וולף הבטיחו לה שהם ימשיכו לטפל בה למרות שהיא הולכת לכלא.

בזמן הזה אריקה וג'ייקוב מחפשים דרך לעזור לג'ון דו להישאר. כמובן שאריקה עושה את כל העבודה ואז גם תופסת את ג'ייקוב בארון מתמזמז עם אחת האחיות והוא טוען שהיא מלקקת לוולף. ואז הוא מנסה להיות נחמד ונראה לי אריקה סולחת לו ואז הם לוקחים את ג'ון דו לראות את הזריחה ואריקה חושבת שג'ייקוב נוגע בה אבל זו הבוהן של ג'ון דו שזזה. בהתחלה וולף חושב שזה כלום אבל אז הוא מבין שג'ון דו לא בקומה אלא יש לו מצב אחר, אז עכשיו הוא יכול להישאר. ואני חושבת שהעניינים בין אריקה לג'ייקוב יתחילו גם כן להיות רומנטיים.

וולף שוב נזכר באבא שלו ובגירושים של ההורים שלו ו-וולף אומר שהוא לא יסלח לעצמו על זה שהוא בחר באימא שלו על פני אבא שלו. אני מניחה שלאבא היה דיכאון ואולי הוא פגע בעצמו או שזה החריף אחרי הגירושים. מצד שני האבא היה בברור לא יציב ונראה לי עדיף לוולף להיות עם אימא שלו(שלא הייתה בכלל הפרק).

וגם יש את הדרמה המשפחתית של קרול שלא הייתה מעניינת.

העתקתי את ההודעה לשרשור החדש על מנת שאני אוכל להגיב שם. [ניק]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

keren or5

Well-known member
לי זה ברור שכשהוא אומר "את צודקת שאני לא יכול לקבל את שני הדברים (בת זוג גויה ולהיות רב)" הוא לא מתכוון שהוא מחליט עכשיו שהוא לא יהיה רב, אלא שהוא מחליט לא להחליט כרגע. כלומר הם ממש מדברים שם מוקדם יותר שזה הרבה יותר מידי מוקדם לדבר על זה. הם עדיין יחסית בהתחלה של מערכת היחסים ויש המון מקום לראות לאן זה הולך. גם זה לא שהיא אמרה שהיא החליטה שהיא מאה אחוז לא תסכים להתגייר לעולם, היא פשוט אמרה את הדבר ההגיוני, שהיא לא מוכנה לזה כרגע
הוא יכול לא להחליט כרגע? הבוס שלו די הבהיר שהוא פורש בקרוב ורוצה שהוא יחליף אותו וגם שזה כנראה לא יעבור אם יש לו בת זוג גויה.
כלומר זה בהחלט מוקדם מידי בשלב הזה של מערכת היחסים שלהם אבל היה נראה שהוא די חייב להחליט עכשיו כי המשרה התפנתה מהר ממה שהיא ציפה.
👆 הבנתי מה שעדי אמרה, שהוא חייב לבחור עכשיו
אלא בגלל שזה לא סתם גבר יהודי שרוצה שאשתו תתגייר כדי שאמא שלו לא תתעצבן עליו, אלא זה מישהו שהדת היהודית באמת מאוד חשובה לו ולא רק מבחינה דמוגרפית. אז אם היא הייתה רק מעמידה פנים שאכפת לה מהדברים שאכפת לו ממנו זה נראה לי מגעיל.
כן, זה מרגיש כמו דבר שצריך לתקשר אם הוא כבר רבי.
סיפרתי למשפחה שלי על הסדרה הזאת עוד לפני שסיימתי אותה וגיס שלי ישר התעצבן כי היה לו ברור שזה הולך לכיוון שהיא תתגייר. ובתור נוצרי הוא שמע המון אנשים שחושבים שהוא היה צריך להתגייר בשביל להתחתן עם אחותי. כמובן שיש לו מזל שבגלל הקטע של היהדות אז זה לא משנה הלכתית (ובארץ הלכתית זה גם ביורוקרטית) לגבי הילדים שהוא לא יהודי. אני מניח שהמצב הרבה יותר קשה כשהמצב הוא הפוך.
המצב של אחי הפוך. אישתו לא נחשבת יהודיה כי אבא שלה יהודי ואמא שלה לא, ומה שעוד זה שיש להם רק שתי בנות (שגם לא יחשבו יהודיות), אני יודעת שבמשפחה מצד אח שלי לא אמרו להם כלום (בקטע שהיא תתגייר או משהו), אבל יכול להיות שאנשים אחרים כן אומרים דברים.
זה נכון, אבל גם לדרוש מרב שיוותר על הדת שלו או על המקצוע שהוא חלם עליו זה הרבה לדרוש ממישהו.
אבל היא לא דרשה ממנו להפסיק להיות רב בשום שלב. מה זה קשור אליה זה שהוא לא יכול להיות רב אם הוא לא נשוי ליהודית?
אני כאילו במצב ביניים מוזר מצד אחד אני לא אוהבת דת ולא מאמינה באלוהים וחושבת שזה מטומטמם להתגייר ושהדת שלנו מלאה בשטויות.
מצד שני לי מותר להגיד את זה אתם בתור אמריקאים סתמו ותפסיקו לזלזל בדת שלי#%$#%@$#%#@
אני חושבת שלי זה לא מפריע, כי אני מרגישה שהסדרה מבקרת גם ככה את הדברים שאני שונאת בדת

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ייצוגי יהודים במדיה - דיון
המשך באותו נושא
זה שיעשע אותי שמי ששיחקה את האמא ב-"אף אחד לא רוצה את זה", שיחקה גם את האמא בסדרה האקסית המטורפת
וזה סתם על הצורך המוגזם של יהודים להתלונן על כל דבר:
אני חושב בעיקר על הקטע שליהודים יש את השואה שזה דבר ענק שאפשר להחזיק לעד ולדבר על זה לעד.
(אני מת על השורה have we mentioned Hitler?)
אגב, אני מגיב ספציפית על השיר הזה (למרות שהאחר אפילו יותר טוב) כי אני כל כך מאושר שהחודש קיבלנו את שתי השחקניות האלו על המסך הקטן שלנו. טובה פלדשו כמובן בNobody Wants This. ואת פטי לופון יש לנו בAgatha All Along.
אין משהו חדש בהומור הזה, אני מרגישה שסיינפלד, תרגיע ו-וודי אלן עשו הרבה הומור יהודי שבעצם רובו הוא לצחוק על היהדות. אני חושבת שהעצם הם גם עיצבו איזה ארכיטיפ של הגבר היהודי שהוא קצת לוזר כזה. זה מרגיש לי סטריאוטיפ אמריקאי מאוד, כי אני מרגישה שזה פחות מייצג יהודים ישראלים, גם את אלה שמחוברים ליהדות, זה כאילו אחרת קצת (אבל אולי זה תלוי באיזה מעגלים אתה מסתובב).
משהו שראיתי מבקר טלוויזיה כותב על סיינפלד היה שג'ורג' ובמיוחד המשפחה שלו מאוד מקודדים כ"יהודים" והסיבה שהם לא יהודים זה כי הרשת לא רצתה יותר מדי דמויות יהודיות בסדרה או משהו כזה (מרגיש לי מוזר מאוד ופתיר, בקטע שלא לעשות את ג'רי והמשפחה שלו יהודים). הוא גם אמר משהו מעניין שלא ידעתי, על איזה קשר בין יהודים אמריקאים לבין מסעדות יפניות, אני כבר לא כזה זוכרת אפילו מה הקשר (אולי תחושת ה"מהגרים"), אבל זה הציג את הפרק של "המסעדה" באור אחר.
בהחלט מרגיש שיהודים מיוצגים יתר על המידה בהוליווד (לפחות בטלוויזיה) לעומת האחוזים שלהם באוכלוסיה האמריקאית. כמובן שהם גם תמיד היו קיימים מאוד בהוליווד. חלק מהאולפנים הגדולים הוקמו על ידי יהודים (האחים וורנר, MGM למשל).
אגב, זכור לי שיחה בתור ילד על סיינפלד עם כמה ילדים מהכיתה שאחד מהם טען שכל הדמויות בסיינפלד הם יהודים. והאמת שהייתי מאמין לזה עד הפרק שבו מדברים על כך שאיליין היא שיקסה.
לגבי קשר למסעדות יפניות - נראה לי שיש קטע בגלל שגם הם לא נוצרים אז ה פתוחים בחגים אז יהודים אוכלים שם בימים כמו חג המולד.

אגב
איך לדעתכם גברים יהודיים מוצגים בתקשורת?
איך לדעתכם נשים יהודיות מוצגות בתקשורת? כאילו ב-"רק לא זה", באמת לא הייתה דמות אישה יהודית שלא הרגישה כמו קריקטורה, אבל אני חייבת לציין שאני חושבת שנשים יהודיות איכשהו נחשבות מצחיקות יותר ביחס לאחוז שלהם באוכלוסיה. תחשבו על קומיקאיות ידועות- הרבה מהן יהודיות (שרה סילברמן למשל דוגמא מאוד מובהקת). את ה"אקסית המטורפת" יצרה כמובן השחקנית הראשית שהיא יהודיה, ואם כי המרכז של הסדרה היא לא יהדות, בהחלט לא מתעלמים מזה שהיא יהודיה במיוחד בדמות של האמא שלה.
מעניין אותי הייצוג של האישה היהודיה גם במיס מייזל המופלאה. עכשיו תקשיבו זה ליטרלי סדרה על אישה שהופכת להיות קומיקאית, מעניין אותי אם זה היה יכול לעבוד אם היא לא הייתה יהודיה, וכמובן ההומור שם גם בין היתר מאוד יהודי, והיהדות שלה שוב, אינה הנושא המרכזי בסדרה, אבל גם לא עושים שום מאמץ להסתיר את זה. והסדרה כמובן נוצרה ע"י איימי שרמן-פלאדינו שאחראית לבנות גילמור בעיקר (ודווקא בבנות גילמור לא היו דמויות יהודיות, האם היא רצתה בכלל? אולי זה היה בשלב מוקדם מדי בקריירה שלה שדמויות יהודיות היו סיכון עבורה אז?)
עוד דבר שקראתי זה שב"חברים" יש 3 דמויות יהודיות, ולא רק 2 כמו שנראה. בנוסף לרוס ומוניקה מסתבר שגם רייצ'ל יהודיה, למרות שלא נראה לי שזה אף פעם נאמר בצורה חד משמעית, אבל שוב קראתי ניתוח מעניין של הדמות של רייצ'ל כהיפוך של הטרופ של ה"ג'ואיש פרינסס". טרופ שהאמת לא ממש ידעתי על קיומו עד שקראתי את זה. אז רייצ'ל בעצם מתחילה את הסדרה כאשר מסלול החיים שלה בעצם היה אמור להיות - להתחתן עם גבר עשיר - להיות עקרת בית. ובפרק הראשון של הסדרה, כשהיא בורחת מהחתונה ועוברת לגור עם מוניקה, ואחר כך מוצאת עבודה קודם כמלצרית ואז במשהו שיותר קשור לפאשן שלה.
עוד משהו שמאוד יהיה מעניין לי לדבר עליו, זה הייצוג היהודי במיני סדרה "פליישמן בצרות" שאני לא יודעת כמה אני רוצה לפרט עליו, כי אני רוצה שאנשים יראו אותו, אז אולי בשלב זה יותר שווה להמליץ על זה (אם מישהו מעוניין יש את זה בדיסני פלוס). זה מבוסס על ספר ויש שם ימבה שחקנים מפורסמים כולל אדם ברודי (אבל הוא משחק תפקיד הרבה יותר קטן והרבה פחות חמוד מהתפקיד שלו ב- "רק לא זה". אני יכולה להגיד שגם שם יש הרבה דמויות יהודיות ורפרנסים לדברי יהודיים, אבל שזה לא הנושא המרכזי שעליו מדברים בסדרה (אם כבר יש שימוש מעניין ביהדות בעיני).
לא ראיתי את "פליישמן בצרות" אבל הזכרת לי את הסדרה המעולה Northern Exposure - שם הדמות הראשית הוא רופא יהודי ניו יורקי שנאלץ לעבוד כמה שנים בתור הרופא של עיירה קטנה באלסקה שבה אין בכלל יהודים (צוחקים שם שהוא כנראה היהודי היחיד שאי פעם הגיע לאלסקה). ולרופא הזה קוראים פליישמן.
הוא גם לחלוטין עונה לסטריאוטיפ הקלאסי של גבר יהודי. עכשיו שאני חושב על זה הסטריאוטיפ הוא לא ממש גבר לוזר, אם כי לפעמים הוא גם זה, אבל זה בעיקר גבר ניורוטי. הרי סיינפלד הוא קומיקאי מצליח (גם בסדרה של עצמו) וגם וודי אלן שיחק גברים מצליחים בחלק מהסרטים שלו (והרבה פעמים מצליח מבחינת משיכת המין השני) אבל שניהם לחלוטין ניורוטים.
לגבי נשים יהודיות כל הדוגמאות הקלאסיות ביותר היו תמיד של אמא יהודייה. (אגב, אני לפני שנים גיליתי שהדבר שאנחנו קוראים לו בארץ "אמא פולנייה" בהרבה ארצות אחרות קוראים לו "אמא יהודייה")
היו אמהות של דמויות של וודי אלן. אמא של ג'רי. (אמא של גורג' קוסטנזה אפילו אם מתעקשים שהוא לא יהודי*)
אפילו מוניקה מרגישה כמו אמא יהודייה בלי שהיא אמא.
*דרך אגב, ג'ייסון אלכסנדר ששיחק את ג'ורג' קוסטנזה הוא יהודי וגם שני השחקנים ששיחקו את הוריו הם יהודים.
גם במיס מייזל יש טונות של אמהות יהודיות. כמובן אמא של מידג' ואמא של בעלה, אבל גם מידג' עצמה, בלי קשר לכך שהיא בפועל אמא, היא די באופי של אמא יהודייה.
גם לרבקה באנץ' יש לדעתי כל מיני דברים שמתאימים לאמא יהודייה, אם כי בהחלט מרגישה שונה במשהו.
שרה סילברמן היא משהו אחר.

אגב, את הטרופ של הג'ואיש פרינסס אני מכיר מלפני המון שנים ששמעתי שהשתמשו בו באיזה סרט. בקיצור זה נקרא JAP - ג'ואיש אמריקן פרינסס. כלומר יכולים לומר על מישהי שהיא מאוד ג'אפ.

לגבי איימי שרמן פלדינו - לא צריך היה לדעת מראש שמיס מייזל נוצרה על ידי אותה אישה שיצרה את בנות גילמור. הן מרגישות כל כך דומות בדרך שהדמויות בהן מדברות. ואני זוכר שאחרי העונה הראשונה נפל לי פתאום האסימון שבבנות גילמור בעצם לא היו יהודים (כלומר הגיוני שאיפשהו ב7 עונות היו, אבל לא משהו מרכזי) ואיזה מוזר זה שזה אותה יוצרת.
האם יש לדעתכם הבדל בין ייצוג יהודים ישראלית במדיה החוץ ישראלית? שני המקרים היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם זה הסרט "אל תתעסק עם הזוהן", שאני מודה שאני בקושי זוכרת מה קורה בו, וזה בעיקר זכור לי כקומדיה מפגרת של אדם סנדלר, אבל שהדמות שהוא משחק היא של סוכן מוסד, והרבה מהסרט הוא בעיקר בדיחות מפגרות של אדם סנדלר, שהגאונית בעיקר מהם היא העובדה שכולם שם טובלים כל דבר בחומוס-
אני כבר לא זוכר שום דבר מהסרט הזה רק זה שאני זוכר שחשבתי שהוא דבילי מאוד אבל מצחיק בטירוף. אני חושב שאם זה היה פחות דבילי אז אפשר היה לראות אותו כמעליב, אבל הוא כל כך דבילי שבאמת אי אפשר להעלב ממנו.
גם הדמות עצמה לא נראית כמו הארטיפ היהודי של וודי אלן למשל, אלא מעין היבריד של יהודי-ישראלי- וה"זוהן" שהוא חייל לשעבר במוסד מוצג כלוחם כל יכול (בדרכו המפגרת והמטומטמת של אדם סנדלר אבל עדיין). דמות נוספת, מוקצנת הרבה יותר הייתה דמותו של "ערן מורד" בגילומו של סשה ברון כהן- חייל ישראלי מוקצן מאוד, אבל לא כיהודי, אלא יותר כלוחם אידיוט שמדבר באנגלית עם מבטא ישראלי מוגזם ב-"מי זאת אמריקה?". האם העובדה שגם אדם סנדלר וגם סשה ברון כהן יהודיים נותן להם את ה"זכות" בכלל להציג דמויות שכאלה? מה דעתכם? ומה לגבי בדיחות של "אנטישמיות אירונית" מהסוג של סאות'פארק (הבדיחה היא כאילו תמיד על האנטישמי, לא על היהודי, הבעיה שלא בטוח שכולם מבינים את זה). האם יש קו שאסור לחצות? (מאט סטון, אחד היוצרים של סאות'פארק יהודי). האם הומור כזה לא היה עובר אם לא היה נעשה ע"י יהודים?
זה נשמע דבילי קצת לומר שליהודים מותר לומר בדיחות כאלו.
אבל זה בדיוק ההגיון שהופך את הN-word למשהו ששחורים בארה"ב אומרים באופן חופשי ולבנים מקונסלים אם הם אומרים אותו לא משנה באיזה הקשר.

טוב כל זה על קצה המזלג, זה באמת נושא שאפשר להרחיב עליו המון. בין היתר כי באמת יש הרבה דוגמאות לייצוג יהודי במדיה אמריקאית.
בכלל לא נגעתי במשפחה בטרנספרנט ששם קתרין האן האגדית (והלא יהודייה) שיחקה רבה.

didalf

Well-known member
אבל היא לא דרשה ממנו להפסיק להיות רב בשום שלב. מה זה קשור אליה זה שהוא לא יכול להיות רב אם הוא לא נשוי ליהודית?
היא לא דורשת. הסדרה דורשת. זאת האמירה של הסדרה.

אני חושבת שלי זה לא מפריע, כי אני מרגישה שהסדרה מבקרת גם ככה את הדברים שאני שונאת בדת
טוב אמרתי אני הרבה יותר רגישה לזה אחרי השנה האחרונה. אם הסדרה הזאת הייתה עולה לפני שנה כנראה לא היה לי כזה אכפת.

Lhuna3

Well-known member
טולי הולכת אול-אין על מרד נגד המב"סית 💪

בפרק הקודם ההקבלה בין חגו ונועה נרמזה בעדינות, אבל עכשיו זה כבר מפורש לגמרי, כשהן מוצאות את עצמן יחד בצד של המב"סית ומאותה סיבה בדיוק: הבטחה לקורס שכל אחת מהן רוצה.

סחתיין לכפיר שהפעם לא רק לא נפל בפח של ניקול, אלא אפילו הצליח לעבוד עליה :-D

כולם מתפתים למזנון האסייתי של חגו.
כפיר מנסה להתחרות: פתחתי פה עוד קופסת טונה! :-D

ויוגב מת לאכול אז ממציא לעצמו תירוץ של "אני אהיה סוכן כפול" :-D

קצת מוזר לי איך ויסלר הפכה לחברה של צליל ברגע שהיא הבינה שיש לה שברי מאמץ.

אהבתי את שני ההעמדות של ה-face-off בהתחלה בין טולי ונועה, ואח"כ טולי והמב"סית.

איך המב"סית עדיין כל הזמן חושבת שזה הכל בן-צור שמנסה להפיל אותה :-D הרסה אותי עם זה.
(היה מצחיק אם היו מראים לנו אותה לרגע בסוף שהיא באמת זממה הכל!)

אהבתי איך שצליל והאחרות חזרו לצד של טולי אחרי שכבר אכלו מהמזנון של חגו, הרגיש לי קצת לא פייר :-D

איזה שיחה חמודה של אביב ונועה באוהל מרפאה! |לב|
הזכירה לי קצת את מוניקה וצ'אנדלר welcome to an adult relationship

עוד רגע מקסים זה טולי מחזיקה את היד של נועה, לחזק אותה בהחלטה שהיתה עבורה יותר קשה מכולם שם.
טולי מבינה את הקושי שלה ולא שומרת לה טינה (בסופו של דבר טולי היא זאת שגררה אותה מחדש לאמביציה של להתקדם בקצונה אחרי שנועה כבר ויתרה).

ובסוף (אחרי כמה שבועות בכלא ועוד כמה חודשים בשירות), נועה משחררת את עצמה מצה"ל ואת צה"ל ממנה, ומבינה (נראה לי) שזה הדבר הנכון עבורה.

Lhuna3

Well-known member
אוף עם הדיון הארוך שלכם בלי שראיתי עוד את הרבי וקריסטן בל!
לא פייר :-(

keren or5

Well-known member
הם אמרו?
אני כבר לא זוכרת מה היו המסקנות מכל הדיון הענקי ההוא.
אני לא זוכרת אבל נדמה שעל זה היה הדיון, שזה כאילו לא מופיע בסדרה בשום אופן רשמי, אבל שהיוצרים אמרו את זה מחוץ לטקסט, כמו עם דמבלדור. אבל אולי אני טועה, בכל מקרה גם אם היא טכנית לא יהודיה, היא כנראה מקודדת יהודיה, אז מה זה משנה.
אגב, זכור לי שיחה בתור ילד על סיינפלד עם כמה ילדים מהכיתה שאחד מהם טען שכל הדמויות בסיינפלד הם יהודים. והאמת שהייתי מאמין לזה עד הפרק שבו מדברים על כך שאיליין היא שיקסה.
וואי, גם אני פתאום חשבתי על הפרק שאיליין שיקסה. נראה לי שזה פעם ראשונה ששמעתי את המילה.
עכשיו שאני חושב על זה הסטריאוטיפ הוא לא ממש גבר לוזר, אם כי לפעמים הוא גם זה, אבל זה בעיקר גבר ניורוטי.
האמת אתה צודק, זה יותר מדוייק.
אגב, את הטרופ של הג'ואיש פרינסס אני מכיר מלפני המון שנים ששמעתי שהשתמשו בו באיזה סרט. בקיצור זה נקרא JAP - ג'ואיש אמריקן פרינסס. כלומר יכולים לומר על מישהי שהיא מאוד ג'אפ.
אני לא הכרתי (עד שקראתי על רייצ'ל).
לגבי איימי שרמן פלדינו - לא צריך היה לדעת מראש שמיס מייזל נוצרה על ידי אותה אישה שיצרה את בנות גילמור. הן מרגישות כל כך דומות בדרך שהדמויות בהן מדברות. ואני זוכר שאחרי העונה הראשונה נפל לי פתאום האסימון שבבנות גילמור בעצם לא היו יהודים (כלומר הגיוני שאיפשהו ב7 עונות היו, אבל לא משהו מרכזי) ואיזה מוזר זה שזה אותה יוצרת.
אני דיי בטוחה שידעתי את זה לפני שהתחלתי לראות את מיס מייזל (ויש סיכוי גדול שזה מה שבכלל גרם לי לראות), אז קשה לי לדעת אם הייתי מזהה שזו אותה אישה בלי לדעת מראש רק בגלל הדיאלוגים, אבל יש סיכוי גדול שכן, כי באמת יש לה צורה מאוד ספציפית שהיא כותבת דיאלוגים. איכשהו אני מרגישה שבמיס מייזל זה משתלב יותר טוב עם הדמויות, אני לא יודעת אם זה קשור לזה שהם יהודים, או לזה שזה מתרחש בעבר (אני לא ממש זוכרת איזה שנים. שנות ה-50 כזה?). אני גם לא באמת זוכרת את השם שלה רוב הזמן, אני יותר מתייחסת אליה בעיקר כ- "יוצרת של בנות גילמור".
זה נשמע דבילי קצת לומר שליהודים מותר לומר בדיחות כאלו.
אז למה לסיינפלד מותר? ולוודי אלן? וטכנית אם היוצרת של התוכנית הזאת התגיירה אז היא יהודייה גם, אז למה זה בסדר? וכן זה בדיוק כמו הקטע עם השחורים - לקומיקאים שלהם מותר להגיד דברים שלנו אסור! תיקח את הקטע הזה (שגם ככה שנוי במחלוקת מאוד עד היום), רק אדם שחור היה יכול להגיד אותו.

Lhuna3

Well-known member
וואי נועה שתהיה בריאה איזה תחמנית היא אשכרה הביאה אנשים אחרים להתחזות לכל הנעדרים:-0 דאממ מחוכמת. לא הבנתי אבל איפה ניקול והפלוגה שלה הם לא בניווט? כי הם כן מכירים אותם.
נגיד שהצבעי הסוואה והחושך וזה :p
אה נזכרתי בשורה שהצחיקה אותי שנועה אומרת "אם יש לצליל בעיה היא תציף אותה" וחגו: "והיא בכל זאת צפה" משהו כזה הרסתי את זה חח.
כן חחחח
אני באמת מתקשה יותר ויותר להגן על נועה. כאילו העיוורון שלה לזה שצליל סובלת. ובעיקר איך היא דפקה את אביב ככה מול חגו. ואז ממשיכה להתעלם ולהיות מרוכזת רק בניווט. כאילו די. מצד שני כשהיא ראתה את טולי ובכתה כן ריחמתי עליה חזרה. היא הסתבכה הרבה מעבר ליכולתיה.
קלאסיק נועה.
טולי בשיער פזור!!!
כן, ומהממת ככה.
ובכן אני מבינה שזה אכן הבן שלה. איזה עצוב זה שהיא אמרה שהם צריכים לעבור דירה כל פעם שנגמר הצו הרחקה:-0 כנראה האקס הפסיכופט הוא גם האבא.
ממש.
וואי וחני הורסת איך לכולם היא אומרת שהם בול כמוה:-D
הופעת הקומיק סייד-קיק הכי טובה של העונה!
מה שהיה מבריק פה זה גם איך ששילבו אותה בתוך הקטע הכל כך דרמטי הזה בין טולי וצימר.

didalf

Well-known member
אני לא זוכרת אבל נדמה שעל זה היה הדיון, שזה כאילו לא מופיע בסדרה בשום אופן רשמי, אבל שהיוצרים אמרו את זה מחוץ לטקסט, כמו עם דמבלדור. אבל אולי אני טועה, בכל מקרה גם אם היא טכנית לא יהודיה, היא כנראה מקודדת יהודיה, אז מה זה משנה.
סתם סקרנות.

אז למה לסיינפלד מותר? ולוודי אלן? וטכנית אם היוצרת של התוכנית הזאת התגיירה אז היא יהודייה גם, אז למה זה בסדר? וכן זה בדיוק כמו הקטע עם השחורים - לקומיקאים שלהם מותר להגיד דברים שלנו אסור! תיקח את הקטע הזה (שגם ככה שנוי במחלוקת מאוד עד היום), רק אדם שחור היה יכול להגיד אותו.
לא היה פרק שלם בסיינפלד על זה? לא ראיתי ואני יודעת:-D

didalf

Well-known member
נגיד שהצבעי הסוואה והחושך וזה :p
בואי. אם ניקול הייתה שם היא הייתה יודעת. לאדעת איך הצליחו לחמוק ממנה. אולי שעות הזנקה שונות.

קלאסיק נועה.
:-D

כן, ומהממת ככה.
כן יפה לה.

מה שהיה מבריק פה זה גם איך ששילבו אותה בתוך הקטע הכל כך דרמטי הזה בין טולי וצימר.
כן זה היה טוב.

didalf

Well-known member
חחח רק דיברנו והפשוטע הצטרפה לדיון

דוס רוצה לבלוס:-D
אבל הוא רב רפורמי לא אורדותוקסי הפשוטע, זה שונה מאד.
למרות שגם ביחס לרפורמי הוא מחפף יותר מההגיוני לדעתי.

דיברגנט חדש

Well-known member
יש פרקים חדשים בחופים של סודות, בינתיים רק 5 פרקים של העונה הרביעית והייתר בחודש הבא.
אשמח לדסקס על הסדרה, יש עניין?
בעבר בתגובה #45 שלי התייחסתי לסדרה, יש שם את השתלשלות הפרקים שראיתי.

keren or5

Well-known member
אבל הוא רב רפורמי לא אורדותוקסי הפשוטע, זה שונה מאד.
למרות שגם ביחס לרפורמי הוא מחפף יותר מההגיוני לדעתי.
האמת מאוד קשה לי לקטלג רב רפורמי כי אין לי איפה לשבץ אותו - אני לא מכירה דבר כזה- מה זה רבנית אישה עם כיפה? זה מוזר בטירוף? ומצחיק שבדיוק את זה היא נתנה דוגמא לאיך היהדות התקדמה, אני מסכימה שהוא לא הרגיש לי רב בכלל, אבל רב רפורמי זה רק סוג מסויים שיש בחול ולא בארץ

למעלה